sistemi yeniledim ve dakka bir gol bir oyunda iken pc kapanıyor yardımlarınızı bekliyorum
anakart gigabyt 970A-D3 işlemci fx 4100 ekran kartı asus 7870 ram 2x2 1600 mhz cl9 psu 750w 80+ plus
muhtemelen işlemcin ısınıyor olabilir. core temp programını indirerek kontrol edebilir misin ısıyı? benim işlemcim fx 8150 boştayken 17 dereceye kadar düşüyor. oyun açınca max 40 oluyor
hocam tj max 90 altndaki cpu ise 85 oluyor oyunda iken sebep ne olabilir
işlemcinin soğutucu montajı yanlış yapılmıştır oturmamıştır temas etmiyordur vs.amd işlemciler 85 derecede çalışmaz bu yüzden kapanıyor.o ekran kartına 4100 yerine 6300 alsaymışsın keşke çok farkederdi.
anakartı yeni aldıgım kasaya gecirirken işlemci üzerindeki soğutucunun mandalı açılmıştı macun ile işlemci arasındaki temas bu yüzden kesilmis olabilirmi ?
quote:
Orijinalden alıntı: alper2687
anakartı yeni aldıgım kasaya gecirirken işlemci üzerindeki soğutucunun mandalı açılmıştı macun ile işlemci arasındaki temas bu yüzden kesilmis olabilirmi ?
yani bir şeyler olmuş soğutucu olması gerektiği gibi çalışmıyor.çıkar soğutucuyu tekrar macunla tekrar monte et.soğuk çalışan bir işlemci çünkü elindeki o kadar ısınmaması lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: Tuoni
quote:
Orijinalden alıntı: alper2687
yani bir şeyler olmuş soğutucu olması gerektiği gibi çalışmıyor.çıkar soğutucuyu tekrar macunla tekrar monte et.soğuk çalışan bir işlemci çünkü elindeki o kadar ısınmaması lazım.
ilgilendigin için tesekkürler yarına kaldı artık termal macun işi :(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme