Şimdi Ara

Özel mi? Devlet mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
11.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • saol berat ya valla huzur verdin içime ferahlık verdin
  • türkiyede mühendislik para etmez diyen kimse halt etmiş.bilkent eee 3.5 üzeri bir ortalama ile bitir, aselsan ,havelsan vb. tsk güçlendirme vakfının ortak olduğu şirketlerde 3 civarı bir maaş ile işe başlarsın çok aykırı bir durum olmadıkça. ki bu maaşın başlangıç.bunun yanında işten çıkarılma durumun çok az, yol sorunun yok,yemek sorunun yok yani bu şirketler özelde devlet şirketi gibi.

adam bitirmiş bilmenere üni. elektronik,elbette bulacağın işde onunla orantılı olacak.kimse mucize bekleemsin,ne kadar ekmek o kadar köfte.bu amerikadada böyle ugandadada böyle.

tabi mühendislik öyle basit değil,yeri gelir 3 gün 4 saat uykuyla gezersin:) seven adam yapar.mühendislikte tıp gibi herkese özgü olmayan bir meslek(gerçi tüm meslekler aşşağı yukarı böyledir)
  • tamam parası icin bakmanız normal ama insan sevdigi isi yapmalı ,birkac sene sonra sevmediginiz isi yapmak hayattan bezmenize yol acar
    bence öncelikle sevdiginiz ve yapabilceginiz işi düsünün
  • TOBB'a burslu gidebilirsin.İncele derim.
  • Ata TOBB un elektrk-elektronik ve endüstri sine baktım..bursluları 350-360 civarında...benm puanı 330 bekliyorum...paralısına zaten tutuyor tabi..paralı 310 falan....acaba söylediğin farklı bişey mi var ben mi anlayamadım..teşekkürler şimdiden...

berat ben aslında hep diş hekimliği istemiştim..kısmet değilmiş dedm sonra mühendisliğe döndüm...bilkent ee gerçekten bi ara bana diş hekimliğini bile unutturdu..çok heyecanlandırmıştı beni..ama 1-2 gündür vereceğimiz paranın değmeyecegini falan düşündüm canım sıkkındı hakkten...sen beni rahatlattın çok saol kardesm...ki madem mühendislik ii deil neden türkiye 1.leri hep müh. yazıyor değil mi yaw..en nihayetinde türkiye de derece yapmış insanlarla aynı diplomayı almak hakkten hoşuna gidiyo insanın...

fod vallahi para derdinde olmam fazla....ama özel okula gidince o parayı çıkartırmıyım diye düşünmek durumudayım..tabiiki herkes sevdiği işi yapmalı ama ben açıkçası mühendisliğe de yeteneğim oldugunu düşünüyorum..sevmek tabii ki önemli...ama bence istemek de önemli...istersem ki şu an gerçekten heyecanla istiyorum bu işi yapabileceğimi düşünüyorum..saolasın...

• quote:

Orjinalden alıntı: abuja1

Ata TOBB un elektrk-elektronik ve endüstri sine baktım..bursluları 350-360 civarında...benm puanı 330 bekliyorum...paralısına zaten tutuyor tabi..paralı 310 falan....acaba söylediğin farklı bişey mi var ben mi anlayamadım..teşekkürler şimdiden...

berat ben aslında hep diş hekimliği istemiştim..kısmet değilmiş dedm sonra mühendisliğe döndüm...bilkent ee gerçekten bi ara bana diş hekimliğini bile unutturdu..çok heyecanlandırmıştı beni..ama 1-2 gündür vereceğimiz paranın değmeyecegini falan düşündüm canım sıkkındı hakkten...sen beni rahatlattın çok saol kardesm...ki madem mühendislik ii deil neden türkiye 1.leri hep müh. yazı

TOBB'da burs alma olanakları fazla.İkinci sende burs alan birçok öğrenci varmış.Yarı burs gibi.

• Ben bunu Boğaziçi, İTÜ gibi ünlü okulların mezunlarına sordum hatta sormakla kalmadım muhabbetlerine direk tanık oldum. Dedikleri şuydu iş bulamıyorum. Dedim boğaziçili olunca herkes size iş teklif etmiyormu dediğimde verdikleri cevap gülmek... Mezun derneklerinde aktif olanlar iş konusunda birbirini tutuyorlar doğru ama özel sektörde mezun olduğun üniversite sorulan en son şeyler arasındadiye söylediler. Önemli olan üniversitede kendini ne kadar geliştirdiğin. Yani bir X üniversitesinden iyi bir şekilde gelişip mezun olan biriyle Boğaziçi'nde yatıp da zar zor geçeni bir tutmuyorlar. Dil derecen , katıldığın etkinlikler, erasmus daha önemli.
    Yani gireceğin işin kalitesini ve maaşını bunlar belirliyor.

Gelelim özel üniversitenin avantajına. Özel üniversiteler nüfuzlu kişiler tarafından ( koç ,sabancı ..) kendine veya piyasaya eleman yetiştirme amaçlı öğrenci aldığından dolayı sana sağladıkları olanaklar daha fazla. Mezun olunca işin hazır diyorlar ama önemli olan nasıl bir iş olacağı. Özel ünivrsitede para verip senin aldığın şey iş garantisi değil aslında. Kaliteli eğitim, kendini geliştirme, iyi mevkilere kolay geçiş için destek. Şöyle düşün üniversitede yüksesk lisans yapmak için yurt dışına gideceksin ama devlet üni. iyi olmaktan daha fazlası gerek ( hocalarla ilişkin mesela ),özel üniversitede de az-çok vadır belki ama kimse senin önünü tıkayamaz böyle bir durumda.zaten okulun kuruluş amacına uygun olmaz bu. Özel okullar konusunda benim düşüncem bu

Dipnot: Meslek seçme kriterlerini gözden geçir

• pisikopat_5 öncelikle teşekkür ediyorum..kızma ama kafamı iyice karıştırdın...

Ya ben hakkten diş istiyodum ama ne yazıkki olması zor duruyo...mecburen mühendisliğe dönmek durumunda kaldım...şimdi bende dil yok ingilizce 0 yani...bilkentteyse ingilizce biliyorsun...ne biliim sırf bu bile beni çekiyo...sen ne yap diyorsun..devlete git sonra dil kursuna git bişeyler yap kendini geliştir mi....yoksa özelin avantajlarını söylemişsin özel e git mi.....ben koç ve sabancıya gidemem...çünkü hem özel hem şehirdışı olmaz....ya bilkent ee ya gazi endüstri-makine-inşaat ya da yıldız teknik elektrk müh......ama ytü için verecegin masraf bilkent e yakın o yüzden ytü pek düşünmüyorum....

Fikirlerini bekliyorum...saol şimdiden

• Sağlık alanına yönelrisen okulun devlet ya da özel olması farketmez zaten... Eğer imkanın varsa eczacılık, dişçilik vb oku. Hatta git hemşirelik oku :P

Hee olmuyo diyosan o dediklerin arasında bilkent çok çok daha ağır basıyo bilmiş ol. Zaten gazi ünv dışardan gözüktüğü kadarıyla rahat bi okul değil yani içindekiler tabi daha iyi bilirler de...
  • Macera aramam, kendi şehrimdeki bi devlet üniversitesinden tercihlerimi yapardım.

Arta kalan paramla güzel bi araba alırdım, paşalar gibi okurdum kafam rahat gönlüm rahat.

Bilkent üniv mezunu ile anadolu üniv mezunu arasında dağlar kadar fark yok bunu kafanıza sokun artık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 720p

Macera aramam, kendi şehrimdeki bi devlet üniversitesinden tercihlerimi yapardım.

Arta kalan paramla güzel bi araba alırdım, paşalar gibi okurdum kafam rahat gönlüm rahat.

zamanında bende öyle yaptım.gerçi dandik bir üniversiteye gitmedim.

quote:

Bilkent üniv mezunu ile anadolu üniv mezunu arasında dağlar kadar fark yok bunu kafanıza sokun artık.

http://www.mikes.com.tr/
    ben susayım işe alacaklar konuşsun.insan kaynakları>olanaklar bölümüne göz atın,adamların öncelikli üniversiteleri neler görün.

• quote:

oha artık o kadar da değil yani
  • Selam,
    Şimdi ingilizce konusunda gercekten kotu veya yeteneksız olanlar var doğru ama bu bir yıllık bir ingilizce eğitiminini de geçemeyecekleri anlamına gelmiyor. zaten o okulların eğitiminden birşey öğrenemeyip kursa gitmek biraz tembellerin yapacağı birşey olur. Ama sana şunu söyleyeyim gerçekten iyi bir iş istiyorsan ing. ana dilin gibi şart. Özel üniverstitenin bir güzelliği istediğin zaman ikinci dil için de eğitim alabiiyorsun.

Devlete gidip de kursa gitmek bence bunun yerini tutmaz. Çünkü kursta İng ders görmek ile hocanın ing ders anlatması aynı olmaz bence. Tabi ing biraz daha ağır geçebilir hazırlıkta ama sonucta hazırlık diye kucumseme.

Benim ablam bahçeşehirde dil bölümünde okuyor. Hazırlıkta başarısından dolayı burs sıralamasına girdi ama aynı zamanda az daha hazırlıkta kalıyordu neden çnkü speaking i veremedi 4 denemede de. Onlardan biraz daha ağır hazırlık istiyorlardı o yüzden oldu diyordu ama sonuçta iyi bilenlere de boyle şey olabiliyor. Ki o bana "benim bilkentte okuyan hocam oranın ing. 'sinin daha zor olduğunu söyledi" demişti bana.

Asıl istediğim dişçilik diyorsun ama olmadı diyorsun madem öyle neden özel mühendislik yazana kadar özel dişçilik yazmıyorsun ? özel dişçilik yok mu gidebileceğin ? ( Ankara'da va mı bilmiyorum Yeditepede vardı )

Bilkentin eğitim masrafı Koç, Sabancı .. gibi çok değil il dışına gidine kadar bilkente giderim diyorsan isabetli olur. Çünkü çalışırsan alacağın eğtim daha kaliteli olacaktır. İstediğin bölüme bak hocaların adlarını internete yaz bak bakalım ekşide öğrenciler onlar hakkında ne demiş iyi bölümler mi gerçekten. Kontenjanları da daha sınırlı hocayla yakın ilişki de bulunabiliyorsun ( tabi o kadar da değil ;) )

Ben sana direk şunu yap diye birşey demedim durumları ortaya koymaya çalıştım o yüzden kafan karıştı bence. Önemli olan kendini geliştirmen dedim.Evet ama üniversiteye herkes bir gazla girer sonra tozutur. Özele gidip ödediğin paranın hakkını veremeyeceksen devlete git. Ama aksi durumda Bilkent ödediğin parayı hak edecektir.

Puanım düşük geldi diye hemen mühendislği de sarılma önce bir istrediklerini yaz ne olacağı belli olmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

ben susayım işe alacaklar konuşsun.insan kaynakları>olanaklar bölümüne göz atın,adamların öncelikli üniversiteleri neler görün.

Mikes'dan başka yüzlerce şirket var.Mühendisseniz global düşünmeyi öğrenmeniz gerek

• quote:

Orjinalden alıntı: Ata

quote:

quote:

Mikes'dan başka yüzlerce şirket var.Mühendisseniz global düşünmeyi öğrenmeniz gerek

mikes ayarında olupta bu standartları istemeyen işyeri varmı? bu dediğiniz doğal seçilim mantığına ters.

• quote:

quote:

quote:

quote:

mikes ayarında olupta bu standartları istemeyen işyeri varmı? bu dediğiniz doğal seçilim mantığına ters.

Mesleğinizle ilgili bilgileri iyi öğrenirseniz, bu alanda İngilizce'nizi üst sevilyelere çıkartırsanız ve yazı tatil yerine staj yaparak geçirirseniz hedefinize ulaşırsınızDumlupınar Üniversitesi'nden mezun olan hocamın arkadaşı bu dediklerimin canlı örneğidir.Kendisi şu anda çok iyi bir yerde çalışıyor.

• quote:

Mesleğinizle ilgili bilgileri iyi öğrenirseniz, bu alanda İngilizce'nizi üst sevilyelere çıkartırsanız ve yazı tatil yerine staj yaparak geçirirseniz hedefinize ulaşırsınızDumlupınar Üniversitesi'nden mezun olan hocamın arkadaşı bu dediklerimin canlı örneğidir.Kendisi şu anda çok iyi bir yerde çalışıyor.

yaşın kaç bilmiyorum ama tek tük çıkan istisnalar olabiliyor.bakın aselsanda çalışan mühendislere aralarında dumlupınar üni. mezunu varmı,veya bu 5 üni. dışında kaç eleman var,ondan sonra tartışalım.
  • Bu dediklerin çok özel şirketler, çünkü yeni bir teknoloji üretme odaklı çalışıyorlar.Buraya her üniversiteden değil sayılı üniversiteden de sayılı öğrenci girebilir.
    Bu konuda üniversite çok öenmli demek de hiç önemli değil demek de yanlış olur bence
  • ya bölümüne göre değişir bence özel üniversite diyerek hepsini kapsamayalım bazı üniversitelerin bazı bölümleri cidden 4+ sene boyunca çocuk takılsın diye gönderilen yerler var ki devlette bazı bölümler aynı klasmanda.
    tek tavsiyem yapabiliyorsan devlete gir herş şekilde ii bölümlerin eğitimide sosyal ortamlarıda okul imkanlarıda normal bi vatandaş için iyidir zaten sonuçta ders görmeye gidiyoruz okullara değilmi
  • quote:

quote:

Macera aramam, kendi şehrimdeki bi devlet üniversitesinden tercihlerimi yapardım.

zamanında bende öyle yaptım.gerçi dandik bir üniversiteye gitmedim.

quote:

Ya arkadaşım cümleyi iyi okumamışsın, aralarında "dağlar kadar fark yok" diyorum. 2 si de aynı demiyorum.

Bilkent üniv mezunu ama odun, kendini yetiştirmemiş, dersleri zar zor geçmiş, ingilizce konuşamayan( örnekleri mevcut gidin bilkente turist ayağına yatın konuşmaya çalışın öğrencilerle ya da odtuye gidin boğaziçiye)

Siz zannediyor musunuz ki her bilkent mezunu müthiş donanımlı mezun oluyor, şakır şakır ingilizce konuşuyor. Hayır. %90 ı ing konuşmakta zorlanıyor.

Yani iş biraz sana kalmış. Sen adam gibi okur, alanında ii bilgi sahibi olursan, derslere geçmek için değil öğrenmek için çabalarsan, ingilizceni geliştirmek için çabalarsan bu bilkentlinin önüne geçmiş olursun.

Yani o dedikleri olay var ya, biz odtu ya da bilkentten alıyoruz. Her başvuran odtuluyu de almıyorlar işine yarayacak adamı arıyorlar.

İnanın ki Türkiyenin sayılı üniversitelerinden odun gibi mezun olan o kadar çok adam var ki..

Yani siz gözünüzde büyütmeyin bilkenti felan. Evet bilkent çok sağlam bir eğitim veriyor anadolu üniversitelerine göre ama mubalaya gerek yok.

Bu eğitimi sen alırsan adam olursun almassan sürünür gidersin.

Yani her şey sana kalmış. Bu etiket olayını yapan şirketler genelde özel kurumlar oluyor, kurucusu hangi üniv den se genelde ordan adam alıyor.

Ama kurumsal ve köklü şirketler dediğini pek uygulamaz. Çünkü anad. üniv mezun olmuş ama işine yarayacak adamı kaybetmek istemez.

Sonuçta etiket sadece etikettir. Önemli olan o etiketi ne derece gösterebiliyorsun, kendini ne derece anlatabiliyorsun bu önemli.

Edit: Bu arada işin içinde olan biri olarak söylüyorum, istersen diyarbakırdan mezun ol, torpilin varsa bu memlekette giremeyeceğin şirket yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 720p -- 2 Temmuz 2009; 21:02:33 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.