Şimdi Ara

Oyunlarda pingim düşük ama delay var (Sol Fiber) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
45
Cevap
2
Favori
3.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Kerros

Uzun süredir yaşadığım sorunlar, araştırmalar, tüm gün ölçümlerim neticesinde çıkan sonuç ;

Bu iş tamamen SOL'ün bandwith kısıtlaması uygulamasıyla ve hat üzerinde olması gereken abone sayısının üzerinde abone bulundurmasıyla ilgili.

Nitekim covid nedeniyle artan dizi, film vs. kullanımları nedeniyle, SOL prime timeda ciddi bir kısıtlama uyguluyor. Bu kısıtlamaya ek olarak gerçekten de kullanıcı sayısı fazla olduğundan, düşük gecikme gereken işlemlerde bu sorun yaşanıyor.

Bu işi ne STATİK İP, ne modem ayarı, ne modem değişikliği, ne hat değişikliği çözmüyor.

Tüm hız testlerinde almanız gereken değeri, hatta daha fazlasını dahi aldığınızı görebiliyorsunuz. Ancak düşük gecikmeli işlemlerde (oyunlarda) aslında hızınızın gerçekten olması gereken olmadığını anlıyorsunuz.

Ayrıca SOL'ün bir hafta önce yaptığı alt yapı çalışması neticesinde, özellikle yurtdışı ilk çıkış noktalarında paket kaybı başladı.

Özetle;

SOL bu işin yöntemini bulmuş,

Hızı normal gösterebilirken, gerçekte olması gerekeni veremiyor (bu işi gerçekten başarmışlar)

Statik ip alarak çözemiyorsunuz,

Tüm oyunlarda TAM DEĞER olarak 1 saniye gecikmelisiniz, sizin ekranınızda bu gecikmeyi hiç bir noktada ölçemezsiniz ancak oynadığınız oyunlarda farkına varıyorsunuz.

Ben hali hazırda yüksek seviyeden Warzone oynuyorum, bir çok dalda TR birincisiyim.

Son 1 haftadır, rakiplerle girdiğim fightların neredeyse hepsinde "kendi ekranımda" rakibe daha önce ateş etmeye başlıyorum, rakip ıskalıyor ama nedense her zaman ölen ben oluyorum :) Çünkü gerçek anlamda 1-2sn'lik gecikme yaşadığımdan, izlediğim öldürme kameralarında, aslında onun beni gördüğünü ve benim ondan sonra ateş etmeye başladığımı anlıyorum.

Diğer yandan bu gecikmenin lanet bir etkisi de, fare ve klavye tepkimelerinizin farklılaşması.

3 sens 800dpi'de oynuyorum, internet ne zaman leş olsa, 8 sens oynasam ancak kurtarmaya başlıyor...

SOL kendi bacağına sıkıyor ama TEKEL olunca, kafası rahat...

Diğer oyunlarda da böyle mi? Mesela valorant tr sunucusu çok hızlı tepki veriyor. 128 tick ve kafaya vurduğunuz anda adam bayılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Senseight S kullanıcısına yanıt

Yurtdışına bağlandığınız her sunucuda neredeyse böyle. Valorant dediğiniz gibi TR içi olduğundan, fark ettiğim bir gecikme yok.

• Oyunlarda pingim düşük ama delay var (Sol Fiber)

Oyun oynamam ama bu normal midir

• Konuyu hortlatacam ama ben o günden beri Superonline dan çıktım tğrk Telekom a geçtim sonra turknet bağlattım hepsinde aynı sorun devam ediyor..

Bu İzmir Balçova nın sorunu mu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.