Şimdi Ara

Oyunların Belirli Kısımlarında Ekran Donması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. League of Legends oyununda eşya alım ve ayarlar ekranında donma olmaya başladığında tanıştım bu sorunla. Genelde oyunlarda ani ekran değişim yerlerinde, yani fps nin düştüğü yerlerde oluyor. Oyun tamamen donuyor, alta alınabiliyor veya kapatılabiliyor. Ancak donma olayı olduktan sonra lol veya başka bir oyunu veya videoyu açamıyorum açmaya çalışınca ekran kararıp duruyor ve açmıyor. Windows 10 da ben kapatana kadar bilgisayar açık kalıyor, Windows 8 de ise bir süre sonra kapanıyor. Kapatıp açınca düzeliyor her şey, bir sonraki donmaya kadar. Oyunların başka yerinde bu sorunla karşılaşmıyorum, bu dediğim kısımlar hariç yerlerde kesinlikle donma olmuyor. Fps 100 civarında oluyor genelde ekran kartımın kaldırmaması gibi bir sorun da yok. Arkadaşlarım tost makinalarında yavaş da olsa sürekli şekilde oynarken bende bu sorunun olmasına takmış durumdayım. Ekran kartı almayı düşündüm ama birkaç yerde işlemciden, ramdan falan da olabileceği yazıyordu tam emin olamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Bilgisayarin cok fazla ısınıyor olabilir öncelikle speedfan programı ile ısı ayarlarını kontrol et eğer fazla ısınıyorsa
    İlk önce Güvenli kipte acıp ısı ayarlarını kontrol et eğer düzgünse oyun veya programlardan dolayı ısınma olup parcalara zarar gelmesin diye kapatıyor olabilir..
    Eğer güvenli kipte ac eğer güvenli kipte'de aynı ısıyı veriyorsa;
    Güney, Kuzey ve işlemci macununu değiştir
    PC'yi düzgün ve nazik bir şekilde temizle
    Ekstra fan al

DIPNOT: Bilgisayara giren virüslerdende kaynaklanıyor olabilir format atmayıda deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jugareth -- 11 Aralık 2015; 15:46:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jugareth

Bilgisayarin cok fazla ısınıyor olabilir öncelikle speedfan programı ile ısı ayarlarını kontrol et eğer fazla ısınıyorsa
    İlk önce Güvenli kipte acıp ısı ayarlarını kontrol et eğer düzgünse oyun veya programlardan dolayı ısınma olup parcalara zarar gelmesin diye kapatıyor olabilir..
    Eğer güvenli kipte ac eğer güvenli kipte'de aynı ısıyı veriyorsa;
    Güney, Kuzey ve işlemci macununu değiştir
    PC'yi düzgün ve nazik bir şekilde temizle
    Ekstra fan al

DIPNOT: Bilgisayara giren virüslerdende kaynaklanıyor olabilir format atmayıda deneyebilirsin.

hocam ısılar aşağıdaki şekilde. Macun işlemini daha önce aptım işlemciye ama ekran kartına yapmadım eğer gerekirse onu da denerim. 2-3 kez format da attım, oyunları tekrardan da yükledim ama sorun devam etti.

BilgiAlanı Değer
    Algılayıcı Özellikleri
    Algılayıcı Türü Winbond W83627DHG (ISA 290h)
    GPU Algılayıcı Türü Diode (NV-Diode)
    Anakart Adı Asus P5GC-MX / P5LD2-X / P5SD2-VM Series
    Kasanın açıldığı tespit edildi Evet

Sıcaklıklar
    CPU 42 °C (108 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 50 °C (122 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 48 °C (118 °F)
    GPU diyot 51 °C (124 °F)
    SAMSUNG HD322GJ [ TRIAL VERSION ]

Soğutucu Fanlar
    CPU 3013 RPM
    Grafik İşlemci (GPU) 40%

Voltaj Değerleri
    CPU Çekirdek 1.296 V
    +3.3 V 3.248 V
    +5 V 5.043 V
    +12 V [ TRIAL VERSION ]
    +5 V Beklemede 4.921 V

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun sırasında ekran kayması
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.