Şimdi Ara

Özel Kuvvetler Irak'ın Kuzeyine Girdi [KAYIP ŞEHİDİN NAAŞI BULUNDU] (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
6
Favori
49.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rammstein

quote:

Orijinalden alıntı: hummer_two_four

beyler ben diyorum ki bizim ordu keşke predator-helikopter çiftini dağda bayırda kullanacağına amerikanların ac-130 ları gibi tam silah donanımlı kargo uçağı üretip onlarla doğuda daha iyi işler çıkaramazmıyız şu anda bildiğim kadarıyla doğuda dağdaki hedefler lazerlerle belirleniyor daha sonrada obüslerle veya f 16 larla vuruluyor bana göre ac-130 iyi fikir ama bilmişlik yapmayıda sevmem ordu hangisini biliyorsa o iyidir bize karışmak düşmez

O AC-130'lar o kadar yavaş ki keklik gibi avlanır dağda.

Karadanda bombardıman yapılıp adamları mağaradan çıkarttırmazsan kullanılabilir aslında. Pek bilgili değilim ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

quote:

Orijinalden alıntı: N.alper

quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

Artık şu Anka'lara Heron demeyi bıraksanız ? Türkiye Heron filan kullanmıyor. Bizim kendi yaptığımız Anka casus uçağımız var Heron'dan daha iyi. Heron İsrailin ürettiği casus uçağıdır. Biz Ankaları üretmeden önce kiralanırdı Heronlar..

Şaka mısın sen?

Bir halt bildiğin yok,gelmiş ahkam kesiyorsun.

Aç bak bakalım Heron kullanılmıyor mu?

Son operasyonlarda anlık istihbarat nasıl sağlandı?

Asıl sen şaka mısın ? Ben casus uçak kullanılmıyor demedim. heron kullanılmıyor dedim. Herondan daha iyi bizim ürettiğimiz Anka kullanılıyor dedim. Orucunu açmadn sen galiba..

Yahu kardeşim araştırmadan yazıyorsunuz buraya, sonra milleti de yanlış yanlış bilgilendiriyorsunuz.

Anka daha test aşamasındadır ve elimizde bir adet prototip vardır. TSK henüz bu uçağı envantere almadı.

Bak sana İHA envanterimizi yazıyorum. Bu veriler sağlam bir kaynaktan alınmış olup, yazan uçaklar kiralık falan değildir.

Heron Male İHA (İnsansız Hava Aracı) (1000 km, 52 Saat, 9144 m irtifa) Adet Bilgisi:3 Sistem (10 Uçak)

I GNAT/GNAT 750 Adet Bilgisi:3 Uçak(Eğitim Amçlı)

Harpy İHA (Anti Radar) (600 km) 2 Batarya (107 Uçak)

Bayraktar Mini İHA (15 km, 60 dk, 600-3600 m irtifa) Adet Bilgisi:19 Sistem (76 Uçak)+18 Sistem (72 Uçak)

Aerostar Taktik İHA (200 km, 12 saat, 5400 m irtifa) Adet Bilgisi:1 Sistem (3 Uçak)

Not: TAI ANKA'nın geliştirilme çalışmaları devam etmektedir.

Koyulaştırdığım yerler bizzat senin gibi bilgisayar karşısında oturup Cod oynayıp ahkam kesen liselilere gelsin...

• AC-130'lar, A-10'lar bizim için uygun değildir. Gerek büyüklük, gerek hantallık, gerek arazinin yapısı sebebiyle etkin olarak kullanılamazlar.

( Dipnot= Geçmiş yıllarda A-10 alımı söz konusu olmuştur, Amerika bu uçağı bize teklif etmişti ancak uçakların yaşlarının yüksek olması sebebiyle alım yapılmamıştır.)

Bizim için en uygunu çevik taarruz helikopterleridir. Bunun içinde aslan gibi T-129 ATAK projemiz var.

90 dakikalık test uçuşu son günlerde başarı ile gerekleşti bu arada.
  • bunlar gaz alma saldırısı diyenlerede artık kapak olur galiba bu açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 17-22 Ağustos 2011 tarihlerinde Irak'ın Kuzeyindeki terör kamplarına düzenlenen hava harekatında 90-100 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

TSK'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, TSK tarafından, Irak'ın kuzeyi ve Kandil dağı bölgesindeki bölücü terör örgütü unsurlarını etkisiz hale getirmek ve örgütün fiziksel alt yapısını tahrip etmek maksadıyla, 17-19 Ağustos 2011 tarihlerinde, Türk Hava Kuvvetleri uçakları ile hava harekatı ve karada konuşlu ateş destek vasıtaları ile ateşle taarruz icra edildiği, harekatla ilgili güncel bilgilerin kamuoyuyla paylaşıldığı bildirildi.

Açıklamada, Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından, 20 Ağustos 2011'de Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgesinde tespit edilen 13 hedef, 21 Ağustos 2011 tarihinde, Kandil, Gara, Zap ve Metina bölgelerinde tespit edilen 4 hedef, 22 Ağustos 2011 tarihinde ise Zap, Hakurk, Avaşin-Basyan ve Kandil bölgesinde tespit edilen 7 hedefin etkili olarak vurulduğu belirtildi.

En gelişmiş hedef tespit ve atış kontrol sistemleri kullanılarak, 17-22 Ağustos 2011 tarihlerinde icra edilen hava harekatında, 132 hedefe, 102 sorti ile modern ve klasik mühimmatın kullanıldığı başarılı taarruzlar gerçekleştirildiği, topçu birliklerince 349 hedefin yoğun olarak ateş altına alındığı, harekatta, 73 barınak, 6 sığınak, 18 mağara, 8 depo, 14 tesis/bina, 1 cephanelik, 9 uçaksavar mevzii, 3 kontrol noktasının etkili olarak vurulduğunun belirlendiği bildirildi.

Bu aşamada etkisiz hale getirilen terörist sayısını kesin olarak ifade etmenin mümkün olmadığı kaydedilen açıklamada, elde edilen ilk bilgilerden, hava taarruzunun teröristler üzerinde baskın tesiri yarattığı, 90-100 teröristin etkisiz hale getirildiği, 80'den fazla yaralı teröristin bölgedeki hastaneler ve köylere taşındığı, çok sayıda terörist ile temasın kesildiği, çok sayıda teröristin yerel sivil halkın bulunduğu köylere kaçarak halkı canlı kalkan olmaya zorladığının öğrenildiği ifade edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 19 Ağustos 2011'de nokta istihbaratına dayalı olarak yurt içinde icra edilen hava harekatında 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini, etkisiz hale getirilen teröristlerin 17 Ağustos 2011 günü Hakkari-Çukurca karayolunda 9 güvenlik görevlisinin şehit edildiği eylemi düzenleyen gruba mensup olduklarının öğrenildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, 17-22 Ağustos 2011 tarihlerinde icra edilen hava harekatında, 132 hedefe, 102 sorti ile, modern ve klasik mühimmatın kullanıldığı başarılı taarruzlar gerçekleştirildiği, hasar kıymetlendirmesi ve hedef tespiti maksadıyla 24 sorti keşif uçuşu icra edildiği belirtildi.

Harekatın sevk ve idaresinin Genelkurmay Başkanlığınca, icrasının Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı-Diyarbakır ve Kara KUvvetleri Komutanlığının sınıra yakın ateş üslerinden sağlandığı bildirilen açıklamada, ateş altına alınan hedeflerin, ayrıntılı bir analiz sonucu tespit edildiği, defalarca doğrulandığı ve sivillerin yaşadığı meskun mahal olmadıkları kesinlikle tespit edildikten sonra hedef listesine dahil edildikleri vurgulandı.

Açıklamada, ''Hava harekatı icra edilen bölgelere basın mensuplarının ve yerel halkın girişinin bölücü terör örgütü tarafından engellendiği, bu hususun bölgedeki gerçek zayiat ve hasarı gizlemeye yönelik olduğu, temas kurulamayan teröristlerin ise örgütten kaçmış olabilecekleri değerlendirilmektedir'' denildi.

Diğer taraftan, 19 Ağustos 2011'de, nokta istihbaratına dayalı olarak yurt içinde icra edilen hava harekatında 5 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilen açıklamada, etkisiz hale getirilen teröristlerin 17 Ağustos 2011 günü Hakkari-Çukurca karayolunda 9 güvenlik görevlisinin şehit edildiği eylemi düzenleyen gruba mensup olduklarının öğrenildiği kaydedildi.

Harekata ait kesin değerlendirmelere ulaşıldıkça kamuoyuyla paylaşılacağı, bu bakımdan bilgi ve belgelere dayanmayan, ayrıca Genelkurmay Başkanlığınca teyit edilmeyen haberlere itibar edilmemesi istendi.

Açıklamada, ''Irak'ın kuzeyi ve yurtiçi bölücü terör örgütünün faaliyetleri açısından yakından izlenecek, hava ve kara operasyonlarına devam edilecektir'' denildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaikDemokratGencim -- 23 Ağustos 2011; 13:07:29 >

• http://www.haberturk.com/yasam/haber/662246-sinira-minibuslerle-2-bin-komando-sevk-edildi

Sınıra 2000 komando yollanmış. Goste gostere yapıyolar resmen nerde gizlilik ? Sınıra komando sevkiyatı kara harekatında sadece ozel kuvvetlerin kullanılacağı iddasını çürttü bu durumda. Umarım girerler ve en az 2 ay kalırlar oralarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fırtınam.. -- 23 Ağustos 2011; 14:13:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makaveli NRFP

quote:

Orijinalden alıntı: Rammstein

quote:

Orijinalden alıntı: hummer_two_four

beyler ben diyorum ki bizim ordu keşke predator-helikopter çiftini dağda bayırda kullanacağına amerikanların ac-130 ları gibi tam silah donanımlı kargo uçağı üretip onlarla doğuda daha iyi işler çıkaramazmıyız şu anda bildiğim kadarıyla doğuda dağdaki hedefler lazerlerle belirleniyor daha sonrada obüslerle veya f 16 larla vuruluyor bana göre ac-130 iyi fikir ama bilmişlik yapmayıda sevmem ordu hangisini biliyorsa o iyidir bize karışmak düşmez

O AC-130'lar o kadar yavaş ki keklik gibi avlanır dağda.

Karadanda bombardıman yapılıp adamları mağaradan çıkarttırmazsan kullanılabilir aslında. Pek bilgili değilim ama.

Karadan havadan herşekilde çıkartırsın çıkartmasına sonuçta mağarayı bırak sığınakları darmadağın eden mühimmatlar var piyasada.Yalnız iki önemli problemimiz var ülke olarak,

1-Kesin istihbarat lazım,hemde çok kesin.İnsan faktörü ile belli bölgede olduklarını teyit ettirirsin ama oraya nokta atışı saldırı yapman için bundan çok daha fazlası lazım.Bundan sonrada bölgeyi anlık olarak sana aktaracak insansız ve insanlı hava araçlarına ihtiyacın var.Bizde bazıları var bazıları yok ama yeterli sayıda o kadar geniş bölgeyi kontrol altında tutacak kadar yok.

2-Bunun için gerekli mühimmat.Bu tür mühimmatlarda ABD ye bağlıyız.Bu yüzden stoklarımız belli,hepsini örgüte karşı kullanamazsın savunman zayıflar.Bazılarını ise ABD satmıyor zaten.Kısacası kendi mühimmatını kendin yapmadıktan sonra bu iş olmaz.

3-Kara birliklerinin güvenli şekilde girebilmesi yine 1.maddeye bağlı.Yoksa her an pusu yiyebilirsin.

Özetle kendi silahını kendin üretmedikten sonra hiçbirşey yapamazsın.Biz zaten bunun sıkıntısını yaşıyoruz,şu anda da bunu aşmak için var gücümüz ile bir çalışma var.

Fakat şuda var,ne kadar teknolojin ileri olursa olsun,mağaralara saklanmış mühimmatı ve örgüt mensuplarını bulmak çok zordur.Mağaralar bulunması çok zor olan sığınaklardır.

• Nazlı Ilıcak bile bunu diyorsa oturup bir düşünmek gerek.

Nazlı Ilıcak Sabah'taki köşesinde Başarılı operasyon mu, yoksa propaganda mı? başlıklı bir yazı kaleme aldı ve kendi gazetesini de suçlayan çok ilginç bir iddiayı ortaya attı.

Pazar günün gazetelerde yer alan Heron marka insansız hava araçlarının İkinci Dağlıca Baskını böyle engellendi haberlerinin propaganda amaçlı olarak hükümete yakın "bir kısım medya"ya sızdırıldığını ileri süren Nazlı Ilıcak kendi gazetesinin de içinde olduğu gazeteler için şunları yazdı:

BİR KISIM MEDYADA ÖNEMLİ BİR HABER YER ALDI

Pazar günü bir kısım medyada, (Yeni Şafak, Star, Bugün, Sabah) önemli bir Denemehaber yer aldı. Malûm insansız hava aracı Heronlar çok tartışıldı. Hatta internete düşen bir ses kaydında "Bizimkiler çok zayiat veriyor, Heronlar kullanılmasın" gibi ihanet cümlelerine de rastlamıştık.

Bu defa, yukarıda adlarını sıraladığım gazetelerde, Heronların desteğiyle, PKK'nın ikinci Dağlıca baskını hazırlığının önceden tesbit edilip, bir operasyonla teröristlerin imha edildiği belirtildi: "Heron marka insansız hava araçlarından gelen istihbarat, olası ikinci Dağlıca baskınını önledi. Araziyi tarayan Heron, 9 katırla docka ağır makineli silâhları taşıyan 7 PKK'lı teröristi tesbit etti. Heronlardan alınan kesin koordinatlara, 15 dakika içinde F 16'lar operasyon gerçekleştirdi."

SADECE BİR KISIM BASINA MI SIZDIRILDI?

Nedense bu haber, Milliyet, Hürriyet, Vatan, Akşam gibi gazetelerde hiç yer almadı. Sadece bir kısım basına mı sızdırıldı? Yoksa, bir kısım basın, bu habere önem vermedi mi?

İKTİDARA YAKIN GAZETELERDE YER ALMASI...

Veyahut haber doğru değil de, propaganda için mi böyle başarılı operasyon yapıldı izlenimi yaratılıyor? Haberin sadece iktidar yanlısı gibi görülen gazetelerde yer alması, propaganda ihtimalini akla getiriyor.

Zaten bu heron olayı yayınlandığında şaşırmıştım. MGK'da oturma düzeni, genelkurmay başkanının istifa edip yerine başkasının gelmedi vs derken bu haber, yapılan işlerin olumlu sonuç verdiğini aşılamak için olabilir demiştim ki benim gibi düşünenlerde varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nickimi Düşürdüm -- 23 Ağustos 2011; 15:12:29 >

• koşaner paşadan itiraflar herkes izlesin görsün

http://www.youtube.com/watch?v=eVc53yv7exw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaikDemokratGencim -- 23 Ağustos 2011; 19:04:56 >
  • Kaçırılan askerlerimizden haber var mı? 1 ayı geçti neredeyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Sabbath

Kaçırılan askerlerimizden haber var mı? 1 ayı geçti neredeyse

Konu sahibi asker kaçırmanın yalan olduğunu söylemişti ne derece doğrudur bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaikDemokratGencim

koşaner paşadan itiraflar herkes izlesin görsün

http://www.youtube.com/watch?v=eVc53yv7exw

yazılı basınada düştü haber

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18564709.asp

• 2000 komandonun zırhlı araçlar yerine transit minibüslerle sevkini bana açıklayabilecek birisi var mı?

Zira 20 tane teröristin pusu kurarak 20 roket ateşlemesi ve yaylım ateşi açmasıyla yüzlerce şehit verilebilirdi.

Para yokta demeyin çünkü devletin altına verilen trilyonluk araçlar ile epey alınabilirdi kanaatindeyim.
  • quote:

2000 komandonun zırhlı araçlar yerine transit minibüslerle sevkini bana açıklayabilecek birisi var mı?

Zira 20 tane teröristin pusu kurarak 20 roket ateşlemesi ve yaylım ateşi açmasıyla yüzlerce şehit verilebilirdi.

Para yokta demeyin çünkü devletin altına verilen trilyonluk araçlar ile epey alınabilirdi kanaatindeyim.

bence bu şekil yapıldıysa gayet iyi bir istihbarat ve koruma ile yapılmıştır. öyle keklik gibi adam gönderilmez. biz(ben) sadece yazılı basından bize yansıtılanlar ve o bir karelik resim ile yorum yapabiliyoruz
  • quote:

2000 komandonun zırhlı araçlar yerine transit minibüslerle sevkini bana açıklayabilecek birisi var mı?

Olm sizden adam olmaz,yeminle olmaz.
  • Işık Koşaner'in dediklerinin doğruluğunu, yanlışlığını, içeriğini bir kenara bıraktım toplantıda konuşulanlar nasıl bu kadar rahat dışarıya servis ediliyor ? Bir Allah'ın kulu da bunu sorguluyor mu çok merak ediyorum.
    Boşuna telekulak devleti olundu denmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

quote:

Olm sizden adam olmaz,yeminle olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: .Runaway.

Işık Koşaner'in dediklerinin doğruluğunu, yanlışlığını, içeriğini bir kenara bıraktım toplantıda konuşulanlar nasıl bu kadar rahat dışarıya servis ediliyor ? Bir Allah'ın kulu da bunu sorguluyor mu çok merak ediyorum.

Niye TSK dinlenezmi ? Siyasi yönetimde hıyanet içinde bulunanlar Askeri yonetimlerde olamazmı.

Bende dışarıya servis edilmesini kınıyorum. Ancak devlet içinde gereken yapılması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga509

quote:

Işık Koşaner'in dediklerinin doğruluğunu, yanlışlığını, içeriğini bir kenara bıraktım toplantıda konuşulanlar nasıl bu kadar rahat dışarıya servis ediliyor ? Bir Allah'ın kulu da bunu sorguluyor mu çok merak ediyorum.

Niye TSK dinlenezmi ? Siyasi yönetimde hıyanet içinde bulunanlar Askeri yonetimlerde olamazmı.

Bende dışarıya servis edilmesini kınıyorum. Ancak devlet içinde gereken yapılması lazım.

Son 4-5 senedir dinlenmedik telefon, ortam kalmadığı için vatandaşa da doğal geliyor tabi...
    Oldu tamam gerekçe hıyanet içinde olanları bulmak olsun diyelim, 7/24 askeri de dinleyelim, yargıyı da dinleyelim, halkı da dinleyelim, muhalifi de dinleyelim sonra adını da ileri demokrasi, özgürlük koyalım. Anlayış bu işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Runaway. -- 24 Ağustos 2011; 3:24:36 >

• quote:

quote:

quote:

Son 4-5 senedir dinlenmedik telefon, ortam kalmadığı için vatandaşa da doğal geliyor tabi...
    Oldu tamam gerekçe hıyanet içinde olanları bulmak olsun diyelim, 7/24 askeri de dinleyelim, yargıyı da dinleyelim, halkı da dinleyelim, muhalifi de dinleyelim sonra adını da ileri demokrasi, özgürlük koyalım. Anlayış bu işte.

Evet, bu durumlar can sıkıcı ama devletin hiç dinlememesi gerektiği anlamına gelmez bence. Gerekli gördüğü koşullarda dinlemesi gerekir. Ama sadece gerekli gördüğünde.

Ayrıca 74 milyon insanı hangi teknik takiple dinleyeceksiniz? Herkeste dinlenme paranoyası oluştu. Ya devlet seni neden dinlesin, neyle dinlesin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nickimi Düşürdüm

quote:

quote:

quote:

Evet, bu durumlar can sıkıcı ama devletin hiç dinlememesi gerektiği anlamına gelmez bence. Gerekli gördüğü koşullarda dinlemesi gerekir. Ama sadece gerekli gördüğünde.

Ayrıca 74 milyon insanı hangi teknik takiple dinleyeceksiniz? Herkeste dinlenme paranoyası oluştu. Ya devlet seni neden dinlesin, neyle dinlesin?

Zaten olay orada. Gerekli görüldüğü koşullarda. Ama Akp sayesinde gerekli görüldüğü koşul falan kalmamıştır. O bahsettiğin dinlenme paranoyasını ben oluşturmadım, o korku verildi millete.
    Ayrıca 74 milyon insanın dinlenmesinden bahsetmedim. Herkesin dinlendiğini iddia etmek de ayrı bir paranoyaklıktır zaten.

Hayırlı geceler.

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.