Şimdi Ara

Özel üniversiteye gitmek enayilikmidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öyle diyolar buradaki resime tıklarsanız

Özel üniversiteye gitmek enayilikmidir?

• her özel üniversite için söylenemez.Bırak özel üniversiteyi devlet üniversiteleri çok mu iyi sanki özeller devletteki üniversiteleri çoktan solladı.Bir elin parmak sayısını geçmez şimdiki iyi devlet üniversiteleri.Kaliteli özel üniversitelerdeki eğitim ve hoca farkı zaten kendini belli ediyor.Adı sanı duyulmamış özel üniversitelerden bahsetmiyorum.Koç, sabancı, özyeğin, yeditepe,bilgi,bilkent,bahçeşehir,bilgi gibi üniversitelerin eğitim kalitesi belli.Gidip sütçü imam üniversitesinden mi elektrik elektronik mühendisi alır yoksa koç üniversitesinden mi?Artık özeller iyice fark yarattı.İnsanların düşündüğü gibi özel üniversite benimkinin yanında hiç kalır işe giremez muhabbeti geride kaldı.İmkanın varsa tam burslu %75 burslu üniversite oku.(Odtu İtu Boğaziçi'nin yeri ayrı.)Zaten özel üniversiteye gidip burssuz okuyan birinin okulu uzatmadan bitirdiğini görmedim.Benim arkadaşım 2008 girişli hala okumaya çalışıyor.

• arkadaşa katılıyorum her özelde okunmaz özellikle istanbula dünya özel açıldı bunların kaçı iyi tartışılır.ama yazıda üniversite okuyana da enayi diyor lise mezunu mu dolanalım
  • Kesinlikle enayilik değildir tabiki üniversitesine göre Koç,Bilkent,Tobb gibi üniversitelerde var Atılım,İstanbul Kültür,Ufuk gib üniversitelerde var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eaglee6 E kullanıcısına yanıt
    İstanbul da iyi olan ozeller hangileri hocam Koc Sabanci Yeditepe ve Bilgi disinda var mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışarıdan baktığında Lise, kolej gibi görünen apartman üniversitelere gidersen enayi olursun tabi ki. Semt ismiyle ilçe ismiyle, padişah ismiyle vs. üniversite açıyorlar artık. Amaç ne? Para. Ama sen Bilkent, TOBB, Koç, Sabancı gibi üniversitelere gidersen en akıllı en başarılı adamlardan olabilirsin, enayi değil...
  • Dostlar hedefiniz eğer üst düzey bir firma değilse ki onlarda zaten belli başlı üniversitelere bakıyorlar siz biliyorsunuz isimlerini, onların harici gideceğiniz üniversitenin hiçbir önemi yok makinedeyim ben mühendislik için örnekler vereceğim , çok fazla mühendis arkadaşım var onların gözlemlerini dinliyorum birde babam taksici , taksiye bir sürü mühendis biniyor muhabbet ediyorlar adam apartman üniversitesinde %50 burslu okumuş şimdi ihaledir projedir onlarla uğraşıyormuş daha neler var neler , kendi gözlemlerim stajlarım vs hepsini harmanlayıp özetleyince ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor. Eğitim kalitesiymiş bilmem neymiş hepsi hikaye sen zaten göreceğin o makine elemanları derse varya heh hayatın boyunca hiçbir yerde uygulamayacaksın. Firmaların bakacağı 3 temel şey şu.

İş deneyimi var mı?
    Dil biliyor musun ?
    Hangi programları biliyorsun ?

Yani o kıçı kırık gözüyle bakılan apartman üniversitelerinden mezun olan 3 de 3 ünü sağlasın diğeri orta ayar bi okuldan mezun olsun 3 de 2 sini sağlasın yüzüne bile bakmayacağını çok rahatlıkla söyleyebilirim ki üstteki saydıklarımı apartman üniversitelerinde daha rahat sağlayabilirsiniz Bende devletteyim bu arada özelde burssuz okuyup kendini tatmin etmeye çalışan birisi olarak algılamayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye'de burssuz özel okuyacağıma yurtdışında üniversite okurum daha mantıklı

• Sayılı üniversiteler hariç enayiliktir, katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: .Aslan.

Sayılı üniversiteler hariç enayiliktir, katılıyorum.
    Niye enayilik olsun yaa?

Koc sabanci falan da mi?

• Koç sabancı bilkent bu 3'ü enayilik değildir niye diye sorarsanız bunlar devamlı projeler üreten , altyapısı çok iyi olan ünüversiteler verdiğin para sana döner zaten merak etme bunlar para kurumları değil eğitim kurumlarıdır en önemlisi ama bunun dışında enayiliktir

• koç sabancı bilkent özyeğin üniversitesi bunlar ğercekten vakıf üniversitesi gerçek kurumsal yapıları var.diğerleri gibi değil.
  • bazı özel üniversiteler çok kaliteli ve köklü. onlar öğrencilerini kaptırmaz zaten koç gibi. ama bazı üniversiteler var sırf sosyalmedyada avukat mühendis bey gibi şeyler yazabilmek için okuyanlar var.

artan nüfusa göre üniversite sayısının çoğalması bence normal bir şey. ancak öyle mezun olmuş kişileri görüyorum ki ilkokuldan geçemeyecek kişiler var. zaten özel dediğin şey iyi ekmek yenilmesi için tanıdık olması lazım ya da dediğim gibi çok kaliteli özel üni bitirilmesi lazım. şansı devlette aranması lazım ama mezun ve nüfus çokluğundan zor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.