Şimdi Ara

Özel Kuvvetler Irak'ın Kuzeyine Girdi [KAYIP ŞEHİDİN NAAŞI BULUNDU] (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
6
Favori
49.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Polis Özel Harekat'ı bukadar abartmayın. Yanlış yerlerde kullanılıyorlar. Bunun sebebi ise askere olan "tavır". Asker bu işi yapamıyormuş, eskiden Polis Özel Harekat bitirmiş terörü falan. Kimsenin bişey bildiği yok.

PÖH ne yapacaksa, JÖH onun daha fazlasını daha iyi şekilde hali hazırda yapıyor. Sorun yetki ve irade sorunu. Yoksa bu mücadelede kullanılan birliklerin sorunu değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

hava harekatının esas amacının kontrol noktalarını , sığınaklarını , malzeme depolarını , mevzilerini ulaşım yollarını kısacası tüm yaşamsal ihtiyaçlarını yok ederek ağır darbe verme amaçlı olduğunu düşünemeyecek kadar kendini bi fikre kaptırmış önyargılı sığ insanları gördükçe vay halimize diyorum

elbetteki esas darbe kara harekatıyla olucaktır ama tüm bu saydıklarımı ortadan kaldırdıktan sonra yapılacak kara harekatının başarısı kat ve kat artıcaktır

kara harekatı yapılıcak mı , köklerini kazımak için girilicek mi , yoksa sadece ağır darbe verip bırakılıcak mı , bunuda ilerleyen günlerde görücez

çok şükür benim gibi düşünenleri görmekte güzel

+1

• Dikkatinizi çekiyor mu? Memleketin dört bir yanında ormanlar yanmaya başladı yine. Yüzde yüz, bunu yapanlar pkklılardır. Net söylüyorum bunu. Havalar o kadar sıcakta geçmediği halde bugün de istanbulda büyük bir yangın çıktı ve hala da devam ediyor...

Gerçekten de iğrenç hainler bunlar. Bu ülkenin başının belası bunlar. Sonunda devletten daha kötüsü gelecek başlarına. Millet ele alacak işi. Onlara gerçekten acımıyorum artık...
  • Ben şunu anlamadım..Şimdi bu şehitin naaşının derede bulunduğu söyleniyor..Peki bu şehitin yerine gönderilen naaş kime ait..Çünkü diğer aileler naaşlarını aldılar..O zaman fazladan 1 naaş var demektir..BU naaş kime ait..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Ben şunu anlamadım..Şimdi bu şehitin naaşının derede bulunduğu söyleniyor..Peki bu şehitin yerine gönderilen naaş kime ait..Çünkü diğer aileler naaşlarını aldılar..O zaman fazladan 1 naaş var demektir..BU naaş kime ait..

Evet kimse bunu sorgulamıyor. Kimin bu ceset o halde?

quote:

* kemal burkay yeni bir parti kuracak, bdpde siyaset yapan isimlerin bazıları bu hareketin içinde yer alacaklar.
    * Bdp siyasetten tamamen silinecek, bdpli şahinlerden tutuklamalar olacak, kck,pkk bağlantıları ortaya çıkarılacak
    * bayram sonrası sınır ötesi kara harekatı yapılacak. sadece özel timler girecek. pkknın önde gelen isimlerinden 10-15 isim paketlenip ülkeye getirilecek.
    * pkk nın dağ kadrosu sorgulamalarında suriye ile olan ilişkilerini itiraf edecekler ve yıllardır terörün arkasındaki isim belli olacak esad ve suriye. suriye ile savaşa girilecek. esad rejimi bitirilecek.
    * ordunun görevi tamamen sınırların dışının korunması olacak, polis ise yurt içinden sorumlu olacak.
    * genel af ilan edilecek pkk dağdan inecek, yurt dışında olan kürt aydınlardan dönenler olacak ve terör tamamen bitecek. afla birlikte balyoz ergenekondan tutuklı isimler ve askerlerde salınıverilecek.

böyle bir şeyler konuşuluyor sizce olma ihtimali varmıdır ?

Başka bir sitede birisi paylaşmış olabiletisi bana baya bir yüksek geldi özellikle Suriye ve genel af olayı.

Bana biraz ütopik geldi.

• quote:

Ben şunu anlamadım..Şimdi bu şehitin naaşının derede bulunduğu söyleniyor..Peki bu şehitin yerine gönderilen naaş kime ait..Çünkü diğer aileler naaşlarını aldılar..O zaman fazladan 1 naaş var demektir..BU naaş kime ait..

1 aileye naaş teslim edilmedi, yanlışınız var. Tören yapılacaktı, adli tıptan bu cenaze şehide ait değil diye rapor gelince, iptal oldu. Nitekim derede naaşı bulundu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurr34

quote:

* kemal burkay yeni bir parti kuracak, bdpde siyaset yapan isimlerin bazıları bu hareketin içinde yer alacaklar.
    * Bdp siyasetten tamamen silinecek, bdpli şahinlerden tutuklamalar olacak, kck,pkk bağlantıları ortaya çıkarılacak
    * bayram sonrası sınır ötesi kara harekatı yapılacak. sadece özel timler girecek. pkknın önde gelen isimlerinden 10-15 isim paketlenip ülkeye getirilecek.
    * pkk nın dağ kadrosu sorgulamalarında suriye ile olan ilişkilerini itiraf edecekler ve yıllardır terörün arkasındaki isim belli olacak esad ve suriye. suriye ile savaşa girilecek. esad rejimi bitirilecek.
    * ordunun görevi tamamen sınırların dışının korunması olacak, polis ise yurt içinden sorumlu olacak.
    * genel af ilan edilecek pkk dağdan inecek, yurt dışında olan kürt aydınlardan dönenler olacak ve terör tamamen bitecek. afla birlikte balyoz ergenekondan tutuklı isimler ve askerlerde salınıverilecek.

böyle bir şeyler konuşuluyor sizce olma ihtimali varmıdır ?

Başka bir sitede birisi paylaşmış olabiletisi bana baya bir yüksek geldi özellikle Suriye ve genel af olayı.

Ergenekonculara af çıkmaz pkklılara af çıkmaz eğer çıkarsa bunca şehit boşunadır demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nickimi Düşürdüm

quote:

1 aileye naaş teslim edilmedi, yanlışınız var. Tören yapılacaktı, adli tıptan bu cenaze şehide ait değil diye rapor gelince, iptal oldu. Nitekim derede naaşı bulundu.

İşte benimde sorduğum o naaşın kime ait olduğu..Aileye teslim edilecek olan ama o şehide ait olmayan naaş kim..Nerden geldi o ceset..
  • bu iş çözümünü istiyorlarsa iç destek bitirilecek.. yok şu partiymiş yok pkk sempatizanıymış oymuş buymuş yok abi bitmesini istiyorsa içeriyi temizleyeceksin.. dağlara bin tane bordo berelide göndersen iç destek vvarken bitmez... terörün çözümü: içtekilerin idamı ile biter.... yoksa bu böyle devam eder...
    devlet kanser olmuş... tedavi edilmezse kanserin sonucu ortada.. ya süründürür yada öldürür...
    ben osman paşadan başka adamıda tanımam. hep yazdım geçmişte. bu günler için....herkeste biliyo zaten...bu iş artık çok uzadı ya ölüm ya istiklal ortası olmamalı...ya verecen orları yada içeriyi temizleyecen..kimsenin çocuğu oyuncak değil.. artık her şeyi göze alacak bir devlet olmalı..
    dağlarda bir tane terörist kalmasın temizlensin bdp varken oralara daha çok terörist gönderirler....3-5 ay sonra gene dolar oralar...
    mayınlara dikkat edin kazılan alanlar derin yani öyle kürekle kazmayla o mayınları oraya koymak zor... iş makinaları lazımm.. yani oralardaki belediyeler temizlenmeli....
    her şey ortada.. açık ve net... oynamayıın artık..
    toprak kazıyorlar birde kaç metre kablo çekiyorlar güldürmeyin beni.. iç destek bitirilmeli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 22 Ağustos 2011; 21:50:27 >

• An ihtibariyle Hakkari, Yeşikova mevkiinde, Hakkari Dağ ve Komando Tugayına mensup timler teröristlerle sıcak çatışmaya girdiği bilgisi geldi.
  • Gunlerdir bu konudayim, bi tane adam akilli haber gelmedi. Les istiyoruz hemde fazlasiyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer özel haraket bu işi yapacaksa her türlü gelişmiş ekipmanları olması lazım.Örnek teröristler sıcak çatışmada bizimkilerin destek istemesi için telsizleri devre dışı bırakamayacak ve istenilen destek nerede olursa olsunlar 20-30dk içinde verilecek havadan.Böyle professionel iş çıkarabilirlerse valla süper olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LifesGood®

Mağaranın girişini vurup girişi kapatsalar yeter.Yani öyle saçma sapan konuşuyosunuz ki yok mağara 5m ymiş birşey olmazmış.O bomba orda patladığında orada oluşacak sıcaklık + depremi düşünen yok.Ya bakın şu bdpli şerefsizler birlik olmuş sınıra canlı kalkan olmaya gidiyo bizim halkımız herzaman ki gibi muhalefetlik yapıyo.Ne zaman birlik olunur ordunun arkasında durulur ozaman bu olay biter..

Olmaz,doğru.Youtube NATO nun AFGAN savaşı ile alakalı videolar,Rusların yine Afganlarla yaptığı savaş ile alakalı yazılar var.Hatta onu bırak termal kameralar bile algılayamıyor ısıyı.Mağaralar en iyi sığınaklardır.

Ayrıca basında gördüğün konuları fazla abartma,sınıra canlı kalkan olarak giden 3-5 minibüs insan,orada bu kadar destek çok normal.Tutupta tüm güneydoğu sınıra gitmiyor sonuçta.Zaten amaçları o,biz şöyleyiz böyleyiz havası vermek.

• quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

Gunlerdir bu konudayim, bi tane adam akilli haber gelmedi. Les istiyoruz hemde fazlasiyla

Bizde istiyoruz. Yapılan yanlış politikalar sonucu şimdi leş falan zor... Adam sana saldıracak, sonrada kırsalda cirit atacak. Ara da bulasın...

+

Elazığ Alacakaya ilçesindeki Emniyet Amirliği binasının lojmanları ile kaymakamlık lojmanlarına silahlı saldırı yapıldı.. Saldırıda iki polis yaralandı...
  • Elazig alacakaya ...

Alacakaya da terorist cok diye biliyorum. Kelhasi koyunde de var. Bunlari duzenleyenler bdp liler. Konumlari erzincanda. Koyleri orasi.

Elazigda okudugum icin biliyorum, tanidigim birinin abisine devlet cok cektirmis olmus felan.

Niye dedim teror den soylemiyorlarda, dedim haketmis. Birde kufur ettim.
    Ben öcümü aldim ya o bana yeter.

Teroristleri napicaksin .. Biliyosunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Eğer özel haraket bu işi yapacaksa her türlü gelişmiş ekipmanları olması lazım.Örnek teröristler sıcak çatışmada bizimkilerin destek istemesi için telsizleri devre dışı bırakamayacak ve istenilen destek nerede olursa olsunlar 20-30dk içinde verilecek havadan.Böyle professionel iş çıkarabilirlerse valla süper olur.

O iş öyle kolay değil canım kardeşim. Dayıyorlar DShKM'yi (doçka) indiremiyorsun helikopteri. Anca saf dışı bırakmen gerek yada operasyon bölgesinden uzak bir yere indirmen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: W140

quote:

Eğer özel haraket bu işi yapacaksa her türlü gelişmiş ekipmanları olması lazım.Örnek teröristler sıcak çatışmada bizimkilerin destek istemesi için telsizleri devre dışı bırakamayacak ve istenilen destek nerede olursa olsunlar 20-30dk içinde verilecek havadan.Böyle professionel iş çıkarabilirlerse valla süper olur.

O iş öyle kolay değil canım kardeşim. Dayıyorlar DShKM'yi (doçka) indiremiyorsun helikopteri. Anca saf dışı bırakmen gerek yada operasyon bölgesinden uzak bir yere indirmen lazım.

Aslında demek istediğim insansız hava uçakları ile bu yapılamaz mı.Yani yerdeki teröristleri çatışma anında etkisiz hale getirebileceklerden.Eğer öyle olursa çok uzak mesafeden insansız hava uçakları korkulu rüya haline gelir.Yine olurmu bilmem ama elimizdeki insansız hava uçaklarını 20-30 taneye çıkarsak ve 24 saat aralıksız en az 6-7 uçakla keşif yapmak mümkün mü acaba birde bizim üretmeye çalıştığımız insansız hava uçaklarında daha çok yol almamız gerek galiba daha çok gelişirse her türlü isteğe cevap verebilirler diye düşünüyorum.Birde dikkatimi çekti başbakan bu insansız hava uçaklarına çok önem veriyor gibi heronları devre dışına bırakmak istiyor acaba bizim yapacaklarımız heron kadar iyi olur mu

• Artık şu Anka'lara Heron demeyi bıraksanız ? Türkiye Heron filan kullanmıyor. Bizim kendi yaptığımız Anka casus uçağımız var Heron'dan daha iyi. Heron İsrailin ürettiği casus uçağıdır. Biz Ankaları üretmeden önce kiralanırdı Heronlar..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: W140

quote:

Aslında demek istediğim insansız hava uçakları ile bu yapılamaz mı.Yani yerdeki teröristleri çatışma anında etkisiz hale getirebileceklerden.Eğer öyle olursa çok uzak mesafeden insansız hava uçakları korkulu rüya haline gelir.Yine olurmu bilmem ama elimizdeki insansız hava uçaklarını 20-30 taneye çıkarsak ve 24 saat aralıksız en az 6-7 uçakla keşif yapmak mümkün mü acaba birde bizim üretmeye çalıştığımız insansız hava uçaklarında daha çok yol almamız gerek galiba daha çok gelişirse her türlü isteğe cevap verebilirler diye düşünüyorum.Birde dikkatimi çekti başbakan bu insansız hava uçaklarına çok önem veriyor gibi heronları devre dışına bırakmak istiyor acaba bizim yapacaklarımız heron kadar iyi olur mu

Bizim savunma sanayimizin sahip olduğu imkanlar, heron vs gibilerden daha iyilerini yapabilmeyi "mümkün kılıyor". Evet mümkün ama bu konularda çok fazla Ar-Ge eksiğimiz var. Bu sebeple uzun sürüyor. Yapamayız falan yok yani. Dünya üzerinde birşey yapılıyorsa bilin ki bunu her ülke yapabilir... Zaman alır uğraş gerektirir ayrı mesele.

Zaten şuan test uçuşları yapılan (yada tamamlanmıştı) ANKA isimli bir İHA'mız mevut. Yakında envantere girecek. Her haliyle heron'lardan iyi.

Şimdi bu insansız hava aracının silahlı versiyonunu yapmayı planlıyorlar. Eğer bu gerçekleşirse, teorik olarak senin dediğin olaylar aşağı yukarı gerçekleşir.

Misal, örnek veriyorum 6-7 araç bölge üzerinde sürekli gezinir. Hem kontrol yapılır, hemde acil bir durumda müdehale eder.

Makineli tüfek, uçaksavar mevzileri lazer ile işaretlenir, insansız hava aracı güdümlü roket, füze veya serbest düşüm bombasını bırakır ve hedef neredeyse sıfır sapma ile vurulur.

Bu işin teorik kısmı. Ama pratikte nasıl olur gerçekten bilmiyorum.

Ayrca çok ciddi Taarruz Helikopteri açığımız var. Taarruz helikopterleri bu itlerin korkulu rüyası. Düşünün hangi tepede hangi köşede mevzilenirseniz herzmaan sizden yüksekte bir roket atar ve makineli tüfek var. Amerikanın bize silahlı helikopter satmaması bu sebeple. He biz yıllarca niye başka çözümlere yönelmedik hala bilmiyorum. Sanki dünyada taarrus helikopterlerini bir tek amerika üretiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

Artık şu Anka'lara Heron demeyi bıraksanız ? Türkiye Heron filan kullanmıyor. Bizim kendi yaptığımız Anka casus uçağımız var Heron'dan daha iyi. Heron İsrailin ürettiği casus uçağıdır. Biz Ankaları üretmeden önce kiralanırdı Heronlar..

Şaka mısın sen?

Bir halt bildiğin yok,gelmiş ahkam kesiyorsun.

Aç bak bakalım Heron kullanılmıyor mu?

Son operasyonlarda anlık istihbarat nasıl sağlandı?
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.