garantiden değiştiği için aracın garantisi ile birlikte biter.
Garantiden değişen parçalarında ayrıca garantisi var 6 ay yada 1 yıl olması lazım yani aracın garantisi bitince bitmiyor.
Geçmiş olsun,hakikaten sıkıntılı bir durum...
Aracın garantisinin uzatmak gibi bir durum varmı?... Varsa uzatmanızı tavsiye edeceğim...
bana mais yetkili servisinden verilen bilgi böyleydi
Herkes VW'ye çamur atmaya kalkmış ama göründüğü gibi şanzuman garantiden değişiyor. Geçmiş olsun sizede. Ben olsam kullanmaya devam ederdim. Kullanmamak için hiç bir sorun yok.
Aracın garantisini uzatamıyorum. İlk 17 ay içinde uzatmak lazımmış. Ben ilk 18 ay içinde zannediyordum. Herşeyi son ana bırakan bir yurdum insanı olarak ben de 18 ayın dolmasına son birkaç gün kala garantiyi uzatmak için başvurdum. 18 aylık sürenin 17 aya çekildiğini söylediler. Bir nevi tuzağa düşmüş oldum. Bu arada uzun süredir DSG'min bozulmasından korkuyordum. Korktuğu insanın başına geliyor. DSG kullanırken okuduklarımdan etkilendiğimden midir nedir çok narin her an dağılacak birşey kullanıyormuş gibi hissediyorum. Bence VW'in 7 ileri kuru tip DSG hakkında benim gibi pimpirikli insanları rahatlatacak birşeyler yapması lazım. Bir sonraki aracım kesinlikle kuru tip DSG olmayacak. Ama sadece DSG'yi kapsayacak şekilde 5 yıllık bir garanti verseler DSG'ye devam derdim. Gerçekten sürüş zevki bambaşka. Motorun gücünü yutmadan fazlasıyla veriyor. Ama 2 yıl garantili bir DSG'li araca binilmezmiş. Bu arıza 4 ay sonra gerçekleşseydi ne kadar ödemek zorunda kalırdım acaba.
quote:
Orijinalden alıntı: yirthan
garantiden değiştiği için aracın garantisi ile birlikte biter.
saçmalığın dansikası ama maalesef öyle.
kanun bariz bir şekilde servise ,garanti süresi doluncaya kadar idare edecek parçayı tüketiciye itele diyor...
ben arkadaşın yerinde olsam aracı satarım, dsg ile oyun olmaz.
biz parasıyla turboyu değiştirdik.2 yıl garanti verdiler.bu olay saçma olmuş
quote:
Orijinalden alıntı: plumpocket
Aracın garantisini uzatamıyorum. İlk 17 ay içinde uzatmak lazımmış. Ben ilk 18 ay içinde zannediyordum. Herşeyi son ana bırakan bir yurdum insanı olarak ben de 18 ayın dolmasına son birkaç gün kala garantiyi uzatmak için başvurdum. 18 aylık sürenin 17 aya çekildiğini söylediler. Bir nevi tuzağa düşmüş oldum. Bu arada uzun süredir DSG'min bozulmasından korkuyordum. Korktuğu insanın başına geliyor. DSG kullanırken okuduklarımdan etkilendiğimden midir nedir çok narin her an dağılacak birşey kullanıyormuş gibi hissediyorum. Bence VW'in 7 ileri kuru tip DSG hakkında benim gibi pimpirikli insanları rahatlatacak birşeyler yapması lazım. Bir sonraki aracım kesinlikle kuru tip DSG olmayacak. Ama sadece DSG'yi kapsayacak şekilde 5 yıllık bir garanti verseler DSG'ye devam derdim. Gerçekten sürüş zevki bambaşka. Motorun gücünü yutmadan fazlasıyla veriyor. Ama 2 yıl garantili bir DSG'li araca binilmezmiş. Bu arıza 4 ay sonra gerçekleşseydi ne kadar ödemek zorunda kalırdım acaba.
17.000 tl. cik.
Bakımlarda değişen parçalarda 2 sene daha garanti veriliyor, yalnız bende garantiden değişen yeni ekipmanın da ayrıca bir garanti süresi var diye duymuştum, yarın veya pazartesi Ankara-Çankaya Doğuş Otomotiv'den Göktuğ beyden konuyla ilgili bilgi alacağım. Tavsiyem, araç yapıldıktan sonra bir süre daha binmeniz(değişimden hemen sonra satışa çıkarmak göze batabilir), hala içinize sinmeyen birşeyler varsa satmanız, yoksa devam etmenizdir. DSG'si değişen çevremde yok ancak Tiptronic Golf'ün şanzımanını değiştirip 4 sene boyunca hala kullanan mevcut. (1.6 FSI 115hp -6ileri tiptronic araç 2005 model, şanzıman 2007de değişti)
Az önce arabamı sahibinden.com'da satılığa çıkardım. Şu an serviste olduğunu, şanzımanının değişeceğini de yazdım.
quote:
Orijinalden alıntı: feylesof2150
quote:
Orijinalden alıntı: plumpocket
17.000 tl. cik.
Hay maşallah. O kadar var mi yahu? Bu rakamlar otomatik almamam için bir sebep. Gerçekten garanti bitip bu arıza çıksa adamın ocağına incir ağacı diktirir yahu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme