Şimdi Ara

Özel Kuvvetler Irak'ın Kuzeyine Girdi [KAYIP ŞEHİDİN NAAŞI BULUNDU] (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
6
Favori
49.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LaikDemokratGencim

koşaner paşadan itiraflar herkes izlesin görsün

http://www.youtube.com/watch?v=eVc53yv7exw

Ulan ne saçma ülkede ve ne salak insanlarla yaşıyoruz yaaa...
    Ordunun zaaflarını,açıklarını,hatalarını Genelkurmay başkanı bilmicekte dedem mi bilecek!!!Adamın işi o...
    Şuna bakın ülkenin genelkurmaybaşkanı rahatlıkla dinleniyor,ordunun zaaflarından bahsedeyor ve birilieride bunu dünyaya açıyor.Bazı salaklarda TSK'ya bir gol daha attık havasıyla bayram yapıyor.Sanki karşılarında düşman ordusu var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 24 Ağustos 2011; 10:47:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

quote:

Orijinalden alıntı: N.alper

2000 komandonun zırhlı araçlar yerine transit minibüslerle sevkini bana açıklayabilecek birisi var mı?

Zira 20 tane teröristin pusu kurarak 20 roket ateşlemesi ve yaylım ateşi açmasıyla yüzlerce şehit verilebilirdi.

Para yokta demeyin çünkü devletin altına verilen trilyonluk araçlar ile epey alınabilirdi kanaatindeyim.

Olm sizden adam olmaz,yeminle olmaz.

Senin gibi adamlar varken, itleri karşıma alıp muhabbet etmeyi yeğlerim.

• Işık Koşanerin ses kaydını yok doğru idi,yok yanlıştı tartışmaları zaten bizi olduğumuz noktadan bir adım ileriye götürmüyor.Ordu maalesef köküne kadar siyasete girmiş durumda,bundan acil olarak çıkmamız lazım.Baştaki komutan benim adamım senin adamın olmaz,kim gelirse gelsin siyasetten uzak olmalıdır.Yarın öbürgün diyelim ki muhafazakar bir komutan geldi başa,birilerinin hoşuna gidebilir ama o kişide siyasetle uğraşmamalı.Koşanerin açıklamalarından onu görüyoruz,zafiyet gösteren komutanların hepsi ortalıkta geziniyorlar.Nedeni belli,kanunlar o kadar çok koruyordu ki askeriyeyi birşey yapmak imkansızdı,yapmaya çalışsan bu sefer laiklik elden gidiyor,şu oluyor bu oluyor diye olayı siyasi olarak manipüle ediyorlardı.Ne demek silahını bırakan tim komutanının hala alay içinde gezmesini beklememek? Varsa bir suçu cezasını vereceksin? Niye asker olmuş o zaman o kişi,ondan sonra başbakana kızıyorlar askerlik yan gelip yatma yeri değildir dediğinde.Böyle yapan TİM komutanı ne yapıyor veya hangi laf uygun birileri söyler mi bana?

Sağcısı,solcusu,dincisi önemli değil,ordunun siyasetin içinde olmasının daha da önemlisi hatalıların yargılanamamasının oluşturduğu sıkıntıyı görmeli.Siyaseten herkes birbirini yesin önemli değil ama askeriye bu işlere girerse durum vahim.

Ayrıca bu dinleme olayları genelde dış ortamdan ziyade,o toplantılara katılan kişiler tarafından yapılıyor.Sonuçta askeriyenin içinde de askerin siyasetten arınmasını isteyen birçok kişi var.Tabi birde madaolyonun diğer yüzü var,siyaseten sevmediği hasmının ses kaydını alarak onu küçük düşürmekte istiyor.Gene geliyoruz ordu=siyaset tehlikesine.

• Operasyonlardan ses kesilince konu siyasete donmus. Illa kapattıracaksınız
  • Ben bir şey merak ediyorum iran bize destek veriyormu gerçekten? Ben irana güvenmiyorum açıkçası. Geçen pjak iranda 1 general 5 asker öldürmüş bir yerde bir link verilmiş cenaze töreni;

http://www.rajanews.com/detail.asp?id=96575
  • quote:

Orijinalden alıntı: fss1403

Ben bir şey merak ediyorum iran bize destek veriyormu gerçekten? Ben irana güvenmiyorum açıkçası. Geçen pjak iranda 1 general 5 asker öldürmüş bir yerde bir link verilmiş cenaze töreni;

http://www.rajanews.com/detail.asp?id=96575

Bu tür durumlarda her devlet ilk olarak kendi çıkarını düşünür ki normaldirde.İran,destek verir ama karşılığında senden birşeyler alırsa.O yüzden kendi işini belli yere kadar kendin halletmen lazım,İran geçenlerde ne dedi dışarda aramayın kendi içinize bakın dedi.Kısaca sen kendi işini yapamıyorsun ne işin var Kandilde,Kandil i ben hallederim ama şartlarım ..... dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: N.alper

2000 komandonun zırhlı araçlar yerine transit minibüslerle sevkini bana açıklayabilecek birisi var mı?

Zira 20 tane teröristin pusu kurarak 20 roket ateşlemesi ve yaylım ateşi açmasıyla yüzlerce şehit verilebilirdi.

Para yokta demeyin çünkü devletin altına verilen trilyonluk araçlar ile epey alınabilirdi kanaatindeyim.

Bir kere o kadar komandoyu tugaydan almak için 50 tane zırhlı araç gönderdiğin zaman teröristlerin haberi oluyor.O zaman saldırı olması kaçınılmaz. Fakat tugaya sivil plakalı transitler gönderdiğin zaman istihbarat alamazlar.Bunu o kadar düşünmemek lazım doğuda klasik uygulamadır.Diyarbakır'da 3 sene kaldım ben çarşıya askeri araç çıkacağı zaman beyaz ve sivil plakalı olur.Para ile alakası yok bu işlerin.

• quote:

Orijinalden alıntı: W140

quote:

Orijinalden alıntı: darkseed

quote:

Orijinalden alıntı: W140

Polis Özel Harekat'ı bukadar abartmayın. Yanlış yerlerde kullanılıyorlar. Bunun sebebi ise askere olan "tavır". Asker bu işi yapamıyormuş, eskiden Polis Özel Harekat bitirmiş terörü falan. Kimsenin bişey bildiği yok.

PÖH ne yapacaksa, JÖH onun daha fazlasını daha iyi şekilde hali hazırda yapıyor. Sorun yetki ve irade sorunu. Yoksa bu mücadelede kullanılan birliklerin sorunu değil.

Polis özel harekatını eğitenler zaten sat komanlarını eğitenler değilmi. Bunlarda asker sayılır sonuçta askeri eğitim alıyorlar.

SAT ne alaka? PÖH normal polis eğitiminin dışında "özel" olabilmeleri için bir takım eğitimler alır. Fiziki, Teknik vs.

Şimdi güneydoğuya gönderilenler araziye çıkacağı için ek olarak komando eğitimi aldılar.

JÖH're bunların hepsi zaten mevcut. ÜStüne üstlük 17 yıllık bölge tecübesi var. 17 yıldır JÖH'te uzman çavuşluk yapıp, bölgeyi teröristlerden daha iyi bilen personel mevcut...

Şimdi al PÖH'ü JÖH ile bir tut. Yok öyle birşey. JÖH olmadan araziye çıkamaz PÖH. Şimdilik...

Gereksiz dememin sebebi bu.

Diyorsunuzda. JÖHler silah hayatta kalma hakkında eğitim alırlar fazla değil aralarında nadiren astsubay vardır subay yoktur bile. PÖHlerin arasında başkomiser bile var onlara SAT komandoları gibi eğitim veriyorlar eğitimlerini merak eden varsa pmden yazarım burda yazmam. Ayrıca JÖH olmadan araziye çıkamaz PÖH atıp tutma eskiden jöh yoktu jöak vardı jitem vardı bunlar kime bağlı polis teşkilatına. Neden dağdan PÖHleri çektiler AB girmek için diğer ülkelerin polis özel harekatları(isimleri herneise işte)hepsi uçak kaçırma olayları isyan bastırma vb. vb işler yapıyorlar diye statü meselesi. Sonra JÖH çıktı ortaya.

Şimdi sana soruyorum 1 bordo berelinin görevi ney yazarmısın buraya?

• Mesajım bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01deadman01

quote:

Ordunun zaaflarını,açıklarını,hatalarını Genelkurmay başkanı bilmicekte dedem mi bilecek!!!Adamın işi o...
    Şuna bakın ülkenin genelkurmaybaşkanı rahatlıkla dinleniyor,ordunun zaaflarından bahsedeyor ve birilieride bunu dünyaya açıyor.Bazı salaklarda TSK'ya bir gol daha attık havasıyla bayram yapıyor.Sanki karşılarında düşman ordusu var...

işte anlama kapğasiten bu kadar sığ. pkk nın neden çözülmediğini açıkça anlatıyor paşamız. bazılarının idda eddiği gibi siyasi otorite ile alakası olmadığını. dinlemeleride yapandan Allah razı olsun bu dinlemelerde olmasa millet kılını kıpırdatmayacak.

• quote:

quote:

quote:

işte anlama kapğasiten bu kadar sığ. pkk nın neden çözülmediğini açıkça anlatıyor paşamız. bazılarının idda eddiği gibi siyasi otorite ile alakası olmadığını. dinlemeleride yapandan Allah razı olsun bu dinlemelerde olmasa millet kılını kıpırdatmayacak.

Nasıl kılını kıpırdatmayacak???
    Adamlar zaten önlemleri/zaafları konuşmak için toplanmışlar.Bazı sivri akıllılarda dinlemeye almış.Asıl o dinleyenlerden de hesap sormak gerekir.Madem dinliyorsun neden dışarıya sızdırıyorsun be adam...Allahtan karşımızda devlet yokta savaş halinde değiliz.
    Dünyanın neresinde böyle saçma sapan şeyler yapılıyor merak ediyorum.Saçma sapan insanlarla saçma sapan işler yapıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 24 Ağustos 2011; 17:36:54 >

• Tam pkknın neredeyse 5 yıldır süren psikolojik üstünlüğü, örneğin basın açıklamalarının sorgulamadan Türk basınında yayınlanır hale gelmesi, sona erecek iken, hava harekatının kara harekatı ile desteklenerek bir tampon bölge oluşturulması konuşulurken ne de güzel denk geldi o ses kaydı.

Devlet'in askerlerinin gizlilik içerikli konuşmalarının bu kadar aleni yayınlanması ve yıllarca acıklı Türk filmlerinde hep kötümser olmaya alıştırılmış bir Ulus'a, "Vay halimiz rezalet. Ordumuz yerlerde sürünüyor" diye düşündürülmesi kimin işine yarıyor diye düşünmekte fayda var.

Bu yazıyı yazarken o kayıttaki sesin emekli Orgeneral Işık Koşaner'e ait olduğu ve tamamının yayınlandığını varsayıyoruz.

Komutanların aralarında yaptığı "sorun ve önlem" konuşmalarını yayınlayanlar pkknın dünyanın en şanslı örgütü olduğunu gösteriyor.

Ve neredeyse tüm basın bu kayıtları, "İtiraf" olarak yayınlıyor. Yani TSK'nın pkk karşısında "ne kadar yetersiz ve başarısız" olduğunu ispatlama çabası için yarışıyorlar.

Peki bu kayıtların başlığı, "TSK'dan pkkya önlem" olsaydı ne olurdu?

Şu an herkes askerin pkkya karşı "önlemleri tartıştığını ve geleceğimizin güvende olacağını" yazacaktı.

TSK'da en küçük bir sorun belirdiği zaman, "O sorun aynı şekilde bütün birliklerde ve komutanlarda varmış" gibi tartışılır ve önlemler alınır.

Örneğin bir komutanın, "Silahını bırakıp kaçması"nın bir kere yaşanmış olması, "bunun bir daha yaşanabileceğini" gösterir ki, en tehlikeli durum budur ve önlemleri mutlaka alınır.

Burada en tehlikeli olan ise, "hükümetinden BDP'sine, basınına kadar Kürt açılımının arkasına gizlenen kürdistan oyununu" gören cephedeki komutanın, "Biz ne için ölüyoruz?" diye sorgulamasıdır ki, işte bu esas kaybetmenin başlangıç noktasıdır.

Ne yazık ki, askerlikte bir hatanın bedeli can olabiliyor.

Bu da askerlik mesleğinin ne kadar önemli ve uzman işi olduğunu bir kere daha gösteriyor.

Bugün ordumuza örnek olarak dayatılan Amerikan ordusunun tamamı kendi kontrolünde, dümdüz araziye sahip Irak'ta bile dost ateşi ile kaç asker kaybettiğini araştırırsanız ne demek istediğimiz ortaya çıkar.

Bu ses kaydı Batı'da, "Rezil TSK" olarak algılanırken, buraların tam tersi şartların yaşandığı Doğu'da ise "önlemler silsilesi" olarak düşünülecektir.

"3 aylık eğitimle bu işler olmaz" diyenler aslında askerliğin bir vatan görevinden çok belli insanların ABD'de olduğu gibi para karşılığı yapması gerektiğini düşünenlerin oyunudur.

Pkk ile mücadelede kayıpların yüzde 90'ı ilk 6 saniyede veriliyor. Yani ilk mayın veya rokette...

Teröristlerin Mehmetçiğin karşına çıkamayışı bile karşılıklı mücadelede askerin gücünü göstermeye yetiyor ki, bugün yerden yere vurulmaya çalışılan ordunun bu pkkyı 3 kere bitirdiğini de hatırlatalım.

Ses kayıtlarının internette çok kısa bir süre kalıp silinmesine rağmen malum gazetelerin nasıl hemen öğrenip olup tam dökümlü haber yaptıklarını da düşününce kimin karlı çıkmasının istediği da gün bir ortada değil mi?

Ses kaydının telefon aracılığı ile yapıldığı çok net.

Acaba birileri İngilizlere satılan ve artık Türk olmayan Telekom'a bu kayıtların nasıl yapıldığını da sorar mı?
    Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 24 Ağustos 2011; 17:42:21 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Adamlar zaten önlemleri/zaafları konuşmak için toplanmışlar.Bazı sivri akıllılarda dinlemeye almış.Asıl o dinleyenlerden de hesap sormak gerekir.Madem dinliyorsun neden dışarıya sızdırıyorsun be adam...Allahtan karşımızda devlet yokta savaş halinde değiliz.
    Dünyanın neresinde böyle saçma sapan şeyler yapılıyor merak ediyorum.Saçma sapan insanlarla saçma sapan işler yapıyoruz.

işte bu önlemleri neden bu zamana kadar almamışlar ? cünkü bundan once salla başı al maaşı vardı. kendileri kraldı. 30 senedir bu pkk denen illet neden sürüyor. bu zaaflar yenimi zannediyorsunuz ? artık herkes takip ediliyor dinleniyor millet tabiki yanlış yapmaktan korkuyor. ne diyor yasal olmayan işler yapamayın. bu ne demek ? önceden yapıyorlardı. neyse anlayan anlar. bu ses kaydı ordunun kendi içinde çeki düzen vermesi gerektiğinin en büyük ispatıdır ve ben inanıyorumki bundan sonra verecektir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

işte bu önlemleri neden bu zamana kadar almamışlar ? cünkü bundan once salla başı al maaşı vardı. kendileri kraldı. 30 senedir bu pkk denen illet neden sürüyor. bu zaaflar yenimi zannediyorsunuz ? artık herkes takip ediliyor dinleniyor millet tabiki yanlış yapmaktan korkuyor. ne diyor yasal olmayan işler yapamayın. bu ne demek ? önceden yapıyorlardı. neyse anlayan anlar. bu ses kaydı ordunun kendi içinde çeki düzen vermesi gerektiğinin en büyük ispatıdır ve ben inanıyorumki bundan sonra verecektir.

E bizde zaten aksi bir iddaa da bulunmadık!

• sanırım ekimde sınır ötesi kara operasyonu için tezkere çıkacak gibi.
  • Arkadaşlar herkes biliyor sınırötesi harekat olacağını böyle harekat olmaz.Kimse bilmeden gizlice giriceklerki hepsini gafil avlayacaklar en iyisi bu.
  • belkide tarih vermeden gizlice girecekler bilemeyiz sadece Tsk'ya güvenmeliyiz.. Sınır ötesinin olacağını teröristler de biliyordur. Çünkü bizim vatanımızda yaşıyor şerefsizler.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne çeki düzeni orduyu zayıflatmaya ve zedelemeye yönelik yapılan bir şey bu çalıştırın biraz kafanızı ya ordu mu karar veriyor pkkyı bitirmeye paşalar mı karar veriyor ?

• Yuhh daha neler Amerika ve İngilizlerin taraflıgına bakın

Eswad el-Iraqî, bir tanığa dayandırdığı haberinde erbil ve duhok'ta kürtlerin türk birliklerine karşı koymaya hazırlandığını duyurdu.

financial times: türkiye'nin 7 sivili vurması asıl teröristin kim olduğu sorusunu akla getiriyor.

WashingtonPos: Türk ordusu, hava harekatı sırasında özensiz davranıyor ve kimi sivil hedefleri de vuruyor.

Mal herifler sivil kıyafetine girip gunduz koylu gece terorıst oluyolar ve hala onları desteklıyolar Zaten çok guzel bir soz vardır Turkun Turkten baska dostu yoktur olsada oda Tek MOğollardır
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.