Şimdi Ara

Oyunlardaki anlık FPS düşüşleri... NP550P7C

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, NP550P7C Laptop kullanmaktayım, Nvdia ekran kartım ile oyun oynarken periyoduk şekilde FPS düşüşleri yaşıyorum. Enteresan olan şarja takılı iken bu FPS düşüşlerini yaşamam.Bataryada iken hiç bir sorun yok. Güç seçeneklerindende hepsini denememe rağmen FPS düşüşlerinin önüne geçemedim.Garantiye yolladım 2 kez sorun yok dendi geldi. Sizden istediğim bataryada herhangi bir sorun yoksa şarja takılı iken neden FPS düşüşleri yaşıyorum.Güç seçeneklerinden Pilde ve Prizde olan değerleri eşitledim ordanda sonuç alamadım,işlemci hız seçeneklerinden %100 %50 %90 gibi değerlere çekip denedim yine sonuç alamadım,bununla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.6 aydır bu sorunu yaşıyorum pes edicem artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nopan11c -- 12 Mayıs 2015; 0:53:24 >

• Priziniz topraklı priz mi?Birde ekran kartının hangi sürümünü deniyorsunuz farklı bir sürümünü denediniz mi? Ekran
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Priziniz topraklı priz mi?Birde ekran kartının hangi sürümünü deniyorsunuz farklı bir sürümünü denediniz mi? Ekran

Denemediğim sürüm kalmadı driverlarda.Priz topraklı.
  • Prize takınca acaba gücü nasıl algılıyor,ekran kartı geçişinde prize taktığında sıkıntı olabilir.Nvidia denetim masasında gerekli ayrlar yapılıdır sanırsam,sistemi sıfırladınız mı hiç yani recovery yaptınız mı?
  • quote:

Prize takınca acaba gücü nasıl algılıyor,ekran kartı geçişinde prize taktığında sıkıntı olabilir.Nvidia denetim masasında gerekli ayrlar yapılıdır sanırsam,sistemi sıfırladınız mı hiç yani recovery yaptınız mı?

Tabii recovery yaptım sonuç yok.Dediğim gibi 2 kerede garantiye gitti geldi oradada zaten recovery yapılmış gönderilmişti.Bilmiyorum çok tuhaf normalde bataryada iken performans düşük olacağı sanılır,benimki tam tersi şarjda iken performans düşük.
  • MSI Kombustor ile Şarjda iken Şarjda takıldığı an ve bataryadaki test görüntülerini ekledim umarım yardımcı olabilirsiniz.
    Bu Test şarjda iken herhangi bir FPS donması olmadığı sırada.
    Bu Test Şarjda FPS düştüğü sırada.
    Bu Test ise Şarjda FPS düştüğü sırada Şarjdan çıkarıp Bataryaya geçtiğim sırada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nopan11c -- 10 Mayıs 2013; 16:42:51 >

• Güncel,yardımlarınızı bekliyorum.
  • Bu testte dahili kartı kullanıyor,oyunlarda harici kartımı kullanıyor?
    Nvidia denetim masası ayarlarınız ne şekilde?
    Hangi oyunlarda sorun yaşıyorsun hepsinde mi?
  • quote:

Bu testte dahili kartı kullanıyor,oyunlarda harici kartımı kullanıyor?
    Nvidia denetim masası ayarlarınız ne şekilde?
    Hangi oyunlarda sorun yaşıyorsun hepsinde mi?

Bu programı fazla bilmiyorum fakat Nvidiayı test ediyor büyük ihtimal çünkü Entegre ile sorun yaşamıyorum. Bütün oyunlarda ve görüldüğü gibi test programı gibi yüksek performans gerektiren uygulamalarda Fpsde sıkıntı oluyor.
  • Nvidia denetim masasından kart ayarlarını yapmamışsınız o zaman oyunlarda harici karta geçiş zorlaşır.Masaüstü sağ tıklayı o programa girin 3d ayarlar bölümü var orada otomatik seçilir yazar onu nvidia yüksek performanslı grafik işlemcisi yapın,aynı yerde program ayarları bölümü var orada özelleştirilmiş program seçeneği var onu oyuna ayarlayın heemn altında yine kart seçeneği göreceksiniz onuda nvidia yapın,oyunları denemeye başlayın sonucu yazın.
  • quote:

Nvidia denetim masasından kart ayarlarını yapmamışsınız o zaman oyunlarda harici karta geçiş zorlaşır.Masaüstü sağ tıklayı o programa girin 3d ayarlar bölümü var orada otomatik seçilir yazar onu nvidia yüksek performanslı grafik işlemcisi yapın,aynı yerde program ayarları bölümü var orada özelleştirilmiş program seçeneği var onu oyuna ayarlayın heemn altında yine kart seçeneği göreceksiniz onuda nvidia yapın,oyunları denemeye başlayın sonucu yazın.

Hocam o dediklerinizide uyguladım daha önceden sorun şu ki entegre ile girdiğimde zaten sorun yok fakat nvdia ile girdiğimde fps düşüyor.Sizin dediğiniz Nvdia devreye girmiyor entegrede Fps düşüyor,hayır entegreyi kullanıyorum ki Fps düşmesin Nvdia ile girdiğimde fps düşüyor.Tabii Nvdia göre Entegrenin verdiği performans malüm.

• Sende ozaman kart geçişi sınıntısı var optimus denilen özellik sende hata veriyor olabilir.Bu durumu bir çok modelde gördük.Optimustaki sıkıntı dahili kartı iptal edememiz,iptal ettiğinde bunu sürücüsünü devre dışı bırakarak yaparsın nvidia'yla birbirine bağlantılılar sıkıntı veriyor harici kart sürücüsü ya hata veriyor yada tanımlanmıyor,bu özelliği üst düzey oyun bilgisayarlarında kullnmıyorlar sırf böyle saçma problemler olmasın diye sende istisnai bir durum var şuan.Kart geçişi hatalı sende.
  • Yapmadığım şey kalmadı.Pazartesi tekrar götürücem bakalım servise ne dicekler.
  • bilgisayarın kronik sorunu almayın diye bagırırken zamanında dinleyen olmuyordu adaptorun gücü yetmıyor 120w alman gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

bilgisayarın kronik sorunu almayın diye bagırırken zamanında dinleyen olmuyordu adaptorun gücü yetmıyor 120w alman gerek

Modele dikkat et sende 15'' olanı vardı gt650m kartlı bunda gt630m kart var 17'' onunla bir alakası yok bu modeli alıp bu arkadaşta sıkıntı oldu sadece kaldıki o dediğin adaptörden değildi diğer modellerinde sorun olmadı s02tr bu serisnin ilk modeliydi bazı sıkıntılar oldu diğerlerinde olmadı.
  • quote:

quote:

bilgisayarın kronik sorunu almayın diye bagırırken zamanında dinleyen olmuyordu adaptorun gücü yetmıyor 120w alman gerek

Modele dikkat et sende 15'' olanı vardı gt650m kartlı bunda gt630m kart var 17'' onunla bir alakası yok bu modeli alıp bu arkadaşta sıkıntı oldu sadece kaldıki o dediğin adaptörden değildi diğer modellerinde sorun olmadı s02tr bu serisnin ilk modeliydi bazı sıkıntılar oldu diğerlerinde olmadı.

kardeşim apartımda 2 kişi satın aldı o bilgisayardan surekli fps düşüşü yaşıyorlar gördügümemi inanayım sanamı? istiyosan video ekleyeyim algıda sorunun varsa

• quote:

AA-PA1N90W kullandığım adaptör.Bununla ilgilimi acaba sorun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nopan11c -- 11 Mayıs 2013; 18:07:57 >
  • quote:

quote:

quote:

kardeşim apartımda 2 kişi satın aldı o bilgisayardan surekli fps düşüşü yaşıyorlar gördügümemi inanayım sanamı? istiyosan video ekleyeyim algıda sorunun varsa

Senin algıda sorunun var doğru konuş,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 11 Mayıs 2013; 21:29:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nopan11c

quote:

Bilgisayarın tam model uzantısını yazarmısın Bu sorun genelde değil belirttiği adaptör sorunu da onu çıkaranda bundan emin değildi kendiside söylemişti bu serinin 15'' gt650m kartlı modeliydi.Sizde 90w adaptör var sisteminizi yeterlidir adaptör yetmezse diğer markalarınkine de yetmezdi.Adaptörde sorun olurmu o ayrı gidip bir elektrikçiye ölçtürün düzgün ve yeterli akım geliyormu diye.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nopan11c

quote:

Bilgisayarın tam model uzantısını yazarmısın Bu sorun genelde değil belirttiği adaptör sorunu da onu çıkaranda bundan emin değildi kendiside söylemişti bu serinin 15'' gt650m kartlı modeliydi.Sizde 90w adaptör var sisteminizi yeterlidir adaptör yetmezse diğer markalarınkine de yetmezdi.Adaptörde sorun olurmu o ayrı gidip bir elektrikçiye ölçtürün düzgün ve yeterli akım geliyormu diye.

Benim kullandığım NP550P7C-T01TR-GT630M Serisi. Bu laptop ile ilgili bir kaç kişide duymuştum.Büyük ihtimal bu serideki genel bir sorun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.