Soruları özelden sormayın, buradan sorun ve özelden sorduğunuz çoğu sorular başkaları ile aynı oluyor tek tek cevap vermek yerine hepsine birden cevap verebilirim bu şekilde < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 2 Ağustos 2022; 19:57:49 > |
Özelden yoğun istek üzerinde tercih bitimine 3 gün kala tıp(genel) hakkında SORU | CEVAP yapıyoruz
-
-
Alıntı
metni:Hocam 22k hangi tıpları önerirsiniz? Akredite tıp programları ve eski tıp fakülte programlarını öneririm, ve bakabiliyorsan tus ortalamalarına da bakabilirsin
https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2021/GENEL/TusDonem1-2degrapor_29122021.pdf buradan ulaşabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 2 Ağustos 2022; 20:12:51 > -
Alıntı
metni:Akredite soruları çok fazla geliyor, özellikle Ankara ing için? Akredite için bölümün mezun vermesi gerek, Ankara ing'in son sınıfları 5e yeni geçti. Ankara türkçe zaten akredite. Ankara ing de tüm şartları yerine getirdi. İlk mezunlarını verir vermez akredite alacaktır. Yurtdışına gitmek için hiçbir sorun yaratmaz
-
Alıntı
metni:Hemşireler hakkında zorunlu görev var mı diye bir soru vardı? Hemşirelikte zorunlu görev yoktur. Kpss de hangi puanı aldıysanız ona göre tercihinizi yaparsınız. 3 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra kadroya geçerek sonradan tayin hakkı kazanabilirsiniz.
-
Alıntı
metni:lik önerip durmussunuz da yillar sonra kpss de 90 95 gibi puanlara çıkmayacağının da garantisi yok hocam.ilerde Kpssde 65-70 puan aralığında alan bir bölüm ve üniversite hemşireliğinde puanları 55e kadar indiği olur. Özelde de iş imkanları çok fazladır. Puanlarının 90-95e çıkmasını çok zor olarak görüyorum. Bu kadar ihtiyaç varken hemşirelikte.
-
Alıntı
metni:Hocam Ankara üniversitesi Türkçe tıp yazarsam hazırlık sınıfı okuyacak mıyım? Yani 0 İngilizce ile girersem 1 yıl hazırlık okuyacak mıyım Türkçe tıp için? yok hocam türkçede hazırlık kalktı tamamen
- sınıfta sınava gireceksiniz eğer geçemezseniz ilk 3 yıl boyunca ingilizce dersi almak zorunda kalırsınız. Hem tıp dersleri yanında da haftalık kurunuza göre 2-4 saat arası değişen bir eğitimle ingilizce alacaksınız.
Tekrar söylüyorum. Ankara türkçede hazırlık yok. Başarılar dilerim
-
Alıntı
metni:Diyelim ki kyk ya başvurdum sonuçları okullar açıldıktan sonra mı açıklanıyor? Aradaki boşlukta nerede kalacağım? Kyk açılana kadar kyk yurtlarında misafir olarak kaldıklarını biliyorum. Arkadaşlarım öyle yapmıştı. Kyk da kalanlar için.
Alıntı
metni:KYK yurtları bünyesinde misafir öğrenci olarak kalmak için tek bir şart bulunur. Bu şart da üniversite öğrencisi olmaktır. KYK yurduna yerleştirilmesi yapılmayan öğrenciler açıkta kalmamak için belli bir ücret karşılığında KYK yurtlarında misafir öğrenci olarak konaklayabilirler. KYK misafir öğrenci olma 2022 yılının tek koşulu üniversite öğrencisi olmaktır. Ancak KYK yurt listesinde yedek sırada olan öğrencilerin misafir öğrenci olarak konaklama konusunda öncelikleri bulunmaktadır.
-
Alıntı
metni:Mesela 18k lık bir üniversiteden Ankara tıpa gelebilir miyim zor hocam %97 öss ile bakıyor ama sonradan şartlar değişirse agno ağırlıklı bir yapıya gelirse şansınız olabilir
gazi tıp agno oranı nerdeyse %100e yakın orada daha çok avantajınız var
-------
bu koşullar her yıl değişiyor iyi takip etmek gerek
-
Alıntı
metni:Merhaba hocam. Pamukkale Tıp istiyorum ama PDÖ sistemi korkutuyor. Sence Pamukkalede çok zorlanır mıyım? Celal Bayar veya Kocaeli'yi tavsiye eder misin yoksa Pamukkale iyi midir pdö sistemi korkutmasın, belki de tıpın en eğlenceli tarafı budur. Size bir olgu verilir ve bu olgunun tanısını eldeki verilerle bulmaya çalışırsınız. Beyin fırtınası yaparsınız. Ardından tanı ile hipotezleri elde ettikten sonra tanıyı kesinleştirmek için gerekli testleri istersiniz. Ardından bunun sonuçlarına göre tanıyı netleştirirsiniz ve sonrasında tedavisini programlamaya çalışırsınız.
Bu pdö sonrası bu olguyu hayatınız boyunca unutmazsınız. Halen dün olmuş gibi aklımda
-
Alıntı
metni:hocam iyi günler benim bir sorum olacaktı tıp fakültesini bitirdikten sonra uzmanlık okumayıp pratisyen olarak zorunlu görev yapabiliyor muyuz ? daha doğrusu zorunlu görevi ne zaman yapıyoruz pek bir bilgim yok da. mesela trde uzmanlık okumayıp yurt dışına çıkmak istesem diplomamı almak için yine de zorunlu görev yapacak mıyım. türkiyede uzmanlık yapmadan yurt dışına çıkmak mümkün mü ? yurt dışı süreci nasıl işliyor bir de zorunlu görev hakkında detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. yok hocam diplomanız size veriliyor. Bunda sıkıntı yok mezun olur olmaz çıkabilirsiniz. Sadece Türkiyede çalışmak için 300 ila 600 gün arasında değişen devlette hizmet yükümlülüğünüzü yapmak zorundasınız. Ama ben yurtdışına çıkmak istiyorum. Zorunlu görev yapmanıza gerek yok.
-
Alıntı
metni:4.,5. Sınıfta hastane ortamında tabletler işe yarıyor mu? Ona göre tablet almayı düşünüyorum. Yoksa sağlam bir laptop alacağım. tam karar veremedim Yarıyor hocam, herkesin elinde tabletlerle not aldığını görebiliyorsunuz ve her yere taşıyabiliyorsunuz.
-
Alıntı
metni:Hocam selamlar bugün sonuçlar açıklandı malumunuz benim de yerleştirme 3043 geldi eğer müsaitseniz ankara tıp ve o civardaki tıp fakülteleri hakkında size danışmak isterim Bu sıralamada ankara tıp iyi bir tercih olacaktır pişman olmazsınız. Halen tercih günleri devam ediyor okula gelerek daha iyi bilgiler alabilirsiniz.
http://www.medicine.ankara.edu.tr/aday-ogrenci// buradan da faydalanabilrisiniz.
-
Alıntı
metni:hocam 46bine tıp gelir mi paralı çok büyük ihtimalle gelir
-
Hocam ankara tıp ing hazırlık sınavı nasıl oluyo ve ekstra 1 yıl mı okuyoruz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam şu durumda ankara tıpa yaklaşık 8 puan ile girememişim gibi görünüyor. Yatayla mümkünatı var mıdır?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X