İktidar partisi AKP'nin mülteci politikası çok sıkı tabi Özbek tanıdık var 5-6 yıldır Türkiye'de çalışıyor evrakları ile ama evrak süresi doluyor bu evrakları yenilerken çevirmede deport ediyorlar üzerine evraksiz yakalandı diye 5 yıl Türkiye'ye giremeyecek Türkmenleri bir bir deport ediyorlar bu ara Türkçe konuşan kendilerine Türk diyen hatta ülke isimleri "Türk"men olanlar atılıyor Ya diğerleri? afgan pakistan suriyeli? Bu Türk olmayan kültürleri Türk olmayanların özelliği nedir? Dünyayı 300-500 sene önceden takip edip gerici kafası olmaları mi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Özbek tanıdık sınır dışı edildi :)
-
-
Aynı endişeyi Rus arkadaş da yaşıyor, ikamet süresi geçen ay bitmiş, plaja gelirken bile "Polis kimlik sorar mı?" endişesi yaşıyor...
-
Afgan, Paki, Suri olsaydı sorun olmazdı onlar birinci sınıf insan/vatandaş.
-
Bir arap kimliği ayarlasaydı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@Nike adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
Afgan, Paki, Suri olsaydı sorun olmazdı onlar birinci sınıf insan/vatandaş.
Bizde öyle dedik Özbek Türküm vs deme kimliğini at Suriye'den giriş yap savaştan kaçtım diye direk Türkiye vatandaşı yapar maaş bağlarlar dedim boşuna çalışma
Türkmen dahi olsa resmi olmadığı için sınır dışı edilmiş. Bunda tuhaf bir şey yok. Kanun belli, şartlar belli.
İstediği kadar Türkçe konuşsun. Bügün Suriye'nin, Irak'ın Türkiye sınırına yakın bölgeleri de Türkçe konuşuyor. Ne yapalım, onları da mı alalım ülkeye? Saçma sapan konuşmayın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Abe ben suri deseydi evinde çayını içiyordu şimdi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu mesajı 15 sene önce yazsaydın tamamdı ama şu an biraz garip kaçmadı mı? Ülke yol geçen hanına dönmüş, kanun bir Özbek mi işliyor?
Bu konuyu açan veya yorum yazanlar neyi savunuyor ne diyor belli değil.
Olması gereken olmuş. Sen bu ülkede resmi olarak kalıyorsan resmi evralarını getirecen tabii ki. Süreci geçince kaçak durumuna düşersin ve yakalanınca sınır dışı edilirsin burada garip olan ne ?
Not: Bu olay Özbek'e özel değil İngiliz Fransız Alman hatta bu tarz geldiysen Afgan Suriyeli bile olsan aynı prosedür uygulanır zaten.
ne yani devlet bu kaçak kalmış ama olsun kalamya devam etsin mi diyecek yakaladığı halde. Tabii ki sınır dışı edecek. Ve kanunen ona hak tanıdığı halde evraklarını hazırlamadığı içinde 5 yıl ülkeye girmesini yasaklamış buda makul beni kandırmaya çalıştıysan al sana ceza diyor.
-
Eski Sovyet ulkeleri her turlu gelebilir bence. Adamlardaki is disiplini, caliskanlik, din bezirganligina karni tok olma bile bizim ortalamamizdan yuksek.
Bu Ozbek erkekleri bilhassa, biraz da Turkmenler gerci biraz psikopat oluyor da, benim gordugum sikintiyi kendi kokenlerinden insanlara cikariyorlar. Kadinlari zaten her turlu guzellik, cekik gozluluk, caliskanlik falan katma deger katar.
Kuralları herkese eşit uygularsann sorun olmaz. Mesela makas atana ceza kesmeyip, emniyet kemeri takmayana kesersen adil olmaz.
Kaçak göçek bildiğin ne kadar kişi varsa şikayet et tutan engelleyen mi var yakalandıkları yerde aynı işlem onlarada uygulanır zaten.
Polis çevirmesine giren bir kaçak için hee sen Suriyeli Afgan kaçakmışın dur seni serbest bırakayım mı diyor sanıyorsunuz polis için ?
Not: Siz şunla karıştırıyorsunuz bir Suriyeli Geçici koruma statüsü ile gelmesi ile veya Afgan çobanın flan çalışma izni ile gelmesi ile bu ülkede kaçak kalan her hangi bir vatandaşı bir tutmaya çalışıyorsunuz. Onlar farklı şeyler. Veya Ukraynalı - Rus Turist vizesi ile geliyor. Adamın 3 ay Türkiye'de kalma hakkı var. Sonra gir çık yapıyor Yurt dışına çıkıyor ve tekrar bir 3 ay kalmak hakkı kazanıyor onlar farklı şeyler.
Siz resmen Özbek adam evraklarını vermemiş kaçak durumuna düşmüş ama olsun kaçak kaçak kalsın devlet göz yumsun diyorsunuz.
-
Mesele ülkenin yol geçen hanı olması değil, ülkede bulunan kişilerin sığınmacı (yani mülteci) statüsünde olduğunun halkça bilinmemesi.
Bu ülkenin insanı o kadar cahil ki daha kaçak göçmen ile mültecinin ayrımını bilmez, çıkar sokağa "olkomdo moltoco ostomoyorom" der. Salak daha mültecinin kelime anlamını bilmiyor, kalkmış fikrini betan ediyor hede hödö.
Senin ülkenin yetkilileri insan hakları evrensel bildirgesi altına resmi olarak imza atmışlar mı, atmışlar. Olay bitmiştir. Burada iki kendini bilmezin "olko yol goçon hono oldo" demesinin hiçbir anlamı yok. İnternette sadece birkaç kb yer kaplayan veriden öteye geçmez senin ve senin gibi düşünenlerin sözleri.
Resmi şartları taşımayan herhangi bir kimse sınır dışı edilmelidir. İsterse Uygur Türkü olsun. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Uygur devleti veya Türk dünyası devleti değil.
Hoşuna gitmeyecek ama senin şu Suriyeli diye aşağıladığın o insanların hepsi yasal olarak ülkede bulunuyor. Şimdi çekil köşene ve bunu hazmetmeye çalış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 11 Temmuz 2024; 15:10:1 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sana çok kısa ve düzgün cevap yazdım ama senin cevabın klasik sosyal medya küstahlığı ve terbiye sınırlarını aşıyor. Farklı fikre saygım var ama medeni olmayan insanla zor.
Ben suri deseydi keşke.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sadece Türki devletlerden gelenleri sınır dışı etmiyorlar. Ben sanayi bölgesindeyim son bir kaç aydır buralarda polisler cirit atıyor. Yoldan geçen yakaladıkları kaçakları toplayıp geri gönderme merkezlerine postalıyorlar. Çalışma veya oturma izni olanlara da artık eskisi gibi kolay uzatma şansı vermiyorlar. Ne olduysa işleri sıkı tutmaya başlamışlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 11 Temmuz 2024; 16:9:2 > -
Amma da edebiyat... Resmiyetiniz Avrupalı'yı vizesiz aldı kaç zaman, giriş tarihi belli değildi gelenlerin.
Güneyden gelenlere sağlık kontrolü bile yapılmadı, tüberküloz gibi nostalji olmuş hastalıklar hortladı. Dümdüz bir gerçek: sistem herkese farklı davranıyor, yasaları, hukuku, kuralları, sözleşmeleri takip etmiyor.
-
Dişi bir arkadaşsa polis peşinde deyip evinizde saklayın hocam,
Konuyu acanin anlamat istedini anlamiyormusun, yoksa anlayipta isine mi gelmiyor, daha da vahi mi anlamamakta direniyormusun.Cidden merak ettim.
Özbek, türkmenler iyi mi sanıyorsunuz? Kadınlarının ne iş yaptığı belli. Buraya gelip para kazanıp ülkelerine gönderiyorlar. Ülkeden döviz çıkıyor her türlü zarar.
Afgan, Paki, Suri olsaydı sorun olmazdı onlar birinci sınıf insan/vatandaş. |
Bu mesajı 15 sene önce yazsaydın tamamdı ama şu an biraz garip kaçmadı mı? Ülke yol geçen hanına dönmüş, kanun bir Özbek mi işliyor? |
@Nike adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı: Afgan, Paki, Suri olsaydı sorun olmazdı onlar birinci sınıf insan/vatandaş. Bizde öyle dedik Özbek Türküm vs deme kimliğini at Suriye'den giriş yap savaştan kaçtım diye direk Türkiye vatandaşı yapar maaş bağlarlar dedim boşuna çalışma |
Türkmen dahi olsa resmi olmadığı için sınır dışı edilmiş. Bunda tuhaf bir şey yok. Kanun belli, şartlar belli.
İstediği kadar Türkçe konuşsun. Bügün Suriye'nin, Irak'ın Türkiye sınırına yakın bölgeleri de Türkçe konuşuyor. Ne yapalım, onları da mı alalım ülkeye? Saçma sapan konuşmayın. |
Abe ben suri deseydi evinde çayını içiyordu şimdi.
|
Sana çok kısa ve düzgün cevap yazdım ama senin cevabın klasik sosyal medya küstahlığı ve terbiye sınırlarını aşıyor. Farklı fikre saygım var ama medeni olmayan insanla zor. |
Boş yapma kardeş. İzini mizini olmayan milyonlarca suriyeli var memlekette.
Kanun ona ayrı buna ayrı uygulanmaz. Adamın anlatmak istediği bu. Şu an ona ayrı buna ayrı uygulanıyor. İzinse 10 milyon suriyeliyi memleketten yollaman gerekiyor. |
Kuralları herkese eşit uygularsann sorun olmaz. Mesela makas atana ceza kesmeyip, emniyet kemeri takmayana kesersen adil olmaz. |
Benzer içerikler
- esad neden sevilmiyor
- reisten sonra kim gelecek
- daire içinde duvar yıkmak cezası
- dream games maaş
- hanifi doğancı
- sıfır araba fiyatları
- bina yıkım kararı sorgulama
- 2025 model arabalar
- byd modelleri
- yurtdışından telefon getirmek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X