Şimdi Ara

Özel efektler için kamera önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben amatör olarak çekimler yapıp, bu çekimler üzerinde özel efekt işlemleri yapmak istiyorum (after effects gibi programlar ile). yeşil perde önünde videolar çekip bunlarla oynayarak kendimi geliştirmeye çalışmam gerekiyor. Bu sebeple görüntü kalitesinin isteklerime cevap vermesi gerekiyor. Sizler ne düşünüyorsunuz ? 1000 YTL ye kadar bütçem var, çekimlerimde sonradan oynama yapacağım için kasetliler daha iyi diyorlar! Lütfen bir arkadaş yardım etsin.

• Merhaba

Doğubank' a gittim geçen gün panasonic gs180 önerdiler fiyatı da gayet iyiydi birde size sorayım dedim. 3ccd ve 2.3 mp diyor fakat 0.3 mp ile video kaydı yapıyormuş. 640*480 çözünürlükten daha büyük video kaydı yapan maximum 1500 YTL lik Mini DV bir kamera öneremezmisiniz ?
  • 640x480 standart definition yani Tüplü tv lerin goruntu boyutudur. Editleyeceğiniz videolar nasıldır nerede kullacaksınız bilmiyorum ama sonuçta TV de seyredilecekse (crt tuplulerde) bu çözünürlük size yeterli gelecektir. Daha buyuk çözünürlükleri HD destekleyen tv lerde seyredebilirsiniz hakkıyla...Önce bunu belirleyin. Kameralarda fiyatlar yukarıya çıktıkca doğal olarak goruntu kalitesinde iyileşme olur. Ama 1280 cekebilen bir video kamera 640 dan daha iyidir diye bir durumda yoktur.

Mini dv den ziyade kullanım acısından bakıldıgında harddiske goruntu kaydeden kameralar sizin için çok daha iyi olacaktır kanaatindeyim. Mini dv ye cektiginiz bir videoyu bilgisayarınıza almak için direk olarak realtime gostererek capture yapmalısınız. 1 saatilik bir mdv kasedi pc nize almak 1 saat sürer. Ama Harddisk kameralarda bu işlem birkaç dakikada hallolur. Bunları gozonune almanız lazım. DVD kaydedenleri hiç önermem..Aşırı hassas cihazlar ve 3 gün sonra lazer göz arızalandığında (toz vs) başınıza birsürü sorun acar.

Benden spesifik bir makine onermemi isteseniz bunu yapamam cunku hiçbir hdd li kamerayı denemedim.

İnternetten video örneklerini araştırmanızı tavsiye ederim.www.vimeo.com amatorlerin video cekip koydukları bir site ve orada flasha cevrilmiş goruntuler dışında eğer isterseniz, kaynak, ellenmemiş videoyuda indirebiliyorsunuz. Düşündüğünüz kamera ismini yazın onunla ilgili illaki bir kaç videoya rastlarsınız.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 21 Mayıs 2008; 14:05:46 >

• genel olarak üstteki mesaj doğru

fakat hdd değil mini dv alın

ben hdd makinemden aldığım videoları premierede işlemek için convertliyorum ki bu da süre farkını ortadan kaldırıyor

vimeo güzel site fakat birisi canon konusunda güvenmeyin diyodu:D sahibi canon distrübütörü mü neymiş canon videoları editli diyolardı:D

1000ytl aslında düşük bir bütçe nv gs 180 vb makineler o fiyat için uygun ama işiniz için uygun mudur tartışılır bence
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Bu işi profesyonelce yapmıyorum, şimdilik öğrenme amaçlı bir makine almam gerekiyor. Yani yeşil plan önünde çektiğim bir videoyu after effects ile keying yaparken sorun yaşamak istemiyorum mesela. Amacım özel efektleri öğrenmek ve uygulamak, ileri doğru Allah kısmet ederse bütçeyi arttırıp daha profesyonelce bir kamera almayı düşünüyorum ama şimdi erken.

Hayırlı akşamlar...
  • bu keying oalyı biraz da montaj bilginle ilgili

mesela yeni planı arkaya eklediğinde çok belli olur kenar çizgiler falan onlara biraz "blur" :) falan vermen gerekir görüntüye yedirmek için

yani bence asıl iş kamerada değil programa hakimiyette

sana çalışmalarında bol şans şimdiden yaptıklarını yayınlarsan güzel olur
  • Sağolun, mesela kamera sağa sola çevrildiğinde bulanıklaşmalar ve görüntüde kayma gibi sorunlar olmasını istemiyorum. Bir kaç seçenek sunarsanız ben o özelliklere göre farklı makinelerde düşünücem.

Hayırlı günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış K. -- 24 Mayıs 2008; 18:20:34 >
  • S.A.

Panasonic gs320 modeline ait örnek videolar izledim fakat kalite değişken geldi bana. şimdi yollayacağım iki videodan ilki çok net fakat ikincisi yatay doğrultuda çizgi çizgi gösteriyor. Bunun sebebi kaset veya bilgisayara aktarım sırasındaki bir sorun mu ?

Net olan: http://www.vimeo.com/1003886

Parazitli olan: http://www.vimeo.com/687004

İyi günler ...

• parazit dediğin şey deinterlace edilmemiş video

50i falan derler ya

işte o 50i demek saniyede 50yarım kare yani 25 tam karedir

bazı durumlarda bu yarım kareler kayarlar ve bu olay olur

mesela HD videoyu kötü bir bilgisayara atarken çok karşılaştığım bi durum bu

----------------------
    -----------------------
    ----------------------
    -----------------------
    ----------------------
    -----------------------

yukardaki gibi yarım kareler, yani karenin yarısı bitane yarısı bitane değil böyle çizgi çizgi
    o çizgiler çakışıyor:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilgee -- 23 Mayıs 2008; 19:17:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.