Şimdi Ara

Özyeğin Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene yeni kampüsüne taşınacak biliyorsunuz.

Benim merak ettiğim puanları yükselir mi ?

Bu kadar güçlü hocalara sahip bi üniversiteyi kaçırmak istemiyorum.

Bu üniversitede okuyanlar yada bilgisi olanlar yardımcı olur umarım.

• nereye taşıncakmış?
  • Okulun ismine bak özyeğin üniversitesiNereden mezun oldun? Özyeğinden.Komedi yaÇok mu aramış bu ismi?Dandik kenar mahalle liselerine böyle isimler verirler.Adam binasını yaptırır acayip bir ismi vardır onun ismini okula verirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Okulun ismine bak özyeğin üniversitesiNereden mezun oldun? Özyeğinden.Komedi yaÇok mu aramış bu ismi?Dandik kenar mahalle liselerine böyle isimler verirler.Adam binasını yaptırır acayip bir ismi vardır onun ismini okula verirler.

öyle ama kaliteli üni
  • Aslında hakikaten çok üst düzey öğretim üyesi kadroları var. Tabi en önemli zaaafları henüz mezun vermemiş olmaları, küçük bir binada eğitim-öğretimin devam ediyor oluşu ve tanınmıyor olmaları. Şunu da eklemem lazım, herkes belli oranlarda burslu fakat öğretim ücreti 25000 TL gibi fahiş bir ücret. Daha aşağıda olmalıydı. Bu da tercih edilme anlamında önemli ölçüde etkiliyor diye düşünüyorum.

Puanları yükselebilir ama genel olarak İstanbul'da Koç ve Sabancı harici üniversiteler kontenjanlarını dolduramıyor artık. Her sene tanınırlık artıyor, bu yıl belki puanları yükselebilir ama çok büyük değişiklikler beklemiyorum. Bilgi, Bahçeşehir veya Yeditepe'ye gidebilecek öğrenci kitlesini bünyesinde toplayabilir. Geçen yıla göre kontenjan değişimlerini çok iyi takip etmek lazım, puanı artar mı artmaz mı kestirmek çok güç. Normal şartlar altında yükselmesi lazım tabi.

Bir de malesef, yurtiçinde çalışacaksan kimse hoca kadronu falan incelemez. Üniversitenin ismine bakarlar. Bu bir handikap. Akademik çalışacaksan, öğretim üyeleri hem içerde hem dışarda tanınan hocalar olduğu için yüksek lisans/doktora şansın yüksek olur diye düşünüyorum, en azından sağlam referansların olur akademik olarak.

• Teşekkür ederim cevabınız için.
    Evet yükselmesi büyük ihtimal birde yeni kampüse geçeceği için olabilir diye düşünüyorum.

Özyeğinde okuyan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim.
  • Boşverin kampüsü falan.Onlar hep göz boyama.Üniversitede hoca anlatacak siz not tutacaksınız.Sınavda tuttuğunuz notlardan çalışarak iyi puan alacaksınız.Bazıları gıcıklık yapar kitabın tamamından sorumlusunuz der.Sınavdan 2 hafta sonra sınavda sorulan bir sorunun cevabını hatırlamayacaksınız.
    Bence özel üniversitelerin sadece yabancı dil eğitimi iyi.Yoksa hiçbir artısı yok.Kampüs falan hikaye.Gerçek bir kampüsü sadece eski devlet okulları veya ilk kurulan üniversitelerde bulursun.Yoksa lise bahçesi kadar alandan kampüs olmaz.Büyükşehirde bir devlet üniversitesine gir 4 yılda özel okula vereceğin paranın çeyreği kadar bir parayla okul bitene kadar bir sürü kursa giderek çok kaliteli ve işe yarar eğitim alırsınız.
  • Kampüs konusunda bir takıntım yok. Ama eğitimini araştırmanızı tavsiye ederim Özyeğin çok kaliteli hocaları olan ve Erhan Erkut gibi birine sahip olan bi okul öncelikle.
    Benim endişem puanların yükseleceği.
    Endüstri mühendisliği istiyorum şu an 376 gibi bi taban puanda. ama 400lere çıkarsa girebileceğimi sanmıyorum.
  • Hüsnü Özyeğin başarılı bir işadamı tabi ama onu tanımamak cahilliktir ifadesine katılmıyorum. Üniversite öğrencisi olmak da onu tanımayı gerektirmiyor. Benim de kendi üniversitesini kurduktan sonra kendisi hakkında bilgim oldu.

İnsanımız şekilci olduğu için isimle dalga geçme meselesi bir süre daha devam edecektir. Taa ki insanların zihnine bu isim ve üniversite yerleşinceye kadar. Yani yine 10 yılı falan var.

ae.bilgin, taban puanları hakkında şu saatte kimse sağlıklı bir yorum getiremez. Öncelikle bu üniversite endüstri bölümüne geçen yıl kaç öğrenci aldı, bunlar hangi oranlarda bursluydu, gelecek yıl kontenjanlarında değişiklikler olacak mı? Gelecek yılın kontenjanları henüz açıklanmadığı için sağlıklı yorum yapılamaz. Ha bu üniversite yavaş yavaş tanınıyor, güçlü bir kadro kuruyor, kendini iyi tanıtabilirse normal şartlar altında puanların yükselmesi olası. Sen en son kaçıncı öğrenciyi almış ona bak, puan da net bir gösterge değil. Sıralaması yükselebilir, ona göre çalışmalarını sürdür. Şu da bir gerçek ki, Koç ya da Sabancı kadar taban puanı olmayacaktır. Ya da Ankara'dan Bilkent ve TOBB ETÜ. Bunları da referans alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 23 Ocak 2011; 17:17:44 >

• Bu sayfayı inceledim teşekkürler. Ama ya ben eksik baktım öyleyse
    üzgünüm.

Ama puanlarla ilgili bişey göremedim.
  • Doğru hocam sen de haklısın. Özellikle İİBF'de okuyan arkadaşların ülke ekonomisine yön veren önemli isimleri bilmeleri gerektiğine ben de katılıyorum.
  • Şimdi cevap vermeyeyim dedim ancak, bilgisi olmadan atıp, tutan birisi gelmiş yine.

İlk olarak, üniversitenin ismi Hüsnü Özyeğin'in soyadından geliyor, soyadını ölümsüzleştirmek maksadıyla üniversitenin adını böyle koymayı uygun görmüştür, tabii bizim salamımız, sucuğumuz olmadığı için ülkemizdeki gençlerin Özyeğin ismini duymaması, maalesef oldukça normal. Ben isme takılmam, alacağım eğitime bakarım diyorsan, -ki öyle gözüküyorsun- iyi bir seçim olur senin için, Özyeğin Üniversitesi. Ayrıca isme bu kadar çok takılan arkadaşım, Koç, Sabancı, Hacettepe, Boğaziçi adlı üniversiteleri şimdi kursalar etkisi sende ne olurdu acaba, kaçının Türkçe meâlini biliyorsun?

Kampüs sorusunu cevaplandırayım şimdi, önümüzdeki sene lisans öğrencileri, Çekmeköy'de ki 100 bin metrekarelik yeni çevreci kampüse taşınacaklar. Kampüs denildiğinde; bazılarının aklına göz boyama gelirken, bazılarının da üniversite tercihinin önemli bir kısmını oluşturur. Bu yüzden, puanların önümüzdeki sene bir miktar artması muhtemel, ayrıca mühendislik programlarının birçoğunun kontenjanı dolmadığından ötürü kontenjanlar düşürülebilir, ancak sen Endüstri Mühendisliğini istiyormuşsun, Endüstri Mühendisliğinin kontenjanlarını düşüreceklerini şahsen düşünmüyorum, hatta artırılabilir de.

Üniversitenin ücreti geçen sene 26.000 TL'ydi, önümüzdeki sene 26.500 TL olacak. Ücret bakımından, Koç ve Sabancı üniversitelerinin ardından 3.yüz, ancak bu sene mühendislik programlarında vereceğiniz maksimum ücret 13.000 TL'ydi, önümüzdeki sene burs oranları değişir mi bilmiyorum. Bu konuda merak ettiğin soruları rektörümüze de sorabilirsin.

Vakıf üniversitelerinin, yabancı dilleri haricinde herhangi bir artısı yok denmiş, şöyle bir cümle kuran insana cahil demek istemiyorum ancak, Türkçe'de buna uygun başka bir kelime de bulamıyorum maalesef. Ülkemizin birçok dalında en iyi üniversiteleri Koç, Sabancı ve Bilkent üniversiteleridir, bu üniversitelerin yanına kaç tane devlet üniversitesini yerleştirebilirsiniz? ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi başka? Bilkent Üniversitesi kadar dışarıyla bağlantılı kaç tane devlet üniversitesi var? Ben kendi üniversitem adına konuşuyorum, yurt içinde %100 staj garantisi verirken, not ortalamasını 3.50'un üzerinde tutan herkesi yurt dışında staja yolluyor, aynı zamanda; "Durumum biraz sıkışık bana bir iş bulabilir misiniz?" diyen öğrencilerini geri çevirmeyip, iş olanakları sağlıyor.

Son olarak, Özyeğin Üniversitesi bir özel üniversite değil, Vakıf Üniversitesi'dir. Lütfen üniversiteyi tanımadan, etmeden, okuduğunuz veya sağdan/soldan duyduklarınızla bilgi almak isteyen insanların kafalarını karıştırmaya çalışmayın.

Daha önümüzde LYS için 5 ay var, eminim ki düzenli bir şekilde çalışırsan 400 puanın üstüne de rahatlıkla çıkabilirsin, hemen pes edip, umutsuzluğa kapılma. Geçen seneki taban puanları ve kontenjanları merak ediyorsan,http://www.ozyegin.edu.tr/ADAY-OGRENCILER/Kontenjan-ve-Puanlar/Puanlar-ve-Basari-Siralamalari adresinden de bakabilirsin. Ayrıca başka bir mühendisliğe yerleşip, önümüzdeki senelerde yatay geçiş yapıp, Endüstri Mühendisliğine de geçebilirsin, bu da riskli bir seçenek tabii ki.

Aklına takılan her türlü soruyu gerek bu konudan, gerek imzamdaki linkten, gerekte özel mesaj yoluyla çekinmeden sorabilirsin. Gireceğin sınavlarda şimdiden başarılar dilerim.

aslan26'ya da tarafsız 2 yazısı için ayrıyeten teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp -- 23 Ocak 2011; 21:09:26 >

• Cevabın için Teşekkür ederim Alp.

Tabiki çalışmaya devam ediyorum ama umarım çok büyük bir artış olmaz.

Siteden mail yolladım. Kesin bir sonuç olursa eminim bilgilendireceklerdir.

Teşekkürler tekrar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alp

Şimdi cevap vermeyeyim dedim ancak, bilgisi olmadan atıp, tutan birisi gelmiş yine.

İlk olarak, üniversitenin ismi Hüsnü Özyeğin'in soyadından geliyor, soyadını ölümsüzleştirmek maksadıyla üniversitenin adını böyle koymayı uygun görmüştür, tabii bizim salamımız, sucuğumuz olmadığı için ülkemizdeki gençlerin Özyeğin ismini duymaması, maalesef oldukça normal. Ben isme takılmam, alacağım eğitime bakarım diyorsan, -ki öyle gözüküyorsun- iyi bir seçim olur senin için, Özyeğin Üniversitesi. Ayrıca isme bu kadar çok takılan arkadaşım, Koç, Sabancı, Hacettepe, Boğaziçi adlı üniversiteleri şimdi kursalar etkisi sende ne olurdu acaba, kaçının Türkçe meâlini biliyorsun?

Kampüs sorusunu cevaplandırayım şimdi, önümüzdeki sene lisans öğrencileri, Çekmeköy'de ki 100 bin metrekarelik yeni çevreci kampüse taşınacaklar. Kampüs denildiğinde; bazılarının aklına göz boyama gelirken, bazılarının da üniversite tercihinin önemli bir kısmını oluşturur. Bu yüzden, puanların önümüzdeki sene bir miktar artması muhtemel, ayrıca mühendislik programlarının birçoğunun kontenjanı dolmadığından ötürü kontenjanlar düşürülebilir, ancak sen Endüstri Mühendisliğini istiyormuşsun, Endüstri Mühendisliğinin kontenjanlarını düşüreceklerini şahsen düşünmüyorum, hatta artırılabilir de.

Üniversitenin ücreti geçen sene 26.000 TL'ydi, önümüzdeki sene 26.500 TL olacak. Ücret bakımından, Koç ve Sabancı üniversitelerinin ardından 3.yüz, ancak bu sene mühendislik programlarında vereceğiniz maksimum ücret 13.000 TL'ydi, önümüzdeki sene burs oranları değişir mi bilmiyorum. Bu konuda merak ettiğin soruları rektörümüze de sorabilirsin.

Vakıf üniversitelerinin, yabancı dilleri haricinde herhangi bir artısı yok denmiş, şöyle bir cümle kuran insana cahil demek istemiyorum ancak, Türkçe'de buna uygun başka bir kelime de bulamıyorum maalesef. Ülkemizin birçok dalında en iyi üniversiteleri Koç, Sabancı ve Bilkent üniversiteleridir, bu üniversitelerin yanına kaç tane devlet üniversitesini yerleştirebilirsiniz? ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi başka? Bilkent Üniversitesi kadar dışarıyla bağlantılı kaç tane devlet üniversitesi var? Ben kendi üniversitem adına konuşuyorum, yurt içinde %100 staj garantisi verirken, not ortalamasını 3.50'un üzerinde tutan herkesi yurt dışında staja yolluyor, aynı zamanda; "Durumum biraz sıkışık bana bir iş bulabilir misiniz?" diyen öğrencilerini geri çevirmeyip, iş olanakları sağlıyor.

Son olarak, Özyeğin Üniversitesi bir özel üniversite değil, Vakıf Üniversitesi'dir. Lütfen üniversiteyi tanımadan, etmeden, okuduğunuz veya sağdan/soldan duyduklarınızla bilgi almak isteyen insanların kafalarını karıştırmaya çalışmayın.

Daha önümüzde LYS için 5 ay var, eminim ki düzenli bir şekilde çalışırsan 400 puanın üstüne de rahatlıkla çıkabilirsin, hemen pes edip, umutsuzluğa kapılma. Geçen seneki taban puanları ve kontenjanları merak ediyorsan,http://www.ozyegin.edu.tr/ADAY-OGRENCILER/Kontenjan-ve-Puanlar/Puanlar-ve-Basari-Siralamalari adresinden de bakabilirsin. Ayrıca başka bir mühendisliğe yerleşip, önümüzdeki senelerde yatay geçiş yapıp, Endüstri Mühendisliğine de geçebilirsin, bu da riskli bir seçenek tabii ki.

Aklına takılan her türlü soruyu gerek bu konudan, gerek imzamdaki linkten, gerekte özel mesaj yoluyla çekinmeden sorabilirsin. Gireceğin sınavlarda şimdiden başarılar dilerim.

aslan26'ya da tarafsız 2 yazısı için ayrıyeten teşekkürler.

Yani ben hiçbir şey bilmiyorum sen çok biliyorsun birde ben cahil oluyorum öyle mi?
    Yurt içinde staj ayarlaması büyük bir olay değil.Yurt dışında staj yapmak benim gözüm süper birşey değil.Staj dediğin kaç aylık bir olay?
    1-3 ay arasında staj yapıyorsun gittiğin şirketin eleman açığı yok sana stratejik bir iş vermezler.Sana iş öğretmek zorunda değiller, sigorta yapmak zorunluluğu yok, maaş vermek zorunda değiller.Üniversite stajyerine karşı şirketin sorumluluğu yok.Özel üniversite değil demek abartıdır.Vakıf üniversitelerinin hepsi basbayağı özeldir kelime oyunları yapmayın.Yılda 25000 liraya ne vakfından bahsediyorsun sen?
    Üniversitenin ismi çok önemlidir.Bu devirde herşey imajdır.Odtü mezunu metu diyorsa ege mezunu aegean diyorsa sen özyeğine ne diyeceksin?
    İmkanlara gelince mesela benim okuduğum akdeniz üniversitesi 2010'da yılın üniversitesi seçildi.Birçok özel üniversitede olmayan sosyal imkanlara sahip mesela paraşütçülük klübü kaç özel okulda var?Tanesi 2500 lira olan paraşütleri kullanabiliyoruz.Ben o okula bir dönemde 114 tl 1 yılda 228 lira + 10 tl kaza sigortası öderken sen en az 20000 tl veriyorsun.
    20000 tl ile yılda 5000 lira mesleki kurslara ayırarak + 5000 ben yesem yine cebimde bir sürü para kalır ve daha kalifiye bir eğitim alırım.
    Akdeniz sadece bir örnekti marmara, itü, iü gibi okullarda okuduğunu düşünürsek imkanlar daha da artacak girişken biriysen okul bitene kadar yeterli iş tecrübesini ve gereken kursları tamamlarsın.

• quote:

Boşverin kampüsü falan.Onlar hep göz boyama.Üniversitede hoca anlatacak siz not tutacaksınız.Sınavda tuttuğunuz notlardan çalışarak iyi puan alacaksınız.Bazıları gıcıklık yapar kitabın tamamından sorumlusunuz der.Sınavdan 2 hafta sonra sınavda sorulan bir sorunun cevabını hatırlamayacaksınız.
    Bence özel üniversitelerin sadece yabancı dil eğitimi iyi.Yoksa hiçbir artısı yok.Kampüs falan hikaye.Gerçek bir kampüsü sadece eski devlet okulları veya ilk kurulan üniversitelerde bulursun.Yoksa lise bahçesi kadar alandan kampüs olmaz.Büyükşehirde bir devlet üniversitesine gir 4 yılda özel okula vereceğin paranın çeyreği kadar bir parayla okul bitene kadar bir sürü kursa giderek çok kaliteli ve işe yarar eğitim alırsınız.

Özel üniversiteler hikayeymiş.... Hangi üniversiteler için diyorsun bunları bilmiyorum, amaaaa

Bilkent Hukuk,işletme,uluslararası ilişkilerde
    İstanbul bilgi hukukda
    Koç- işletmede

Yukarda saydığım üniversitelerle rekabet edicek devlet üniversitesi görmüyorum Boğaziçi hariç

• quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

quote:

Boşverin kampüsü falan.Onlar hep göz boyama.Üniversitede hoca anlatacak siz not tutacaksınız.Sınavda tuttuğunuz notlardan çalışarak iyi puan alacaksınız.Bazıları gıcıklık yapar kitabın tamamından sorumlusunuz der.Sınavdan 2 hafta sonra sınavda sorulan bir sorunun cevabını hatırlamayacaksınız.

Özel üniversiteler hikayeymiş.... Hangi üniversiteler için diyorsun bunları bilmiyorum, amaaaa

Bilkent Hukuk,işletme,uluslararası ilişkilerde
    İstanbul bilgi hukukda
    Koç- işletmede

Yukarda saydığım üniversitelerle rekabet edicek devlet üniversitesi görmüyorum Boğaziçi hariç

Kesinlikle. Bunu ancak vakıf üniversitelerinde eğitim görenler bilebilir. Yabancı dilden önce hoca kalitesi önemli bir kere. Her bölümde katip gibi not tutulmuyor hem... Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz. Ayrıca vakıf üniversitelerinde hocalarla yakın olmak daha kolay olduğundan bu durum avantaja çevrilebilir... Artık üniversiteler arasında pek bir fark kalmadı, herşey kişide bitiyor. Kampüsü napsınlar ki, öncelikle verilen eğitim önemli. Ona göre üniversite seçilmez. Öncelikle bölüme ve akademik kadroya göre seçim yapılır. Okulun imkanları vs vs. Bilinçli tercih budur.

• quote:

Büyükşehirde bir devlet üniversitesine gir 4 yılda özel okula vereceğin paranın çeyreği kadar bir parayla okul bitene kadar bir sürü kursa giderek çok kaliteli ve işe yarar eğitim alırsınız.

Bu cümlenize kesinlikle katılmıyorum. Bazı devlet üniversitesinden mezun insanlar yabancı dilde büyük sıkıntılar çekmekde. Sizin gibi düşünen o kadar çok insan varki. Kurslara giderim kendimi geliştiririm vs vs. Genelde bu insanlar dünya kadar para harcıyorlar bu kurslarda fakat çokda fazla bir gelişim gösteremiyorlar. Örneğin 2 ayda yabancı dili öğreneceğini zanneden çok değerli arkadaşlar var. Hiçbir temeli olmadan bir adam o kurslara giderek 2 ayda yabancı dili başlangıç seviyesinde öğrenmesi bile çok güç. Bunun gibi daha pekçok örnek verebilirim size.
    Bunun dışında yabancı bir ülkede staj yapmak basit bir iş değildir. Hatta stajını ayarladığı gibi öğrencisine mezun oldukdan sonra işini ayarlayan vakıf üniversiteleride mevcutdur. Bugün ülkemizde 4-5 tane vakıf üniversitesi öğrencilerine köklü firmalarda iş garantileri sağlamakta. Örneğin bu işi eniyi yapan TOBB ekonomi ve teknoloji üniversitesi ile izmir ekonomi üniversitesi.
    Sonuç olarak artık herşey yatırım olmuş. Kendin için nekadar çok yatırım yaparsan, gelecek için o kadar yarar sağlamış olursun. Öyle düşünüldüğü gibi 300 lira vereyim kursa gideyim herşeyi öğreneyim diye bir dünya yok maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svs -- 24 Ocak 2011; 10:05:37 >

• Mesele bu üniversitenin özelinden çıkmış yine.

Öncelikle şu an Türkiye'de hiçbir vakıf (özel) üniversitesinin yıllık aldığı ücretleri hakettiğini düşünmüyorum, bunu belirteyim. Gelişmiş ülkelerdeki kadar ücret talep edilmemeli kesinlikle, YÖK buna müdahale etmeli. Diğer taraftan da Türkiye'de özel üniversite kurulması kanunen yasak. Keşke bu yasak ortadan kalksa da, kim bu işi ticaret için yapıyor, kim öğrenciden aldığının çok daha fazlasını tekrar öğrenciye harcıyor, ortaya çıksa. Aslında belli tabi, Türkiye'de bunu yapan üniversite sayısı 5'ten fazla değildir tahminim.

Calpi, kendi ödediğin ücretle vakıf üniversitesini kıyaslamışsın. Şunu unutmaman lazım, örneğin ODTÜ'nün bütçesi yanlış hatırlamadıysam 300 milyon TL civarında. Öğrenci sayısı da 15000 falandır. Bu bütçeyi tabi ki devlet karşılıyor. Vakıf üniversitesinin de gelir gider tablosunu dengeli hale getirebilmesi için devlet okullarında öğrenci başına harcanan para ayarında, hatta daha fazlasını, öğrenciden almak durumunda. Yani devlet, üniversitelerin bütçelerini finanse etmese, sadece öğrenci harçlarıyla bu iş yapılmaya çalışsa, yarın senin üniversiten de en azından 15000 TL harç isteyecektir emin ol. Tabi ki devlet finanse etmek zorunda üniversitesini ama daha farklı bir pencereden meseleye yaklaşmalarını istedim okuyanların. Verdiğim rakamlar çok kabaca, tam emin değilim, ancak bu civardaydı diye hatırlıyorum.

O ücret üniversiteye ödenmemeli, çeşitli gelişim kurslarıyla eğitim tamamlanabilir demişsin, kendi görüşün tabi. Çok mantıksız değil ama bu dediğini yapanı ben şimdiye dek görmedim. Özellikle de mühendislik okurken bir yandan da yabancı dil ve mesleki eğitim kurslarını bir arada götürebilen varsa helal olsun. Tabi keşke, üniversitelerde verilen eğitimler çok daha nitelikli olsa da bunlara gerek kalmasa.

Staj denmiş, tabi ki bu öğrenciye sunulan güzel bir imkan. Üstte dediklerine katılmıyorum, firmadan iş alabilmek, stajyerin sorumluluğunda. Stajyer isteksiz davranırsa, işveren de tabi ona göre iş veriyor ya da vermiyor. Hevesli bir stajyer olursa ona göre işler değişiyor. Bu tamamen firma-stajyer ilişkisine bağlı. Çok kıymetli birkaç ay olabileceği gibi bomboş geçen bir dönem de olabilir. Ha bunu bile yapmayıp naylon staj peşinde öğrencilerini koşturan üniversiteler var, onların öğrencilerine sormak lazım bu imkanı biraz da. Türkiye'nin en fazla staj yaptıran üniversitesinden mezunum, bunun avantajlarını fazla fazla yaşadım mezun olurken. İyi kullanılabilirse çok güzel bir imkan kısacası.

Öte yandan bir üniversitenin görevi öğrencilerine iş imkanı sağlamak olmamalı, nitelikli araştırma ve eğitim olmalı. Öğrenci nitelikli bir eğitim alırsa işini de bulur stajını da.

Kampüs denmiş, olmasa "vay lise gibi binada eğitim görüyolar, paragöz bunlar" deniyor, olsa "göz boyama amaçlı, önemli olan eğitim" deniyor . Bu durum kişiden kişiye değişiyor herhalde. Şunu belirtmem lazım, bu ülkede sadece kampüsüyle övünen ve onun sayesinde yüksek denebilecek puanlara erişebilen üniversiteler var. Bir üniversite sadece kampüsüyle övünebiliyorsa, orada bir sorun vardır bence. Önemsiz demiyorum, demek istediğimi anladınız.

Son olarak da belli bölümlerde bazı vakıf üniversitelerinin bazı bölümlerini hakikaten çok çok üst düzey, keşke bölüm bazında Türkiye ve Avrupa'da sıralama yapılsa da daha net görsek. Dediğim gibi bunlar çok çok azınlıkta kalıyor, genele baktığımızda %90'ı bu okulların vasat ve eğitim kalitesini düşürüyor. Bu nedenle fazla fazla önyargı var. Ne kadar iyi eğitim alırsan al, üniversitenin adının (malesef) önemli olduğunu da üstte ifade etmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 24 Ocak 2011; 13:54:01 >

• quote:

Yani ben hiçbir şey bilmiyorum sen çok biliyorsun birde ben cahil oluyorum öyle mi?
    Yurt içinde staj ayarlaması büyük bir olay değil.Yurt dışında staj yapmak benim gözüm süper birşey değil.Staj dediğin kaç aylık bir olay?
    1-3 ay arasında staj yapıyorsun gittiğin şirketin eleman açığı yok sana stratejik bir iş vermezler.Sana iş öğretmek zorunda değiller, sigorta yapmak zorunluluğu yok, maaş vermek zorunda değiller.Üniversite stajyerine karşı şirketin sorumluluğu yok.Özel üniversite değil demek abartıdır.Vakıf üniversitelerinin hepsi basbayağı özeldir kelime oyunları yapmayın.Yılda 25000 liraya ne vakfından bahsediyorsun sen?
    Üniversitenin ismi çok önemlidir.Bu devirde herşey imajdır.Odtü mezunu metu diyorsa ege mezunu aegean diyorsa sen özyeğine ne diyeceksin?
    İmkanlara gelince mesela benim okuduğum akdeniz üniversitesi 2010'da yılın üniversitesi seçildi.Birçok özel üniversitede olmayan sosyal imkanlara sahip mesela paraşütçülük klübü kaç özel okulda var?Tanesi 2500 lira olan paraşütleri kullanabiliyoruz.Ben o okula bir dönemde 114 tl 1 yılda 228 lira + 10 tl kaza sigortası öderken sen en az 20000 tl veriyorsun.
    20000 tl ile yılda 5000 lira mesleki kurslara ayırarak + 5000 ben yesem yine cebimde bir sürü para kalır ve daha kalifiye bir eğitim alırım.
    Akdeniz sadece bir örnekti marmara, itü, iü gibi okullarda okuduğunu düşünürsek imkanlar daha da artacak girişken biriysen okul bitene kadar yeterli iş tecrübesini ve gereken kursları tamamlarsın.

Benim ağzımdan ben çok biliyorum, sen az şey biliyorsun diye birşey çıkmadı, sana bilmeden konuşuyorsun dedim, hâlâ da bilmeden konuşmaya devam ediyorsun.

"Ben mi cahil oluyorum?" demişsin, hemene peşine de; "Yurt dışında staj yapmak süper birşey değil." diyorsun, ne süper peki arkadaşım, paraşütle atlamak mı? Niye bu kadar öğrenci biryerlerde staj yapabilmek için bir taraflarını yırtıyor? Neden şirketler yeni eleman aldıklarında CV'lerin o bölümlerini dikkatle inceliyor? Hiç oturup baktın mı, hangi şirketler üzerinden stajlar ayarlanıyor, ve staj olanağı sağlanan üniversite öğrencileri orada çaycılık mı yapıyor yoksa, gerçekten belirli yerlerde mi çalışıyorlar.

Ben kelime oyunu yapmıyorum-ayrıyeten kelime oyunu buna denmez-, senin yanlışını düzeltmeye çalışıyorum ancak sen hâlâ diretiyorsun özel üniversite diye, bir aç araştır 2'si arasındaki farkları, ondan sonra yaz buraya.

Konu gitgide amacından çıkıyor maalesef, bu yüzden konuyu açan arkadaştan özür diliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.