Şimdi Ara

Özbek tanıdık sınır dışı edildi :) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
3.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • MHP'yi unuttun galiba. Sinan Ateş neden öldürüldü sanıyorsun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk kökenli falan hiçbirine gerek yok. Gelenler kendi ülkesindeki zihniyetle geliyor.

Adam 88'de bulgardan gelmiş, bana diyor devlet ev vermedi. Dedim ki sen buranın vatandaşı değilsin. Türk kökenli olmak buranın vatandaşı olmak değildir.

Gelmiş bana izmir kordondaki apartman dairelerini gösteriyor ki o daireler 20 milyon lira. Bunları devlet başkalarına verdi bana niye vermedi diyor. Burası dedim senin geldiğin komünist bulgaristan değil oradaki gibi devlet ev dağıtmıyor. Öyle bedava ev yok. Yani adam komünizmden gelmiş burayı kendi ülkesi gibi sanıyor. Bunların kafasını değiştiremezsiniz. Geldiği yerin düzeninde devam ediyor.

Ancak bulgar kimliğiyle abye gitmeyi biliyor. Orta asyadan gelenler de ab kapısı açık olsa buraya gelmezdi.

• 5-6seneye kadar İstanbul gürcü doluydu Rusya'dan kopsa bile hala etkisi var sarhoş Rusça dil ulaşım kolaylığı sebebi ile bı Anadolu yakası bı Avrupa yakası hırsızlık burada geçim kaynakları oda parası için mağazalardan giyim hırsızlığı yaparlardı ne olduysa ülkeleri ile Avrupa ülkeleri arasında bir anlaşma oldu kayboldular.sizin burda Türk dediğiniz Özbek ve turkmenlerde aynı Özbekistana çin eski ipek yolunu canlandirma projesi başlattı demiryolu ağı yapıyor ve işçiler kendi ulkelerinden yani Özbek birçok erkek gitti kalanlar kadın onlarda burda ya fuhuş yada çok az yaşlı engelli yada çocuk bakıyor dolar olarak para alıyorlardı malûm dolar arttı kimse dolar bazında para vermeye yanasmayinca bakicida azaldı kadınları gitmek istemiyor nedense ya ülke aile baskısından mıdır nedir.hemsiresi bile para sebebi ile burda çalışmayı göze alıyordu 2-3sene önce.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkün gücüyle ezeceğiz sadece biraz zaman

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Stones kullanıcısına yanıt

Evet hocam hanımın ülkesinde evlendik.Benim üzerimden alıyor oturum kartını ancak bu sefer oturumun yıllık süresi geçmişti biz de tekrar başvurmadık.Her halükarda masraf ödediğimiz için,dedik bu sefer 3 aylık vizesiz hakkını kullansın.Aslında Türk vatandaşlığına geçse şu zulüm bitecek ama yok.Sen gel Türkiye'de yaşamayalım diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

Hocam sigorta yaptırmana bile gerek yok senin varsa. Bir baş vuru ücreti var. Valla senin gitme imkanın varsa mutlu olacaksan yurt dışı iyi her zaman. Yok burada kazancım iyi, fark eden bir şey olmaz diyorsanız siz bilirsiniz tabi.

Arkadaşımın eşinin Avustralya kimliği vardı. Oraya gidince ne ederim, ne yaparım diye düşünüp çekiniyordu dil de yok. Yahu git dedim burada ne var? Neyse bu gitti, daha 1 sene olmadan 2 araç almış. Hanımı da çalışıyor. Dedim daha ne olsun, Türkiye’de alamazdın bunları. Araç kaplama işinde çalışıyor o da.

• Stones kullanıcısına yanıt

Şuan 600-1000 gün hikayesindeyim hocam Aslında başvuru ücreti dahi hanımın kendi ülkesinde benim aldığım izinle karşılaştırdığımda çok pahalı.5 euro gibi bir rakamdı yanlış hatırlamıyorsam.Vizesiz olması bazen böyle işe yarıyor o parayla kendisine hediye alıyorum,bir yerlere götürüyorum daha mutlu hissediyor.

Buradaki mesleğim buraya has,hukuk-müşavirlik işini orada yapamam ancak orda vasıfsız bir iş dahi olsa alım gücü açısından birçok konuda daha faydalı olacak gibi.Arkadaşınızın eşi eğer ki tecrübeli olmadan gidip o işe alındıktan sonra devamını getirmişse tebrik ederim.Araç almak aslında en kolay işlerden biri,sırf bu sebep dahi tası tarağı toplayıp Avrupa'ya yerleşmem için bir neden.Ayrıca bebek doğacağı zaman Türkiye'de doğsun büyüsün istemiyor.Bu da abbas yolcu yapacak bizi sanırım. 

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.