Şimdi Ara

Oyunu bitirenler anlaşılmayan noktaları tartışalım konuşalım (spoiler içerir) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
5.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sozar35

Beyler Central Parkatyim Burda Görünmez Sethler Var Öldüremiyorum Zorluk Seviyesini Değiştirdim 1 Tanesi Ölse Diğeri Beni Öldürüyor Elimde Scar Ve Pompali Var Binaya Gir Diyor Orayi Patlatmak Lazim Girmek İçin Elimde Patlayici Cephanesi Yok :( O Yaratiklari Orda Birakip Bir Kacarim Diyordum Fakat Kapinin Önüne Girince Bile Bir Şey Olmuyor :( Şu Görünmez Lerin Bir Noktasi Varmi ? Arkalarinda Kafalarindan Vuruncada Ölmüyorlar ...

Nanovision ve Visor modu aç önce hepsni işaretle , sonra cephanenin yanına geç gelenin kafasına uzaktan uzaktan sık.
    diğerleri gibi bunlarda kafaları ve sırtlarından çok hasar alıyorlar fakat bunlar 10 kat daha güçlü.
    bende scar la geçtm orayı , 4 görünmez var her birine 1 şarjör yetti.

• o 4 yaratığın olduğu yerde zaten cephane doldurabileceğin bi yer var vizör modunda bakarsan görürsün, hem k-volt silahlarıda var onunla sıkınca hareketsiz kalıyolar o sırada salla el bombalarını,..
  • Dünyanın sana ve bana ihtiyacı var derken Nano ve Alcatraz'ı kastediyor yani nano Prophet'ın kişiliğini kopayalamış aynı Hargreave gibi düşünceleriyle yaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tenth Doctor -- 4 Nisan 2011; 1:30:08 >
  • Oyunun son dakikasını açıklarsak.Alcatraz nano suitte öldü lakin nano suit onu ayakta tutuyor (Hargreaves de istiyordu ölü olduğu halde:)) Prophet'in bütün anıları ve kişiliği nanosuitte.Oyunun sonuna doğruda büyük bir ihtimalle de bütün kontrolü baskın olarak Alcatraz'ın bedenini ele geçiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197

kontrol noktasında sana ateş eden bi tank var ı tanka görünmeden en sağdan git orada bi kırılgan duvar var o duvarın arkasından dolaş orada araç var bi kaç adam var onları iste öldür ister gizlenip araca bin . sonra o duvarı yık diğer tankı patlat öyle devam et

Dostum çok uğraştım ama bi türlü o dediğin kırılgan duvarın arka tarafına geçemedim. her defasında tank vuruyor beni.
    mümkünse resimlerle bi anlatım yapabilirmisin. kafayı yiyecem hile hurda yapmadan bitireyim diyorum.

resimde sağda bi yerlerde olması lazım anlatılana göre ama ben göremiyorum bi haftadır ???

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanatikforumcu -- 22 Mayıs 2011; 23:46:49 >
  • beyler son bolumdekı gorunmez zımbırtıları oldurmenın en keyıflı yanı orda bulunan otomobıllerının yanında durun nanogorusu acın gorunmez olun yanınıza yaklasında araca tekmeyı basın hemen oluyor hıyarlar
  • Beyler bakıyorumda hepniz yanlış traflara kaymışsınız oyunun konusunu anlatıyorum
    1)prophet öldü nanosuit yani simpiyotik (ortak yaşam) de prophetin kopyası var alcatraz ölü beyin ölümü saldırıda gerçekleşti prophet spor salgınından hasta olduğu için yavaş yavaş ölüyor bu yüzden nano giysiyi alcatraza veriyor nano suitte prophetin beyninin kopyası olduğu için ve alcatrazın beyin ölümü gerçekleştiği için kıyafeti yönlendiren prophet yani alcatrazın bedenini kullanarak yaşıyor prophet
    2)Alcatraz konuşmuyor çünkü saten ölü birisi konuşamaz
    3)Oyunun sonunda ben prophetim demiyor Bana prophet derlerdi diyor adam alcatraza ismini sorduğunda cevap veremiyor orda nanosuit devreye giriyor ve Bana prophet derlerdi diyor ORda salak çevirmen yanlış çevirmiş
    4)Nomed ile pysko daha adadalar prophet uçakla uzaklaştığında yaratık yuvasının içinde yaratıkların heryerde olduğunu görüyor ve kanalın birine geliyor o kanalda onu New yorka getiriyor
    5)Hargıriv prophetin giysisini istiyor çünkü spor salgınına bağışıklılık geliştirdi ve nanao giysiyi hargıriv yapmadı uzaylılardan çaldı
    Başka sorusu olan varsa sora bilir daha anlatılacak çok şey var xD

• quote:

Orijinalden alıntı: jangaga
    Beyler bakıyorumda hepniz yanlış traflara kaymışsınız oyunun konusunu anlatıyorum
    1)prophet öldü nanosuit yani simpiyotik (ortak yaşam) de prophetin kopyası var alcatraz ölü beyin ölümü saldırıda gerçekleşti prophet spor salgınından hasta olduğu için yavaş yavaş ölüyor bu yüzden nano giysiyi alcatraza veriyor nano suitte prophetin beyninin kopyası olduğu için ve alcatrazın beyin ölümü gerçekleştiği için kıyafeti yönlendiren prophet yani alcatrazın bedenini kullanarak yaşıyor prophet
    2)Alcatraz konuşmuyor çünkü saten ölü birisi konuşamaz
    3)Oyunun sonunda ben prophetim demiyor Bana prophet derlerdi diyor adam alcatraza ismini sorduğunda cevap veremiyor orda nanosuit devreye giriyor ve Bana prophet derlerdi diyor ORda salak çevirmen yanlış çevirmiş
    4)Nomed ile pysko daha adadalar prophet uçakla uzaklaştığında yaratık yuvasının içinde yaratıkların heryerde olduğunu görüyor ve kanalın birine geliyor o kanalda onu New yorka getiriyor
    5)Hargıriv prophetin giysisini istiyor çünkü spor salgınına bağışıklılık geliştirdi ve nanao giysiyi hargıriv yapmadı uzaylılardan çaldı
    Başka sorusu olan varsa sora bilir daha anlatılacak çok şey var xD

Hataların var.
    İlk olarak Alcatraz ölmüyor,Prophet'in kişiliği ile bütünleşiyor.
    İkinci olarak nano giysiyi setlerden çaldığı teknoloji ile Hargreva yapıyor.

• aradan 3 sene geçmiş, o kadar süredir nomad ve sayko adada napıyo? ayrıca eğer hargreave yalan söylemiyosa giysiyi uzaylı dokusundan kendisi yapmış, "bu giysiyi sandığım kadar iyi bi şekilde ürettiysem" diyo.
  • 1. olarak alcatraz ölmüyor saten bitkisel hayatta bu yüzden konuşamıyor prophetin kişiliği ile bütünleşip bütünleşmediğini crysis 3 de görcez
    2. sonuçta çalmış dimi usta xD
  • quote:

1. olarak alcatraz ölmüyor saten bitkisel hayatta bu yüzden konuşamıyor prophetin kişiliği ile bütünleşip bütünleşmediğini crysis 3 de görcez
    2. sonuçta çalmış dimi usta xD

Alcatraz senin benim kadar sağlıklı bir kere bitkisel hayatta olduğunu nereden çıkardın.Sadece oyunun başında yaşama şansı yokken nanosuit sayesinde yaraları iyileşiyor.Giysi Prophet hafızasını ya da kişiliğini giysiye kopyaladığı için çift kişilikli oluyor.
  • krds k.bakma ama sn bu oyunu oynamamışsın 1 alcatraz bitkisel hayatta 2 oyunun ortasında labaratuvardaki doktorda diyor yaşaması giysiye balı diye o olmasa ölür diye 2 alcatraz bitkisel hayatta hargıriv de diyor hani EMP patlaması beyini öldürür diye alcatraza onu kullanıyor ama beyni saten ölü nası bidaha ölsün düşün bunları birkere
  • Arkadaşlar crysis 1'i çok bitirdim ama crysis 2 ye doyamıyorum. Crysis 1'de grafikler yüzünden, Crysis 2'de oynanabilirlik, efektler ve hikaye yüzünden doyamıyorum.

Bu arada hikayeye gelelim: Tartışılan bir nokta var, Prophet öldü mü ölmedi mi... Bana kalırsa prophet zaten ölü. Oyunun son videosunu dikkatle incelerseniz, adam parktan uzakta bir yerlerde kendini buluyor. Yani parkın içerisindeki patlamada, havaya yükselen parktan uzağa fırlamış ve ayağa kalkıp, muhabirin sorusuna "Bana prophet derlerdi" diyor. Buradaki boşluk 2 şekilde de doldurulabilir: Ya oradaki gerçekten prophettir, çünkü parkta değil; ya da Alcatraz'dır, dediğim gibi patlama sonucu o kadar uzağa düşmüştür.

Tartışılan başka bir başka nokta ise, giysi nerden geldi, nasıl öyle gelişiyor? Hargreave, herşeyin anahtarı kendisi. Yani herşeyi o ayarladı. Giysiyi uzaylılardan elde ettiği teknoloji ile yaptı ve kendisini tam 50 yıldır bu teknolojiyle koruma altına aldı (soğuk jöledeki duruşu). Giysinin çalışıp çalışmadığını ve uzaylılar üzerindeki etkisini test etmek için, giysiyi amerikaya "asker zırhı" adı altında sattı. Testlerinin başarılı olduğunu gördü ve propheti hemen bulmak için Orduya, "Prophet virüslüdür onu pana getirin" emri verdi. Böylece 50 yıldır beklediği an gelecekti ve o giysiyi giyebilecekti Hargreave. Son olarak, giysi uzaylı teknolojisinden yapıldı ve onların dokularını kullanarak kendini geliştirebiliyor. Bunu 1. crysis oyunundaki gelişmemiş uzaylıların, 2. crysis oyunundaki gelişimine bağlayabiliriz. Onların teknolojileri ile aynı oranda kendini geliştiriyor.

• oyunun ortalarına doğru kilisenin altında görünmez seflerden 1 tane vardı, onun amacını çözebilen var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: modrizzt

oyunun ortalarına doğru kilisenin altında görünmez seflerden 1 tane vardı, onun amacını çözebilen var mı ?

onlardan bi kaç bölümde daha var. bence tamamen gözdağı vermek için, bak biz de görünmez oluyoruz demek için.
  • Tkr söylüyorum alcatraz saldırıda yaralandı ve beyin öümü gerçekleşti bazıları nanosuit onu ileştirdi diyor amam nanaosuit sadece ortak yaşam ünitesi ileştirmez o sadece snin düşüncelerini olay karışısında vereceğin tepkileri kısacası beynini kopyalar ve prophetin beynin kopyası nanosuitte alcatrazın beyin ölümü gerçekleştiği için nanosuit yani prphet kullanıyor kıyafeti prphet öldü ama kıyafetin içinde nanosuitin içinde yaşıyor (burda sorunlan en büyük soru prophet neden intahar etti çünkü hasta ve herkes onun peşinde intahar ederse virüsten kurtulacak alcatrazın beyin öümü gerçekleştiği için giysiyi nanaosuit ynai yine kendisi yönlendirecek ve kimse bunu bilmiyecek o yüzden giysiyi veriyor) Biraz karışık oldu sorusu olan var sa sölemesi yeter açıklıya bilirim
  • bilmece gibi oyun olmuş yahu
  • Oyunun bile seneryosunu çözemiyoruz birader.Bu nedir?
    Bu kadar soru işareti bırakmaya ne gerek var onu anlamıyorum..Millet bitirdikten sonra ''ee noldu şimdi'' mi desin..
    Oyun grafiği,gidişatıyla on numara sinyalciler hariç büyük canavar çıkmalıydı hele sonda buradaki arkadaşların dediği gibi mutlaka çıkmalıydı hayal kırıklığı oldu onun harici birşey söylersem hak yemiş olurum.
    Ayrıca Prophet zenci abimiz onu geçtim. Psyco hangisi Nomad hangisi? Yardım edin bilelim (:
  • quote:

Tkr söylüyorum alcatraz saldırıda yaralandı ve beyin öümü gerçekleşti bazıları nanosuit onu ileştirdi diyor amam nanaosuit sadece ortak yaşam ünitesi ileştirmez o sadece snin düşüncelerini olay karışısında vereceğin tepkileri kısacası beynini kopyalar ve prophetin beynin kopyası nanosuitte alcatrazın beyin ölümü gerçekleştiği için nanosuit yani prphet kullanıyor kıyafeti prphet öldü ama kıyafetin içinde nanosuitin içinde yaşıyor (burda sorunlan en büyük soru prophet neden intahar etti çünkü hasta ve herkes onun peşinde intahar ederse virüsten kurtulacak alcatrazın beyin öümü gerçekleştiği için giysiyi nanaosuit ynai yine kendisi yönlendirecek ve kimse bunu bilmiyecek o yüzden giysiyi veriyor) Biraz karışık oldu sorusu olan var sa sölemesi yeter açıklıya bilirim

İyi de Prophet bizi bulduğunda ölmemiştik ve bize yaşayacağımızı falan söylüyordu.Alcatraz'ın öldüğüne dair birşey de duymadık.Sadece ağır yaralı falanmış.Ama senaryo biraz çelişkili gibi.Crytek forumlarına sormak gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasskabal

Arkadaşlar oyunu bitirdim dün gece ve anladıklarımı akratayım size;

Prophet fizik olarak kafasına sıktığı zaman ölüyor. Ama prophet Alcatraz'a verdiği nano suit içerisinde kendinden ruhundan diyelim artık bir parça bişeyler kalmış halde oluyor buna prophet de şaşırıyor bilmeden yapıyor yani bunu ve Alcatraz ile ayağa kalkan nano suit içerisinde her daim bize görevleri veren o dijital ses de prophet in sesi. Yani o bize sürekli hayatta kal asker kalk şimdi ölmek zamanı değil gibi laflar ediyor. Hatta arada yüzünü dijital şekilde gösteriyor Prophetin.
    Bu bir nevi çift kişiliğin tek bedende hayat bulması gibi birşey oluyor.

Soulreaver Legacy of Kain serisini bilenler bilir oyun sonunda da aynı şey olmuştu kain ile Raziel bir olmuştu onun gibi birşey...

Neyse tüm olayı anladım da kafama takılan noktalar;

1- Hargreave sef baskını sonucu oracıkta ölüyormu? yani yaşam destek ünitesi parçalanıyor herhalde o yıkımdan sonra? burası birinci akıbeti bilinmeyen nokta.
    2- Lockhart'ı camdan aşağı atıyoruz sonra herifler bastırıyor kaçmak zorunda kalıyoruz ama ben orada lockhart'a camdan aşağı baktığımda hala yerde can çekişiyordu yani ölmemişti! Bence Lockhart oracıkta ölmüyor...3.ncü oyunda karşımıza çıkabilir.
    3- Prophet'in adadan kaçışını gösteriyor. Denizde yüzerek New York'a çıkıyor ve geç kaldım meğer herşey Newyork daymış gibilerinden laflar ediyor. Peki o zaman bu lanet olası adamlara ne oldu? İnsan bir ipucu gösterir ayı be Crytek :) Pysco ve Nomad adaya Propheti kurtarmak için geri döndüler. Peki Prophet tek başına kurtulup Newyork'a Çıktıysa O zaman Nomad ve Pysco'ya ne oldu?
    Bence bu 3ncü oyunda işlenebilir. Büyük ihtimal ile Nomad ve Pysco da o adaya döndükten sonra ölüyorlardır. Çünki Prophet Hargover'e ofisinde bağırıp çağırıyor adamlarım senin yüzünden öldü diye...

Arkadaş oyunda uyuz olduğum noktalar;

1-Oyun sonunda tam gaza geliyoruz uzaylı core a giriyoruz ilk oyundaki gibi değişken ortamlar göreceğimizi beklerken şak diye oyun orda bitiverdi...
    2-Oyun sonunda ne bir Boss var ne bişey bırakın oyun sonunu oyun boyunca Boss yok ilk oyunda güzel boss lar vardı...
    3-Oyun bitti Ulan Cast yapın madem filim gibi yaptınız oyun sonuna da güzel bir cast yazıları çıksın (el ile manuel olarak yazılara jenerik kısımıondan bakıldıpını biliyorum) ama sonunda otomatik olarak çıkmalıydı bence...
    4-Oyunda Boss yok Tag topu yok En güçlü silah yok (sanırım silah olun sloganı buradan çıkıyor en gçlü silah nanosuit oluyor)

Neyse aklıma gelenler bunlar. Ümit ederim ki Nomad ve Pysco yu 3ncü oyunda görürüz...

Kalın sağlıcakla...

2.sini cevaplıyım lockhart camda attığımızda can çekişiyordu onu vurduğumuzda tamamen ölüyor zaten
    silahlarda haklısınız gaussu çok aradım efsane silahdı .

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.