Şimdi Ara

Oyunlardaki anlık FPS düşüşleri... NP550P7C (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Önerisi olan yokmu? Nvidia inspector ile gizli bir ayarı mı var acaba, şarjda takılıyor bataryada takılmıyor.
  • nopan11c N kullanıcısına yanıt
    Kardes bende de ayni sorun var.Entegre ile acinca bir sorun nvdia da kasiyor.Çözebildin mi bu sorunu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • steps14 kullanıcısına yanıt
    Çözemedim ya hala aynı şekilde kullanıyorum.Daha doğrusu Nvidia hiç kullanmıyorum alınca ısınıyor fps donmaları başlıyor.Ne yaptıysam olmadı.
    sıkıntı ekran kartı stabilitesi ile ilgili gibi gözüküyor. msi afterburner kurup çekirdek hızını düşürmeyi denedin mi? belki stock hızda stabil çalışamıyor olabilir. Bu yöntem sorununu çözmezse çekirdek hızı ile birlikte voltajı düşürmeni tavsiye ederim ama ikisi arasındaki dengeye dikkat et, çok fazla voltaj düşürürsen bu seferde voltaj eksikliğinden donmalar yaşarsın. Ya adaptör ya da ekran kartı arızasına yoğunlaş. benchmark programları ile stabilite testi yapabilirsin dediğim gibi biraz kurcaladıktan sonra.
  • nfa54 N kullanıcısına yanıt
    Benimkide öyle ani fps düsmeleri yasiyorum.Zaten gecen yaz ekran kartinin dogru calismamasindan 2 kez servise yolladim.Ekran kartini falan degistirmislerdi.Bir de masaustunde 475 mhz ile calisirken ekran karti, oyundayken bu deger dusuyor.Bence de ekran kartindan kaynakli bu olaylar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steps14 -- 10 Mayıs 2015; 20:24:50 >
    Baya oldu bu durumu kabulleneli MSI de voltaj değerleri aktif değildi diye hatırlıyorum denemem lazım.Isınınca FPS düşüyor dicemde arkadaş bu olay neden Prize takılı iken oluyor,bataryada ikende ısınıyor bu alet anlamıyorum.Yoruldum yani bıraktım pes ettim...
    Bende 3 kez gönderdim servise,3'ündede bir şey yok dendi geri gönderdiler.3. gönderdiğimde bizzat sorunu ben göstercem dedim teknik elemanına ve yanında oyun oynadım 1 saat.Donma başladı,adam hmmm yaptı bunu kamerayla çekeyim merkeze göndereyim bu bir sorun mu değil mi cevap beklemem gerek cart curt çekti.Velhasıl Bu laptop ile oyun oynanmaz o zamanki dönemde ekran kartı için almıştım ucuz bi laptop da değildi ama pişman oldum tek artısı ses sistemi başka bi artısı yok.
    Ekran kartini degistirme gibi bir sansimiz var mi bu gibi laptoplarda.

• Driverlerini önce bir gzel güncelle sonra çözlmezse pcnin içini temizle
  • Her laptopda olmuyo
    Her laptopta değiştirilmiyor,değiştirilse bile bu laptopta soğutma sistemi kötü tam randıman alınacağını düşünmüyorum.
    Adaptörü değistirmeyi denedin mi peki?

Denemedim,denemek lazım.
    Adaptörde sorun olduğunu nasıl anlayabiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: nopan11c

Bende 3 kez gönderdim servise,3'ündede bir şey yok dendi geri gönderdiler.3. gönderdiğimde bizzat sorunu ben göstercem dedim teknik elemanına ve yanında oyun oynadım 1 saat.Donma başladı,adam hmmm yaptı bunu kamerayla çekeyim merkeze göndereyim bu bir sorun mu değil mi cevap beklemem gerek cart curt çekti.Velhasıl Bu laptop ile oyun oynanmaz o zamanki dönemde ekran kartı için almıştım ucuz bi laptop da değildi ama pişman oldum tek artısı ses sistemi başka bi artısı yok.

Hocam bi gelisme var mi?

Su siralar bilgisayar cok lazim oldugu icin servise veremiyorum,sizin durum nedir?Sorun cozuldu mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • throttlestop programını bi denemenizi tavsiye ederim
  • Yukardada belirtim,ne yaptıysam düzelmedi sorun.Kronik bu laptoplarda demekki yabancı sitelerdede gözüme çarptı.Ben bu şekilde kullanıyorum düzeltemedim yani.
  • Bunun alternatifi olan en düşük işlemci durumunu %100'e çekipte denedim sorun aynı.Sıcaklıkla alakalı dicem bu seferde Laptop fişten çekince düzeliyor ne kadar ısınırsa ısınsın fişte değilken fps düşmüyor.
  • Arkadaşlar ingilizcesi olan bir arkadaşım çevirebilirmi? Söylediklerini yaptım anladığım kadarıyla düzeldi gibi yarım saat oyun oynadım fps düşmedi.Sizde bi deneyin bakalım.

THROTTLING GPU/CPU WHEN GAMING - GUILTY!

Got some quick patch, maybe not a complete sollution but..
    i got an NP550P7C-S01PL
    and i got two ideas worth checking i think

1. I dont know if anyone suggested and checked that already, but there`s an official Nvidia tool. Nvidia PowerMizer Manager

http://nvidia-powermizer-manager.software.informer.com/

I did install it,

i switched the policy to "max perf,min eco"

and "Overheat slowdown override - disable slowdown"

i`m currentyl testing it. It seems like the overall performance of laptop dropped but the throttling didn`t occur yet !

2. If anyone smart enough can tell me - maybe totaly disable Nvidia Optimus and integrated intel GPU from laptop power grid?

http://www.insanelymac.com/forum/topic/295584-disabling-nvidia-optimus-card-on-all-laptops/

didnt test it yet, i`m a bit scared :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nopan11c -- 16 Mayıs 2015; 19:08:13 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.