Şimdi Ara

P150EM İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu modeli henüz dün elime alabilmiş bulunmaktayım,bu nedenle part part editleyerek büyük ihtimalle incelemeyi yapacağım.Bench yapmayı gerçekten düşünmüyorum o yüzden 3D Mark skorundan kaç alıyor vs vs lütfen kaç alıyor sormayın.Ben bu bilgisayarı günlük kullanırkan nasıl bir performans elde edebileceğinizi anlatacağım.
    Öncelikle konfigrasyonu bir inceleyelim,

MONSTER® Q61P150EM01 | Intel® Core™ i7-3610QM | nVIDIA® GeForce® GTX 670M | 8GB SODIMM | OCZ Vertex 3 120GB

Ben gördüğünüz üzere 670M li modeli tercih ettim,Optimus'un farklarına mutlaka değineceğim.

Ben elden teslim almama rağmen kargoyla alacakların sıkıntısı olacağına ihtimal vermiyorum.Sağlam bir pakette geliyor.Çantası şu an yanımda olmadığı için fotoğrafı yok.Derimsi,üzerinde airbag yazan siyah bir çanta.16" boyutlarında.Kutu içeriği oldukça sade.Notebook,bataryası,driver diski,garanti belgesi dışında pek bir ekstrası yok.

Dış Görünüş bakımından inceleyecek olursak,kasa plastik ama üstü rubberized diye tabir edebileceğimiz bir örtüyle kaplı.Bende kesinlikle dandik bir kasa hissi uyandırmadı.Bu kaplama kayganlaştırmayı biraz düşürmüş,az biraz touchpadde sıkıntı olabiliyor,ama benim zaten nadiren kullandığım birşey şu touchpad.

Portlara geçecek olursak,

Sol tarafta :

1 Firewire
    2 USB 3.0
    1 eSata/USB
    1 Çoklu kart okuyucu

Sağda

1 Kensington
    1 USB 2.0
    Kulaklık jakları
    Optik disk sürücü

Arkada

AC Girişi
    DVI portu
    HDMI portu

bulunmakta.

Ses kalitesi fena değil.Duyduğum en iyi ses değil,ama en kötüsü de değil.Subwooferlı bir sistemden daha iyisi beklenebilirdi ama ses tatmin edici düzeyde.Seviyesi oynarken fan sesini bastırabilecek düzeyde.Bununl ilgili bir vidyo çekerim.Açıkçası ses yüksek seviyelere çıkabiliyor ama yüksek seviyelerde hoparlör tökezliyor biraz.

Klavye bu sefer olmuş.150HM serisini denediğimde ada şeklinde tuş yapısını beğenmemiştim.Bu sefer tuşlar tam olmuş.Basarken fazla bir sesi yok,zorlanmadan basılıyor.Belki hoşlanmadığım tek yanı numaraların fontları harflerin fontundan büyük olmuş bu da enterasan gözüküyor biraz ama kesinlikle göze çarpan birşey değil.Işıklandırması da oldukça net.Touchpad tuşlarına değinirsek,onlar ses çıkarıyor.Oldum olası hiç sevmemişimdir ses çıkaran touchpad tuşarını ama hepsi öyle oluyor yapacak birşey yok.klavye ışıklandırmayı screenshotla anlatalım;

P150EM İncelemesi

Gördüğünüz üzere 8 farklı renk seçenekleri ve eğlenmek için de bir takım efektler var.Efektler bir yana tuşlar transparan sayıldığı için aydınlatma tuşların yanlarından değil içinden de geliyor.Ben oldukça güzel buldum.Parlaklığını kafanıza göre ayarlanabilir seviyeye çekebiliyorsunuz.Otomatik bir ışık sensörü var mı bundan henüz emin olmamakla beraber,bulursam ekleyeceğim.

------
    (Devamını getireceğim.Daha asıl bölüm duruyor.Eklenecek resimler var.)

Oyun performansına geçecek olursak Diablo III de Full Ayar,1080p sıkıntı olmadan 50-60 FPS oynuyorsunuz,3 kişi oynadık,bir sıkıntı yaşamadık.

Battlefield 3 de High da 30-40 arası FPS alıyorsunuz,ama 30-40 kesmiyor gibi geldi bana bu oyunda.30 kişilik oynadım,oynanabilir durumda ama kesinlikle.Overclock yapmanız gerekebilir.Henüz denemedim ama afterburner ile 597/1500'ün rahatça 570Mle aynı çip olduğu için 700/1600'ü görebileceğine inanıyorum.

Şu vaziyetteki overclocksuz hali ile ekran kartı sıcaklığı 70 küsürü görmekte.CPU sıcaklığında hiç sorun yok.

Furmark testinden çıkardığım kadarıyla bu fanın 3 seviyesi var.Atıyorum ki 74 ü geçince 2. kademeye geçiyor ve biraz daha hızlanıyor.90 a yaklaşınca 3. kademeye geçiyor gibi.Bilgisayarı alanlar aynı testi yapmak isterlerse FurMark da 10 dakikayı geçmemelerini öneriyorum.

Fanlar yükte sesli çalışıyor.Kesinlikle duyulabilir seviyedeler,kendim kulaklıkla oynadığım için hissetmiyorum ama bazılarınız bu durumdan rahatsız olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aedelric -- 6 Temmuz 2012; 1:04:24 >

• +1 .

ellerinize saglık devamını beklıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: afkazankayaa

+1 .

ellerinize saglık devamını beklıyoruz
    video ve resimleri merakla bekliyoruz hocam. bu arada oyun oynadınız mı? oynadıysanız, 670m'nin oyunlardaki performansı nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamilee

video ve resimleri merakla bekliyoruz hocam. bu arada oyun oynadınız mı? oynadıysanız, 670m'nin oyunlardaki performansı nasıl?

Alıntıları Göster
    Oh be sonunda birisi inceleme yapacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: namsar29

Oh be sonunda birisi inceleme yapacak.

Alıntıları Göster
    Çok teşekkürler, işte bizim canavarımız

• quote:

Orijinalden alıntı: orionasa

Çok teşekkürler, işte bizim canavarımız

Alıntıları Göster
    p170em incelemesi bekliyoruz arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: _BEDIRHAN_

p170em incelemesi bekliyoruz arkadaşlar

Alıntıları Göster
    Devam edeceğim incelemeye de ekran kartı 85 e kadar çıkıyor sıcaklığı.Bir terslik olmasın bu işte?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aedelric

Devam edeceğim incelemeye de ekran kartı 85 e kadar çıkıyor sıcaklığı.Bir terslik olmasın bu işte?

EM serisinde çift fan var bildiğim kadarıyla ve monsterlerde pek ısınma problemi olmuyordu bir terslik olabilir. b
  • quote:

Orijinalden alıntı: namsar29

quote:

EM serisinde çift fan var bildiğim kadarıyla ve monsterlerde pek ısınma problemi olmuyordu bir terslik olabilir. b

Alıntıları Göster
    Çift fanın biri CPU biri GPU'nun CPU nun i o kadar zorlanmıyor zaten.Şu an diablodan alt tab yaptım,sorun yok 69 derecede duruyor.BF3'ten mi acaba sııntı araştırayım.

• quote:

testlerde 93 F ile 110 F arası gosterılmıs oda yaklasık 40-65 C' falan yapar sumarım sızde bı sıkıntı yoktur =(
  • quote:

Orijinalden alıntı: afkazankayaa

quote:

testlerde 93 F ile 110 F arası gosterılmıs oda yaklasık 40-65 C' falan yapar sumarım sızde bı sıkıntı yoktur =(

Alıntıları Göster
    Battlefield 3 Oyunun meşhur yanlarından biride bilgisayarları cehenneme çevirmesi zaten Fazla bi endişeniz olmasın, ancak kısa süreli girişlerdede bu ısınma devam ediyorsa işin üzerinde durmak gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orionasa -- 4 Temmuz 2012; 20:08:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: orionasa

Battlefield 3 Oyunun meşhur yanlarından biride bilgisayarları cehenneme çevirmesi zaten Fazla bi endişeniz olmasın, ancak kısa süreli girişlerdede bu ısınma devam ediyorsa işin üzerinde durmak gerekebilir.

Alıntıları Göster
    ilk mesajı atalı 50-60 gün oldu hala resimleri yüklemedin, video'yu hazırlamadın müdür.

• Hocam ne diyorsunuz notebooku dün aldım,konu da bugün açıldı.Vakit buldukça yazacağım,incelemeci değilim ki ben.
  • quote:

Hocam ne diyorsunuz notebooku dün aldım,konu da bugün açıldı.Vakit buldukça yazacağım,incelemeci değilim ki ben.
    bak 70 gün oldu hala yok.
  • Enteresan bir adamsiniz ama vaktimi size harcayamam.İnceleme geldigi zaman isterseniz gelir bakarsınız.
  • quote:

Enteresan bir adamsiniz ama vaktimi size harcayamam.İnceleme geldigi zaman isterseniz gelir bakarsınız.
    3-5 birşey ekledim.Merak ettiğiniz birşey varsa cevaplayayım.
  • quote:

Elinize sağlık kırmayıp değerlendirme yaptığınz için öncelikle teşekkürler.. Bf3 ü high ayarda oynadınız sanırm ultrada durum nedir fokusa giden arkadaslar orada 660m li ekran kartının olduğunu ve ultra ayarlarda kasmadan oynandığını söylemişlerdi yanlış hatırlamıyorsam sizde 670m var ultra performansı nasıl acaba bf3 ün ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: phradrel41

quote:

Elinize sağlık kırmayıp değerlendirme yaptığınz için öncelikle teşekkürler.. Bf3 ü high ayarda oynadınız sanırm ultrada durum nedir fokusa giden arkadaslar orada 660m li ekran kartının olduğunu ve ultra ayarlarda kasmadan oynandığını söylemişlerdi yanlış hatırlamıyorsam sizde 670m var ultra performansı nasıl acaba bf3 ün ?

Alıntıları Göster
    Yok hocam şimdi overclocksuz sizin için bakıyorum ama kurtarmaz herhalde.Editleyip yazarım şimdi.

Yok Ultrada 64 kişilikte 22 FPS kadar indi.Rahat oynandığını söyleyemem.High da 64 işi açık mekanlarda 30 küsür,kapalılarda 40-50 küsür le oynanabiiliyor ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aedelric -- 6 Temmuz 2012; 4:54:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerata94

resimleri ne zaman eklersin acaba?

Kısa zamanda eklemeye çalışacağım,yazlıkta olduğumdan dolayı şu an elimde adam gibi bir makina yok.
  • Birde ısınma ne durumda ilk gün bf3 te 90 a çıkmıştı ekran kartı hocam şimdi uygun seviyelere indimi yoksa ekstra soğutucu vs. mi kullanıyorsunuz?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.