Şimdi Ara

P=h.d.g düzgün olmayan katılarda neden kullanılamaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Düzgün olmayan sıvı kaplarda bu formülü kullanabiliyorken düzgün olmayan katı cisimlerde neden kullanamıyoruz acaba? Her şey eşit olup sadece yüksekliği değiştirdikçe aynı dayanıklılıktaki gibi bir mantık oluşuyor, bunun ispatı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dostlarsağolsun -- 28 Eylül 2017; 19:43:2 >

• Konu başlığıyla içeriği çelişiyor. Konu başlığını şu şekilde düzeltmelisin: "P=h.d.g düzgün olmayan katı cisimlerde neden kullanılamaz?"

Neden kullanılamayacağına gelirsek çünkü düzgün olmayan katılar da taban alanıyla yüksekliğin çarpımı hacmi vermez.
  • David Belle kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ancak neden hacmi vermez onu anlamadım bu sefer de. Ya da sıvılarda taban alanı ile yükseklik çarpımı düzgün olmayan durumlarda da hacmi nasıl verir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dostlarsağolsun -- 28 Eylül 2017; 19:45:19 >
  • Düzgün olmayanlarda bu formül neden kullanılıyor hocam? Onu sordum.
  • Benim bildiğim ağırlık merkezine göre hdg alınır ve düzgün olmayan cisimlerde ağırlık merkezi bulma problemi oldugu için kullanılmıyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senben12 -- 28 Eylül 2017; 20:40:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.khanacademy.org/science/physics/fluids/density-and-pressure/a/pressure-article

Şurayı oku anlarsın

Kısaca basınç cismin üstünde bulunan agırlığın yuzey alanına oranı. Düzgün olmayan kaplarda cismin üzerindeki sıvı kütlesi değişmez. Kabı ne kadar eğip büksende noktasal olarak baktıgın için olaya noktanın üstündeki kütle değişmez ama katı cismi eğip bükersen kütlesi azalır basıncı da azalır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    H.K ne demek ?
    11 yıl önce açıldı
    Atatürk'ten B.H. Ne demek?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.