Şimdi Ara

Özel mi? Devlet mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
11.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • öncelikle anladığım kadarıyla sağlık sektöründe bir alan istiyorsunuz ve özel okullara verilebilecek paranızda var.

öyleyse niye özel bir okulda dişçilik veya bir sene daha hazırlanmayı düşünmüyorsunuz.

bilkent ee çok kaliteli bir okuldur imkanınız varsa gaziye defalarca tercih edilir, ama gerçekten çok zordur ve emeğinizin karşılığını almakta zorlanabilirsiniz

@berat23 ün belirttiği kurumların sayısı ve alacağı adamlar bellidir, çalışanlarına gerçekten iyi imkanlar sunarlar ama bilkent gibi okulda istedikleri ortalama şartını sağlamakta zorlanabilirsiniz.

bir de konumuzla direkt alakası yok ama ankarada yaşayan arkadaşların vizyonu nedense ankardaki kurumlarla sınırlı oluyor. ea okumuşsa devlette bi memurluk, say okumuşsa aselsan, havelsan vs..

dünya global geniş düşünün ne türkiye ne dünya ankaradan ibaret değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

Orjinalden alıntı: Ata

Mesleğinizle ilgili bilgileri iyi öğrenirseniz, bu alanda İngilizce'nizi üst sevilyelere çıkartırsanız ve yazı tatil yerine staj yaparak geçirirseniz hedefinize ulaşırsınızDumlupınar Üniversitesi'nden mezun olan hocamın arkadaşı bu dediklerimin canlı örneğidir.Kendisi şu anda çok iyi bir yerde çalışıyor.

yaşın kaç bilmiyorum ama tek tük çıkan istisnalar olabiliyor.bakın aselsanda çalışan mühendislere aralarında dumlupınar üni. mezunu varmı,veya bu 5 üni. dışında kaç eleman var,ondan sonra tartışalım.

Her şey sizde biter... Aselsan olmazsa yurt dışına gidersiniz.Bir sürü mühendis biliyorum, orta sıralarda üniversitelerden mezun olan.Yurt dışında kendilerine iş buldular.

• şimdi birkaç arkadaş madem özele gidiyorsun neden özel dişe gitmiyorsun demiş...öncelikle konuyu okuyup fikirlerinizi paylaştıgınız için tekrar teşekkür etmek istiyorum..yemin ederim çok samimi ve dürüstçe konuşacağım..durum şudur:

Devlette diş ve ecz..olmayacak gibi durunca önce özel falan hiç düşünmeden direk gazideki mühendislikleri düşündüm..daha sonra bilkent ee de okuyan çok yakın bir tanıdıgım "gazi yerine bilkent ee ye gel bilkentin eğitim kalitesi ve sunduğu imkanları iyi kullanıp kendini geliştirir çok iyi bi herif olursun" dedi...bende iyice araştırdım sitesinden..öğrencilerinden..mezunlarından...

şimdi hakkaten komik gelebilir ama samimiyetimle söylüyorum..ben ankarada çok iyi bir anadolu lisesine girdim..lisede biraz kafam başka şeylere kaydı(bi kızı sevelim dedik gençliğimiz kaydı) ve 2008de ham 205puan yaptım..okuldanda 70geliyor...mezun olarak bu sene hazırlandım..yemin ederim çalışmadan yaptım ben zekiyim ayakları yapmıyorum elbette çalıştım ama mezun olmak zor bir şey..boşlukta kalıyor ve kafayı yiyor insan..böle sıkıntılar bastı beni ve ortalama bi çalışma ile ham puanımı 205den 260 a çıkardım..ve işin doğrusu kendime güveniyorum..diş hekimi olmaktansa böyle bi işte yeteneklerimi kullanıp daha güzel yerlere gelebileceğimi düşünüyorum...yani inanın şuan bilkent ee beni diş hekmliğinden daha çok heyecanlandırıyor..o yüzden buraya kaymış durumdayım..

bu arada lütfen bi tarafı kalkık gibi düşünülmesin..elbette herkes 270-280 alıyor..bir çoğunuz benden çok daha yüksek yapmıştır...bilkent ee yi burslu okuyan adamlar şaka gibi full falan yapıyor..ama ister cahil cesareti diyin ister üni ye girmeden önce bende böle sallıyordum diyin...Allah utandırmaz da inşallah bilkent ee ye girersem kalmadan ve iyi bir ortalama ile ordan çıkacağıma inanıyorum...

bir arkadasım neden bir daha hazırlanmayı düşünmüyosun demiş..ona da cvp vereyim..abi hakkten çok zor olur benm için artık bi üni ye gitmeliyim diye hissediyorum..mazallah kafayı yiyebilirm..çünkü mezunluk heleki 2.kez mezun olmak çok zor benm için..bi kez daha dersane öss stresi yaşatmasın Allah ım kimseye...

• çok saçma muhabbetler dönüyor. İyi bir üniversiteden mezun olmak ömür boyu artıdır. Ama en çok etkisi ilk işe girerken yaşanır. Sonra iş tecrübesi daha baskın hale gelir. Eğer dandik bir üniv'den mezun olan biri, iyi bir iş tecrübesi edinirse, kaliteli üniversiteden mezun olanları geçebilir.

Ama şu da var, iyi bir üniversiteden mezun olanın, iyi bir iş bulup, iyi bir iş tecrübesi edinme ihtimali daha çoktur. Dolayısı ile üniversite seçimi çok önemli. Ama aradaki fark ilerde kapatılamaz diye birşey yok.
  • Ya zaten hakkten bi fark olmasa neden millet össde bi taraflarını yırtsınki...gider anadolu da doğuda bi yere..bence şu var eğer devlette falan iş düşünülüyorsa kpss kpds falan bi sürü sınav var yine..o zman okulun çok önemi yok kabul...ama özel sektörde insan kaynaklarında çalışan yengem de söylüyor herkes de söylüyor..önce üniversiteye ve dile sonra not ortalamasına bakıyoruz diyo..birde yüksek lisans olursa tadından yenmezmiş...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.