Şimdi Ara

Özel Kuvvetler Irak'ın Kuzeyine Girdi [KAYIP ŞEHİDİN NAAŞI BULUNDU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
6
Favori
49.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheRummer

Özel Kuvvetler yani Bordo Bereliler Irak içlerine İnidirldi.

Bombalanan yerler Dahok, Avaşin, Zap, Hakurk, Kandil ve Hinekan bölgeleri. Bu bölge bir çizgi şeklinde uzanan bir bölge. Üç ülkenin sınırlarının birleştiği yerde. Kandil uzantısı olarak anılan bölgeden içeriye doğru giden yaygın bir şekilde bölücü örgüt kamplarının bulunduğu bölgeyi kapsıyor.

12 savaş uçağı bombardımana katılıyor gibi görünüyor ama aslında 12 artı 12 savaş uçağı kullanılıyor. Bir 12'lik bölüm bombardımanı yapıyor sonraki 12 devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde de bombardımanın devam edeceğine dair bilgi var.ALINTIDIR...

Doğrudur inşallah
  • Alınan bilgilere göre, Diyarbakır'dan saat 20.00 sıralarında kalkan savaş uçakları Heron'ların tespit ettiği alanları vurmaya başladı. Vurulan hedefler arasında PKK'nın ve PJAK militanlarının denetimindeki Kandil, Metina, Zap, Sideka, Hakurke ve Hinere bölgeleri olduğu öğrenildi. Kuzey Irak'taki yerel kaynaklar, gün boyu yapılan yoğun keşif uçuşlarından sonra bu akşam saatlerinde savaş uçaklarının PKK'nın bulunduğu alanlarda alçak uçuş yaptığını doğruladı. F-16 savaş uçakları, PKK'nın önemli üstlerinden olan Kandil bölgesinde bulunan Kozine, Zergele, Dola Akoyan, Dola Balayan, Suredi, Şehit Harun ve Şehit Rojhat kırsalını bombaladığı bildirildi.

Hava saldırısının 14 uçakla 2'şerli kol halinde yapıldığı öğrenildi. Hava saldırısı öncesi Kuzey Irak'taki tüm bölgede elektriğin kesildiği belirtiliyor. Kandil'in yanı sıra Zap'taki bazı alanların da vurulduğu haberleri alındı. Türk savaş uçaklarınca daha öncede birçok kez bombalanan Kandil'de PKK'nın önemli haberleşme merkezi de bulunuyor.

F-16 savaş uçaklarının sivil hedeflere zarar vermemek için lazer güdümlü füzeler kullandığı öğrenildi. Uçakların hedefleri bombaladıktan sonra üstlerine geri döndükleri bildirildi.

• Bilmeyenler için yazıyorum bunuda ALINTIDIR sadece bilmeyen takip edemeyen arkadaşlar için yazıyorum.

Şemdinli'de askeri konvoya saldırı
    Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Bağlar Köyü yakınlarında bir grup PKK'lı tarafından askeri konvoya saldırı düzenlendi.

Şemdinli İlçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar Köyü yakınlarında, ilçe merkezinden sınır birliklerine doğru giden askeri konvoya, saat 23.30 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından saldırı düzenlendi. Uzun namlu silahlarla yapılan saldırıya askerler, anında karşılık verdi. Askerlerle, PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmanın bir süre devam ettiği belirtilirken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Yapılan saldırının ardından ölü ve yaralılıın olup olmadığı konsunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 18 Ağustos 2011; 2:07:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: W140

quote:

Orijinalden alıntı: LastShinobi

Habertürk ve Ntv'de jetlerin Türkiye'ye dönmeye başladığı yazıyor.

Uçarbirlik harekatı yapıyorlar, yüzük şekline.

24 uçağın 1'er sortisi yakıtıyla birlikte yaklaşık 1 milyon 100 bin TL civarı.

Hocam ne dediğini anlamadım, çok terim kullanmışsın

Bu arada kötü niyetle yazmadım, sadece bilgilendirme amaçlı yazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: NaSTiEsTR

''ANF'ye bilgi veren Kandil'deki PKK kaynakları Türk uçakları tarafından gerçekleştirilen bombardımanda Kandil alanında herhangi bir gerilla kaybının söz konusu olmadığını duyurdu.

Kandil'de yerel saatle 21:15'te başlayan bombardıman 23:00'e kadar sürdü. PKK kaynakları bombardımanı gerçekleştiren uçak sayısının "15'ten çok daha fazla" olduğunu açıkladı. ''

Bıçak kemiğe dayandı

umarım bu sefer gerçekten öyledir.bu gece uyumam ben hadi bakalım bekliyorum Allah ordumuza zeval vermesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: xcarkox

quote:

Orijinalden alıntı: Sah!n

quote:

Orijinalden alıntı: xcarkox

Asker yakınları olanlar iyi bilirler özeltim de görevli olan bir akrabam şu an orada. emin olabilirsiniz.
    ve detaylar geldi askeri harekat söz konusu ilk başta F-16 ve kobra taarruz helikopterleri devrede sonra olasi bi karadan müdaha söz konusu inşallah başarili bir operasyon olucak .

Allah yardımcısı olsun askerlerimizin.

http://video.haberturk.com/haber/video/harekatin-ayrintilarini-yigit-bulut-aktardi/52918?csface=1

Beyler demek hükümet boş durmuyormuş.
    Yiğit Bulut'un da dediği gibi. Kullanılan bombalar ağır bombardıman malzemeleriymiş.
    Sadece Amerika Afganistan'da kullanmış.
    Bir de biz bugün kullanıyoruz ilk defa.

Önceki konularda abimin Diyarbakır/Ergani'de asker olduğunu yazmıştım.

Geçen hafta yola gitmişlerdi mühimmat taşıyacağız diye. Meğer bunları taşıyorlarmış.
    Kırıkkale'den getirmişlerdi kamyonla.
    Vay be.. Şuan kullanılan malzemeyi abim taşımış yani öyle mi? Çok gururlandım. Keşke abim de operasyonlara katılsa da 3-5 kelle alsa.
    Türkiye'nin her yerinden Diyarbakır'a malzeme yığılmış.

Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun. Gazamız mübarek olsun inş..

• Adamlar operasyon yapsa bir dert yapmasa bir dert. Belli bir kafa var bu ülkede herşeyi kötüye yoran. Ama olsun. Bitecek bu bela inşallah.

Bu arada şuanki operasyon bence önceden planlanmış bir operasyon. Yoksa 2 saate stratejiler belirlenip bombalar yüklenemez diye düşünüyorum. Bence yanan askerlerimizden sonra bu planlar yapıldı.

Ağır bombardıman malzemeleri bence birkaç ipucu veriyor. Tabi bu biz avam halkın yorumudur. Belkide tüm bu operasyonlar 1 saat önceden planlanıp yapılmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 18 Ağustos 2011; 2:18:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Adamlar operasyon yapsa bir dert yapmasa bir dert. Belli bir kafa var bu ülkede herşeyi kötüye yoran. Ama olsun. Bitecek bu bela inşallah.

Bu arada şuanki operasyon bence önceden planlanmış bir operasyon. Yoksa 2 saate stratejiler belirlenip bombalar yüklenemez diye düşünüyorum. Bence yanan askerlerimizden sonra bu planlar yapıldı.

Ağır bombardıman malzemeleri bence birkaç ipucu veriyor. Tabi bu biz avam halkın yorumudur. Belkide tüm bu operasyonlar 1 saat önceden planlanıp yapılmıştır

Eğer denilenler doğruysa plan çoktan yaplımış böyle bir adilik bekleniyordu gibime geliyor.

bdp lilerin açıklamasından belli ortada 1 olay olduğu nese yarın çıkar herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: AnonimAdam

PKK savunucusu bir adi karının tweetleri
    http://twitter.com/#!/yoncakanat/status/103909169219903489
    http://twitter.com/#!/yoncakanat/status/103913337426939905
    http://twitter.com/#!/yoncakanat/status/103904916053037056
    http://twitter.com/#!/yoncakanat/status/103900114476744704
    http://twitter.com/#!/yoncakanat/status/103899464816791553

Eğer doğru söylüyorsa ki öyle gözüküyor durum ciddi gerçektende.
    Bu arada bu şahsı çoğu ünlü spam olarak bildirme konusunda takipçilerini uyardı. Twitter hesabı olanlarda spam olarak bildirirse sevinirim.

Hocam tırsmış bunlar mesajları okudum ismimiz listemiz vs abdullah gül e verilmiş felan diyorlar benim hesabım yok ama ona bir şekilde ulaştırın bu isimleri onun hesabına davet gibi birşey varmış sanırım gider alırlar bunları bittik biz diye.

@Berivan__ şok oldum.allahtan farkettim de dondurdum..donarsa ulaşamazlar sanırım:(

yoncakanat yonca
    @
    @Berivan__ bitanesin yaaaa...kızz..abdullah güle face adresimi göndermişler,hemen dondurdum,inanmıyorum yaaa..
    3 dakika önce

yoncakanat yonca
    Abdullah gülü engelleyin arkadaşlar,bittik biz..oraya kadar gitmiş ismimiz.
    12 dakika önce

• Kısa bir operasyon olmaz umarım, en azından 1 hafta sürerse çok iyi olur ! Allah askerlerimizi korusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

Orijinalden alıntı: PLinux

quote:

Orijinalden alıntı: AnonimAdam

PKK savunucusu bir adi karının tweetleri
    http://twitter.com/#!/yoncakanat/status/103909169219903489
    http://twitter.com/#!/yoncakanat/status/103913337426939905
    http://twitter.com/#!/yoncakanat/status/103904916053037056
    http://twitter.com/#!/yoncakanat/status/103900114476744704
    http://twitter.com/#!/yoncakanat/status/103899464816791553

Eğer doğru söylüyorsa ki öyle gözüküyor durum ciddi gerçektende.
    Bu arada bu şahsı çoğu ünlü spam olarak bildirme konusunda takipçilerini uyardı. Twitter hesabı olanlarda spam olarak bildirirse sevinirim.

bu kızın babası belli değilmiş

bu kadın(kadın demeye bıle bin sahıt ıster bır mahllukat) ı gorup bır tarafı kalkan zaten TURK degıldır, her tarafından akıyor ney oldugu.

vay o........ bunu şikayet edemiyomuyuz tweeterda şikayet etme nasıl oluyor?

• itlerin sitesinden aldım ilk defa böyle bir bomba ile karşı karşıyamışlar,kendileride söylüyor.

Hava saldırıların merkezi olan Kandil'den ilk haber geldi. Yoğun bombardımana rağmen PKK kaybının söz konusu olmadığı bildirildi.
    Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) geçtiği habere göre, Kandil'de saat 21.00'de başlayan bombardıman 23.00'e kadar sürdü. 15'i aşkın savaş uçağının bombaladığı Kandil'de, PKK kaybının olmadığı kaydedildi. Hava saldırısında kullanılan bombaların patlamasının ardından siyah büyük bir duman tabakasının yükseldiği ve bunun da daha önceki saldırıdan farklı olduğu kaydedildi. DİHA
  • quote:

Orijinalden alıntı: doğunun hükümdarı

quote:

Adamlar operasyon yapsa bir dert yapmasa bir dert. Belli bir kafa var bu ülkede herşeyi kötüye yoran. Ama olsun. Bitecek bu bela inşallah.

Eğer denilenler doğruysa plan çoktan yaplımış böyle bir adilik bekleniyordu gibime geliyor.

Bakın ben bu tür yorumlar yapınca kötüleniyorum ama, eskiden olduğu gibi bu tür dini günlerde bombalamalar veya operasyonlar yapılınca türkiye kötüleniyor. Geçen kara bayram ilan edilmişti mesela.

Eğer bu şehitler verilmeden önce ramazan ayında sınır ötesi operasyon yapılsaydı. BDP ramazan ramazan binlerce kişi öldürüldü falan diye kendilerini haklı çıkarmaya çalışacaklardı. Malesef bugün verilen şehitlerimizden sonra bu operasyon hakkımız oldu..

Şahsi düşüncemdir.

"Van, Şırnak ve Hakkari'den giden binlerce askerin katılımıyla Hakkari sınırında başlatılan operasyonda, Aksu Köyü kırsalında Bileh û Binevşan bölgesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren 9 kişinin cenazesi Van Devlet Hastanesi morgundan alınarak Malatya'ya götürüldü. Van'da bulunan Adli Tıp Doktorunun izinli olmasından dolayı cenazelerin Malatya'ya götürüldüğü ileri sürülürken, BDP Van İl Örgütü de cenazelerin gelişiyle birlikte kente üç günlük bayram programını iptal etti.

BDP TÜM PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

Bütün programını iptal eden BDP İl Örgütü, yaşanan çatışmayı kınamak amacıyla saat 20.00'da BDP İl binası önünde kitlesel basın açıklaması yapacağını duyurdu. Açıklamayla ilgili BDP il yöneticileri esnaf ve vatandaşları dolaşarak halkı yapılacak basın açıklamasına katılmaya davet etti.

BAYRAM ETKİNLİKLERİ YAPILMAYACAK

Öte yandan yaşanan çatışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Van Halk İnisiyatifi ise, kentte Ramazan Bayramını "Kara Bayram" ilan ettiklerini duyurarak, kentte hiçbir bayram etkinliğinin yapılmayacağını kaydetti. Halk inisiyatifi, halkı da cenazelere kitlesel sahiplenmeye çağırdı. "

RAmazan bayramında yapılan operasyonda bu söylenmişti mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 18 Ağustos 2011; 2:29:40 >

• Herşey iyi güzel de, aklıma takılıp kalan bir konu var ve daha işin başındayken, tüm operasyonun boşuna yapıldığını düşündürüyor. Heronlarla tespit edilen bölgelere bombalama yapılmış. Arkadaşlar, heronlar, amerikan istihbaratıyla işbirliği çerçevesinde kullanılıyor. Biraz daha açayım;

-Heronlar bölgeyi tarıyor.
    -Elde edilen veriler anında amerikada (ve kimse kusura bakmasın ama pkk'da)
    -Gecikmeli olarak bize bildiriliyor. Ama gecikmeli olduğu belirtilmiyor.
    -Biz ise hedefte düşman olduğunu zannederek boşluğu bombalıyoruz.

Bu dediklerim, bundan önceki karakol baskınlarında, verdiğimiz 10larca şehitte, yangın olayında da gerçekleşmiştir.

Şunu demeye çalışıyorum. Elimizdeki istihbaratı bize veren amerika, aynı istihbaratı karşı tarafla da paylaşıyor. Yani bizim başarıyı elde etmemiz için, bu laneti bu topraklardan kazıyıp atmak, kökünü kurutmak için, önce kendi bağımsızlığımızı elimize almamız gerekir.

Tüm bunlara rağmen, kalbim askerimizle. Umarım, inşallah, istediğimizi yapabiliriz bu sefer. Çünkü bu kadar aciz konumuna düşmek, azarlanmak, eli kolu bağlı duruma getirilmek çok acıtıyor yüreğimi.

• ben sanmıyorum aman aman sayıda terörist etkisiz hale getirilsin.

diyarbakırdan jetler havalanınca hemen haber ediliyor. teröristler de ortada bekleyecek değiller ya.

2007 de güneş harekatında neler yapıldı bakılması lazım. neymiş sınıra asker yığıyoruz ey teröristler, gelip etkisiz hale getireceğiz sizi. en fazla kampı terk eder. halkın içine karışır.

tellal çıkarıp harekat yapılmaz. yapacaksan en fazla 5 bin kşilik özel bir ekip kuracaksın. habersizce onların seni vurdugu gibi vuracaksın.

haaa bir de ABD abimiz var. hükümet demiştir halk çok tepki gösteriyor bize. abd de işte 3 - 5 bomba at. işte basında da çıkar 20 terörist etkisiz hale getirldi diye...

önce içimizdeki teröristi temizlememiz lazım ama bu durumda imkansız gibi görünüyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: doğunun hükümdarı

quote:

Bakın ben bu tür yorumlar yapınca kötüleniyorum ama, eskiden olduğu gibi bu tür dini günlerde bombalamalar veya operasyonlar yapılınca türkiye kötüleniyor. Geçen kara bayram ilan edilmişti mesela.

Eğer bu şehitler verilmeden önce ramazan ayında sınır ötesi operasyon yapılsaydı. BDP ramazan ramazan binlerce kişi öldürüldü falan diye kendilerini haklı çıkarmaya çalışacaklardı. Malesef bugün verilen şehitlerimizden sonra bu operasyon hakkımız oldu..

Şahsi düşüncemdir.

Hocam it ürür kervan yürür onların bahanesi her zaman var bakmayın siz onlara onların asklerimizi şehit ettiği gün de ramazan aklı olan biraz düşünür doğruyu bulur siz bakmayın onlara.

• bu adamlarım mutlaka bina yerlesim yeri depo araç gibi maddi ürünleri olmalı. bunların hepsi kolayca yerle bir edilebilir. zaten hepsinin yeride biliniyor.
  • sabah uyandığımda kuzey ırakı düşürmüş olmamız dileğiyle..
    Herkese hayırlı sahurlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magallanes

Kısa bir operasyon olmaz umarım, en azından 1 hafta sürerse çok iyi olur ! Allah askerlerimizi korusun

Oralardan teröristler kazınana kadar olmalı hocam ;)
  • İt sürüsü tweet"e yayılmış bunada bakın

http://twitter.com/#!/HasMariaPuder
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.