Şimdi Ara

Oyunun zayıf yönleri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zaman geçirmek için bazen el atıyorum ama, 1995'ten beri ara sıra bilgisayar oyunu oynayan biri olarak tecrübelerim ışığında oyunun zayıf yönlerini yazmak istedim. Tabii yazacaklarım tek kişilik oyun için geçerli.

1. Yapay zekâ düşük ve basit. Bu yüzden zevk vermiyor. Hele oyunda biraz geliştikten sonra, moblar ha var ha yok, önemi kalmıyor. Biraz öğrenmiş olan biri için, köylülere saldırmaları veya item düşürmek için uğraşmak zorunda kalmak dışında mobların var olup olmamasının hiçbir önemi kalmıyor. Bu yüzden de hiç mi hiç zevk vermiyor. Mesela blaze çubuğu düşürmek için blazeler ile uğraşmak oldukça can sıkıcı bir şey. Eğlenceli hiçbir tarafı yok.

2. Olaylar sadece sizin etrafınızda oluyor. Gerçi bütün oyunlarda böyle. Aksi halde bilgisayarınızın aynı anda on binlerce işlem yapması gerekirdi ki, tıkanıp kalırdı. Mesela sizin gitmediğiniz bir köye zombi saldırısı olmuyor. Çünkü oyun aslında hiç öyle bir yer yokmuş gibi davranıyor. Siz yakınında olmadan bir bitki bile büyümüyor. Bazı oyunlar için değil ama, bu oyun açısından can sıkıcı bir durum bu. Yani bazılarının sandığı gibi köylüler zombileri çekmiyor. Zombiler sizin bulunduğunuz yere doğru geliyorlar ve oradaki ilk hedefleri de köylüler oluyor.

3. Tuzak kurmanın hiçbir anlamı yok. Dün bir video gördüm. Yabancı biri, belli ki saatlerce uğraşıp bir sürü düzenekle zombi tuzağı kurmuş. Yani sırf bunu yapmak eğlenceli gelebilir bazılarına ama, aslında çok saçma. Çünkü iki kılıç darbesi ile öldürebileceğiniz bir zombiyi tuzağa düşürmek için saatlerce uğraşıp kocaman bir düzenek yapmak neden? Demin dediğim gibi, zaten zombiler sizin yakınlarınızda çıkıp size doğru geliyorlar. Yani sizin olmadığınız bir yerde zombi de yok, mob da yok. Mesela, netherdan ışınlanıp gelmiş görünen bir (neydi adı hatırlayamadım) bir mob bile, siz ışınlanma yerinin yanında olduğunuz için geçitten geçip de gelmiş gibi oluyor. Minik bir hile yapmışlar aslında. Yoksa sizin olmadığınız bir yerde hiçbir hareket yok. Durum böyle iken, yani siz yokken bir zombi tuzağa düşmeyecek iken, tuzak kurmak neden? Zaten yakınınızda çıkıp size doğru gelecek. E, kolayca da öldürebilirsiniz. Bu durumda aslında tuzak ile uğraşmak tamamen saçma oluyor.

4. Tuzak olayı bir başka açından da zayıf. Sadece moblara yönelik tuzak kuramaıyorsunuz. Mesela, gelip köylülere saldırıyorlar diye zombielre tuzak kuryım diye çok düşündüm. Ama sonunda anladım ki hiçbir şekilde istediğim gibi bir tuzak olayı yok. Kuracağınız tuzağa herhangi bir diğer hayvan ve köylü de düşebilir. Oysa ben bunu istemiyorum mesela. Aksine köylüleri koruamak için tuzak kurmak istiyorum. AMA ANLIYORSUNUZ Kİ BU MÜMKÜN DEĞİL. O zaman neye yardı bu tuzak işi? Sizi korumuyor, zaten kolayca öldürebilirsiniz. Köylüleri de korumuyor. O zaman tuzak ha var ha yok, hiçbir anlamı kalmıyor. Diğer taraftan, piston şu bu koymuşlar ama yine de tuzak olayı çok zayıf. Mesela ben şöyla bir şey isterdim. Bir zombi bir köy evinin önüne geldiğinde, mesela evin önündeki bloğa bastığında blok açılıp aşağıdaki lava düşsün ve sonra tuzak tekrar kapansın. Bir başka zombi geldiğinde yine aynı şey olsun. Dikkat ettiyseniz böyle bir şey mümkün değil. Çünkü basınç plakası kullanmak gerekiyor ve basınç plakasına bastığında ise, o blok değil, başka bir yer ancak açılabilir. Yani, zombinin tam bastığı bloğun açılıp çukura düşmesini sağlayacak bir tuzak yapmak imkansız. Bu da tuzak olayını tamamen anlamsızlaştırıyor. Hele ok atma tuzağı kurmak kadar saçma bir şey yok bu oyunda. Çünkü dediğim gibi zombie ancak sizin yakınınızda doğup size doğru geliyor. Zaten sesi de geliyor. E o zaman zaten iki ok atıp öldürebilirsiniz. Neden tuzak kurasınız ki.

Neyse. Sonra devam derim. Şimdilik bunları yazmış olayım.

• Yapay zeka şu an baya iyi duruda,(1.8) özellikle zombiler normal moblara göre görüş açısı baya yükseltilmiş ve destek çağırabiliyor. Örümcekler hız ve görünmezlik iksiri falan içiyor.
    Bu arada senin dediğin zorluk olayı bosslarda geçerli. Her mobda ölümle burun buruna gelsen zaten sıkar ve oyunu bırakırsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • UçamayanZüperGahraman kullanıcısına yanıt
    Uçamayan gahramanımız olayı özetlemiş
  • iskeletlerin her attığını tutturması çok saçma
  • minecraft premium hesapları satıyorum şuan için fiyat için pm atabilirsiniz çok uygunlar kısa süreliğine.
  • Crealog C kullanıcısına yanıt
    çok güzel bir yazı fgüzel olmuşy hocam bu oyun ama genede çok güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: elured

iskeletlerin her attığını tutturması çok saçma

İskeletin her attigi vuruyor mu ?? Siz oyunu oynamamissiniz galiba gidip bir daha kontrol edin derim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mc Clayn

quote:

İskeletin her attigi vuruyor mu ?? Siz oyunu oynamamissiniz galiba gidip bir daha kontrol edin derim ben

bilmiyorum 1.5.2 de her attıkları değiyor bana manevra atmak da fayda etmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elured -- 3 Kasım 2014; 19:09:15 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mc Clayn

quote:

bilmiyorum 1.5.2 de her attıkları değiyor bana manevra atmak da fayda etmiyor

kesınlıkle oyle bısey yok hocam yan yan kayarsanız ıskelete gorursunuz vuramadıgını

• quote:

ben bir defasında oku kılıcımla blok yaparak durdurdum
  • quote:

Orijinalden alıntı: maşık

çok güzel bir yazı fgüzel olmuşy hocam bu oyun ama genede çok güzel

Çok teşekkür ederim. Oyunu bıraktığım ve foruma girmediğim için biraz geç cevap verdim, kusura bakmayın değerli kardeşim. O yazıyı yazdığım günlerde devam ederdim ama baktım kimse okuyup cevap vermiyor, ben de devam etmedim. Şimdi ise unuttum. O yüzden yazacağım pek bir şey yok şu an. Sevgilerimle.
  • Bir açıdan yanlış bakıyorsun.
    Senin olmadığın yerde değil senin keşfetmediğin yerlerde moblar doğuyor.O tuzağı yapan adam oraya gidip tuzağı yapınca keşfetmiş oluyor.Bu durumdu o civarlarda 20-35 blok'da zombi çıkması lazım.Bu'da tabii ki adamın yaptığı tuzağın gereksiz değil ama gereklide olmayan bir şey olduğunu açıklıyor.Ayrıca normal (Vanilla) Minecraft gerçekten sıkıcı.Ben genelde TerraFirmacraft ve Direwolf 2.0 Mod paketlerini oynuyorum.Zevk almak istiyosanız bakabilirsiniz.(Google)

• quote:

Orijinalden alıntı: YouGetRekt

Bir açıdan yanlış bakıyorsun.
    Senin olmadığın yerde değil senin keşfetmediğin yerlerde moblar doğuyor.O tuzağı yapan adam oraya gidip tuzağı yapınca keşfetmiş oluyor.Bu durumdu o civarlarda 20-35 blok'da zombi çıkması lazım.Bu'da tabii ki adamın yaptığı tuzağın gereksiz değil ama gereklide olmayan bir şey olduğunu açıklıyor.Ayrıca normal (Vanilla) Minecraft gerçekten sıkıcı.Ben genelde TerraFirmacraft ve Direwolf 2.0 Mod paketlerini oynuyorum.Zevk almak istiyosanız bakabilirsiniz.(Google)

Değerli kardeşim, düşünce ve önerilerin için teşekkür ederim ama, bir şey dikkatinizden kaçmış sanırım. Beim yazdığım şu idi: "Zombiler ancak sizin bulunduğunuz bölgede doğuyor. Sizin olmadığınız uzak alanlarda zombiler doğmuyor. Mesela uzağından bulunduğunuz köylere zombi saldırısı olmuyor." Evet, bunu yazmıştım. Yanlış anlama olmasın diye düzelteyim dedim. Hatta, "Sizin bulunmadığınız yerlerde zombiler doğmadığına ve ancak sizin bulunduğunuz bölgede, yani sizin etrafınızda doğduklarına göre ve siz kolayca öldürebielcek iken tuzak yapmanın anlamı var mı?" diye de sormuştum.
    Neyse. Sevgilerimle sağlıcakla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crealog -- 29 Kasım 2014; 13:16:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Crealog

quote:

Değerli kardeşim, düşünce ve önerilerin için teşekkür ederim ama, bir şey dikkatinizden kaçmış sanırım. Beim yazdığım şu idi: "Zombiler ancak sizin bulunduğunuz bölgede doğuyor. Sizin olmadığınız uzak alanlarda zombiler doğmuyor. Mesela uzağından bulunduğunuz köylere zombi saldırısı olmuyor." Evet, bunu yazmıştım. Yanlış anlama olmasın diye düzelteyim dedim. Hatta, "Sizin bulunmadığınız yerlerde zombiler doğmadığına ve ancak sizin bulunduğunuz bölgede, yani sizin etrafınızda doğduklarına göre ve siz kolayca öldürebielcek iken tuzak yapmanın anlamı var mı?" diye de sormuştum.

Bakın.
    Size anlatmaya çalıştığım şey şu.Oyunda hiç keşfedilmemiş bir köy varsa en azından siz o köyün chunk'larını yüklemediyseniz,Tabii ki orda zombi doğmaz.Ama siz bi kere tuzağı yaparken chunkları yüklüyorsunuz.Buda orada zombi'lerin doğmasını sağlıyor.Yoksa insanlar'da yapmaz.Emin olun keşfettiğiniz chunk'larda zombi spawn olmasaydı,İnsanlar yapmazdı.Sizce 400000 abonesi olan adam niye vaktini harcayıp tuzak yapsın.Onun yerine video'da çekebilirdi.Sizin dediğinize göre Flat(Düz)'de hiç bi yerde zombi doğmazdı.En azından 400Blok ötenizde doğmaz ki adamın yaptığı tuzak en fazla 50 blok ötededir.Evinin yanına yapıp hemen kontrol edebilsin diye.Ben size hakaret etme veya yanlışınızı düzeltme çabasında değilim.Sadece yanlış bir açıdan baktığını söyledim..Daha bu konuyu tartışma gereği duymuyorum.İşte bu yüzden cevap vermesseniz seviniyorum.

Saygılar.

Hocam A'dan Z'ye haklısınız bununla birlikte hala çok eksiği var açıkçası bu oyun neyi bekliyor biliyor musunuz? 2-3 Mod bilen genç ve bir uzman oyunu geliştirerek (Her yönden) piyasaya bir oyun atsın Minecraft silinsin bu gidişle güzelim oyun en fazla 5 sene içinde silinir piyasadan keşke mod bilsek desem hocam gelin szinle geliştirelim bu oyunu ama kodlama filan hiçbir şey bilmiyorum ek olarak örneğin atlar bir dönü noktası oldu bana göre eğer olursa 2. dönüm noktası ise motor olacaktır bu sayede çeşitli taşıtlar yapılabilinmeli gemiler küçücük bir kayık yerine vesaire vesaire çok haklısınız...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Crealog

quote:

Bakın.
    Size anlatmaya çalıştığım şey şu.Oyunda hiç keşfedilmemiş bir köy varsa en azından siz o köyün chunk'larını yüklemediyseniz,Tabii ki orda zombi doğmaz.Ama siz bi kere tuzağı yaparken chunkları yüklüyorsunuz.Buda orada zombi'lerin doğmasını sağlıyor.Yoksa insanlar'da yapmaz.Emin olun keşfettiğiniz chunk'larda zombi spawn olmasaydı,İnsanlar yapmazdı.Sizce 400000 abonesi olan adam niye vaktini harcayıp tuzak yapsın.Onun yerine video'da çekebilirdi.Sizin dediğinize göre Flat(Düz)'de hiç bi yerde zombi doğmazdı.En azından 400Blok ötenizde doğmaz ki adamın yaptığı tuzak en fazla 50 blok ötededir.Evinin yanına yapıp hemen kontrol edebilsin diye.Ben size hakaret etme veya yanlışınızı düzeltme çabasında değilim.Sadece yanlış bir açıdan baktığını söyledim..Daha bu konuyu tartışma gereği duymuyorum.İşte bu yüzden cevap vermesseniz seviniyorum.

Saygılar.

Sanırım ben de anlatamadım. Bir yeri keşfetmeniz önemli değil. Keşfetseniz bile o bölgede bulunmadığınızda orada mob doğmuyor. İlle ki sizin bulunduğunuz yerin etrafında doğuyorlar. Hatta, mesela siz kendi köyünüzden uzaklaşsanız bile orada hiçbir hareket olmuyor siz geri dönene kadar. Olaylar ve hareketler sadece ve sadece sizin çevrenizde gerçekleşiyor. Zaten başak türlüsü mümkün değil, çünkü on binlerce hareketi bilgisayar kaldıramaz. Donup kalır.
    İlginiz için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cheerfulfoot

Hocam A'dan Z'ye haklısınız bununla birlikte hala çok eksiği var açıkçası bu oyun neyi bekliyor biliyor musunuz? 2-3 Mod bilen genç ve bir uzman oyunu geliştirerek (Her yönden) piyasaya bir oyun atsın Minecraft silinsin bu gidişle güzelim oyun en fazla 5 sene içinde silinir piyasadan keşke mod bilsek desem hocam gelin szinle geliştirelim bu oyunu ama kodlama filan hiçbir şey bilmiyorum ek olarak örneğin atlar bir dönü noktası oldu bana göre eğer olursa 2. dönüm noktası ise motor olacaktır bu sayede çeşitli taşıtlar yapılabilinmeli gemiler küçücük bir kayık yerine vesaire vesaire çok haklısınız...

Sevgili kardeşim, ("sevgili kardeşim" diyorum ama, yaşça biraz büyük olduğum için diyorum, umarım buna kızmazsınız).
    Size de değerli fikirleriniz ve konuya katkılarınız için çok teşekkür ederim. Açıkça söylemem gerekirse yaşım kırkın üstünde ve bazen çok sıkılırsam oyuna veriyorum kendimi.
    Ama bir süredir Minecraft'ı bıraktım. Beni tiksindiren şey kolayca hile moduna geçeblmek oldu. Bunu öğrendiğim ana oyundan soğudum, çünkü bir sürü emekle günlerce uğraşarak yaptıklarımı sadece birkaç günde kolayca yapabileceğimi anladım, kendimi enayi gibi hissettim. Bir de zaten sürekli oyunla uğraşmak akıl işi olmazdı.
    Minecraf epeyce geliştirilebilecek bir oyun ama o zamanda çok korkunç özellikli bilgisayar isteyecektir. Mesela yapay zekâ arttıkça, her bir mob ve yaratık için bilgisayarın daha fazla ve yoğun işlem yapması gerekecektir. Bu da bilgisayara yük bindirecektir. Ben mesela oyunun nasıl geliştirilebileceğine dair çok şey düşünmüştüm bırakmadan önce ama öyle bir oyunu da bugünkü bilgisayarlar kaldırmaz.
    Neyse. Daha sonra yine konuşuruz. Sevgilerimle şimdilik sağlıcakla kalın.

Rica ederimde ilk defa o yaşlarda oynayan birisini şimdi gördüm :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cheerfulfoot

Rica ederimde ilk defa o yaşlarda oynayan birisini şimdi gördüm :)

O günlerde canım çok sıkılmıştı. Canımı sıkan epey şey vardı, ben de kendimi oyuna vurdum.

O değil de, ilk oynadığım günlerde epey de korkuyordum moblardan. Tabii pek bir şey de bilmediğim için moblar sanki oynadığım karaktere değil de bana saldırıp üstüme çullanacakmış gibi korkuyordum. Kendi kendime, "len manyak mısın, altı üstü oyun, gerçekten neden korkuyorsun, bir düşün" demiştim. Anladım ki yönettiğim karakterin zarar görmesi beni korkutuyor. Biraz öğrenince korkun pek kalmadı ama yine de geceleri gece görüşü olmadan ortalıkta dolanmak biraz korkutucu oluyordu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.