Şimdi Ara

ÖZEL TIPTAN DEVLETE YATAY GEÇİŞ YAPAN? (20.8k)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diş sanırım gelir diye düşünüyorum. Ama istediğim tıp. Özelde yazıp devlete geçiş yapan varsa bilgilendirebilir mi? Not ortalaması falan çok mu zor lys puanım çok mu dezavantaj sağlar bana? (20.8k)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cerrahpaşanın yatay geçiş sonuçlarına bakmıştım biri kemerburgazdan cerrahpaşaya geçmiş , 430 filandı puanı ama 4 ortalama yapmış . çoğu tıp fakültesi puana bakıyor geçiş yaparken bakmayanlar 10 - 15k aralığı olanlar ve cerrahpaşa araştırdığım kadarıyla . geçiş için 3.5 ve fazlası ortalama olmalı 100lük sisteme göre 90dan fazla
  • berryrreb kullanıcısına yanıt
    Peki 90 üzeri yapmak çok mu zor? Günü gününe çalışsam yapılamaz mı özel ünilerde?

• Minervath M kullanıcısına yanıt
    ben tıp okumadığım için duyduklarımı söyleyeyim , tecrübe etmedim yani .

tıp okuyanlardan duyduğum ygs-lys'ye hazırlanmanın tıp okumaktan çok daha kolay olduğu . yani zor bir şey tabi ortalama kasmak . düzenli disiplinli çalışmaya alışkın olmalısınız . 90 üstü ortalama aşağı yukarı tüm derslerden 90 üstü notlar demek . ilk sene dersler nispeten kolay diye biliyorum ama geçiş yapmak isteyen başka insanlar da olacaktır , onlarla da yarışacaksınız . hele cerrahpaşa gibi okullara geçmek imkansıza yakın . 3.96 ile yedek olanlar var . katü gibi okullar için 3.4 falan yetiyor da bu da zor . 10 -15k aralığındaki devlet ünilerinin geçiş şartlarını , geçenlerin notlarını bir araştırın isterseniz . mesela cerrahpaşa için ortalama daha önemli ama bazı okullar üniversite yerleşme puanına bakıyor , hepsinin ayrı yöntemleri .

düzenli çalışırsanız olur tabi ama olay düzenli çalışabilmekte . ilk defa göreceksiniz bu dersleri , fakülte ortamına alışık değilsiniz vs. bir sürü dezavantajı var yani . oldukça zor bir şey bence ama en iyisi okuyan biriyle konuşmak

• O agnoyu yapabilecek adam 20k ya olmaz zaten

1 sene boyunca Günde 5-6 saat çalışman lazımki agnon yüksek olsun

• Mümkün fakat 3.9+ ortalama yapman ve senden yüksek kişilerin ortalamalı kişilerin başvurduğun okula başvurmamış olması lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.