Şimdi Ara

Özel Kuvvetler Irak'ın Kuzeyine Girdi [KAYIP ŞEHİDİN NAAŞI BULUNDU] (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
6
Favori
49.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • WashingtonPos'a sormak lazım amerika ırak ve afganistanda siviller katlederken nerdeydiniz ? İsrail gazze-lübnan'da soykırım yaparken nerdeydiniz ? Sorsak o siviller teröristi derlerdi kesin. Zaten operasyonlar gündemden düştü yeni gündem fenerbahçe. Bayramdan sonra bir operasyon yapılmaz ise olan gene şehit analarına olacak ve terör örgütü misli ile saldırı yapmaya başlıcak
  • Işık Koşanerin ikinci ses kaydıda yayınlandı.Hala eski günlere nasıl döneriz derdinde olduğu anlaşılıyor.Yazık oluyor koskoca kuruma üç beş çakalın ağzına laf veriyorlar ondan sonra,şimdiki genelkurmaya başkanı inşallah birşeyler yapar.Onun bunun veya kendinin adamı değil,adam gibi işini yapsın yeter herkes bunu istiyor ordudan.Nasıl bir amele işini yapıyor,bir bakkal hergün dükkanını açıyor kapıyorsa ordunun görevide bellidir.Nerde abuk subuk işler var onlarla uğraşıyorlar
  • Ben bu ulkenın basında olsam İnsan hakları mahkemesini ve Uluslararası Huku Tanımıyorum ve Kanunlarını Kabul etmiyorum diyeceksın bak bakalım noluyo ama bunu demk içinde cesaret gerekir öle bir cesarette bu Hukumette yok Atamızı Çok Özledik Şimdi daha çok arıyoruz Turk Gençlüğüne Hitabesinde Nezakadr da guzel solemiş sanki olacakları biliyor . Geleceği gormuscesine.... Tekrar Ulu Önderimizi Saygıyla Anıyoruz.

"Bağımsızlık ve cumhuriyetini yıkmak isteyecek düşmanlar, dünya tarihinde benzeri görülmemiş bir galibiyettin bir güçün temsilçisi olabilirler.Zorla veya hile ile kutsal yurdun,bütün şehirleri teslim alınmış,bütün temel ekonomik işletmeleri ele geçirilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve yurdun her köşesi işgal edilmiş olabilir. Bütün bu koşullardan daha acıklı ve korkunç olanı ise, ülkede, iktidara sahip olan hükümet ve devlet adamları gaflet,sapkınlık ve hatta ihanet içinde olabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri kişisel çıkarlarını, işgalcilerin siyasi amaçlarıyla birleştirerek düşmanla işbirliği yapabilirler. Ulus, yoksulluk ve sıkıntı içinde ezik ve bitkin düşmüş olabilir.
    Ey Türk geleceğinin evladı!
    İşte, bu durum ve koşullar içinde bile görevin, Türk bağımsızlığını ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun güç, damarlarındaki asil kanda bulunmaktadır!"

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Işık Koşanerin ikinci ses kaydıda yayınlandı.Hala eski günlere nasıl döneriz derdinde olduğu anlaşılıyor.Yazık oluyor koskoca kuruma üç beş çakalın ağzına laf veriyorlar ondan sonra,şimdiki genelkurmaya başkanı inşallah birşeyler yapar.Onun bunun veya kendinin adamı değil,adam gibi işini yapsın yeter herkes bunu istiyor ordudan.Nasıl bir amele işini yapıyor,bir bakkal hergün dükkanını açıyor kapıyorsa ordunun görevide bellidir.Nerde abuk subuk işler var onlarla uğraşıyorlar

Ben yeni Komuta kademesinden Umıt beklemiyor. Hukumet Yanlısı tutumları var. Bana gore.
    Hepsi basa gecme derdindeydi biri çıkıpta Madem Onurluca Şereflice ayrıldılar onların yerine bende gecemem deyip bende istifa ederdim
    Zaten YAŞ ayrı bir polemik oldu askerleri dizilimine dikkat ettinizmi bir askerin yanında 3 4 tane akpli yanlarında Sanki AKP artık askeriyeyı kontrol altına almıs Askeriye biziz demek istercesine Askeriye yı egemenliğimize aldık dercesine....
    MİT ve CİA zaten aynı kurum gibiler artık heronlar goruklerı teroristleri Amerika bize 15 20 dakka sonra istihbarat veriyo yani teroristlerin kaçmasına olanak tanıyor
    Kaldıki Iran ve Surıye PKK yı bunun ilk öreniği şudur.
    Turkıye nezaman Suriyeye karsı siper aldı uyarılar yaptı ozaman Pkk saldırıları arttı
    2) Örnek ise: Pkk lılar bir iran askerini öldürdükleri için özür dilediler Pkk Iran askerini öldürüyor ve özür diliyor ne kadar enteresan degilmi yani Iran vePkk arasında bir ilişki var.
    Size Su kadarını soliyim 2012 yılında Turkıye Iraka girecek bu savas niteliğinde olacak bakın bu sozu unutmayın eyer yalan cıkarsa istediğinizi dersiniz boynumu egerim . Turkıye 2012 yılı içerisinde Kuzey ıraklı işgal edecek ve ıraktan sonra Suriye Suriyeye Temizlik yapacak
    Bu arada da da Musul ve Kerkuk u Turkıye topraklarına katacak benden solemesi suan için belki imkansız gorunuyor hayl kuruyosun diyosunuz ama olmassa bana burda istediğinizi dersiniz boyunumu egerim.

• Musul,Kerkük ü bize vermezler,o iş o kadar kolay değil.Kaldı ki biz zamanında Musul-Kerkük ü olsaydık bile açıkçası birçok sorun bizi bekliyordu,en başta ulus devlet sistemini oturtamazsın.Çünkü hemen hemen tüm Kürtler senin sınırların içersinde yaşayacak.Bu kadar çok senden başka bir millet olursa devletinde fedarasyona benzer bir sistem uygulaman şart.Ayrıca K.Irakta çok ciddi Şii yani Alevi nüfusta var ( Türkmenler,Azeriler vs).Yine bunları bugünkü ne olduğu belli olmayan laiklik tanımı ile yönetemezsin.Kısacası Musul-Kerkük ü almak kulağa hoş gelebilir ama şu anda gerçekçiliğini yitirmiştir.Çözümden çok sorun olur.

Suriye olayı bunların çok dışında,Suriye hem Türkiyenin ortadoğuya açılan kapısı hemde Suriye Şii-Sünni çekişmesinin sahası.Eninde sonunda Şiiler kaybedecek,neden dersen aşırı derecede azınlıktalar Suriyede.Herkes ticaret devam etsin,düzen bozulmasın diye Esada fazla ses çıkarmıyor.Suriye halkı Türkiyeyi seviyor,yönetim ise sevmiyor.Türkiye çıkarları için yönetiminin devam etmesini istiyor ( gerçi çok kişi bunu istiyor) ama Esadın yaptığı hareketleri desteklemekte halkı kaybettirir.O yüzden yönetimin devam etmesi için gerekli desteği çekti,daha doğru çekip çekmemekte hala kararsız.Yönetimler devrileceğini Arap baharı net olarak gösterdi ki Suriyedeki yönetimin taban desteği çok azınlıkta dediğim gibi eninde sonunda devrilecek,bundan dolayı hükümet tavır değiştirdi.

Tabi Şii İran,Esad yanlısı,elbette örgütle başka şeylerle seni sıkıştıracak.Barzani ve Talabani ise her zaman çıkar peşinde olmuşlardır,onlarda ne koparırsak kar peşinde.Kerkük ve Musul olmadan ekonomik bağımsızlıklarını kazanmayacaklarının çok iyi farkındalar.Kısacası örgüt dolayısıyla Türkiyedeki Kürtler aslında İran,K.Irak yönetimi ve Suriye arasında piyonlar,herkes kullanmaya çalışıyor.Boşuna Kürtlere bu oyunlara gelmeyin demiyorlar,çünkü K.Iraktaki yerel yönetimde dahil hiçbirinin bizim Kürtler umurlarında bile değil.Hepsi çıkar peşinde.

Ek;

Aşağı tükürsen sakal yukarısı bıyık meselesine gelmesin diye bunları söylüyorum.Hükümet vari bir g.kurmay başkanıda tehlikeli.Ama ben bunun olacağını zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 25 Ağustos 2011; 16:27:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Musul,Kerkük ü bize vermezler,o iş o kadar kolay değil.Kaldı ki biz zamanında Musul-Kerkük ü olsaydık bile açıkçası birçok sorun bizi bekliyordu,en başta ulus devlet sistemini oturtamazsın.Çünkü hemen hemen tüm Kürtler senin sınırların içersinde yaşayacak.Bu kadar çok senden başka bir millet olursa devletinde fedarasyona benzer bir sistem uygulaman şart.Ayrıca K.Irakta çok ciddi Şii yani Alevi nüfusta var ( Türkmenler,Azeriler vs).Yine bunları bugünkü ne olduğu belli olmayan laiklik tanımı ile yönetemezsin.Kısacası Musul-Kerkük ü almak kulağa hoş gelebilir ama şu anda gerçekçiliğini yitirmiştir.Çözümden çok sorun olur.

Suriye olayı bunların çok dışında,Suriye hem Türkiyenin ortadoğuya açılan kapısı hemde Suriye Şii-Sünni çekişmesinin sahası.Eninde sonunda Şiiler kaybedecek,neden dersen aşırı derecede azınlıktalar Suriyede.Herkes ticaret devam etsin,düzen bozulmasın diye Esada fazla ses çıkarmıyor.Suriye halkı Türkiyeyi seviyor,yönetim ise sevmiyor.Türkiye çıkarları için yönetiminin devam etmesini istiyor ( gerçi çok kişi bunu istiyor) ama Esadın yaptığı hareketleri desteklemekte halkı kaybettirir.O yüzden yönetimin devam etmesi için gerekli desteği çekti,daha doğru çekip çekmemekte hala kararsız.Yönetimler devrileceğini Arap baharı net olarak gösterdi ki Suriyedeki yönetimin taban desteği çok azınlıkta dediğim gibi eninde sonunda devrilecek,bundan dolayı hükümet tavır değiştirdi.

Tabi Şii İran,Esad yanlısı,elbette örgütle başka şeylerle seni sıkıştıracak.Barzani ve Talabani ise her zaman çıkar peşinde olmuşlardır,onlarda ne koparırsak kar peşinde.Kerkük ve Musul olmadan ekonomik bağımsızlıklarını kazanmayacaklarının çok iyi farkındalar.Kısacası örgüt dolayısıyla Türkiyedeki Kürtler aslında İran,K.Irak yönetimi ve Suriye arasında piyonlar,herkes kullanmaya çalışıyor.Boşuna Kürtlere bu oyunlara gelmeyin demiyorlar,çünkü K.Irak dahil bizim Kürtler umurlarında bile değil.

Ek;

Aşağı tükürsen sakal yukarısı bıyık meselesine gelmesin diye bunları söylüyorum.Hükümet vari bir g.kurmay başkanıda tehlikeli.Ama ben bunun olacağını zannetmiyorum.

Evet Ortadoğu iyice karısıcak zaten Libya ve suriyeyi dıs gucler karıstırdı diye dusunuyorum..
    Ama dediklerinde haklı sın çok zorlu sabır isteyen dönemeçlerdeyiz ne zmana nerede patlak verecegı belli degil ve heran buyuk savasın ortasındada olabiliriz Kaldıki Tarihten beri Orta doğu bir sıkıntı ve zorlu surecler ıcındeydı. Turklerin politikası şimdilik en iyisi yanı demek istediği Bekle ve Gör
    Ama bazıı durumları hariç bırakıyorum Terorıstlere Orantısız Güç uygulanmalı ve gunduz normal olarak gorunen bu heriflerin evlerinden toplatılarak hakkettkleri yerlere gonderilmesi tarafatrıyımm...

• Ülkenin gündemi iyiden iyiye değişti. Operasyonları unutacaklar gibi.
  • Değirmendere köyünde ilk önce şehit denilen sonra kalbi çalıştırılıp hayata döndürülen astsubay dün şehit olmuş.
  • Operasyonlar iyice unutuldu bayramdan sonra bişey yapılmaz ise terör örgütü iyice azacak.

Terör örgütüne yakın bir haber ajansı bugun zap ve kandil semalarında 8 savaş uçağının bombalama yaptığını ve uçaklardan balon atıldığını atılan balonların patlaması sonucu beyaz bir dumanın ortalığı kapladığını ve bunun kimyasal gaz olabileceğini iddaa etmişler. Daha önceki haberleri gibi buda düzmece gibi geldi.
  • unutuldu gitti
  • Midyat/Şenköy de karakola pusu atmışlar.1 Korucu şehit olmuş bugün akşam.Küçücük biryer orası,ellerinden kaçırmamaları gerek bu şerefsizleri
  • Beyler acaba son durum nedir?

Hava operasyonu son buldu mu?

Gündem yine Fenevbaççe oldu. Başka derdimiz yokmuş gibi, kümeden düşsün mü düşecek mi diye tartışıp duruyorlar.

Dün Kadir Gecesiydi ve eminim milyonlarca müslüman Türk bu olayın çözümü için dua etti. İnşallah çözülecek...
  • Son durumlar biraz karışık.Bir süredir gerilla mücadelesi şeklindeydi (asker-pkk) sonra poliside kattılar.Şimdi iş gitgide teröre doğru tekrar meyil aldı.Terörist eylemleri yapacaklarını bir süredir diyorlardı sitlerinde falan.Hatta daha büyük El-Kaide benzeri patlamaların olmasını isteyenler var vs vs.

Orman yangınları ile başladı plajlarda ardarda ses bombaları atılıyor.Bugünde Kemerde patlatılmış.Bu kötü ama bazı noktalardan uyarıcı.Terör eylemlerine döndüklerine göre kırsaldaki operasyon kabiliyetleri oldukça azalmış demektir( yola mayın döşemelerinden bahsetmiyorum).Ayrıca gerek uluslararası gerekse bu işlerle fazla ilgilenmeyen beyaz Avrupalılar ile Türklerin aklı tekrar başlarına gelir.

Bugün mayın yüzünden yine 3 asker şehit oldu sanırım Hakkaride.O bölge bir süredir kurtarılmış bölge ilan edildi.Belli süreliğine OHAL gelip,ne var ne yok temizlenmeli.Yoksa zor,çok ciddi bir halk desteği var çünkü orada.

• PKK'nın, batıdaki şehirlerde eylem yapan ve kısaltması TAK olan bir kolu var. Antalya'daki son patlamaları bunların yapmış olabilir.

Şemdinli'de de 3 asker mayın patlaması sonucu şehit düşmüş, Allah rahmet eylesin.
  • Aldığım bilgilere göre Hakkari'de sıcak çatışma varmış. Bordo-bereliler gönderilmiş bölgeye. Kaynak sağlam.
  • Teröristlere gece baskını

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi yakınındaki Küçük Kato Dağı'nda bulunan güvenlik üs bölgelerine saldırı hazırlığı için keşif yapan PKK'lılara, gece baskını düzenlendi.

Kobra helikopterleri, gece boyunca Kato dağındaki hedeflere bomba yağdırdı.Beytüşşebap İlçesi'nin yanıbaşında bulunan Küçük Kato Dağı'nda bulunan ve askeri birliğin güvenliğini sağlayan 2 üs bölgesine saldırı planı yapmak üzere keşif yapmaya gelen bir grup PKK'lı saat 22.00 sıralarında, insansız hava araçları tarafından tespit edildi.

Görüntülerin Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndaki merkeze ulaşmasının ardından, saldırı hazırlığı başlatıldı.Verilen koordinatlar doğrultusuna 2 kobra helikopter, saat 22.30 sıralarında Küçük Kato Dağı'nda tespit edilen PKK'lılara bomba yağdırdı

devamı ve video:

http://yurthaber.mynet.com/detay/sirnak-haberleri/teroristlere-gece-baskini/43716

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/21251/18618894/1/kato-dagi-delik-desik-oldu.aspx

• Turkiye 2012 yılında buyuk olasılıkla kuzey ıraka girecektir onumuzdeki yıllarda ve bu cok yakın Turkiye ortadoğudaki karışıklıgın içerisine girecektir baska kuzey ırak olma uzere sureyıyıde ıcene alan bir savaşa girecektir çok yakın...
    İsraille zaten çok doğgru bir karar verdi haklı olarak ben şahsen olsan kruvazorlerle gonderirdim Mavi marmarayı bizim vatandaslarıomıza ates ettikleri zaman f 16 ları kaldırır on ların gemilerini ve botlarını vurdururdum
    Şİmdi diyeceksiniz ki bizi savaşamı sokacaksın.
    Türkler herzaman kendi halkını korumus savaştan korkmayan Millet olarak bilinir burda Turkculuk (yapmıyorum ) İşte bu imaj silinmöeye çalısılıyor Ordu zaten artık yapratıldı yok edilmek üzere bakın Pkk lılar bir afiş yapmıslar genelkurmay baskanının ve kuvvet komutanlaırının Kıyatlerı uzerıne AKP nın adamlarını koymuslar .Üstelik dun aysel Tugla kendi agzıyla Şimdi ya da daha sonra Turkiyeden fiziksel olarak baglarımızı koparacagız .
    IRAN ISRAİL VE SURİYE bir suanda arastırdınızmı Ahmedi Nejatın soyunda yahudilik var pkk yı onlarda destekliyor Turkiye buyuk bir savaşın ortasında kalacak.
    Tanrıyı kıyamete zorluyorlar 2 devlet kıyamete kadar kalacaktır Turkler ve Yahudiler aslında iki kardes ırk sanırım oleydi tam emin degilim ama kesin olan sey
    İki devlette Kıyamete kadar var olacak ikisinden birinin çöküşü Kıyameti tetikleyecektir...

• Pazarcıkta polise saldırı düzenmişler,ellerini kollarını sallaya sallaya gelmişler.1 Polis şehit olmuş.Allah rahmet eylesin.Özel harekat çatışmaya girmiş diyorlar ama sonuç ne olur bekliyoruz.

Bu arada saldırı yapılan yerler hep belli,Maraş dolaylarında hep aynı yerler,Pazarcık-Nurhak.O bölgede destek bulmasa zor barınırlar.Bunun adı faşistlik filan değil,bu terör olaylarının yaşandığı yerde yaşayanlara soğuk bakmamaya çalışsakta maalesef artık pek iyi gözle bakamayacağız gibi geliyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18725121.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 13 Eylül 2011; 22:47:05 >
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.