Şimdi Ara

Özel Kuvvetler Irak'ın Kuzeyine Girdi [KAYIP ŞEHİDİN NAAŞI BULUNDU] (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
6
Favori
49.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

T-129 taarruz helikopterleri değil mi belki o senin dediğin açığımızı kapatır tabii bilmiyorum hangi aşamada proje inşallah çok iyi helikoptertir.

Bu arada insansız hava uçaklarına silah ekleme işini yapacak olmamız çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

W140

T-129 taarruz helikopterleri değil mi belki o senin dediğin açığımızı kapatır tabii bilmiyorum hangi aşamada proje inşallah çok iyi helikoptertir.

Bu arada insansız hava uçaklarına silah ekleme işini yapacak olmamız çok iyi.

Evet Taarruz helikopteri. Açığımızı kesinlikle kapatacak, her yönden iyi olacak inşallah. Rakiplerinden aşağı kalır yani kesinlikle yok.
  • İnsansız hava taşıtları iki bilemedin üç adet lazer güdümlü füze taşır,asıl amaç kendisini korumaktır.Fakat ne kadar teknolojik olurlarsa olsunlar nokta hedef vurmak kolay değildir.O yüzden saldırı helikoptersiz var olan hedefleri ateş altında tutmak çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: N.alper

quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

Artık şu Anka'lara Heron demeyi bıraksanız ? Türkiye Heron filan kullanmıyor. Bizim kendi yaptığımız Anka casus uçağımız var Heron'dan daha iyi. Heron İsrailin ürettiği casus uçağıdır. Biz Ankaları üretmeden önce kiralanırdı Heronlar..

Şaka mısın sen?

Bir halt bildiğin yok,gelmiş ahkam kesiyorsun.

Aç bak bakalım Heron kullanılmıyor mu?

Son operasyonlarda anlık istihbarat nasıl sağlandı?

Asıl sen şaka mısın ? Ben casus uçak kullanılmıyor demedim. heron kullanılmıyor dedim. Herondan daha iyi bizim ürettiğimiz Anka kullanılıyor dedim. Orucunu açmadn sen galiba..

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

İnsansız hava taşıtları iki bilemedin üç adet lazer güdümlü füze taşır,asıl amaç kendisini korumaktır.Fakat ne kadar teknolojik olurlarsa olsunlar nokta hedef vurmak kolay değildir.O yüzden saldırı helikoptersiz var olan hedefleri ateş altında tutmak çok zor.

8 adete kadar AGM-114 Hellfire ve 2 adet AIM-9 Sidewinder taşıyabiliyor amerikan predator. Ama önemli olan lazer güdümlü roket taşıtmak. Çünkü füzeler pahalı fe fazla lüx bir çözüm. Piyadeye sırf uçaksavar kullanmak gibi bişey yani.

Tabii taarruz helikopteri olmazsa olmaz. İkisinin birleşimini bir düşünün. Karakol, tim baskınları neredeyse imkansız olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalaraz

bu iş çözümünü istiyorlarsa iç destek bitirilecek.. yok şu partiymiş yok pkk sempatizanıymış oymuş buymuş yok abi bitmesini istiyorsa içeriyi temizleyeceksin.. dağlara bin tane bordo berelide göndersen iç destek vvarken bitmez... terörün çözümü: içtekilerin idamı ile biter.... yoksa bu böyle devam eder...
    devlet kanser olmuş... tedavi edilmezse kanserin sonucu ortada.. ya süründürür yada öldürür...
    ben osman paşadan başka adamıda tanımam. hep yazdım geçmişte. bu günler için....herkeste biliyo zaten...bu iş artık çok uzadı ya ölüm ya istiklal ortası olmamalı...ya verecen orları yada içeriyi temizleyecen..kimsenin çocuğu oyuncak değil.. artık her şeyi göze alacak bir devlet olmalı..
    dağlarda bir tane terörist kalmasın temizlensin bdp varken oralara daha çok terörist gönderirler....3-5 ay sonra gene dolar oralar...
    mayınlara dikkat edin kazılan alanlar derin yani öyle kürekle kazmayla o mayınları oraya koymak zor... iş makinaları lazımm.. yani oralardaki belediyeler temizlenmeli....
    her şey ortada.. açık ve net... oynamayıın artık..
    toprak kazıyorlar birde kaç metre kablo çekiyorlar güldürmeyin beni.. iç destek bitirilmeli..

http://yurthaber.mynet.com/detay/sirnak-haberleri/cizrede-polise-silahli-saldiri/40809
    işte bunu dedim... yakındada canlı bombaları göreceğiz... kalabalık ortama girmeyin... kaçının..
    halkın protestosunun içine pkklı sızmış hadi canım masum halk...
    halen görmüyorlar... iç desteği...sen vurmazsan onlar böyle vurur..

istediğiniz silahı kullanın bir şeye yaramaz.... içerisi pok... hikaye .. silahlar teknolojiler...terörist burdayım diyor zaten..50.000 tane heron kaldırsan ne yazar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 23 Ağustos 2011; 0:01:23 >

• Sizin Sivrisinek'den haberiniz yok galiba ?

http://soufasavunma.blogspot.com/2011_01_01_archive.html
  • quote:

Sizin Sivrisinek'den haberiniz yok galiba ?

sivriye gerek yok bdp var... okadar paraya yazık ben elimle göstereyim...
    şehirden geliyo beyler düşnman şehirden....düşman her şey belli ali cengiz oyunu niye anlamıyorum..
    biz mevlana değiliz yada peygamber özelliğimizde yok... bu kadar saflık niye...bize kurşun sıkana kucak açıyoruz yav be....ki okadar şehit verdik...yuhh genişliğe bak...
    nerde terörist var kahraman oldu nerde türk evladı var hapiste...insan hakları nerde... halkın arasına terörist geçmişte polise ateş açmış bizim polis insan değil ya hakkıda yok...
    halkım tşk..

dünyanın askeri gücü sende olsun teknoloji harikaları yarat teröre İÇ DESTEK VARken boş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 23 Ağustos 2011; 0:16:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalaraz

quote:

Sizin Sivrisinek'den haberiniz yok galiba ?

sivriye gerek yok bdp var... okadar paraya yazık ben elimle göstereyim...
    şehirden geliyo beyler düşnman şehirden....düşman her şey belli ali cengiz oyunu niye anlamıyorum..

Ya benim demek istediğim o değil ki. Şu forumda o kadar çok bilgisiz, kendi ülkesinde ne olduğundan bihaber adamlar var ki, bunları toplasan 1 adam etmezler. Hâlâ insansız hava aracına şunu taksak bunu taksak aslında diyenler 2-3 post yukarıda. Bilmiyorlar ki Aselsan bunu geçen sene zaten yaptı ve 24 Aralık 2010'da test edildi. Üstelik 8 km uzaktan yine kendi yaptığımız Cirit isimli roketi atabilme kabiliyetine sahip. Bu adam daha bunu bilmiyor, hadi onuda geçtim yukarıda bi sivrizekalı bana şaka mısın diyor daha ne dediğimi anlamadan.. Sence böyle bi zihniyet ülkeye hakimken PKK'nın veya BDP'nin efor sarfetmesine gerek var mı ?

• Şırnak'ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapan PKK yandaşları ile polisler arasında çatışma çıktı. 4 polis memuru göstericilerin açtığı ateş sonucu, 2 polis memuru ise çöp konteynırının kenarına tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu yaralandı...
  • Cizrede çıkan çatışmada fırsat bu fırsat diyip tarıyacak gostericileri. Sonuçta içlerinden ateş açılıyor , ama ab,bm ile başlarının derde girmemesi için yapmazlar.
  • PKK halka silah dağıttı haberlerine inanmamıştım... Bu son olaylar, haberleri doğrular nitelikte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: W140

Şırnak'ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapan PKK yandaşları ile polisler arasında çatışma çıktı. 4 polis memuru göstericilerin açtığı ateş sonucu, 2 polis memuru ise çöp konteynırının kenarına tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu yaralandı...

w140 yandaş demeyin..pkklılar..
  • quote:

PKK halka silah dağıttı haberlerine inanmamıştım... Bu son olaylar, haberleri doğrular nitelikte.

Güneydoğudaki bütün evler cephanelik gibi silah kaynıyor. Olası bir iç savaşta Ordusu tamamen tasviye edilmiş Türk milletinin Tanrı yardımcısı olsun.
  • quote:

Polis Özel Harekat'ı bukadar abartmayın. Yanlış yerlerde kullanılıyorlar. Bunun sebebi ise askere olan "tavır". Asker bu işi yapamıyormuş, eskiden Polis Özel Harekat bitirmiş terörü falan. Kimsenin bişey bildiği yok.

PÖH ne yapacaksa, JÖH onun daha fazlasını daha iyi şekilde hali hazırda yapıyor. Sorun yetki ve irade sorunu. Yoksa bu mücadelede kullanılan birliklerin sorunu değil.

Polis özel harekatını eğitenler zaten sat komanlarını eğitenler değilmi. Bunlarda asker sayılır sonuçta askeri eğitim alıyorlar.
  • Allah bu ülkenin kötülüğü için, bölünmesi için, gerilemesi için, başkalarının emrine girmesi için uyraş verenleri cehennemin dibinden çıkarmasın inşallah...
    Nedir yav bu milletle sizin alıp veremediğiniz yeter artık herkesin bir dayanma gücü var. Yemin ediyorum en sonunda cinnet geçirip doğrıycam hepsini
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkseed

quote:

Polis Özel Harekat'ı bukadar abartmayın. Yanlış yerlerde kullanılıyorlar. Bunun sebebi ise askere olan "tavır". Asker bu işi yapamıyormuş, eskiden Polis Özel Harekat bitirmiş terörü falan. Kimsenin bişey bildiği yok.

PÖH ne yapacaksa, JÖH onun daha fazlasını daha iyi şekilde hali hazırda yapıyor. Sorun yetki ve irade sorunu. Yoksa bu mücadelede kullanılan birliklerin sorunu değil.

Polis özel harekatını eğitenler zaten sat komanlarını eğitenler değilmi. Bunlarda asker sayılır sonuçta askeri eğitim alıyorlar.

SAT ne alaka? PÖH normal polis eğitiminin dışında "özel" olabilmeleri için bir takım eğitimler alır. Fiziki, Teknik vs.

Şimdi güneydoğuya gönderilenler araziye çıkacağı için ek olarak komando eğitimi aldılar.

JÖH're bunların hepsi zaten mevcut. ÜStüne üstlük 17 yıllık bölge tecübesi var. 17 yıldır JÖH'te uzman çavuşluk yapıp, bölgeyi teröristlerden daha iyi bilen personel mevcut...

Şimdi al PÖH'ü JÖH ile bir tut. Yok öyle birşey. JÖH olmadan araziye çıkamaz PÖH. Şimdilik...

Gereksiz dememin sebebi bu.

• Genel Kurmay : 90-100 terörist öldürüldü 80 terörist yaralandı.

1. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Irak’ın kuzeyi ve Kandil dağı bölgesindeki bölücü terör örgütü unsurlarını etkisiz hale getirmek ve örgütün fiziksel alt yapısını tahrip etmek maksadıyla; 17-19 Ağustos 2011 tarihlerinde, Türk Hava Kuvvetleri uçakları ile hava harekâtı ve karada konuşlu ateş destek vasıtaları ile ateşle taarruz icra edilmiş, harekât ile ilgili güncel bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştır.

2. Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından, 20 Ağustos 2011 tarihinde, Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgesinde tespit edilen 13 hedef, 21 Ağustos 2011 tarihinde, Kandil, Gara, Zap ve Metina bölgelerinde tespit edilen 4 hedef, 22 Ağustos 2011 tarihinde ise Zap, Hakurk, Avaşin-Basyan ve Kandil bölgesinde tespit edilen 7 hedef etkili olarak vurulmuştur.

3. En gelişmiş hedef tespit ve atış kontrol sistemleri kullanılarak, 17-22 Ağustos 2011 tarihlerinde icra edilen hava harekâtında;

-132 hedefe, 102 sorti ile, modern ve klasik mühimmatın kullanıldığı başarılı taarruzlar gerçekleştirilmiş,

- Hasar kıymetlendirmesi ve hedef tespiti maksadıyla 24 sorti keşif uçuşu icra edilmiştir.

4. Ateş üslerinde konuşlu topçu birliklerince 349 hedef yoğun olarak ateş altına alınmıştır.

5. Harekâtın sevk ve idaresi Genelkurmay Başkanlığınca; icrası Hv.K.K.lığı (2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı-Diyarbakır) ve K.K.K.lığının sınıra yakın ateş üslerinden sağlanmıştır.

6. Ateş altına alınan hedefler, ayrıntılı bir analiz sonucu tespit edilmiş, defalarca doğrulanmış ve sivillerin yaşadığı meskun mahal olmadıkları kesinlikle tespit edildikten sonra hedef listesine dahil edilmiştir.

7. Harekâtta; 73 barınak, 6 sığınak, 18 mağara, 8 depo, 14 tesis/bina, 1 cephanelik, 9 uçaksavar mevzii, 3 kontrol noktasının etkili olarak vurulduğu belirlenmiştir.

8. Bu aşamada etkisiz hale getirilen terörist sayısını kesin olarak ifade etmek mümkün olmamakla birlikte, elde edilen ilk bilgilerden; hava taarruzunun teröristler üzerinde baskın tesiri yarattığı, 90-100 teröristin etkisiz hale getirildiği, 80’den fazla yaralı teröristin bölgedeki hastaneler ve köylere taşındığı, çok sayıda terörist ile temasın kesildiği, çok sayıda teröristin yerel sivil halkın bulunduğu köylere kaçarak halkı canlı kalkan olmaya zorladığı öğrenilmiştir.

9. Ayrıca, hava harekâtı icra edilen bölgelere basın mensuplarının ve yerel halkın girişinin bölücü terör örgütü tarafından engellendiği, bu hususun bölgedeki gerçek zayiat ve hasarı gizlemeye yönelik olduğu, temas kurulamayan teröristlerin ise örgütten kaçmış olabilecekleri değerlendirilmektedir.

10. Diğer taraftan, 19 Ağustos 2011 tarihinde, nokta istihbaratına dayalı olarak yurt içinde icra edilen hava harekâtında 5 teröristin etkisiz hale getirildiği ve etkisiz hale getirilen teröristlerin 17 Ağustos 2011 günü Hakkari-Çukurca karayolunda 9 güvenlik görevlisinin şehit edildiği eylemi düzenleyen gruba mensup oldukları öğrenilmiştir.

11. Harekâta ait kesin değerlendirmelere ulaşıldıkça kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu bakımdan bilgi ve belgelere dayanmayan, ayrıca Genelkurmay Başkanlığınca teyit edilmeyen haberlere itibar edilmemesi önem arz etmektedir.

12. Irak’ın kuzeyi ve yurt içi bölücü terör örgütünün faaliyetleri açısından yakından izlenecek, hava ve kara operasyonlarına devam edilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fırtınam.. -- 23 Ağustos 2011; 10:31:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hummer_two_four

beyler ben diyorum ki bizim ordu keşke predator-helikopter çiftini dağda bayırda kullanacağına amerikanların ac-130 ları gibi tam silah donanımlı kargo uçağı üretip onlarla doğuda daha iyi işler çıkaramazmıyız şu anda bildiğim kadarıyla doğuda dağdaki hedefler lazerlerle belirleniyor daha sonrada obüslerle veya f 16 larla vuruluyor bana göre ac-130 iyi fikir ama bilmişlik yapmayıda sevmem ordu hangisini biliyorsa o iyidir bize karışmak düşmez

O AC-130'lar o kadar yavaş ki keklik gibi avlanır dağda.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rammstein

quote:

beyler ben diyorum ki bizim ordu keşke predator-helikopter çiftini dağda bayırda kullanacağına amerikanların ac-130 ları gibi tam silah donanımlı kargo uçağı üretip onlarla doğuda daha iyi işler çıkaramazmıyız şu anda bildiğim kadarıyla doğuda dağdaki hedefler lazerlerle belirleniyor daha sonrada obüslerle veya f 16 larla vuruluyor bana göre ac-130 iyi fikir ama bilmişlik yapmayıda sevmem ordu hangisini biliyorsa o iyidir bize karışmak düşmez

O AC-130'lar o kadar yavaş ki keklik gibi avlanır dağda.

aslında senin dediğin doğru ama ben şöyle düşündüm o ac-130 lar yüksek mesafeden de bombalama işini göremez mi dağdaki itlere karşı?

ac'ler çok yüksekten uçmuyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.