Şimdi Ara

Özel Anadolu Lisesi Birinciliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kafam karışık biraz büyük ihtimal okul birinciliği bende olucak obp de. 93 ortalamam olucak. Hedefim ilk 2k. Bana ne kadar yararı olur? Siralama ve puan olarak avantaji nedir? Bu siralamalarda okul birincilginden faydalanan var mi aramizda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurkesici

Kafam karışık biraz büyük ihtimal okul birinciliği bende olucak obp de. 93 ortalamam olucak. Hedefim ilk 2k. Bana ne kadar yararı olur? Siralama ve puan olarak avantaji nedir? Bu siralamalarda okul birincilginden faydalanan var mi aramizda?

Okul puan kalktı ister okul birincisi ister ilçe birincisi ol diploma notuna göre puan geliyor.Sıralamada diploma notun etkisi olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertumutguven -- 22 Eylül 2015; 1:18:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özeli felan bilmem lakin bende kendi okulumun birincisiyim. Okul puanı hakkında kesin bir bilgi vermekten kaçınıyım ancak okul birinciliği kontenjanı diye bir şey var mükemmel bir olay.

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/OSYS/OSYS2015YerlestirmeMinMaxTablo-423072015.pdf

Misal listeden bak, Akdeniz Üniversitesi-Tıp 472 ile taban almış. OBK sayesinde o puan 468 lere kadar geriliyor.Bilgim kadarıyla her üniversite, okul birincilerine belli bir kontenjan saklıyor. Daha derinlemesine araştır ve mümkünse okulunda kal bu kontenjan bence çok önemli.

• ExiLs E kullanıcısına yanıt
    4 puan gayet iyi bir fark teşekkürler
  • taban puanı 482 olan bölüme 471 ile girdim okul 1. sağolsun
  • geçekten iyiymiş be ben yukarılarda çok az farkediyor sanıyordum 11 puan acayip bi fark

edit: Yanlış çıkarmışım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şenolmat -- 22 Eylül 2015; 13:44:25 >
  • Sizin okul kötü okulmuş :) Bizim okul birincisi 98 civarındaydı. Mersin en iyi 2 lisesinden biridir bizim lise. Diploma notuna göre veriliyor puanın. Önceden birinciye 60 puan verilirdi ama geçti o günler. 90'sa ortalaman 54. En düşük 30 puan verirler. Okul puanını 0,12 ile çarp, verecekleri puanı bulrusun.
  • 11 puan fark var hacı matematiği kim öğretti sana diyesim geldi
  • karavahset kullanıcısına yanıt
    Hocam 0,6 değil miydi? Gerçekten de okul iyi değil. Uğur anadolu lisesi balgat ankarada. YGS tarzı sınav yaptılar koskoca okulda sınavı bir tek ben yetiştirebildim. Rakip yok biraz düşük profil okul. Okula başka özel okuldan gelen var okul birinciliğini alıcak diye korkuyorum ayrıca alt sınıflarda. Şişirilmiş notla hakkımızı alacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şenolmat -- 22 Eylül 2015; 13:46:57 >
  • Katsayıyla karıştırdım işte 0,6. Da oranlasan da olur :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.