Şimdi Ara

Oyuncuların tercihi: Intel+Windows 7+Nvidia pazar payları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • X1900XTX'in zaman geçtikçe 7900GTX'e fark attığı doğru, aynı kart bende de vardı, muhabbetini çok yapardık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ally_snare

quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

Laptop'ların büyük bir çoğunluğunda Nvidia kart (5 para etmez kartlar ama markası nvidia sonuçta) olduğu düşünülürse sonuçların çokta acaip olmadığı görülür... Sonuçta laptopta seçme şansı yok.

Pardon ? Kişisel görüş olsa buna saygı duyarım ama genele hitaben bunu söylemek için çok önemli gerekçelerinizin olması gerekir. Günde en az 30 pc+laptop girişi olan bir servisin müdürlüğünü yapıyorum. Ati ekran kartları ile ne gibi sorunlar yaşadığımızı daha iyi bildiğimize emin olabilirsiniz. Hele ki bahsekonu laptoplardaki ekran kartlarına driver yükleme işkencesi illallah dediğimiz sorunlar arasındadır.

Geçen gün bir müşteri 4850 ekr. kartını yanımızda yere çalarak parçaladı. Neden mi ? 8800 GT ile fevkalade oynanan oyunu kasarak oynattığı için (warrock). makinaya 2 günde 7 defa windows kurduk, 2007-2010 arası tüm driverleri denedik, bios güncelle, ram değiş, hdd değiştirmek kar etmedi. Ve daha nice nice Ati sorunları ile karşılaşıyoruz. Sizin kendi bilgisayarınızla birlikte ancak 20 pc üzerinde olan deneyiminize dayanarak yazdığınız görüşleriniz ne kadar doğru olabilir ?

nedir bu ati düşmanlığı ya

neyse bende yazayım sattığım pc sayısı 1000i geçmiştir sadecebu forumda 300 ekran kartı vermişimdir yüzde80i nvidiadır
    dışarda daha fazla veriyoruz sorunlar oldumu ilk bize geliyorlar adam ati driver yok destek vs dinlemiyor senin sattığın pc bozuk diyor o ati driver yada fix vs yüklemekle uğraşmıyor millet, servise dönüş oranında ati kartlar daha çok dönüyor mesela 1650prolar ısınma sorunundan çok geldi geri 8500 8600 gt verdik geri gelmediler birdaha 4850 ilk serisi ince slot fan100dereceye yakın çalışıyordu 4870 güzeldi ama gta4 oyununda sorunlar çıkarıyordu yine kronik driver problemi

9800gtx verdim cod oyuncusu günde 10saat oyun oynayan clanı olan biri 1,5sene kadar kulalndı çokda memnundu 4870verdim daha iyi diye başımın etini yedi eski kart daha akıcı diye anlık takılmalar oluyor vs forumdan yine bir arkadaş kartı artifact veriyor diye almadım ati 4850si garantiye yolladı değişdiler 5770 ile 1ayı geçmedi oda bozuldu üst üste olunca insan sıkılıyor...

forumdan yine bir arkadaş 2adet 5850 aldı crossfire için dikey çizgi sorunları oyundan atmalardna bıkdı eski kart gtx 295di sonra bu 5850leri zararına sattı daha yeni almıştı... sonra gtx 480e geçti 1kere kurdu driver ne sorun ne bişey full stabil oynuyor

nvidia kartlar daha uzun ömürlü oluyor driver destekleri çok iyi performansıda artırıyor güzel sistem verdimmi kesinlikle ati kart vermiyorum tercihim nvidia kart oluyor kafam rahat oluyor cpuda amd tercihi sorun olmaması sebebiyle veriyoruz ama ati kartlarda zor...

laptoplarda amd makinalarda ati çipsetler yüksek ısılardan hepde çipset gidiyor bordlar hurda dv 6000serisi tam bir facia zaten laptopda o seri avrupada toplatıldı zaten ama bizim gibi ücüncü dünya ülkelerine yolladılar o cihazları
    son dönemde ati gpulu laptoplarda iyi güzel sorunsuz atide 5870 5970 serisi sorunsuzdur ve verdiğim beğendiğim kartlar...
    amerika pazarında nvidia daha güçlü ve daha çok tercih ediliyor

• Ne zamandir donanim bolumune girmiyordum. Su tartismalari ozlemisim ya!
  • quote:

X1900XTX'in zaman geçtikçe 7900GTX'e fark attığı doğru, aynı kart bende de vardı, muhabbetini çok yapardık...

aldıktan bi sene sonra fark atması hiç bi anlama gelmiyor, buradaki konu çıktığı zamanki fiyatlar, çıktığı zaman iki kartın performansı da aynıydı, zaten ondan bir kaç ay sonra 8800GTX'i çıkardı nvidia, 7900gtx'in fiyatı anlamsızlaştı.

ve yeni nesil kartlar çıktıktan sonra eski nesilin yüksek kartlarına fiyat indirimi yapılmaz genelde, örneğin 8800GTX çıktıktan sonra X1900-1950 serisine indirim yapıldı mı? yapılmadı.
  • Başlık çok saçma olmuş.
  • atinin ekran kartı satışları belli zaten böyle yanıltıcı konulara gerek yok..
  • saçma olan veya yanıltıcı olan nedir söylermisiniz ?

steam bir oyun platformu, steam yükleyen herkes de oyuncu, dolayısıyla steam dan alınan istatistikler oyuncuların istatiklerini gösterir. burda saçma olan ne ?

konuda internet explorer ve messenger kullanıcılarının işlemci ve ekran kartı istatistikleri verilse neyse..
  • aman bosverin.. evde fazla oturup canı sıkılıyor heralde milletin..

tamam nvidia cok ii satıyor kartları hic ısınmıyor buz gtibi sorunsuz 10 numara ati sorunlu pis tukaka...

2 side koskocaman firma zaten ama argeleri yok ole test etmeden kartları cıkarıyorlar.. burda pc basında egoları kabarmıslar cok daha ii biliyor muhendislerden milyar dolarlık firmalardan...
  • ortada bir istatistik var beğenir beğenmezsiniz ama sonuçta var kaynakta verdik
  • steam istatistiği gerçeği yansıtmıyor yüz yıldır aynı oran duruyor zaten profesyonel araştırma şirketleri atinin nvidiayı geçtiğini söyledi ister steam tersini söylesin bir şey fark etmez kendinin tatmik etmekten öteyede geçmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

quote:

Orijinalden alıntı: melyyh

hemen alttaki konuda öyle demiyor ama?

http://forum.donanimhaber.com/m_41685805/tm.htm

Satışlar ile kullanım oranları aynı şey değil. Steam'in değerleri şu anda dünyadaki insanlarda en çok hangi marka kart var'ı gösteriyor. Satışlar ise buna yeni katılanları gösteriyor. Şu ana kadar Nvidia ATI'nin önünde olduğu için Steam'da önde görünüyor. Ama ATI'nin satışları Nvidia'yı geçti ve böyle devam ederse ATI kullanıcı sayısı da Nvidia kullanıcı sayısını geçecektir.

çoğu kişi bu ayrıntıyı kaçırıyor..

• quote:

quote:

X1900XTX'in zaman geçtikçe 7900GTX'e fark attığı doğru, aynı kart bende de vardı, muhabbetini çok yapardık...

aldıktan bi sene sonra fark atması hiç bi anlama gelmiyor

Niye gelmesinki? Sonuçta X1900XTX'in ömrü 1 sene değildi; 7900GTX oyunları oynatamaz hale gelirken, X1900XTX hala yeterli bir karttı (48 shader'ı sağolsun, 7900GTX te sadece 16 shader vardı)

Neyse, bu anlamsız tartışmayı daha fazla uzatmaya gerek yok zaten

• quote:

quote:

quote:

aldıktan bi sene sonra fark atması hiç bi anlama gelmiyor

Niye gelmesinki? Sonuçta X1900XTX'in ömrü 1 sene değildi; 7900GTX oyunları oynatamaz hale gelirken, X1900XTX hala yeterli bir karttı (48 shader'ı sağolsun, 7900GTX te sadece 16 shader vardı)

Neyse, bu anlamsız tartışmayı daha fazla uzatmaya gerek yok zaten

bu tartışmada bi anlama gelmiyor demek istiyorum. adam "x1900xtx 7900gtx'ten %30 hızlı olmasına rağmen fiyatları aynıydı" dedi, ben de çıktıkları zaman performanslarının da aynı olduğunu; 1 sene sonraki fiyat farklarının bir anlama gelmediğini çünkü zaten Nvidia'nın çoktan 8000 serisini çıkarmış olduğunu söyledim. yani 1 sene sonra x1900xtx 500$, 7900gtx 500$, arada %30 performans farkı var abow çok iyi; ama aynı zamanda 400$'e 8800GTS'ler var ki x1900xtx'i katlarlar performans olarak.

• oyuncular windows 7 64 biti dx11 ve yüksek donanımı desteklemesi gibi nedenlerle seçerler

Ancak o grafiklerde gösterildiği gibi hiçbir oyuncunun oyun oynamak için intel gma 4500 gibi bir kart seçeceğini en azından %6'sının zannetmiyorum. Bu da bu listede alt-orta sınıf dizüstü bilgisayarların olduğunu gösteriyor. Hiçbir oyuncunun oyun için şu en bu mesajı yazdığım emachine 725 gibi bir dizüstü almayacağını varsayarsak bu istatistiklerin oyun oynamak için pc alan bilinçli kullanıcılar olmadıklarını söylemek mümkün bence.

Şu an piyasada nvidia kartlar daha çok kullanılıyor olabilir ancak bu oranında orada belirtildiği kadar yüksek olduğunu zannetmiyorum
  • benim kombinasyonu görünce iyi oldu, 64 bit olayına geçerim artık millet çatır çatır oynadığına göre
  • @ceycey11

tekrar söylüyorum steam bir oyun platformu, kimse steam ı süs olsun diye veya winrar gibi gerekli bir program olduğu için yüklemiyor, oyun oynamak için yüklüyor. Steam da bir sürü bedava ve basit online oyunlar var, intel ekran kartı kullanan kişilerde büyük ihtimal bu oyunları oynuyorlar.

senin burdan çıkardığın sonuç : kullanıcıların %6 sında intel var o yüzden bütün istatistik yanlış çünkü tüm steam kullanıcıları bilinçsiz.(sence)
    o zaman senin mantığına göre şuda doğru: donanımhaber e giren kullanıcıların %6 sı windows98 kullanıyor, o yüzden donanımhaber ziyaretcileri ve üyeleri bilinçsiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1gh7m4r3 -- 10 Ağustos 2010; 10:48:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1gh7m4r3

@ceycey11

tekrar söylüyorum steam bir oyun platformu, kimse steam ı süs olsun diye veya winrar gibi gerekli bir program olduğu için yüklemiyor, oyun oynamak için yüklüyor. Steam da bir sürü bedava ve basit online oyunlar var, intel ekran kartı kullanan kişilerde büyük ihtimal bu oyunları oynuyorlar.

senin burdan çıkardığın sonuç : kullanıcıların %6 sında intel var o yüzden bütün istatistik yanlış çünkü tüm steam kullanıcıları bilinçsiz.(sence)
    o zaman senin mantığına göre şuda doğru: donanımhaber e giren kullanıcıların %6 sı windows98 kullanıyor, o yüzden donanımhaber ziyaretcileri ve üyeleri bilinçsiz

Ben win7 kullananlar bilinçli win 2000 ya da 98 kullananlar bilinçsiz demedim en azından bunu demek gibi bir amacım yoktu. sadece son oyunları oynamak için toplanan sistemlerde kullanılan donanımlara destek verdiğinden bunları takip eden oyuncuların windows 7 64 bit kullanmasından doğal bişey olamaz dedim. Steam internet üzerinden benimde kullandığım bir uygulama. benim kasettiğim dvd rom boyutundaki oyunlar. eğer 50-60 mb'lık küçük oyunları oyun olarak kabul edip milyarlarca dolarlık ekran kartı sektörüne referans olarak kabul ediyorsanız ona söyleyecek söz bulamıyorum. Hiçbir donanım ihtiyacı olmayan oyunların satıldığı sitelerin istatistik değerlerini oyuncu tercihleri olarak lanse etmenin doğruluğu nerdedir bu da bir merak konusudur. Aynı şekilde %6'lık dilimin tüm donanımhabere mal edilmesi gibi...

• hocam sen eminmisin steam kullandığına

ben o 50 60 mb lık oyunları %6 lık intel ekran kartı kullanıcılarının, steam da ne yaptığını anlatmak için söyledim.
    yoksa şu anda çıkan güncel ve iyi donanım isteyen tüm online oyunlar steam da.

ayrıca %6 lık dilimi donanımhaber e mal etme mantığı sizin mantığınız, onu örnek verdim ama lafı çarpıtmışsınız. Koskoca steam kullanıcılarının %6 sı intel ekran kartı kullanıyor diye tüm steam kullanıcılarını bilinçsiz kullanıcı ilan eden sizsizniz ben değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11
    ... eğer 50-60 mb'lık küçük oyunları oyun olarak kabul edip milyarlarca dolarlık ekran kartı sektörüne referans olarak kabul ediyorsanız ona söyleyecek söz bulamıyorum. Hiçbir donanım ihtiyacı olmayan oyunların satıldığı sitelerin istatistik değerlerini oyuncu tercihleri olarak lanse etmenin doğruluğu nerdedir bu da bir merak konusudur. Aynı şekilde %6'lık dilimin tüm donanımhabere mal edilmesi gibi...

+1, bizi asıl ilgilendiren konu oyuncuların güncel tercihleri ve oranları, işte Steam'in en güncel Dx11 kart kullanım verileri: (http://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/)

Dx11 kart kullanım oranları toplamlı: Ati 91,92, NVidia 8,08. Herşey açıkça ortada

• quote:

Orijinalden alıntı: eric13

steam istatistiği gerçeği yansıtmıyor yüz yıldır aynı oran duruyor zaten profesyonel araştırma şirketleri atinin nvidiayı geçtiğini söyledi ister steam tersini söylesin bir şey fark etmez kendinin tatmik etmekten öteyede geçmez

bak cevabı yukarı yazdım, bişi yazmadan daha önce yazılanları okusan hatanı anlardın, hatta okumana gerek yok önce biraz düşünsen anlardın

Steam'in istatistikleri ŞU ANA KADAR SATILMIŞ VE İNSANLAR TARAFINDAN KULLANILAN EKRAN KARTLARINI gösteriyor
    ATI'nin Nvidia'yı geçmesi ŞU AN SATILMAKTA OLAN EKRAN KARTI SAYILARINDA.

Çok uzun süredir Nvidia ATI'den daha fazla kart satıyor, ATI Nvidia'yı çok yakın bi zamanda yakaladı ve geçti, dolayısıyla ŞU ANDA KULLANILMAKTA olan ekran kartı sayısında Nvidia'nın hala oldukça önde olmasından normal bir şey yok.

Sen veya bi başkası bunu da okumadan "ati nvidiayı geçti yalan bunlar yaa" diyecektir kesin o yüzden bebeğe anlatır gibi anlatıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.