Şimdi Ara

Oyuna Giriş için Kesin Çözüm (Denendi !) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu ve bunun gibi programlar dns sunucularını kontrol edip en uygun olanını seçmek için yazılmıştır.
    eğer düzgün çalışırsa lag ve başlangıçtaki startın gelmeme problemine bi nebze çözüm olabilir fakat oyuna girişte yediğiniz dc serverın kapasitesi ile ilgili yani bu tip programlar o işlevi göremez.
    yinede faydalı bir başlık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuzsuzDELiBEKiR

yazilanlari okumadan atlayanlar aslinda kendilerini soyledikleri sey yerine koyuyorlar :D

arkadas verdigi seyin ne ise yaradigini aciklamis ...
    silkroadonline.net joymax.com seklindeki adreslere bilgisayarinizin baglanabilmesi icin once bu adin ip ye cevrilmesi gerekir bu isi de dns ler (domain name server) yapar ... siz standart otomatik dns al secenegini kullanir iseniz ttnet in herkese verdigi dns yi kullanirsiniz bazen bu dns ler siser, sapitir ... o zaman bu adresleri cozemezsiniz ve start gelmeme gibi sorunlar yasarsiniz ...

arkadasin verdigi turden programlar pingi iyi nispeten bos ve rahat dns leri bularak bunlari kullanmanizi saglar ...

quote:

Orjinalden alıntı: shadylotd
    bu ve bunun gibi programlar dns sunucularını kontrol edip en uygun olanını seçmek için yazılmıştır.
    eğer düzgün çalışırsa lag ve başlangıçtaki startın gelmeme problemine bi nebze çözüm olabilir fakat oyuna girişte yediğiniz dc serverın kapasitesi ile ilgili yani bu tip programlar o işlevi göremez.
    yinede faydalı bir başlık.

Programın ne işe yaradığını arkadaşlar güzelce anlatmış. Teşekkürler.

• dns in ne olduğu hakkında fikriniz varmı ? duymuşsunuz dns güncellemeye yarıyor die atıp tutuyonuz ehehehe

telekom 2 veya 3 manuel dns girilmesine e izin veriyor , onun dışında hide ip ile ip nizi saklar , muhtemelen başka ülke ip si gösterip joymax.com/silkroadonline.com u açarsınız...

oyuna girmenizde heleki LAG sorununda bunların nafile olduğunu sölemeniz saçmalık....
  • 1 yılı aşkın bir süredir kullandığım bir program.
    HEm yasaklı sitelere giriş (yanlış anlamayın la bi aralar youtube bile yasaklıydı. ), hem de tt net in eblek dns serverlerinden beni kurtardığı için kullanıyorum, memnunum.

Antiparantez; Konu içinde -44 IQ ürünü mesaj sahipleri.
    Tükettiğiniz oksijene yazık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ant0ny0_eX

dns in ne olduğu hakkında fikriniz varmı ? duymuşsunuz dns güncellemeye yarıyor die atıp tutuyonuz ehehehe

telekom 2 veya 3 manuel dns girilmesine e izin veriyor , onun dışında hide ip ile ip nizi saklar , muhtemelen başka ülke ip si gösterip joymax.com/silkroadonline.com u açarsınız...

oyuna girmenizde heleki LAG sorununda bunların nafile olduğunu sölemeniz saçmalık....

yazdiklarin komik olmus :)
    oyuna girebilmek icin ip gizlemek ya da baska ulke ip si gostermek neden gereksin ? Turk ip leri ban mi yedi ?
    kullanacaginiz dns ye telekom karismaz ayrica ... bir sinirlama da getiremez ...
    secebileceginiz dns miktari sadece windows un TCP/IP protokolu tarafindan sinirlanir ...
    ki ustte bahsi gecen programlar duzenli araliklar ile kendilerinde hazir bulunan dns lere ping atarak en iyi cevabi vereni otomatik olarak secmeye yararlar sadece ...

• KOmik olan sizsiniz :)

DNS sistemi basitçe internet üzerinde kullanılan isim-IP eşleşmesini ve maillerin yönlendirilmesi amaçlı kullanılır. Günümüzde DNS’siz bir ağ düşünülemez denilebilir. Her yerel ağda –ve tüm internet ağında- hiyerarşik bir DNS yapısı vardır.

DNS sistemi çeşitli kayıt tiplerinden oluşur , bu tipler;

a. A: isimden IP çözmek için
    b. MX: belirtilen isme ait mail sunucuyu bulur
    c. PTR: verilen IP için isim karşılığını bulur
    d. TXT: sunucuya ait çeşitli özellikleri almak için
    ...
    ...
    Kullanılırlar.

Sıradan bir dns sorgusu UDP/53 kullanırken cevabı 512 bytedan büyük olan dns istekleri TCP/53 kullanır. Bu sebeple genellikle güvenlik duvarlarında UDP ve TCP 53 portları açık olur.

DNS sisteminde iki çeşit sorgu tipi vardır. Bunlar, iterative sorgular ve recursive sorgulardır

DNS Tünelleme aslında çok uzun zamandır teorik olarak bilinen fakat pratik kullanımına sık rastlanmayan bir konu. Poc amaçlı Yazılan uygulamaların kurulum ve kullanımının uzmanlık gerektirmesi pratik kullanımına engel olan önemli hususlardan.

DNS tünelleme ne amaçla kullanılır diye bir soru takılabilir aklımıza. DNS tünelleme ilk olarak yillar once Slashdot’da okuduğum bir haber sonrası dikkatimi çekmişti ve sadece konunun teorik kısmını araştırmakla yetinmiştim.. Birgün ücretli kablosuz ag hizmeti veren bir firmanın güvenlik testlerini yaparken aklıma dns tünelleme yöntemi geldi ve çabucak test ortamımı hazırladım...

Bahsettiğim kablosuz ağ ortamı bugünlerde oldukça sık rastlayabileceğimiz paralı kablosuz ağ hizmetlerinden. Kullanıcı kablosuz ağa bağlanır ve herhangi bir web sitesini açmak istediğinde otomatik olarak bir sayfaya yönlendirilir ve burada kullanıcı adı parola sorulur. Eğer geçerli bir kullanıcı adı parola varsa sistem kullanıcıya belirli bir süreliğine erişim izni verir(captive portal ). Burada captive portal yazılımları kullanıcıdan gelen dns isteklerini önce çözümleyerek sonra ilgili kontrol sayfasına yönlendiriyor. Herhangi birisi de DNS tünelleme yazılımını kullanarak ilk sorgulama yaptığı domain üzerinden sınırsız internet erişimi kazanabiliyor.

DNS tünellemeyi engellemek için ilk akla gelen yöntem gereksiz gibi görünen kayıt tiplerini yasaklamaktır. Mesela txt kayıtları gibi. (TXT kayitlarini engelleyerek yaparsak SPFlerde calismaz.). Fakat bazı yazılımlar A kaydı gibi kullanılması zorunlu kayıt tiplerini de kullanabilidği için bu yöntemi eliyoruz.

Engellemenin en sağlıklı çözümü ağda bir IDS/IPS sistemi çalıştırmak ve anormal dns trafiklerini farkedecek şekilde yapılandırmaktır. Ya da ağ trafiği raporlama yazılımları kullanarak DNS trafiğinin kullanım oranını takip etmek .

Internette bazı dns tünelleme yazılımları için yazılmış Snort kuralları dolanıyor fakat çoğu benim testlerim sonucu sağlıklı sonuçlar vermedikleri için buraya almadım.

• @TUZSUZBEKİREFENDİ : Hiç düşündünmü bu topici atan , ve proğramı veren insan nie böle bişey yapsın ?? Dün serverların türk ip lere kapalı olduğunu , sitenin ulaşılmaz oldugunu biliyomuydun ?

Yoksa amacın şumuydu " AAAAAA EVET DNS ; DUYMUŞTUM 1-2 KEZ , hadi GOOGLE.com A DNS YAZAYIM NE ÇIKARSA BENDE SALİYİM 1-2 parça metin , hem post olur , hemde çok bildiğimi anlarlar """

???
  • Olayı kişiselleştirmeden, seviyeyi düşürmeden bilgilerimizi paylaşalım.
    Beim bilgim senin bilgini döver tavırları hoş değil.
  • Bir insan neden forum takip eder ??

Ya bişey sorucaktır , ya bi konu hakkinda bilgi sahibi olcaktir onu arastirmak ister , ya da degisik konulari okur , bilgi sahibi olayım , zaman geçireyim der...

Ama hiçbir insan bi adam bi yorum yapmis , hadi bende tam tersini yazayim , OYLE OLMAZ BOYLE olur deyipte muhalefet olmaz...

HAKSIZMIYIM NOMAD ¿
  • quote:

Orjinalden alıntı: ant0ny0_eX

@TUZSUZBEKİREFENDİ : Hiç düşündünmü bu topici atan , ve proğramı veren insan nie böle bişey yapsın ?? Dün serverların türk ip lere kapalı olduğunu , sitenin ulaşılmaz oldugunu biliyomuydun ?

Yoksa amacın şumuydu " AAAAAA EVET DNS ; DUYMUŞTUM 1-2 KEZ , hadi GOOGLE.com A DNS YAZAYIM NE ÇIKARSA BENDE SALİYİM 1-2 parça metin , hem post olur , hemde çok bildiğimi anlarlar """

???

hala gayet komiksin ...
    kendi ithamin kendini vuruyor farkinda degilsin ...
    ordan burdan copy/paste yapip doldurmussun ortaligi ...

1. oyun Turk ip lerine kapali degildi ... ttnet disi dns kullananlar gayet rahat giriyordu oyuna ...
    "hide ip ile ip nizi saklar , muhtemelen başka ülke ip si gösterip joymax.com/silkroadonline.com u açarsınız... " savin tamamen mantiksiz ve yersiz ...

2. ben yazmisim "silkroadonline.net joymax.com seklindeki adreslere bilgisayarinizin baglanabilmesi icin once bu adin ip ye cevrilmesi gerekir bu isi de dns ler (domain name server) yapar ... siz standart otomatik dns al secenegini kullanir iseniz ttnet in herkese verdigi dns yi kullanirsiniz bazen bu dns ler siser, sapitir ... o zaman bu adresleri cozemezsiniz"

sen demissin cevap olarak "dns in ne olduğu hakkında fikriniz varmı ? duymuşsunuz dns güncellemeye yarıyor die atıp tutuyonuz ehehehe"

copy/paste yaptigin metin (copy/paste diyorum zira verdigin metnin icerigini biliyor olsan benim soyledigimi soyleyen bir metini hem verip hemde bana -dns in ne olduğu hakkında fikriniz varmı ?- diye cevap vermezdin) i iyi bi oku anlamaya calis :D

3. "telekom 2 veya 3 manuel dns girilmesine e izin veriyor" bu gibi bir cumle kuran ile ben ag bilgisi ve protokoller konusunda tartismaya bile girmem, zira cumle tamamen komik ve anlamsiz ... telekom senin dns girmene ne karisir nasil karisir yahu :D

4. "@TUZSUZBEKİREFENDİ : Hiç düşündünmü bu topici atan , ve proğramı veren insan nie böle bişey yapsın ?? Dün serverların türk ip lere kapalı olduğunu , sitenin ulaşılmaz oldugunu biliyomuydun ?"

sen ya mesajlari okumadan bodoslama giriyorsun topiclere ya da gercekten birsey bilmiyorsun ...
    dun millet start gelmiyor diye agliyor idi ... ttnet disi dns kullananlar ise cayir cayir giriyor idi oyuna ... topigi acan arkadas bu nedenle acmis zaten ... bak bende ne demisim ilk olarak ...

"yazilanlari okumadan atlayanlar aslinda kendilerini soyledikleri sey yerine koyuyorlar :D

arkadas verdigi seyin ne ise yaradigini aciklamis ...
    silkroadonline.net joymax.com seklindeki adreslere bilgisayarinizin baglanabilmesi icin once bu adin ip ye cevrilmesi gerekir bu isi de dns ler (domain name server) yapar ... siz standart otomatik dns al secenegini kullanir iseniz ttnet in herkese verdigi dns yi kullanirsiniz bazen bu dns ler siser, sapitir ... o zaman bu adresleri cozemezsiniz ve start gelmeme gibi sorunlar yasarsiniz ...

arkadasin verdigi turden programlar pingi iyi nispeten bos ve rahat dns leri bularak bunlari kullanmanizi saglar ... "

hele bi copy/paste yaptigin metini iyi oku bakalim :) DNS ne ise yararmis ... ve start gelmeme problemi ile DNS nin nasil bi alakasi olabilir cikarmaya calis :) anlayabilirsen o zaman cevap ver :)

• Arkadaşlar polemik yapmayın lütfen

Durun dayanamadım bende konuya gireyim...

Bazen launch da "START" kısmının gelmemesinin sebebi,tamamen TTnet'in DNS sunucusundan kaynaklanıyor.Eğer dns ayarlar kısmında farklı bir DNS sunucusunun ip sini girerseniz sorun çözülür.

Yada manuel olark "host" dosyasına yazabilirisiniz.

Bu arada TuzsuzDELiBEKiR arkadaşın söyledikleri tamamen katılıyorum.

Bu konuda yeterince bilgi sahibi olmayan arkadaşların polemik yapmasının bir anlamı yok.
  • Programı indircem ama indirceğim siteye de girmiyo
  • @nwaps

saol kardeşim emeğine sağlık faydalanan faydalanır teşekkür eder anlamayan yazar aklına geleni sen takma kafana

@ tuzsuz delibekir

boş ver o yazdığın satırlara harcadığın emeğe yazık

ben hep derim ya Türkiye de yaşıyorsan

1- ''kaç sevaptan girme günaha''

2- ''Acıma yetime bir gün gelir koyar .. ne ''

42 yaş tecrübesi bunlar yabana atmayın
  • peki beyler ben bunu kullanınca lagta ciddi derecede bi azalma olcakmı? eger olursa hemen indircem?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DostDeli

quote:

Orjinalden alıntı: tr_caner_tr

quote:

Orjinalden alıntı: DostDeli

Kesin gireyim Diyen Arkadaslar da No Dc programını Kullansınlar bu kadar basit

istediği kadar dene beni konusturmayın illegal bir program oldugundan dolayı burda verilmiyor

farklı sitelerde arayın bulacaksınızdır

iyi forumlar...

hangi siteden bir yarsımcı oluver yaw

Yasak Olduıgundan Dolayı Pm İle Attım Pm e Bak :)

teşekkürler

• eve gideyim bende deneyeyim bende tt net dışında dns kullanıyorum ama bu program o an en iyisini bulup değiştiriyor galiba. denemek lazım
  • aga bari nasıl kullanılıyo onu filan söyleseydin
  • valla güzelmş bu program bende zar zor start gelirdi şimdi ise zart diye geldi

EMEĞİNİZE SAĞLIK(ikinizin DE!!!!!)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.