Şimdi Ara

Oyun oynarken yön tuşları takılı kalıyor kilitleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
84.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, internette aradım, bu şikayetten muzdarip 4-5 arkadaşım daha var forumlarda topic açmışlar, fakat hepsinde donanımsali klavye bozuk vs. yorumlar yazılmış Birde bizim forumda soralım. Counter strike oynaren karşılaştığım bu sorunu, oynamadığım için sorun etmiyordum. Fakat Avatar The Game'e başladım ve aynı sorun devam ediyor. Oyuna giriyorum, 4-5 dk herşey normal, daha sonrasında, w (ileri) tuşuna 1 sm basıp elimi çektiğimde 6-7 sn boyunca basılmış kadar yol alıyor, sanki w tuşunun üzerine basılı tutuluyor gibi. Bunun donanımla klavyeyle kesinlikle alakası yok burda da aynı cevapları almamak için belirteyim. Başka hiçbir uygulamada hiçbir programda böyle bir sorun yok, çok rahat wordde yazı yazılıyor, hiçbir tuş ta takılmıyor. Bilgisayarım Asus M51Va 4 gb ram, 2,53 core2duo işlemci, ati mobility radeon HD 3650 512 mb paylaşımsız (1750 mb paylaşımlı) ekran kartı var bilgisayarda. Hayır uyduruk bir makine de değil, internet cafelerde celeron 128 mb ram 256 mb ekran kartı olan pclerde oynanan counter strike'ı benim pc kaldırmıyorsa kaldırır pencereden aşağı atarım yani :D Var bir sorun ama çözemedim. Yapışkan tuşlarla da alakası yok komple devre dışı bıraktım sorun devam ediyor. Yardımcı olacak birisi, sorundan anlayan birisi çıkarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hitman04

arkadaşlar sorunu çözdüm eski klavyemi servise götürdüm ve aynı model yeni bir klavye verdiler tüm sorun çözüldü isterseniz bir yöntem olarak siz de deneyin
    konuyu hortlattırmış olcam ama madem hala sorun çözülmemiş ben bir çözüm buldum bendede oyunlarda W,A,S,D tuşlarına basınca takılıyordu(karakter yuruken kesık kesık yuruyordu)sorunu tekrar yaşayanlara bir secenek olur klavyeden fn+Q tuşuna basın yada sırasıyla klavyeden Rec+G1+Rec ve Rec+G2+Rec tuşlarına basın.
  • Arka planda çalısan programlardan birisi sebep olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Online Bilgisayar

Arka planda çalısan programlardan birisi sebep olabilir.
    sxe injected programı kullanıyormusun . Bu program birçok probleme neden olabiliyor.mesela bende bu program acıkken csden başka oyun oynadıgımda mouse çalışmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReoRey

sxe injected programı kullanıyormusun . Bu program birçok probleme neden olabiliyor.mesela bende bu program acıkken csden başka oyun oynadıgımda mouse çalışmıyor.

Alıntıları Göster
    sxe injected denilen program sanırım counter strike için kullanılan özel bir program. Şimdi arattırdım google'da öyle bişeyler. İlk defa duyuyorum, kullanmıyorum. Arka planda hiçbir program çalışmazken, sadece oyun çalışırken de aynı hatayı veriyor. Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar fakat sorunum bu iki sebepten de değil maalesef. Başka ne olabilir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tayfun Murat İpek

sxe injected denilen program sanırım counter strike için kullanılan özel bir program. Şimdi arattırdım google'da öyle bişeyler. İlk defa duyuyorum, kullanmıyorum. Arka planda hiçbir program çalışmazken, sadece oyun çalışırken de aynı hatayı veriyor. Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar fakat sorunum bu iki sebepten de değil maalesef. Başka ne olabilir acaba?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar şimdi bişey fark ettim, oyunda w a s d (yön) tuşlarını ok tuşları ile değiştirince hiçbit rakılma olmuyor. Ama w a s d ile oynadığımda takılı kalıyor. Ok tuşlarına alıp oynuyorum en ufak bir takılma yok. Belki sorunu anlamada yardımcı olur diye ekleyeyeim dedim. Neyden olabilir sizce..

• quote:

Arkadaşlar şimdi bişey fark ettim, oyunda w a s d (yön) tuşlarını ok tuşları ile değiştirince hiçbit rakılma olmuyor. Ama w a s d ile oynadığımda takılı kalıyor. Ok tuşlarına alıp oynuyorum en ufak bir takılma yok. Belki sorunu anlamada yardımcı olur diye ekleyeyeim dedim. Neyden olabilir sizce..

Alıntıları Göster
    Herhangi bir fikri olan yok mu?
  • quote:

Herhangi bir fikri olan yok mu?

Alıntıları Göster
    aynı sorun bende de var sırf bu yüzden oyun oynayamıorm artk.. :/ o kadar arastırdm ama bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soylan77

aynı sorun bende de var sırf bu yüzden oyun oynayamıorm artk.. :/ o kadar arastırdm ama bulamadım.

Alıntıları Göster
    Aynı sorun ben de var yokmu bi önerisi çözümü düşüncesi olan arkadaslar :S ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.Bilgin

Aynı sorun ben de var yokmu bi önerisi çözümü düşüncesi olan arkadaslar :S ??

Alıntıları Göster
    bazen bendede oluyor ama benimki kablosuz olduğu için oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

bazen bendede oluyor ama benimki kablosuz olduğu için oluyor

Alıntıları Göster
    yeni konu açmayayım dedim ama burdada bi çözümü paylaşılmamış off kafayı edircek bana bu WASD :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torque2

yeni konu açmayayım dedim ama burdada bi çözümü paylaşılmamış off kafayı edircek bana bu WASD :(

Alıntıları Göster
    düzelmişti bende durup dururken sonra format atmam gerekti bugün yani. şuanda yine aynı sorun :S acaba windows güncellemeleriyle düzelmiş olma ihtimali var mıdr ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.Bilgin

düzelmişti bende durup dururken sonra format atmam gerekti bugün yani. şuanda yine aynı sorun :S acaba windows güncellemeleriyle düzelmiş olma ihtimali var mıdr ?

Alıntıları Göster
    bende bütün programlarda tutuluyo bunun bi çaresi yokmu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blıuetime -- 30 Mayıs 2011; 1:54:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blıuetime

bende bütün programlarda tutuluyo bunun bi çaresi yokmu??

Alıntıları Göster
    bu konuyla ilgili çözüm bulan var mı? aynı sorun 4-5 aydır bende de mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: nemendes

bu konuyla ilgili çözüm bulan var mı? aynı sorun 4-5 aydır bende de mevcut.

Alıntıları Göster
    ben başlığı ilk gördüğümde işlemcinin yetersiz olduğunu, aslında klavyenin yön tuşlarının basılı kalmadığını, işlemcinin bunu yapacak kapasitesinin yetersiz olduğu için işlemleri sıraya koyduğunu, siz elinizi klavyeden çektikten sonra bu işlemi yeni algıladığı için harekete devam ettiğini düşünmüştüm.

Ancak Counter gibi düşük sistem gereksinimleri isteyen bir oyunda bu olacağını sanmıyorum. Ki arkadaşın sorunu 1 saniye bile bastığında 6-7 saniye kadar yol alması. eğer benim dediğim şey olsaydı, 1saniye bastığında o anda gitmez, bikaç saniye sonra gider ama 1 saniye giderdi. Gördüğüm kadarıyla bu sorun bayağı bi kişide var ve çözülememiş. sorunlarınız hakkında bendede bu sorun var demek yerine sorununuzu iyice ve farklı yönleri ile anlatırsanız burdaki tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaklardır size.

Sadece şunu belirtmek isterim ki; konuyu açan arkadaşın dışındaki diğer arkadaşlarda eğer bir işlemi bir süre sonra yapma sorunu varsa, bunun sebebi büyük ihtimalle aynı anda bi çok işlemin yapılması ve işlemcinin bu işlemleri sıraya koyarak daha sonra yapmasındandır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tangmuch

ben başlığı ilk gördüğümde işlemcinin yetersiz olduğunu, aslında klavyenin yön tuşlarının basılı kalmadığını, işlemcinin bunu yapacak kapasitesinin yetersiz olduğu için işlemleri sıraya koyduğunu, siz elinizi klavyeden çektikten sonra bu işlemi yeni algıladığı için harekete devam ettiğini düşünmüştüm.

Ancak Counter gibi düşük sistem gereksinimleri isteyen bir oyunda bu olacağını sanmıyorum. Ki arkadaşın sorunu 1 saniye bile bastığında 6-7 saniye kadar yol alması. eğer benim dediğim şey olsaydı, 1saniye bastığında o anda gitmez, bikaç saniye sonra gider ama 1 saniye giderdi. Gördüğüm kadarıyla bu sorun bayağı bi kişide var ve çözülememiş. sorunlarınız hakkında bendede bu sorun var demek yerine sorununuzu iyice ve farklı yönleri ile anlatırsanız burdaki tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaklardır size.

Sadece şunu belirtmek isterim ki; konuyu açan arkadaşın dışındaki diğer arkadaşlarda eğer bir işlemi bir süre sonra yapma sorunu varsa, bunun sebebi büyük ihtimalle aynı anda bi çok işlemin yapılması ve işlemcinin bu işlemleri sıraya koyarak daha sonra yapmasındandır.

Alıntıları Göster
    Format atın , belki geçer

• quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Format atın , belki geçer

Alıntıları Göster
    bilgisayarım çok yeni, oyunu kaldırmama gibi bir durumu olması imkansız. Zaten bu sorun sadece oyun oynarken oluyor. Klavye ve mouse heralde 3-4 kere değişti, sonuç yok. Format atıldı 2-3 kere, sonuç yok. Usb portları denedim, harici aldım, sonuç yok. Arka planda inanın hiçbir program çalışmıyor, sonuç yok. Binimum virus taraması, performans testleri yaptım, hiçbir problem yok. Ama sonuç yok.

Oyun oynarken, bir müddet sonunda diyelim w tuşuyla gittiniz 3-4 saniye, tuşu bıraktınız 1-2 saniye kendi devam ediyor. ve daha sonra bu gelişiyo, 1-2 saniye oluyo 5-6-7 derken durmamaya başlıyo. ateş ederken, takılı kalabiliyor 2-3 saniye ve siz tekrar tekrar mouse a basınca, o meşhur üst üste aynı tuşa basma sesi çıkıyor.

Anladığım kadarıyla sorun crack li oyun oynamakta. Çünkü başka hiçbir çözümü olmadı. Çözüm bulana bilgisayarımı hediye edicem o haddeye geldim :) cidden yok çözümü gibi geliyo artık. Sadece battlefield 2 de, patch eklemiştim oyuna ve ondan sonra bu durum o oyun için ortadan kalktı. Diceksiniz diğer oyunların da patch lerini yukle. Denedim hem de hemen, hepsi için. Faydası olmadı.

Crack li oyun oynanması dışında, sorunun nerden kaynaklandığına dair bilgisi olan, hele hele çözüm önerebilecek birisi varsa, inanılmaz makbule geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: nemendes

bilgisayarım çok yeni, oyunu kaldırmama gibi bir durumu olması imkansız. Zaten bu sorun sadece oyun oynarken oluyor. Klavye ve mouse heralde 3-4 kere değişti, sonuç yok. Format atıldı 2-3 kere, sonuç yok. Usb portları denedim, harici aldım, sonuç yok. Arka planda inanın hiçbir program çalışmıyor, sonuç yok. Binimum virus taraması, performans testleri yaptım, hiçbir problem yok. Ama sonuç yok.

Oyun oynarken, bir müddet sonunda diyelim w tuşuyla gittiniz 3-4 saniye, tuşu bıraktınız 1-2 saniye kendi devam ediyor. ve daha sonra bu gelişiyo, 1-2 saniye oluyo 5-6-7 derken durmamaya başlıyo. ateş ederken, takılı kalabiliyor 2-3 saniye ve siz tekrar tekrar mouse a basınca, o meşhur üst üste aynı tuşa basma sesi çıkıyor.

Anladığım kadarıyla sorun crack li oyun oynamakta. Çünkü başka hiçbir çözümü olmadı. Çözüm bulana bilgisayarımı hediye edicem o haddeye geldim :) cidden yok çözümü gibi geliyo artık. Sadece battlefield 2 de, patch eklemiştim oyuna ve ondan sonra bu durum o oyun için ortadan kalktı. Diceksiniz diğer oyunların da patch lerini yukle. Denedim hem de hemen, hepsi için. Faydası olmadı.

Crack li oyun oynanması dışında, sorunun nerden kaynaklandığına dair bilgisi olan, hele hele çözüm önerebilecek birisi varsa, inanılmaz makbule geçer.

Alıntıları Göster
    bu soruna çözüm bulabilen var mı

bende online oyun oynarken oluyor pcde yüklü oyunlarda bir süredir klavye kullanımlı oyun oynamadım bu yüzden bilmiyorum sadece online oyunlarda mı yapıyor

ama garip olan eskiden yapmazdı son zamanlarda başladı internet bağlantısıyla mı alakalı diyorum ama bir problem yok bağlantımda

• quote:

Orijinalden alıntı: KnghtER

bu soruna çözüm bulabilen var mı

bende online oyun oynarken oluyor pcde yüklü oyunlarda bir süredir klavye kullanımlı oyun oynamadım bu yüzden bilmiyorum sadece online oyunlarda mı yapıyor

ama garip olan eskiden yapmazdı son zamanlarda başladı internet bağlantısıyla mı alakalı diyorum ama bir problem yok bağlantımda

Alıntıları Göster
    herkesin yaşadığı bir sorun olduğu halde çözüm bulunamamış olması can sıkıcı. aynı sorun beni de oyunlardan soğuttu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdtsword

herkesin yaşadığı bir sorun olduğu halde çözüm bulunamamış olması can sıkıcı. aynı sorun beni de oyunlardan soğuttu

benim çözüldü problemim pcde arkaplanda çalışan bir program yüzündenmiş yada bir kaç programda olabilir onları kapatınca düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KnghtER

quote:

Orijinalden alıntı: sdtsword

benim çözüldü problemim pcde arkaplanda çalışan bir program yüzündenmiş yada bir kaç programda olabilir onları kapatınca düzeldi.

Alıntıları Göster
    Aynı sorun bende de var oyun oynarken w tuşu takılı kalıyor. Diğer tuşlarda öyle bi problem olmuyor. Oyunu alta alıp word ya da metin belgesi gibi programlara geçtiğimde w tuşu normal çalışıyor. Yani sorun sadece oyundayken oluyor. Bilgisayarın gücü yetmiyo oyuna diye düşündüm ama i7 işlemcim var ve aynı sorunu geçen yıl GTA Vice City oynarkende yapmıştı. O oyunda da gücü yetmemesinden kaynaklanmaz heralde :) Hatta o dönem bi videoya rastlamıştım küçük bi çocuk bununla ilgili anlatım yapıyodu windows uyumluluklarından falan biyerden bişeyler yapmıştı ve bende uyguladığımda sorun kalmamıştı. Şu an aynı sorunu yaşıyorum o videoyu gören bilen ya da elinde olan varsa yardımcı olabilir mi? Ya da farklı çözüm yolları bilenler yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.