Kasa diyemedim sadece sistemin açıkta durmasını ve toz almasını engelleyecek bir düzenek hem istediğiniz fan takılabilir buyrun resim http://a1108.hizliresim.com/11/8/28/9165.jpg 1-SİStem bu şekil daha mı soğuk olur 2-6950lileri cf yapınca birini 1.ye diğerini 2.ye bağlayacağım sorun olur mu? 3-noctuanın performansı düşer mi 4-cam mı mika mı?(kalınlık 1cm olacak dış kabın) Çizim sonuçları 1-noctua bence 202mm derinlikten sonrasını kurtarır 2-Bu şekilde her türlü fan takviyesi yapılıyor 3-Yapımı kolaydır alttaki taban istediğin boyutlarda kendin 2cm kalınlığında yaptırabilirsin 4-Anakartı montelemek için ince kasa kapağı kullanabilirsin
Kusurum varsa özür dilerim inşallah konu doğru yerdedir Edit:O kadar uğraştım bir teşekkür
Daha demin dediğim gibi toz filtresi gerekebilir. ve içeriye hava üfleyen fanı eksoz fan olarak kullan ekran kartlarına üfleyen iki tane fan olsun yukardan ön tarafa bitane 20cmlik fan iyi gider o zaman ne sıcaklk fazla artar ne de bidaha uğraşmazsın artı fan taktırmak için kestirmeyle. ve cam olmasa daha güzel olur çabuk kırılır çizim güzel olmu detaylı çok iyi ve nereye koycaksın bunu :D
yere koyacağım ciddiyimn :D:D çocuklardan uzak bir oda ama kırılmaz olmazsa mika yaptırırız
psu ları paralel bağlamak için ne düşünüyorsun ? hazır kablo var mı türkiye piyasasında yoksa elle mi yapacaksın ?
hayır amatör işi basit iki kablo ile psuyu tetikleyen iki kablo var yeşil ve siyah onları birbirine bağlarsam psular aynı anda açılır ve böylece puf 610+550watt
Onu bildim, belki türkiyede kablosu vardır diye düşündüm yurt dışında var da bi sürü. neyse kolay gele ben de düşünmüştüm böyle bişeyler ama yeterince el becerim yok o konuda
quote:
Orijinalden alıntı: Tunai
Onu bildim, belki türkiyede kablosu vardır diye düşündüm yurt dışında var da bi sürü. neyse kolay gele ben de düşünmüştüm böyle bişeyler ama yeterince el becerim yok o konuda
hehe sağolun hocam aparat yok türkiyede zaten gerek mi var yahu bizde keskin türk zekası var :P:P:P
hehe sağolun hocam aparat yok türkiyede zaten gerek mi var yahu bizde keskin türk zekası var :P:P:P
Hocam google sketchup ile çizmişsin güzel de o anakartı falan nasıl koyuyoruz oraya?
Bende bir kasa tasarlıyorum da.
nasıl anakartı nasıl koyuyoruz gerçekte ni onuda düşündük eski kasanın atx bölümünü al kapağı platforma yapıstır yada montele anakartı da kapağa tak
quote:
Orijinalden alıntı: baruttttt
nasıl anakartı nasıl koyuyoruz gerçekte ni onuda düşündük eski kasanın atx bölümünü al kapağı platforma yapıstır yada montele anakartı da kapağa tak
çizime nasıl koydun onu diyom
olay basit istediğin anakartın resmini bul anakartın aynı ölçülerini milimetrik çiz sonra o resim sadece anakart olsun resimde arka plan beyaz sonra resmi mataryel olarak palete ekle boyama yani sonra tüm yüzeyleri onunla boya yapacağın anakart dikdörtgenini sonra boyanın metrekaresini ayarla tam anakart resim materyali dikdörtgene oturacak şekilde yap olay bitti:D şimdi üzerine pci slotu işlemci soketi vs vs resme bakarak herşeyi aynı boytta yaparsın:D
Yatay kasa ile dikey kasa arasında bence çok fazla bir fark yok. Isınan havanın yükseldiğini unutmadığın sürece mesele yok. Böyle bir kasa hele ki yerde duracaksa camdan olmaz, olmamalıdır. Kırılır dökülür sıkıntı olur. Pleksiden yapman lazım. Yerleşimi atmasyon yapmışsın anakart ve bileşenlerin anakart üzerindeki yerleri hesaba katıldığında daha farklı olacaktır. Yerde duran kasa her türlü toz çeker. Toz büyük bir sorunsa su soğutma kullanman daha sağlıklı olur.
quote:
Orijinalden alıntı: thunderwatcher
Yatay kasa ile dikey kasa arasında bence çok fazla bir fark yok. Isınan havanın yükseldiğini unutmadığın sürece mesele yok. Böyle bir kasa hele ki yerde duracaksa camdan olmaz, olmamalıdır. Kırılır dökülür sıkıntı olur. Pleksiden yapman lazım. Yerleşimi atmasyon yapmışsın anakart ve bileşenlerin anakart üzerindeki yerleri hesaba katıldığında daha farklı olacaktır. Yerde duran kasa her türlü toz çeker. Toz büyük bir sorunsa su soğutma kullanman daha sağlıklı olur.
hocam yerleşimi kablo düzeneği ve kullanışa göre yaptım cd romlar önde olurken jag girişleri usb girişleri vs bunlarda yanda olsun dedim :) toz için ise filitre kullanabilirim üste istersem 220 lik fan olabilir tabi daha doğru ve soğukluğu sağlayacak yerleşim düzeneği tavsiyesine açığım ;) yada extra fan ekleyin doğru yerlere
quote:
Orijinalden alıntı: baruttttt
quote:
Orijinalden alıntı: thunderwatcher
hocam yerleşimi kablo düzeneği ve kullanışa göre yaptım cd romlar önde olurken jag girişleri usb girişleri vs bunlarda yanda olsun dedim :) toz için ise filitre kullanabilirim üste istersem 220 lik fan olabilir tabi daha doğru ve soğukluğu sağlayacak yerleşim düzeneği tavsiyesine açığım ;) yada extra fan ekleyin doğru yerlere
Yerleşimi anakarta göre yapmalısın. CD-ROM, HDD, PSU gibi bileşenler kablolar izin verdiğinde sağa sola kaydırılabilir ama arka panel girişlerini, ekran kartı yerleşimini, işlemci soğutucusu yerleşimini, vs... anakarta göre ayarlamak durumundasın. Bence uygun boyutlu bir anakart resmini planına ekle ve bunun üzerine yerleşim kur. Hatta ben sana gönderivereyim bir örneğini birazdan. Toz filtresi işe yarar tabi. Üstte büyük fan bence de daha iyi soğutma sağlar. Doğru düşünmüşsün. 240'lık fan kullan
anakart boyutları ve her türlü slot 3 boyutlu çizdim zaten hocam bakarak ayarlayabilirim
Bence Oda Oda Yaparsan Alan Daraldığı İçin Hava Akımı Daha Hızlı Olacaktır HDD lerin Sıcaklığı SİSTEME Ulaşmaz Ayrıca PSU LARA Ayrı Bir Oda Yap 2 PSU Kendi kendini Soğutur
.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme