Merhaba arkadaşlar, bu gün 11:00-17:00 arası metro redux 2033 oynadım hiçbir sorun yoktu (öncelerinde vardı şansıma bu gün olmadı) sonrasında pc yi dinlendirmek için kapattım 2 saat sonra açıp tekrar oyuna girdiğimde görüntü gitti ama kasa çalışıyordu 2-3 denemeden sonra işlemcinin fazla ısındığını düşünüp termal macun yeniledim 3-4 gün öncesinden ekran kartının macununu yenileyip kasayı sanayi tipi kompresörle tozlarından arındırdığım için temizleme gereği duymadım sorunumun tekrarlandığını fark ettim ve bu sefer bilgisayar açıldıktan 10-15 dk sonra hiçbir işlem yapmadığım halde aynı hatayı vermeye başladı bende fanını oturtamadığımı düşündüm fakat kasayla uğraşmak yerine msi afterburner ile smite adlı oyunda sıcaklık takibi yapmaya başladım açılışta 45 derece olan işlemcim 65 dereceye kadar yükseldi ekran kartımda 62 derecelerde seyrediyordu sonrasında gene görüntü gitti ve kasa çalışmaya devam etti bir anlam veremedim bu işe size danışmak istedim
güç tüketimi konusundada anakart-ekran kartı-işlemci güç konnektörleri haricinde 1 adet 7.2k rpm li hdd ve 1 adette usb card reader takılı haricen usb klavye ve mouse
sorun 1-2 aydır mevcut şanlıurfada yaşıyorum havalar sıcak bu arada :D
sorun çözümü için denediğim yollar
-driverler güncellendi -kasa detaylıca temizlendi eskiden fazlaca sürdüğüm termal macunu xıgmatek ptg3606 macunla ince ve temiz şekilde yeniledim (gpu ve cpu) -güç çeken kasa fanları devre dışı bırakıldı kasa yan kapağı açık durumda -ram slotlarının yeri değişildi ramlerin ucunu silgiyle sildim (statik elektrikten ötürü) -bios sıfırlandı -ekran kartı %95 fan gücüyle 450 mhz çekirdek 700 mhz ram hızıyla denendi (orjinali 500 ile 800mhz) -cpu 2.4 ghz de denendi
evet tavsiyelerinizi bekliyorum :(
forum ölmüş dünden beri 4 görüntülenme var 3 ü benim