Şimdi Ara

Oyuncuların tercihi: Intel+Windows 7+Nvidia pazar payları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Father Torque

quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11
    ... eğer 50-60 mb'lık küçük oyunları oyun olarak kabul edip milyarlarca dolarlık ekran kartı sektörüne referans olarak kabul ediyorsanız ona söyleyecek söz bulamıyorum. Hiçbir donanım ihtiyacı olmayan oyunların satıldığı sitelerin istatistik değerlerini oyuncu tercihleri olarak lanse etmenin doğruluğu nerdedir bu da bir merak konusudur. Aynı şekilde %6'lık dilimin tüm donanımhabere mal edilmesi gibi...

+1, bizi asıl ilgilendiren konu oyuncuların güncel tercihleri ve oranları, işte Steam'in en güncel Dx11 kart kullanım verileri: (http://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/)
     Oyuncuların tercihi: Intel+Windows 7+Nvidia pazar payları

Dx11 kart kullanım oranları toplamlı: Ati 91,92, NVidia 8,08. Herşey açıkça ortada

E zaten Nvidia DX10 gibi artık bitmiş gitmiş bir platformda ATI'nin 2 katı kart satmış, DX11'de ise şimdilik ezilmiş. Akıllı adamlar konunun başından beri bunu söylüyor, iki üç fanboy gelip "hayır bunlar gerçek olamaz, inanmaaaaaam" modunda şeyler yazıyorlar.

Asıl önemli olan DX11 oturduktan sonra ATI ve Nvidia'nın pazar payı ne olacak. Aynı grafiğe göre şu an 100 bilgisayardan sadece 8'inde DX11 kart varken, 70 küsüründe DX10 kart var :) Ya da bir başka deyişle ATI'nin % 32'sinden 7'si DX11'den geliyor. Nvidia'nın %59'undan sadece % 1'i DX11. Bu da Nvidia'nın daha DX11'de üst seviyeyi tırtıklama safhasında olmasından geliyor. Önce onun kaymağını aldıktan sonra orta ve alt segmente başlayacak ve pazar payı giderek büyüyecek yavaş yavaş. ATI de aynısını yapmıştı ne de olsa.

• Buna yalan diyen arkadaşları hala anlamıyorum.
    Mesela piyasada; (değerler tamamen sallama)
    150 nvidia, 100 ati kart var.
    Ama satışlara baktığımızda nvidiaya 5 kart satarken ati 15 kart satıyor.
    Bu şekilde devam ettiğinde piyasada bulunan ekran kartı sayısında da ati eninde sonunda üstünlüğü kuracaktır. ŞU AN için nvidia'nın daha çok olması kadar doğal birşey yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

quote:

Orijinalden alıntı: eric13

steam istatistiği gerçeği yansıtmıyor yüz yıldır aynı oran duruyor zaten profesyonel araştırma şirketleri atinin nvidiayı geçtiğini söyledi ister steam tersini söylesin bir şey fark etmez kendinin tatmik etmekten öteyede geçmez

bak cevabı yukarı yazdım, bişi yazmadan daha önce yazılanları okusan hatanı anlardın, hatta okumana gerek yok önce biraz düşünsen anlardın

Steam'in istatistikleri ŞU ANA KADAR SATILMIŞ VE İNSANLAR TARAFINDAN KULLANILAN EKRAN KARTLARINI gösteriyor
    ATI'nin Nvidia'yı geçmesi ŞU AN SATILMAKTA OLAN EKRAN KARTI SAYILARINDA.

Çok uzun süredir Nvidia ATI'den daha fazla kart satıyor, ATI Nvidia'yı çok yakın bi zamanda yakaladı ve geçti, dolayısıyla ŞU ANDA KULLANILMAKTA olan ekran kartı sayısında Nvidia'nın hala oldukça önde olmasından normal bir şey yok.

Sen veya bi başkası bunu da okumadan "ati nvidiayı geçti yalan bunlar yaa" diyecektir kesin o yüzden bebeğe anlatır gibi anlatıyorum.

marketshare dedikleri olay var kuzum sende önceki konuyu okusan anlardın atinin nvidiayı toplamda geçtiğini şuan ki durumda nvidia yüzde 19 marketshare sahip ati yüzde 24 intel ise ellli küsür

• Heeee sen market share'in ne demek olduğunu bilmiyosunnnn ondan problem anlaşıldı

Market, PİYASA demektir "ev" değil. Market share da, o anda belli bir piyasada satılmakta olan malların değerinin yüzde kaçının sana ait olduğudur. Ekran kartı sektörü 5 milyarsa, sen son çeyrekte 2 milyarlık satış yapmışsan son çeyrekteki pazar payın %40'tır.

Pazar payı şu ana kadar hep Nvidia'da daha yüksek olmuştur ancak son çeyrekte (veya ayda, habere bakmadım) ATI Nvidia'yı sollamıştır. Şu anda ekran kartı kullananların yüzde kaçı ekran kartlarını son çeyrekte aldı? Bildin!! %100 değil cevap. Hatta her bir kullanıcı her sene 1 kez ekran kartı değiştiriyor olsa bile bu oran ancak %25 olur.

Dolayısıyla şu an ATI kartlar daha çok satılıyor olsa bile, geçmiş senelerde hep yüksek olan pazar payı sebebiyle halen daha çok kullanılan marka Nvidia'dır. Bir süre ATI bu pazar payı üstünlüğünü sürdürebilirse en çok kullanılan marka olacaktır.

Valla şu forumda bişey anlatıcaksan ennnnn temelden anlatıcan arkadaş. Mesela yukarıda kullandığım 2 milyar / 5 milyar / %40 örneğini bile açıklamam gerekiyor aslında da tembellik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 10 Ağustos 2010; 17:12:07 >

• ms nin çeyreklerle hesaplandığını hiç sanmıyorum toplam pazar payına bakar tabii ispat edersen bunun öyle olduğunu o başka ama ben haberde çeyrek lafını duymadım
  • quote:

ms nin çeyreklerle hesaplandığını hiç sanmıyorum toplam pazar payına bakar tabii ispat edersen bunun öyle olduğunu o başka ama ben haberde çeyrek lafını duymadım

Allahım neydi günahım yaw. zamanla hesaplanmicak nası hesaplanacak dünyada şu ana kadar satılmış olan tüm ekran kartları üzerinden mi düzenlenecek? heralde belli bi zamana göre düzenlenicek yoksa s3, 3dfx de görürdün o "pazar payı"nda. pazar payı bir şirketin mali ve reketçi durumunu yansıtması için hesaplanır bu da çok yakın bi zaman dilimi olmalıdır.

Şu ana kadar Nvidia daha çok satılıyordu hep ama şu an ATInin pazar payı daha yüksek, bu da demektir ki YENİ EKRAN KARTI ALANLAR daha fazla olarak ATI'yi tercih ediyor.

şu basit şeyi anlatamadım, bittim walla

• Kızmayın ama,
    siz koyun musunuz,
    siz firmanın sahibi misiniz?
    Size ne yahu firmanın pazar payından, hadi özel bir sempatin vardır bakarsın da,
    Ekran kartının kullanım oranları falan...
    Gereksiz yani, napacaksın sen ekran kartının ne kadar kullanıldığını, adamların kârını,
    Hangisi kaliteliyse al geç işte.
    /thread
  • Bence Fermi'nin nvidia'ya en büyük zararı ati'den düşük satışlar değil, çok ısınıp çok güç çekmesidir...

bu kötü reklamdır ve firmaya yapışıp kalmaktadır (hala Amd çok ısınıyormuş abi diyenler var)...

bir nesil sonra ekran kartı almak isteyen gençler; abi nvidia çok elektrik yakıyormuş derse şaşırmayın...
  • heh bende bu konuda bişeyler eksik diyordum.
    her ekran kartı konusunda olduğu gibi,

"ya bırakın bu işleri yaaaaaaa" diyen veya
    " alın bir ps3 keyfinize bakın" diyen birisi yok..

ama çıktı
  • bi de şey olsun tam olsun

- ARKADAŞLAR ÜLKE SÖMÜRÜLÜRKEN ATAMIZIN DEĞERLERİ AYAKLAR ALTINA ALINIRKEN ATI NVIDIA TARTIŞMASI YAPIYORSUNUZ...
    - AFRİKADA AÇ ÇOCUKLAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1gh7m4r3

heh bende bu konuda bişeyler eksik diyordum.

ama çıktı

Yalan mı ?
    Firma babanın firması mı, ne ilgilendiriyor seni kullanım yüzdeleri ekran kartının sonuçlarına vs. bakar alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Stormcaller

quote:

ama çıktı

Yalan mı ?
    Firma babanın firması mı, ne ilgilendiriyor seni kullanım yüzdeleri ekran kartının sonuçlarına vs. bakar alırsın

insanlar bu işten zevk alıyorlar bilmem farkında mısın, bir çeşit hobi gibi düşünebilirsin...

• quote:

ms nin çeyreklerle hesaplandığını hiç sanmıyorum toplam pazar payına bakar tabii ispat edersen bunun öyle olduğunu o başka ama ben haberde çeyrek lafını duymadım

Amma dik kafalıymışsın be arkadaş tamam sen kazandın. ATI 1 numara herkes ATI kullanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

bi de şey olsun tam olsun

- ARKADAŞLAR ÜLKE SÖMÜRÜLÜRKEN ATAMIZIN DEĞERLERİ AYAKLAR ALTINA ALINIRKEN ATI NVIDIA TARTIŞMASI YAPIYORSUNUZ...
    - AFRİKADA AÇ ÇOCUKLAR

• quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

quote:

Orijinalden alıntı: Stormcaller

quote:

ama çıktı

Yalan mı ?

insanlar bu işten zevk alıyorlar bilmem farkında mısın, bir çeşit hobi gibi düşünebilirsin...

haklısın valla zevkten dört köşeyim şuan

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.