Şimdi Ara

'P' olmayan otomatik vitesler hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
43.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 308 dizel yarı otomatik aracım vardı 2 yıl önce. El kitabında park pozisyonu olarak R yazardı. Ama ben yol çok eğimli değilse el frenini çekip n de bırakırdım. Sizler de bu şekilde yapabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Ben istanbul'da yaşadığım için kendime göre cevapladım ben zaten manual'den şaşmadığım için onuda onlar düşünsün
  • HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    N ye alıp el freni çekince, ayağınızı frenden çekerseniz aracın yükü el frenine biner, tabi daha sonra P ye almak gerekir el frenine bir şey olursa P de kalır araç yürümez, P ye alarak ayağınız frende iken el frenini çekerseniz yine pek sorun değil ama Pye alıp ayağınızı frenden çekip daha sonra el frenini çekerseniz aracın tüm yükü P de oluyor o sıkıntılı biraz, P olmayan viteslerde sadece el frenine tüm iş düşüyor, astra h ta el freni telini her bakımda sıktırıyordum, bir iki kere çok dik yokuşta kayma yapmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4153B7648

(P)yoksa (N) + Elfreni
    İcin rahat etmezse lastigi kaldirma daya
    Oda rahat etmese elfrenuni daha cok sıktırt
    Yarı otomatik şanzımanlı aracımda P yok ve N var. Bir de A (sürüş). R zaten geri.

Her daim parkta N konumuna alıp el freni çekiyorum. Eğimli araziye bırakmıyorum. Şanzıman ve mekanik açısından bir sıkıntı olur mu bilemiyorum (şimdiye dek olmadı) ama A konumunda bırakınca tekrar çalıştırmak için N konumuna geçirmek gerekiyor robotu haliyle. Ve bu yüzden parktan sonra çalıştırmak istediğinizde araç herhangi bir sorun nedeniyle robot elektrik alamazsa ve vites A konumunda takılı kalırsa sorun olur. Kısaca N parkta iyi bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amt şanzımanlı mitsubishi colt'ta p yok, n var. park ederken n'de bırakıyorum. ama yokuşta bırakacaksam duruma göre a (ileri vites) ya da r (geri vites) pozisyonlarında bırakıyorum.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Kolay kolay bir problem olucagını şahsen düşünmüyorum arka fren bakımlarını ve elfreni bakımlarınızı yaptırdığınız sürece bir problem cıkmaz Fiat vb bazı araçlarda P yok akrabamdaki puntodan biliyorum ama piyasadaki cogu yarı otomatiklerde P konumu var örnek ; Renault Edc , Wag grubu DSG'lerde
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.