Şimdi Ara

Oyun yapıyorum ama bir sorunla karşılaştım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , bu benim ilk konum yanlış yere açtıysam pardon.

Sorunum şu:
    Java'yla oyun yapımına başladım. Birkaç ufak tefek şeyden sonra artık ciddi(çokta ciddi değil) bir oyun yapmam gerektiğini düşündüm. 2D bir oyun yapmayı planladım ve yapımına başladım. Oyunu yaparken oyundaki karakterleri silahları test etmek için bir haritaya/bölüme ihtiyacım oldu. Bunun içinde ayriyetten bir harita yapma programı geliştirmeye başladım. Çok güzel gidiyordum ama bir yerinde takıldım kaldım ve bir türlü çözemedim. Sorunuma hala çözüm arıyorum ama yine de bu forumda da bir konu açmak istedim.

Çözemediğim şey şu:
    Ekranın ortasında haritayı çizdiğimiz bir bölüm var ve bu bölüm 840x520 boyutlarında. Bu alandaki her pikseli tek tek çizmeye çalıştım çünkü harita yapan biri herhangi bir yere çizim yapabilir. Ama haliyle 436800 pikseli tek tek çizdirmeye çalışınca programda bir ağırlık oldu. Bu programın ağır çalışması nasıl çözülür? Piksellerle tek tek uğraşmaktansa daha kolay bir çizim yolu var mıdır? Lütfen en kısa sürede cevap verin.

İyi günler.

• Koskoca konuda kimse yardım etmedi, vay canına. Her neyse sorunumu çözdüm. İyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImLeGenD53

Koskoca konuda kimse yardım etmedi, vay canına. Her neyse sorunumu çözdüm. İyi günler.

Nasıl çözdünüz anlatır mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fishkopf

quote:

Koskoca konuda kimse yardım etmedi, vay canına. Her neyse sorunumu çözdüm. İyi günler.

Bütün pikselleri tek tek ekrana çizmek yerine hepsini bir resme çizip resmi ekrana çizdirdim. Böylece programda ne ağırlık kaldı ne de sorun :).
  • quote:

Merhaba arkadaşlar , bu benim ilk konum yanlış yere açtıysam pardon.

Sorunum şu:
    Java'yla oyun yapımına başladım. Birkaç ufak tefek şeyden sonra artık ciddi(çokta ciddi değil) bir oyun yapmam gerektiğini düşündüm. 2D bir oyun yapmayı planladım ve yapımına başladım. Oyunu yaparken oyundaki karakterleri silahları test etmek için bir haritaya/bölüme ihtiyacım oldu. Bunun içinde ayriyetten bir harita yapma programı geliştirmeye başladım. Çok güzel gidiyordum ama bir yerinde takıldım kaldım ve bir türlü çözemedim. Sorunuma hala çözüm arıyorum ama yine de bu forumda da bir konu açmak istedim.

Çözemediğim şey şu:
    Ekranın ortasında haritayı çizdiğimiz bir bölüm var ve bu bölüm 840x520 boyutlarında. Bu alandaki her pikseli tek tek çizmeye çalıştım çünkü harita yapan biri herhangi bir yere çizim yapabilir. Ama haliyle 436800 pikseli tek tek çizdirmeye çalışınca programda bir ağırlık oldu. Bu programın ağır çalışması nasıl çözülür? Piksellerle tek tek uğraşmaktansa daha kolay bir çizim yolu var mıdır? Lütfen en kısa sürede cevap verin.

İyi günler.

Şu an oyunun durumu nedir bitti mi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fishkopf

quote:

Bütün pikselleri tek tek ekrana çizmek yerine hepsini bir resme çizip resmi ekrana çizdirdim. Böylece programda ne ağırlık kaldı ne de sorun :).

Mantıklı, Teşekkürler (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceylan14

quote:

Merhaba arkadaşlar , bu benim ilk konum yanlış yere açtıysam pardon.

Sorunum şu:

Çözemediğim şey şu:

İyi günler.

Şu an oyunun durumu nedir bitti mi

Bu aralar pek vaktim olmuyor, okul falan var. Haftada sadece 2-3 kez ilgilenebiliyorum. Vaktim olduğunda elimden geldiğince geliştiriyorum :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImLeGenD53 -- 28 Şubat 2015; 17:55:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS3 de oynamak bi başka oluyor
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.