Şimdi Ara

Özel sektör de....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar mühendisleride dahil olmak üzere mühendisleri eziyormuşlar duyduğuma göre az paraya çok çalıştırmak istiyormuşlar bana bu konuyu açarmısınız beyler böyle bir durum varsa türkiyede mühendis fln olmam yahu

• Hangi sektörde adam ezmiyorlarmış?
  • Bana özel sektörde ezilmeyen bir bölüm söyle, tıp hariç.
  • Diplomayı aldım , bilgisayar mühendisi oldum diye beni havada kaparlar diye düşünme. Hangi üniversite mezunu olursan ol. Kendini geliştirmediysen en fazla ilk girişte belki bazı şirketler üniversitenden etkilenip işe alırlar ama işi bilmediğini anladıkları an kapı önüne koyarlar. Junior (yeni mezun) isen zaten ezilmeye müsaitsin demektir. Zamanla eğer bir alanda iyiysen tecrübelisin diye daha iyi maaşlar alabilirsin. Bilgisayar mühendisliği eğitimi aldın diye seni işe almazlar, işlerine yarayan bir veya birkaç alanda gerçekten iyiysen iyi ücretle işe alınırsın. yüksek puanla alan teknik bir üniversiteden mezun bilgisayar müh. arkadaşımı 900tl ile işe başlattılar. Arkadaş çok zeki birisi ama kendini geliştirdiği alanlarda çalışabilecek mezun çok olduğundan çok fazla bir özelliği yok. .NET yerine Oracle konusunda iyi olsaydı Oracle konusunda üniversiteden beri kendini geliştiren Kocaeli Üniversitesi Mezunu arkadaşım kadar iyi ücretle çalışıyor olabilirdi. Kocaeli mezunu arkadaşım da eğer kendi çabalarıyla Oracle'da yetişmemiş olsaydı sadece diploması ile şu anki kadar iyi konuma gelmesi zordu. Kendi işini yapabilecek kadar çevren geniş ise o zaman .NET bilginle kendi işini yaparak iyi para kazanabilirsin. Ya işverenlerin aradığı nitelikte olacaksın ya da kendi işini yapabilecek. Aksi takdirde her türlü sömürülürsün.

• iyi bir mühendis olursan el üstünde tutulursun yoksa ezerler tabi.
  • iyi bir mühendis günde 2 saat ders calıssa yeter mi fazlası bozar beni de
  • Durum yeni mezunlar açısından ne çok kötü (yeni mezunlar iş bulamıyor, kapı önüne koyuyorlar, bulanlar günde 15 saat düşük ücretle çalışıyorlar vs.) ne de çok çok iyi (Çok ciddi paralarla işe başlayanlar var ama azınlıktalar, genelleme yapmıyorum ondan). Yeni mezun olarak işe başladığınızda işveren sizin bilgi düzeyinizi zaten biliyor ve ona göre sorumluluklar alıyorsunuz. Tabi önemli olan zamanla iş ortamında kendinizi geliştirmeniz ve sorumluluk alabilmeniz. Bu da zamanla oluyor.

Maaş olayı en başta firmanın ücret politikası olmak üzere, sizin teknik altyapınız, deneyiminiz, mezun olduğunuz üniversite, yabancı dil durumunuz vb. çok değişik parametrelere göre şekillenir. 1500 TL'nin altına işe başlayanı ben görmedim. Düşük ücretle başlasanız bile en fazla 1-2 yıl bu durum böyle devam eder. Sektörde proje deneyimi = paradır. Deneyimli adama her zaman ihtiyaç vardır ve inanın belli alanlarda işveren deneyimli personel bulamamaktan şikayetçi. Bilişimde yüksek maaş almanın en güzel yolu, gerekli deneyimi cv'nize ekleyip daha iyi yerlere başvurmaktır. Düşük ücretli de olsa bir yerlerde işe başladıktan sonra birkaç ay sonra bile iyi yerlere gelmek, güzel paralar kazanmak mümkün, çevremde örneklerini gördüm. Ayrıca firmalar genelde cv araştırırlar, o nedenle kariyer.net, linkedin gibi platformlarda güncel cv bulundurmakta fayda var. Bilişim sektörünün (+ bilgisayar mühendislerinin çalışabileceği telekom, finans, savunma sanayi, sağlık sektörleri vb.) önü her zaman açık ve hızla büyüyen bir sektör, öğrenci arkadaşlar boş adamların saçma sapan yorumlarını kaale almasınlar.

Şunu unutmayın, işveren sizi x, y üniversitelerinden mezunsunuz diye değil, sizin üzerinizden daha çok para kazanmak için sizi işe alıyor. Dolayısı ile oyunun kuralları buna göre ve dengeli olmak önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 14 Temmuz 2011; 18:33:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.