Şimdi Ara

Oyun programlama hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 2-3 gün önce unity'e başladım ve JavaScript kullanmaya başladım. Yaşıma oranla ingilizcemin iyi olduğunu düşünüyorum, unity ile ilgili dökümanların olduğu yerden bazı konularda yardım alıyorum ve videoları izleyebiliyorum. Fakat ingilizce konuşarak yardım istemekten çekiniyorum, çünkü istediğimi anlatamayacağımdan korkuyorum. Bu yüzden benle iletişim kurcak ve yardım edecek birini istiyorum, bu kişinin unity hakkında takıldığımda soru soracağım birinin olacağını düşünüyorum.

Ayrıca 3-4 ay önce GameMaker ile birkaç şey yapmıştım, Gamemaker için bir forum olduğu için ileri seviyelere gitmiştim. O zamanlarda kayde değer birşey çıkaramamıştım çünkü aklımda bir fikir yoktu. Birkaç şey denemiştim fakat başarılı olamamıştım. Fakat şu anda daha istekliyim ve aklımda birkaç fikir var, bu fikirler için de unity3d daha mantıklı geldi.

Aslında HTML ve CSS biliyorum ve 2 yıldır öğreniyorum. Yoğun olarak çalışmasam da bilgilerimin körelmemesi için 2-3 ayda bir wordpress teması düzenliyorum ya da farklı bir şey yapıyorum. Programlama ve özellikle "Oyun yapmak" fikirleri daha fazla ilgi çekici olduğundan bu alana yöneldim.

Tüm önerilere açığım, mesela Unity kullanma şu motoru kullan ya da Unity kullan fakat şu dili kullanman senin için daha iyi olur gibi, fakat bir sebep belirtmenizi istiyorum. Çünkü sebep belirtmediğinizde hem siz boşuna yazmış olursunuz hem de ben boşuna okumuş olurum.

Unutmadan söyleyeyim 8. sınıftayım, yani 14 yaşındayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyucan -- 9 Eylül 2012; 22:43:56 >

• Unity 3d sana 3d oyun yapmanı sağlar. Yani unity 3d senin çalışma masan. Eğer elinde malzeme varsa çalışma masasında çalışarak birşeyler üretebilirsin. Ancak malzemen yok ise çalışma masan hiç bir işe yaramaz. Yani oyunu yapman için en az ihtiyaç duyduğun şey unity 3d yada başka bir oyun motoru aslında.
    Önce oyunun modellerini, kaplamalarını ve seslerini üretmelisin. Çok zorunlu olmadıkça asla hazır malzeme kullanma. Birilerine yaptır yada kendin yap. Önemli olan oyunun grafiklerinin ve seslerinin tam istediğin gibi olması. Gerisi boş Kodlama nasılsa halledilir. Önemli olan oyunun grafikleri ve sesleri.
    Bu arada ben flash oyun yapıyorum. Çünkü 3d model yapmayı bilmiyorum bilsem bile 2d grafik oluşturmak çok daha basit ve az zaman alıyor. Zaten tek başınayım. Şu an bir oyun projem var. Flashla yaptığım ilk oyunum.%10'u bitti. Tamamlayınca 100-200$ arasında bir fiyata satarım diye tahmin ediyorum. Eğer sen de tek başınaysan 3d'ye hiç bulaşma. Flash oyun yap. İyi bir oyun yaprsan 5.000-10.000$ arası hatta daha fazlasına bile satarsın. Ortalama oyumlar ise 400-700$'a felan satılıyor.

• Aslında tek başıma değilim bir arkadaşım var, 3dmax ile modelleme yapıyor. Eğer programlama konusunda kendimi geliştirirsem onunla konuşacağım zaten. Oyunun temellerini atıyorum diyorum şimdiden, zaten şu anda para kazanmak derdinde değilim pek, dediğim gibi 14 yaşındayım. Şu anda benim için önemli olan tecrübe ve bilgi birikimi diye düşünüyorum. Zaten bir oyunu tamamlarsam devamı da gelir diye düşünüyorum...

Ayrıca Flash'ı da gördüm ve denedim, Actionscript denen bir şey kullanıyorsun programlamak için o da zaten oyun yapmak için değil sunum yapmak için oluşturulmuş. O yüzden hem zor ve oyunum 10-15 dakika oynansın sonra bırakılsın istemiyorum. Bir oyun yaparsam LAN bağlantısı yapıp 5-10 arkadaş toplarım sonra da arkadaşlarım arasında hamachi ile oynarım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyucan -- 10 Eylül 2012; 20:13:37 >
  • Tecrübeli birileri gelmezse yardımcı olmaya çalışırım.
  • Bu konunun yasla iligisi yok, tamamen deneyim ve bilgi birikimi ile alakasi var. Sen tecrubelerine bakarak, senin icin bu konu hobiden oteye gitmez. Sana biri yardimci olsa bile Unity3D disinda bir cok konsept bilmen gerekir. Bu yuzden sana en iyi tavsiye Unity3D ile ilgili kitaplar var bir suru, herhangi birini okuyarak baslayabilirsin. Boylelikle arayuzu, teknikleri, basit oyun yapimlarini ogrenirsin.

Daha sonra belli bir seviyeye geldiginde, takildigin konularda birilerinden yardim alirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

Bu konunun yasla iligisi yok, tamamen deneyim ve bilgi birikimi ile alakasi var. Sen tecrubelerine bakarak, senin icin bu konu hobiden oteye gitmez. Sana biri yardimci olsa bile Unity3D disinda bir cok konsept bilmen gerekir. Bu yuzden sana en iyi tavsiye Unity3D ile ilgili kitaplar var bir suru, herhangi birini okuyarak baslayabilirsin. Boylelikle arayuzu, teknikleri, basit oyun yapimlarini ogrenirsin.

Daha sonra belli bir seviyeye geldiginde, takildigin konularda birilerinden yardim alirsin.

Zaten 2-3 gündür Unity ile ilgili başlangıç videolarından izliyorum. 6 tane zaten Unity'nin başlangıç videosu, 5 tane de farklı birinin youtube'da paylaştığı videolarını izledim, o da basit bir fps oyunun nasıl yapılacağını anlatıyordu. Dediğim gibi programlama tabanım var GameMaker'dan, ( JS, C#, C++ gibi dillere benzeyen bir dil kullandığı için böyle diyorum ) Unity ile ilgili bir kitap alırsam ve okursam daha fazla şey elde edeceğimi düşünmüyorum, zaten internette birçok bilgiye erişebiliyorum, sizin dediklerinizden yola çıkarak bana gereken biraz JavaScript öğrenmem diye düşünüyorum...

• quote:

Bu konunun yasla iligisi yok, tamamen deneyim ve bilgi birikimi ile alakasi var. Sen tecrubelerine bakarak, senin icin bu konu hobiden oteye gitmez. Sana biri yardimci olsa bile Unity3D disinda bir cok konsept bilmen gerekir. Bu yuzden sana en iyi tavsiye Unity3D ile ilgili kitaplar var bir suru, herhangi birini okuyarak baslayabilirsin. Boylelikle arayuzu, teknikleri, basit oyun yapimlarini ogrenirsin.

"Sen tecrubelerine bakarak, senin icin bu konu hobiden oteye gitmez."

Bu bana mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

Bu bana mı?

Konu sahibi icin yazdim ben mesaji, senin tecrubelerini nerden biliyim ben.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

Bu bana mı?

Konu sahibi icin yazdim ben mesaji, senin tecrubelerini nerden biliyim ben.

:) Ne biliyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.