İzmirdeyim.. Bak bir örnek..kırmızlı Roberto Carlos benim..havadan pas atıyorum..top sarılı rakibe çarpıp geri dönüyor..rakip anında tekrar aynı adam seçiliyor..ama bende sanki top karşıda nedved e gitmiş gibi takılı kalıyor..Ve nedved tee öbür sahadan koşmaya başlıyor.. videoyu durdura durdura kaydettim ki ne kadar uzun süre takılı kalıyor görün.. rakip ne kadar hızlı adam seçiyor görülsün.. Maç içinde hep böyle..top ayağımda ama adam seçili değil..acayip tuhaf bir ağırlık..nedir çaresi bilmiyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Oyunlarda pingim düşük ama delay var (Sol Fiber) (2. sayfa)

-
-
Bak mesela burda yine kırmızlı benim..topu defanstan ileri atıyorum..ama imleç nedvedte takılı kalıyor..
Top messinin dibinde ama seçmiyor.
Ama beyazlı rakibe Bak.. anında yakın olanı seçiyor.. top onu geçince diğerini seçiyor..
Bu top aslında bende ama alamıyorum..rakip alıp tekrar geliyor..
Ve bu durumlar maç içinde bin kere oluyor..üste bir de hamle yavaşlıkları..tuş gecikmeleri..
Ama bakarsan ping jitter hep normal..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yavaşlığa örnek..Ronaldoya gelen top.adam ayağını kaldırıp vurana kadar tee nerden rakip gelip alıyor..Ronaldo bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yavaşlık örneği..
Bak mesela burda mbappe benim..kırmızılı..
Mbappe oyundaki en hızlılardan biri..top tam kaleciden döndüğünde durdur..Ve mbappenin yerine bak. Tam ceza sahası çizgisi üstü..
Rakip beyazlı defans oyuncusu. Çok daha yavaş bir oyuncu..
Ama top kaleciden sekince, ikisinin de koşarak kat ettiği mesafeye bak.mbappe kıpırdayana kadar beyazlı aut çizgisine geliyor bile..
-
quote:
Orijinalden alıntı: superegoidYavaşlık örneği..
Bak mesela burda mbappe benim..kırmızılı..
Mbappe oyundaki en hızlılardan biri..top tam kaleciden döndüğünde durdur..Ve mbappenin yerine bak. Tam ceza sahası çizgisi üstü..
Rakip beyazlı defans oyuncusu. Çok daha yavaş bir oyuncu..
Ama top kaleciden sekince, ikisinin de koşarak kat ettiği mesafeye bak.mbappe kıpırdayana kadar beyazlı aut çizgisine geliyor bile..
Evet anlasiliyor zaten senin adam once ilk bastigin yone dogru gidiyor sonra hareketleniyor . Button delay bu iss den kaynakli ama bende de var kablonetteyim var.
daha once superonline 1 gun kullandim iptal ettim 600 tlm gitti onda da dehset vardi.. ttnette de var diyorsun sen boku yedik😁
benim hiz 100 mpbs ama akilli tarife zimbirtidi gerci farketmiyor her an var lag simdi sinirsiz bir tane alicam yinr de olursa yapacak bisey yok . Ozellikle pes te oluyor bana baska ouunlarda yok ama bazen videolards fln yuklemiyor ayni sekildr bundandir oda
-
quote:
Orijinalden alıntı: superegoidBak mesela burda yine kırmızlı benim..topu defanstan ileri atıyorum..ama imleç nedvedte takılı kalıyor..
Top messinin dibinde ama seçmiyor.
Ama beyazlı rakibe Bak.. anında yakın olanı seçiyor.. top onu geçince diğerini seçiyor..
Bu top aslında bende ama alamıyorum..rakip alıp tekrar geliyor..
Ve bu durumlar maç içinde bin kere oluyor..üste bir de hamle yavaşlıkları..tuş gecikmeleri..
Ama bakarsan ping jitter hep normal..
Ozellikle jitter 7-8 cikarsa oynama 1 oldugu zaman oyunuyorim o zaman az oluyor. Sende pes oynuyormussun bu birwz tabi pesle de alakali ama baskalari bizim gibi yasamiyor. Beni psnden eklermisin
not olarak dus ama internet diye litfen
psnid: dembaba1453
-
Çok şükür anlayan ve farkeden biri çıktı..oyunun tamamı bu şekilde..Sen her topa her zaman ama her zaman geç hareketleniyorsun..
Bu korkunç bi şey..
Önce bir durma..sonra hareket başlıyor.. o da yavaş..
Ben kaleciyle karşı karşıya kalsam da mutlaka ama mutlaka anında yakalıyorlar..daha doğrusu ben kıpırdayamıyorum bile..
Allah aşkına kırmızılı mbappe ye bak..yaptığı hareketlere bak..
En son da top önünden giderken hareketlere hızına bak..yine alması gereken ama alamadığı bir top.
Başka bir kişide bile görmedim kardeşim..bak samimi söylüyorum, Afrika kabilesi denecek yerlerden tek çizgi adamlarla oynadım..benim hep böyle..onların değil..
Türk telekomda da böyle yapınca dedim acaba ps4 pro yla alakalı mı.. birinden bi ps4 bulup onunla denicem..
İnput lag olabilir diye monitörde oynadım..yok aynı..
Şimdi önce başka ps4 te denicem..sonra binanın kablolarını yenilyeyim diyorum..gerçi superonline fiberdi ama onda da var..Türk telekom bina içine fiber geliyor..kutudan eve bakır kablo.bi değiştireyim diyorum..
İki iss de birden aynı şey olması çıldırtıcı.
Daha dün gece..baksana şu adam seçimlerine..önce gullit seçiliyor..sonra Messi.. ama Messi topa gitmiyor.kırmızılı takım benim..
Ben yedder..adamı geçiyor..zorla hızlanıyor..tam hızlanıyor bu sefer de aniden yavaşlıyor..Bu da mı İnternet sence..diyorum kolda mı sıkıntı var..ama 2 kol da bu şekilde..
Van dijk nerden gelip yakalıyor..hayır aynı durumda ben van dijk olsam 5 metre yanına kadar yaklaşamam.
Son olarak Allah aşkına şuna bak..
Bu oyunu oynuyorsan bileceksin..verkaç yapan adam her zaman defanstan bir adım öndedir..çünkü ilk hareketi yapan odur..
Burda mbappe gibi bir adam verkaça başlıyor..ama ilk koşu hızına, hareketlenmesine bi bak Allah aşkına..
Bu adam full..hızı 99..Ve Van dijk rahatlıkla ondan önce hızlanıyor..ikisine aynı anda bir bak ya..
Kardeşim çok doluyum..dün gece pesi siliyordum zor tuttum kendimi..beni anlıyan biri çıkınca paylaşmak istedim..hakkını helal et..çözümünü bulursan haber ver olur mu..neredeysen oraya 1 kilo fıstıklı baklava göndercem..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superegoid -- 5 Haziran 2021; 17:32:9 >
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: superegoidAllah aşkına kırmızılı mbappe ye bak..yaptığı hareketlere bak..
En son da top önünden giderken hareketlere hızına bak..yine alması gereken ama alamadığı bir top.
Biliyorum sarhos gibiler bu ip ile alakali olabilir pes te oluyor bu sorun genelde . Ya oyunu birakicaz ya da sansa duzelicek pek yapacak bisey yok .. iss degistirirseknbelki duzelir ama belki
-
quote:
Orijinalden alıntı: KerrosUzun süredir yaşadığım sorunlar, araştırmalar, tüm gün ölçümlerim neticesinde çıkan sonuç ;
Bu iş tamamen SOL'ün bandwith kısıtlaması uygulamasıyla ve hat üzerinde olması gereken abone sayısının üzerinde abone bulundurmasıyla ilgili.
Nitekim covid nedeniyle artan dizi, film vs. kullanımları nedeniyle, SOL prime timeda ciddi bir kısıtlama uyguluyor. Bu kısıtlamaya ek olarak gerçekten de kullanıcı sayısı fazla olduğundan, düşük gecikme gereken işlemlerde bu sorun yaşanıyor.
Bu işi ne STATİK İP, ne modem ayarı, ne modem değişikliği, ne hat değişikliği çözmüyor.
Tüm hız testlerinde almanız gereken değeri, hatta daha fazlasını dahi aldığınızı görebiliyorsunuz. Ancak düşük gecikmeli işlemlerde (oyunlarda) aslında hızınızın gerçekten olması gereken olmadığını anlıyorsunuz.
Ayrıca SOL'ün bir hafta önce yaptığı alt yapı çalışması neticesinde, özellikle yurtdışı ilk çıkış noktalarında paket kaybı başladı.
Özetle;
SOL bu işin yöntemini bulmuş,
Hızı normal gösterebilirken, gerçekte olması gerekeni veremiyor (bu işi gerçekten başarmışlar)
Statik ip alarak çözemiyorsunuz,
Tüm oyunlarda TAM DEĞER olarak 1 saniye gecikmelisiniz, sizin ekranınızda bu gecikmeyi hiç bir noktada ölçemezsiniz ancak oynadığınız oyunlarda farkına varıyorsunuz.
Ben hali hazırda yüksek seviyeden Warzone oynuyorum, bir çok dalda TR birincisiyim.
Son 1 haftadır, rakiplerle girdiğim fightların neredeyse hepsinde "kendi ekranımda" rakibe daha önce ateş etmeye başlıyorum, rakip ıskalıyor ama nedense her zaman ölen ben oluyorum :) Çünkü gerçek anlamda 1-2sn'lik gecikme yaşadığımdan, izlediğim öldürme kameralarında, aslında onun beni gördüğünü ve benim ondan sonra ateş etmeye başladığımı anlıyorum.
Diğer yandan bu gecikmenin lanet bir etkisi de, fare ve klavye tepkimelerinizin farklılaşması.
3 sens 800dpi'de oynuyorum, internet ne zaman leş olsa, 8 sens oynasam ancak kurtarmaya başlıyor...
SOL kendi bacağına sıkıyor ama TEKEL olunca, kafası rahat...
Sorun gerçekten de bu.Çünkü LoL Türkiye serverına tracerout attığımda çıkan grafik aşağıda.Süperonline (213.14.86.86) IP'sinden sonra ''Request time out'' çıkıyor sonda.Yalnız bu @LGR9 un da dediği gibi gece 02:00-03:00'den sonra düşmeye başlıyor ve aşağıdaki ''Time out'' veren iki server görünür hale geliyor.Aynen dediğin gibi bir saniye (60 ms) gecikme var.Statik IP kullandım çözmedi.Bunu çözmemizin hiç bir yolu yok mu cidden?
Gece böyle
Bu da öğlen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanameSama -- 8 Haziran 2021; 18:11:38 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: LGR9sorununuz paket kaybıyla alakalı ayrıca hattınız CGN uygulamasına dahil edilmiş (213.14.0.0/24 çıkışlı bütün ip adresleri CGN) bu nedenle yoğun saatlerde kapasite yetmemesi nedeniyle de sıkıntı yaşıyorsunuz. Müşteri hizmetleri hat değerlerinizi normal görür çünkü yalnızca hız değerlerine bakıyorlar, sorunun çözümü için statik ip kullanmanız gerekiyor yalnız bölgenizde yönlendirme sıkıntısı da var yani tek bir şeyden kaynaklanmıyor sorun ve çözümünü yalnızca NOC yapabilir müşteri hizmetleri değil, onlara ulaşmanın bir yolunu bulmanız gerekiyor ya da BTK'ya sorunu yazarak çözüm yolu bulmayı deneyebilirsiniz. Ankara'dan durum böyle EUW gecikme sürem 50-55ms.
Tracing route to 162.249.79.1 over a maximum of 30 hops
1 <1 ms <1 ms <1 ms csp1.zte.com.cn [192.168.1.1]
2 5 ms 3 ms 3 ms host-195-142-8-1.reverse.superonline.net [195.142.8.1]
3 5 ms 3 ms 3 ms 10.36.4.66 [10.36.4.66]
4 7 ms 7 ms 7 ms 10.40.155.156 [10.40.155.156]
5 9 ms 8 ms 8 ms 10.40.141.73 [10.40.141.73]
6 12 ms 11 ms 12 ms 10.38.210.65 [10.38.210.65]
7 11 ms 10 ms 14 ms 10.38.210.81 [10.38.210.81]
8 11 ms 13 ms 11 ms 10.40.152.62 [10.40.152.62]
9 14 ms 11 ms 11 ms 10.40.152.65 [10.40.152.65]
10 11 ms 11 ms 11 ms host-213-14-86-86.reverse.superonline.net [213.14.86.86]
11 28 ms 11 ms 11 ms 104.160.142.65
12 11 ms 11 ms 11 ms 10.34.2.20 [10.34.2.20]
13 13 ms 11 ms 11 ms 162.249.79.1
Aynı sorunu bende yaşıyorum Eskişehir'den superonline fiber ile İstanbul radore pingim 12-14 ama riot sunucuları 23-27 arası sorun sol taraflı mı?
-
1 saniye 1000ms demek hocam
-
Riot sunucuları Radore'de değil, Equinix IL2'de. Sorun Riot kaynaklı çünkü Equinix'e 9-12ms ile ulaşırken VM içi cross-connect ya da routerlarda problem mevcut kafadan 10-12ms daha ekliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: LGR9
Riot sunucuları Radore'de değil, Equinix IL2'de. Sorun Riot kaynaklı çünkü Equinix'e 9-12ms ile ulaşırken VM içi cross-connect ya da routerlarda problem mevcut kafadan 10-12ms daha ekliyor.Emin misiniz? Kuzenim de SOL'dan aynı IP'lere bağlanıyor ama onda bir sorun yokmuş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X