Şimdi Ara

Oyun Oynarken Laptop Anında Kapanıyor [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyun oynadığımda aradan en az 15 dakika geçtiğinde pc anında kapanıyor. Oyunu oynarken pc kasmıyor, laptop ta ısınmıyor. çözüm için ne yapabilirim?

İşlemci: İntel(R) Core(TM) i3-2350m CPU @ 2.30GHz (4CPUs), ~2.3Ghz
    Bellek: 4096MB RAM
    Grafik Kartı: İntel HD Graphics 3000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KiLLeR34 -- 7 Ağustos 2014; 22:45:41 >

• mavi ekran hatası veriyor mu yoksa komple kapanıyor mu?

Eğer ısınmadan direk kapanıyorsa fanda sorun olabilir
  • KiLLeR34 K kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bu tamamen ısınma probleminden. Aynısı bende de oluyordu.Mafia 2 oynarken 15 dk sonra aniden kapanıyor ve belli bir müddet açılmıyor.Sonradan bunun ısınmadan olduğunu anladım laptobu havaya kaldırdım yandan küçük bi fan tuttum vantilatör açtım klavyeyi kaldırdım falan ondan sonra düzeldi.Soğutucular işe yarıyor.Isınmadığına emin misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.GordonFreemaN

mavi ekran hatası veriyor mu yoksa komple kapanıyor mu?

Eğer ısınmadan direk kapanıyorsa fanda sorun olabilir

Hayır mavi ekran hatası vermiyor, ısınma problemimde yok. oyunu açtıktan 5 dakika sonra pc direk kapanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhan81

Arkadaşım bu tamamen ısınma probleminden. Aynısı bende de oluyordu.Mafia 2 oynarken 15 dk sonra aniden kapanıyor ve belli bir müddet açılmıyor.Sonradan bunun ısınmadan olduğunu anladım laptobu havaya kaldırdım yandan küçük bi fan tuttum vantilatör açtım klavyeyi kaldırdım falan ondan sonra düzeldi.Soğutucular işe yarıyor.Isınmadığına emin misin?

laptobum ısınmıyor. daha şimdi açtım 5 dakika sonra pc direk kapandı.
  • aynı sorun bende de var.Oyuna giriyorum, 15 20 dakika sonra tamamen kapanıyor.
  • oyuna girdikten bir kaç dakika sonra speedfan programı ile ısıları ölçüp resmini buraya atar mısın laptoplarda bilhassa oyunlarda direk kapatması ısı problemidir laptopu yatağın üstünde yada yanlardaki hava üfüren fanları tıkamaycak yada kapatmayacak şekilde kullanıyorsunuzdur umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myo_1433 -- 7 Temmuz 2014; 18:39:42 >
  • KichiKamiriki kullanıcısına yanıt
    Real Temp programını bilgisayarına yükle ve bi ısı değerlerine bak. Emin olmak için
  • Speed fanı kurdum ve laptop ısı değeri
     Oyun Oynarken Laptop Anında Kapanıyor [ÇÖZÜLDÜ]
  • İslemci ise 74 derece olan bence biraz yuksek gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanı temizledim, yine aynı sorun çıktı. Bu seferde laptobumda fan butonuna bastım bu sefer oyun oynadım, bilgisayar kapanmadı.
  • ısı değerlerin oyun açıkken 70 derecelerde yani normal 85 derece üstü tehlikelidir ama senin ısı değerlerin gayet normal oyun açıkken tabi sistem boşta yada masaüstündeykende 50 derecelerde gezer normal bir dizüstü dediğim gibi yatak üstü yada fanın hava çıkışını engelleyecek yerlerde kullanmayın birde sert üfüren gücü prizden alan yani adaptörlü soğutucu kullanmanı tavsiye ederim bendede laptop var o tür soğutucu kullanıyorum her türlü oyunu oynadım hiç bir sıkıntıda yaşamadım şimdiye kadar tabi benim soğutucu biraz pahalı ben vatandan indirim varken anlmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myo_1433 -- 8 Temmuz 2014; 11:54:41 >
  • Bunun ısıyla alakası yoktu bence. Daha önce laptobum ısınıyordu kapanmıyordu. Fanını temizlediim yine olmadı. Birde Güvenlik duvarı açılmıyor. Acaba bilgisayara virüs mü girmiş olabilir?

Edit: Sorunu çözdüm. Sorun VIRUS müş. bu virüs bilgisayarı resetleyen bir solucan virüsüdür. Bunun fanla hiç bir alakası yoktur. Ben laptobun içini açıp baktım. Herşey sapasağlam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KiLLeR34 -- 9 Temmuz 2014; 13:21:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KiLLeR34

Bunun ısıyla alakası yoktu bence. Daha önce laptobum ısınıyordu kapanmıyordu. Fanını temizlediim yine olmadı. Birde Güvenlik duvarı açılmıyor. Acaba bilgisayara virüs mü girmiş olabilir?

Edit: Sorunu çözdüm. Sorun VIRUS müş. bu virüs bilgisayarı resetleyen bir solucan virüsüdür. Bunun fanla hiç bir alakası yoktur. Ben laptobun içini açıp baktım. Herşey sapasağlam.

Dostum hangi program ile buldun o virüsü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: myo_1433

oyuna girdikten bir kaç dakika sonra speedfan programı ile ısıları ölçüp resmini buraya atar mısın laptoplarda bilhassa oyunlarda direk kapatması ısı problemidir laptopu yatağın üstünde yada yanlardaki hava üfüren fanları tıkamaycak yada kapatmayacak şekilde kullanıyorsunuzdur umarım

Dostum bazen hiç kapanmıyor bazense oyuna girdikten 15 20 dk bazen ise 1 saatte falan kapanıyor.ısısı 68 70 arası değişiyor İşlemcinin tekinin vidası yuvasından çıkmıştı o zaman 96 dereceyi bile görmüştüm ama şuan hallettim en yüksek 76 falan oluyor.Eskiden de ısınıyordu lakin kapanma gibi bir sorun yaşamıyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: KichiKamiriki

quote:

Orijinalden alıntı: myo_1433

oyuna girdikten bir kaç dakika sonra speedfan programı ile ısıları ölçüp resmini buraya atar mısın laptoplarda bilhassa oyunlarda direk kapatması ısı problemidir laptopu yatağın üstünde yada yanlardaki hava üfüren fanları tıkamaycak yada kapatmayacak şekilde kullanıyorsunuzdur umarım

Dostum bazen hiç kapanmıyor bazense oyuna girdikten 15 20 dk bazen ise 1 saatte falan kapanıyor.ısısı 68 70 arası değişiyor İşlemcinin tekinin vidası yuvasından çıkmıştı o zaman 96 dereceyi bile görmüştüm ama şuan hallettim en yüksek 76 falan oluyor.Eskiden de ısınıyordu lakin kapanma gibi bir sorun yaşamıyordum

Lettab yerle temas etmiyecek önceliğiniz bu olsun. Ardından virüs programıyla bilgisayarı taratın. Önerim kaspersky olmadı nod32. Oyunu değiştirin atıyorum. Pes 2014te kapanıyor ise birde nfs oynayın deneyin onda da kapanıyor mu. Oyundan kaynaklı da olabilir.! Bunların devamında sorun halen mevcutsa. Elektirikli süpürge ile lettabın hava kanallarından tozu çekmeye çalışın. Sorun yine devam ediyor ise gereksiz programları, uygulamaları, oyunları kaldırın. Sorun yine devam ediyor ise sürücülere bir göz atın ünlem işaretli olan varsa güncelleyin. Sorun inatçılığını sürdürüyorsa. Temiz bir format iş görebilir. Sorun bi bitmediyse :) Artık büyük ihtimal sorun teknik donanımsal görünüyor bir bilgisayarcıya götürmek yararınıza olabilir. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: KichiKamiriki

quote:

Orijinalden alıntı: KiLLeR34

Bunun ısıyla alakası yoktu bence. Daha önce laptobum ısınıyordu kapanmıyordu. Fanını temizlediim yine olmadı. Birde Güvenlik duvarı açılmıyor. Acaba bilgisayara virüs mü girmiş olabilir?

Dostum hangi program ile buldun o virüsü ?

Bir çeşit solucan virüsüymüş :http://tr.wikipedia.org/wiki/Solucan_(vir%C3%BCs)(Solucan Virüsünün tanımı) Sanırım Sasser Solucan Virüsü olabilir :http://en.wikipedia.org/wiki/Sasser_(computer_worm)

Hangi virüs programını kullanıyorsun ?
    Sorun Çözüldü. Kısacası CHIPSET arızası. Hiç ısıyla mısıyla alakası yok üstelikle bunun için sorunu internetten araştırdım ama hiç bir sonuç bulamadım. Neyse chipset tamiri edildi ama artık laptobumun hiç bir arızası kalmadı.

Chipset fiyat tamiri 150 liraymış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.