Şimdi Ara

Oyunlarda Kısa Aralıklarla Takılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Bir kaç ay önce yeni bilgisayar topladım. Fakat yaklaşık 1 aydır kullanamıyordum. Dün bilgisayarı açtığımda oyundayken (oyun Guild Wars 2) kısa sureli takılmalar yaşadığımı fark ettim. Takılmalar esnasında görev yöneticisini kontrol ettiğimde ram ve hdd kullanımının %98 civarı olduğunu fark ettim. Fakat o an oyundan başka bir sey açık değildi. Sistemin 770mb oyunun ise 400mb ram yani toplam taş çatlasa 1.5gb kullanılıyordu. Buna rağmen ram kullanımı %98 gözüküyordu.

Ram im corsair 8gb ddr3 1600 mhz.

Bunun sebebi ne olabilir? Ek ram almalı mıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim kesin bir kanı olmayaraktan hardiskini kontrol etmeni öneriyorum hardiskinde delay veya badsector olduğunu sanıyorum. Ram kullanımı olarak hardiske bağlı olduğunu düşünuyorum. Harddiskini HDD Regenerator yazılmı ile taratırmısın cd ye çekmen gerekiyor.
  • Hard disk sentinel ile ekran goruntusu atarmisiniz? Ayni sorunla eger birdaha karsilarirsaniz o anda yuksek ram ve hdd kullanan uygulamayi bulmalisiniz. Bunlardan yola cikarak cozum uretebiliriz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adrenalin_ kullanıcısına yanıt
    Tabii eve döndüğümde yapıp atarım resmini hemen.anladigim kadarıyla gorev yoneticisi pek ayrıntılı gostermiyor olayi?

• W4rez kullanıcısına yanıt
    Bir cd alıp dediğinizi deneyeceğim. Tesekkur ederim yorumunuz icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahapbuz

Tabii eve döndüğümde yapıp atarım resmini hemen.anladigim kadarıyla gorev yoneticisi pek ayrıntılı gostermiyor olayi?

Ram ve hdd kullanimini gorebildiginize gore windows8+ sistem.kullaniyorsunuz demektir. Kullanim ayni sekilde yukseldiginde Ram%98 yazan yere basarsaniz en cok ram harcayan uygulama en uste gelecektir.

Ha evet windows 10 kullanıyorum. O bölümde sıralama yaptığımda en cok ram in sistem tarafından kullanıldığı gözüküyor ki o da 770mb gibi bir sey. Benim anlamadığım nokta toplamda 1.5gb kullaniliyorken 8gb lık ramde neden %98 gözüküyor.

• quote:

Ha evet windows 10 kullanıyorum. O bölümde sıralama yaptığımda en cok ram in sistem tarafından kullanıldığı gözüküyor ki o da 770mb gibi bir sey. Benim anlamadığım nokta toplamda 1.5gb kullaniliyorken 8gb lık ramde neden %98 gözüküyor.

Ram bostayken ve yukteyken gorev yoneticisinden ss atarmisiniz

Boştayken ve oyun açıkken şu şekilde ram ve hdd kullanımı.
     Oyunlarda Kısa Aralıklarla Takılma Oyunlarda Kısa Aralıklarla Takılma

• Acikcasi sistemde virus var gibi. Rami kullanan bir uygulama.olmadigi halde kullaniliyor. combofix ve kaspersky rescue disk ile tarama yaparmisiniz?

Steam dışında hiçbir yerden indirme vs yapmadığım için antivirüse gerek duymamıştım ama benim de aklıma virüs ihtimali gelmişti. Dediklerinizi deneyip sizleri bilgilendiririm tekrar :) Yardımınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Steam dışında hiçbir yerden indirme vs yapmadığım için antivirüse gerek duymamıştım ama benim de aklıma virüs ihtimali gelmişti. Dediklerinizi deneyip sizleri bilgilendiririm tekrar :) Yardımınız için teşekkür ederim.

Rica ederim. Windows 10 yasal keylogger gibi eski surumlere donmenizi tavsiye ederim.

Combofix in windows 10 sürümü yokmuş da önerebileceğiniz alternatif bir program var mi acaba?

• Kaspersky rescue disk ile tarama yapin direk.

Windowsu dosyaları koruyarak formatladım duzeldi gibi gözüküyor su an. Umarim tekrar yaşamam bu durumu yardimlariniz icin tekrar tesekkur ederim.

• Rica ederim fakat windows 10u hala tavsiye etmiyorum. Yasal keylogger gibi isletim sistemi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.