Şimdi Ara

Oyunda büyük bir problemim var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, oyunda 1 dk boyunca lag varmış gibi donuk donuk oluyo sonra normale dönüyo 5 dk da bir bu oluyo.Dünden beri uğraşmadığım yöntem kalmadı ama nafile.bu şekilde oynamak imkansız.wowu 1 yıldır oynuyorum nerdeyse ilk defa oluyo.

Pc özelliklerim :

- intel core 2 duo p7450 işlemci
    - Geforce 9600M 512 Mb ekran kartı
    - 4gb ddr 2 ram

Yaptıklarım :

- Addonlarımı sildim
    - Ekran kartını güncelledim
    - Video ayarlarımı düşürdüm High oynuyodum
    - En sonunda ticket açtım

Lütfen daha önce böyle bi sorun yaşamış bi arkadaş varsa yada bu konuda tahmini olan biri yardım etsin 2 gündür uğraşıyorum ama çözemedim.

• 1. arkaplanda çalışan programları gözden geçir belki bi tanesi sistemini zorluyodur.
    2. wtf ve cache klasörlerini sil wow dizinindeki
    3. driverını güncelle her componentin
    4. repair yap
    5. oyunu sil baştan yükle
    6. format at

işlem zorlukları 1den 6ya doğru sıralanmıştır.
  • hdd doluysa boşalt biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leech King

1. arkaplanda çalışan programları gözden geçir belki bi tanesi sistemini zorluyodur.
    2. wtf ve cache klasörlerini sil wow dizinindeki
    3. driverını güncelle her componentin
    4. repair yap
    5. oyunu sil baştan yükle
    6. format at

işlem zorlukları 1den 6ya doğru sıralanmıştır.

Yardımın için teşekkrüler Gm de senn söylediğin gibi 2. 4. maddeleri yapmamı söylemiş. Sorunum düzelmedi geriye 5 - 6 kaldı.

@x264
    hdd yetirince boş hocam o sıkıntı yapmıyo sanırım.
  • ekran kartının eski sürücülerini sisteminden temizle . bununla ilgili bir program vardı ama unuttum. İşe gidince arkadaştan öğrenip yazarım buraya
  • sistemini bakıma al, sorun olabilcek programları kapat. arada 1 herkesinkinde takılma oluyor ama oyle 5 dk bir degil. patch ilk cıktıgında 2-3 saatte bir 3-4 sn donmalar oluyordu suan gecti. bu herkeste oluyormuş. ama seninki bilgisayarın kasıyor gibime geldi. başım agrıyor diye GM e mesaj at, wtf ve cache i sil repair yap der. herkese soyluyorlar.

sisteminin yarısı dahi bu oyunu kaldırır. donanımda sorun yok. virüs filan tarat. oyuna gecitignde antivirüs vırt zırt ne varsa kapat. görev yöneticisinden ismini ilkkez gordugun ve senin kullandıgını soyledigi program varsa gereksizse kapat. ne oldugunu bilemdiklerini kapat. dene tek tek. en kotu ihtimal bilgisayara restart atarsın eger sistem dosyasını durdurursan :D
  • antivirus firewall antispam gibi yazılımlar bazen sistemi saçma sapan kastırıyor... disable edebiliyorsan birde öyle denermisin?

birde power suppylın dandik veya ömrünü tamamlamak üzereyse işlemcine ara sıra yeteri kadar güç gitmiyordur.. bu da böyle işlemcinin şişmesine neden olur..
    imkanın varsa kaliteli bir power supply al..
  • Format atmadan önce işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol et. Ekran kartı için GPU-Z'yi kullanabilirsin. işlemci için HWmonitör. Notebook olduğu için sorun sıcaklıktanda kaynaklı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: t3

Format atmadan önce işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol et. Ekran kartı için GPU-Z'yi kullanabilirsin. işlemci için HWmonitör. Notebook olduğu için sorun sıcaklıktanda kaynaklı olabilir.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: t3

Format atmadan önce işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol et. Ekran kartı için GPU-Z'yi kullanabilirsin. işlemci için HWmonitör. Notebook olduğu için sorun sıcaklıktanda kaynaklı olabilir.

+1

Laptop kullanıyorsan ki sanırım kullandığın laptop. Isınma anında daha iyi soğutma yapabilmek için işlemci ve ekran kartının hızları düşürülür. Uzun süredir temizlemediysen ve bolca toz biriktiyse, büyük ihtimal ısı kaynaklı bir problemin var. t3'ün dediği gibi ısılarını kontrol edecek yazılımlar yükleyerek duruma göre laptop'unun fan bölümünü sök ve temizle. Aynı problem ara sıra bende de oluyor ve söküp baktığımda bol bol toz birikmiş oluyor. Temizlendiğinde ilk günkü gibi :)

• işlemcideki tozdandır, aynısı kaynımdada vardı temizlettik düzeldi sonra
  • Baya yorum gelmiş teşekkürler evet gm sadece repair cache ve wtf dedi sorun devam ediyor dediğimdede aynısını söyledi ordan ümidi kestim zaten.

Oyunu silip tekrar yükledim sorun devam ediyo sinirlerim gerildi haftalık conq pointimi bile tamamlıyamadım bu sorun yüzünden neyse Laptop kullanıyorum ısıları kontrol etmiştim ilk sorun olduğunda ama oyun kapalıydı sanırım sorun tozdan olabilir bide temizleyip bakıcam.

Herkese teşekkürler
  • eğer cpu ve ram kullanımın yeterliyse ekran kartınla ilgili bir sıkıntı var gibi geldi sürücülerini güncelle istersen.
    ya da başka bir oyun dene wow sistem gereksinimlerine yakın; donmazsa(edit) yine wow-ekran kartıyla ilgili demektir. wowda video ayarlarında solda recommended diye tuş var onunla ayarları wow seçsin düzelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirbag -- 12 Mart 2011; 9:33:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.