Şimdi Ara

Özelleştirme´yi Nasıl Buluyorsunuz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • fabrikalar halkın malıdır özelleştirilemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.MARX -- 9 Eylül 2008; 18:04:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

Arap kökenli Oger yerine bir Türk firmasına verilebilirdi, deseydiniz anlardım inanın.
    Ama Araplara satmayın gidin Avrupalılara satın, cümlesinin mantığı nedir?

Avrupa/batı her daim süper, Arap/doğu her daim kaka mıdır anlayışınız...

türk şirketleri ölü fiyatına almak istediler, çakallık yaptılar. Avrupa şirketleri genel olarak arap şirketlerinden üstündür, kurumsallık bazında, sermaye bazında, teknoloji açısından ve saire. Bu bir realite. Avrupalılar araplardan her daim üstündür demiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haksin

Bu ülkede sizin neyiniz var?

Türk Telekom, Araplar’ın...

Telsim İngiliz’in...

Kuşadası Limanı İsrailli’nin...

İzmir Limanı Hong Konglu’nun...

Araç muayene işi Alman’ın...

Başak Sigorta Fransız’ın...

İETT Garajı Dubaili’nin...

(Alıcı parayı ödemedi)

Avea Lübnanlı’nın...

Petkim, Ermeni’nin...

Rakı , Amerikalı’nın.

Finansbank Yunanlı’nın...

Oyakbank Hollandalı’nın...

Denizbank Belçikalı’nın...

Türkiye Finans Suudilerin...

TEB Fransız’ın...

Cbank İsrailli’nin...

MNG Bank Lübnanlı’nın...

Dışbank Hollandalı’nın...

Şekerbank Kazak’ın...

Yapı Kredi’nin yarısı İtalyan’ın...

Turkcell’in yarısı Finli’nin, Rus’un...

Beymen’in yarısı Amerikalı’nın...

Enerjisa’nın yarısı Avusturyalı’nın...

Garanti’nin ve Akbank’ın bir bölümü Amerikalı’nın...

Eczacıbaşı İlaç, Çek’in...

İzocam, Fransız’ın...

TGRT (Fox) Amerikalı’nın...

Demirdöküm Alman’ın...

Döktaş Fransız’ın...

Süper FM Kanadalı’nın...

Alışveriş yaptığınız marketlerin neredeyse “tamamı” yabancıların...

Yıllık ödediğimiz 50 milyar doların “neredeyse” tamamı yabancının...

2003 başına kadar hepsi “yüzde 100’ü Türk sermayesine ait şirketlerdi”...

Bu ülke “Bizim” deyip, duruyorsunuz söyleyin bakalım, sizin neyiniz var bu topraklarda!

Öncelikle çok sevdiğim ve yazılarını beğenerek okuduğum Vatan Gazetesi yazarı YİĞİT BULUT'tan bilgisi dahilinde olmadan yazısını buraya taşıdığım için özür diliyorum.Beni anlıyacağını düşünüyorum.

Özelleştirmenin neye hizmet ettiği açıkça ortadadır.( Görmek isteyene )

Unutmayın ki bu devleti kuranlar,padişahım çok yaşa sen ne yaparsan doğrudur diyenler değil, ooo devleti sattı bunlar hiçbiyer kalmadı diye... mücadele edenlerdir.Üç kıtaya yayılmış bir imparatorluktan ancak bu kadarını kurtarabildiler.

Atatürkçüyüm diye geçinenler, şavaştan yeni çıkmış alt üst olmuş sanayisi,fabrikası,tarımı vs. hiçbirşeyi olmayan bir ülkede Atatürk devletin hangi birimini satmış,nereyi özelleştirmiş.Atatürk öldüğünde Osmanlının bile borcunu ödemiş,borçsuz bir ülke bırakmış.Lütfen bu yazıyı dikkatli okuyun
    ( Atatürk’ün 6 Mart 1922’de TBMM’de yapmış olduğu konuşmadan bir alıntı:

‘Efendiler! Avrupa’nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanmıştır.

Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa’dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi.’

Şimdi çok dikkatle okuyunuz:

‘Halbuki hangi istiklal (bağımsızlık) vardır ki, ecnebilerin nasihatleri ile, ecnebilerin planları ile yükselebilsin?

Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir.’

Bunun üstüne söylenebilecek söz var mı? Bulanlar olur,eminim.

Copy and paste. Adam bi konu açmış bir de kendi düşüncelerini yaz bakayım senin açından bakalım.Hemen bul biyerden bi yazı yapıştır buraya...

• +99
    quote:

Orjinalden alıntı: K.MARX

fabrikalar halkın malıdır özelleştirilemez
  • quote:

Yemesi tatlı oluyo dimi
  • Parası olan yapıyo yapcağını.
    Param olsa bende alırdım bir şirken yada kurardım geçerdim başıma.
    Bende yabancılara satılmasına karşıyım.Milli ekonomi isterdimn ben %100 Türk(Tabi abartı bu % si fazla olsun yeter )
    Beyenmeyen gitsin çalıssın parası ile alsın özel şirketleri versin devlete.
  • ÖZelleştirmelerle altın yumurlayan tavuklarımız satıldı..SAtıldı yanlış gelime verildi,peşkeş çekildi..Örneğin telekom bilsem ben alırdım....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ömeryılmaz

quote:

Yemesi tatlı oluyo dimi

evet patronların değilde halkın yemesi beni mutlu ediyo
  • 90lardan bu yana satıldı da satıldı. Eğer satılmasaydı ne amerikaymış ne avrupaymış hiçbirinin krizlerinden etkilenmezdik. Şerefine düşkün siyasetçilerimiz yaptı bunu tabi
  • elinde 3 tane fabrika varsa özelleştirisin.ama 1 tane kagıt fabrikan var bunu özelleştiremezsin.zaten fabrika özelleştirmek kadar saçma bi olay yok.bu ülke genc bi ülke ve istihdama ihtiyacı var.ama bizim şereften yoksun siyasetcilerimiz bazı olaylar yapıp devlet tekelindeki çok önemli fabiraklarını iş sahalarını kendi ceplerini doldurmak icin satmışlardır.böyle insanlar ananalarını bile satarlar
  • Ana kurumlar hariç herşey özelleştirilmeli, Eğitim-Askeriye-Sağlık bunlarla devlet ilgilenmeli geri herşey özelleştirilmeli, bakınız kalkınmış devletler Amerika İngiltere vs. herşeyleri özel hatta İngiltere işi abartıp geçen yıl Londra'daydı sanırım askeri bir bölümün özelleştirilmesini yapmıştı Kuveyt'e.
    Bizim ülkemizde haysiyetsiz, dolandırıcı hortumcu gibi pislik aşağılık insanlar yoğun olduğundan devletin başına geçsekde herşeyi yesek diyenler çok bunlarda şimdi herşey satılıyor diye halkı galyana getiren şahızlar, tabi yiycek birşey kalmayacak onun telaşı içindeler umarım bir an önce herşey özelleşir
  • quote:

Orjinalden alıntı: atroce

Ana kurumlar hariç herşey özelleştirilmeli, Eğitim-Askeriye-Sağlık bunlarla devlet ilgilenmeli geri herşey özelleştirilmeli, bakınız kalkınmış devletler Amerika İngiltere vs. herşeyleri özel hatta İngiltere işi abartıp geçen yıl Londra'daydı sanırım askeri bir bölümün özelleştirilmesini yapmıştı Kuveyt'e.
    Bizim ülkemizde haysiyetsiz, dolandırıcı hortumcu gibi pislik aşağılık insanlar yoğun olduğundan devletin başına geçsekde herşeyi yesek diyenler çok bunlarda şimdi herşey satılıyor diye halkı galyana getiren şahızlar, tabi yiycek birşey kalmayacak onun telaşı içindeler umarım bir an önce herşey özelleşir

kimin dolandırıcı olduğu ortada kardeşim " KERİZ FENERİ "

sen elindeki herşeyi sat memleket tabiri caizse don-atlet ortada kalsın sonra bana vatanseverlikten bahset geçiniz bu işleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.MARX -- 15 Eylül 2008; 21:38:43 >

• Rusyaya bakarsak geçenlerde 25 ana sektörde yabancılaşmanın önünü çıkardığı bir kanunla kesti. Çünkü özelleşen şirketlerin yabancıya satılması dövizin direk onlara gitmesi ve ülkenin sömürülmesi için uygun ortam oluşturur.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: atroce

Ana kurumlar hariç herşey özelleştirilmeli, Eğitim-Askeriye-Sağlık bunlarla devlet ilgilenmeli geri herşey özelleştirilmeli, bakınız kalkınmış devletler Amerika İngiltere vs. herşeyleri özel hatta İngiltere işi abartıp geçen yıl Londra'daydı sanırım askeri bir bölümün özelleştirilmesini yapmıştı Kuveyt'e.

kimin dolandırıcı olduğu ortada kardeşim " KERİZ FENERİ "

sen elindeki herşeyi sat memleket tabiri caizse don-atlet ortada kalsın sonra bana vatanseverlikten bahset geçiniz bu işleri

O zaman satma, hainler hortumlarsın devletin malını 2001 yılı hatırlatırım ülke 0'a insin hangisi güzel

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.