Şimdi Ara

p2p vo-ip bağlatısı yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbulda merkezimiz var ve izmir ofisinde 1 kullanıcımız var. İstanbulda satralimiz mevcut ancak izmirde santral yok. Amacımız izmir ofisini, basit bir aletle, istanbuldaki santralin örnek 15 dahilisine bağlayıp istanbuldan gelen telefonları izmir ofisindeki telefona aktarmak ve izmir ofisinin dahili olarak aranmasını/aramasını sağlamak.(dış hat alıp konuşma yapılmayacak)

Bunun için gerekli uygun fiyatlı ve sorunsuz donanım nedir.
    Bu konuda yardımcı olabilecek firma tavsiyeniz varmı.
    İyi çalımalar...

• quote:

Orijinalden alıntı: mtnclk

İstanbulda merkezimiz var ve izmir ofisinde 1 kullanıcımız var. İstanbulda satralimiz mevcut ancak izmirde santral yok. Amacımız izmir ofisini, basit bir aletle, istanbuldaki santralin örnek 15 dahilisine bağlayıp istanbuldan gelen telefonları izmir ofisindeki telefona aktarmak ve izmir ofisinin dahili olarak aranmasını/aramasını sağlamak.(dış hat alıp konuşma yapılmayacak)

Bunun için gerekli uygun fiyatlı ve sorunsuz donanım nedir.
    Bu konuda yardımcı olabilecek firma tavsiyeniz varmı.
    İyi çalımalar...

istanbuldaki santralinizin markasina gore cevap verilebilir bu soruya ( dis hat alinamayacak vs dediginiz icin santral modulu olmasi isteniyor diye anliyorum) santral ureticinizle irtibata gecerseniz gerekli bilgiyi verecektir.
    15 dahili numarasi bire bir voiple izmire tasinsin isterseniz en basitinden bi voip gateway alip FXS portu olan isinizi gorebilirsiniz.
    izmirdeki bilgisayardan arasin derseniz tek cihaz yeterli olacaktir.
    Trde cok cesitli bir iki portlu gwler mevcut
    http://www.efornetses.com/veri/urun/urun_detay.asp?urun_id=435&kategori_id=169&kategori_adi=Voip%20%DCr%FCnler
    isinizi gorur mesela.

• Cevap için teşşekürler
    Santral LG ancak full kapasite dolu olduğundan ip modülü takılamıyor. Bende bu santralin dahili hat girişine bir alet takıp onu internetten direk bağlantı ile izmir ofisine bağlamak istiyorum. Xpeech XSG2000 Analog Voice bu işi görürmü. Ben içerde örnek 15 dahili hattı aradığında bu Xpeech XSG2000 izmir ofisindeki aleti arayacak şekilde olabilirmi.
  • quote:

Cevap için teşşekürler
    Santral LG ancak full kapasite dolu olduğundan ip modülü takılamıyor. Bende bu santralin dahili hat girişine bir alet takıp onu internetten direk bağlantı ile izmir ofisine bağlamak istiyorum. Xpeech XSG2000 Analog Voice bu işi görürmü. Ben içerde örnek 15 dahili hattı aradığında bu Xpeech XSG2000 izmir ofisindeki aleti arayacak şekilde olabilirmi.

dediginiz sekilde kullanabilirsiniz. firmayi arayip isteginizi belirtirseniz sizi yonlendireceklerdir.
  • quote:

Cevap için teşşekürler

SİZİN İSTEDİĞİNİZ SANIRIM ŞU ŞEKİLDE. [simage][/simage]

BU BENCE PEK MÜMKÜN OLMAZ. SANTRALİN DAHİLİ HATTI İLE VOİPİN DAHİLİ NUMARA ARAMALARI FARKLI. BU İŞİ SANIRIM VOİP CİHAZININ BUN YANINDA ONUN SERVERIN KAPASİTESİ ÇÖZECEK. SİZ VOİP HİZMETİNDE NE KULLANIYORSUNUZ BETAMAX ŞİRKETLERİNDEN BİRİNİMİ. EĞER ÖYLE İSE BU İŞ BİRAZ ZOR ÇÜNKÜ BU İŞİN SERVERLADA ALAKASI VAR. ŞU ŞEKİL ÇOK DAHA UYGUN OLUR AMA SİZİN SANTRAL BUNA MÜSAİT DEĞİL DEMİŞSİNİZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrty78 -- 17 Eylül 2010; 10:08:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mrty78

BU BENCE PEK MÜMKÜN OLMAZ. ..

neden mumkun olmasin ki.
    iad cihazlarin cogunda bu tarz kurulum desteklenir. basit gateway cihazlarindan iki tane olmasi gerekiyor. iki ofis arasinda bunlari normalde kurup iki pstn telefon baglasa nasil calisiyorsa birini santrale bagladiginda da calisir ( fxs portu olmali tek fark disari yonlu arama yapacagi icin merkezdekinden). voip operatoru felan olmayacak adsl hat olacak arada, arada bir sip server softswitch vs de olmayacak, p2p destination IP girilecek... grandstream cihazlar turkiyede distributoru varsa onlara da sorabilirsiniz, zamaninda grandstream handytone cihazlarla yapmistim boyle bir kurulum.
  • alin size dokumani da buldum eski backuplarimdan ,simdi daha fazla cihaz destekliyordur bunu eminim ki.
    http://rapid share.com/files/419566105/gxw_wp_extending_analog_lines.pdf (URLdeki boslugu silin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasisngn -- 17 Eylül 2010; 13:39:11 >
  • quote:

Diagram bu şekilde ama santralde voip modülü takılı değil sip serversız ve betamax gibi operatörsüz bağlantı yapmayı düşünüyorum.
  • quote:

Diagram bu şekilde ama santralde voip modülü takılı değil sip serversız ve betamax gibi operatörsüz bağlantı yapmayı düşünüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: oasisngn

alin size dokumani da buldum eski backuplarimdan ,simdi daha fazla cihaz destekliyordur bunu eminim ki.
    http://rapid share.com/files/419566105/gxw_wp_extending_analog_lines.pdf (URLdeki boslugu silin)

çözüm için teşekkürler ancak hangi aletleri kullanmam lazım acaba 1 port olması yeterli, örnekteki 4 portlu bir alet,
    Birde nerden temin ederim bu aleti

• voip cihazlarından en kullanışlı ve ucuz olan linksys pap2t dir.
  • 2 adet Voip cihaza bakar işiniz. Daha detaylı bilgi içihttp://www.telekomadsl.com/ sitesine ve buradaki forumlara bir göz atın isterseniz.
  • halledebildinizmi problemi
  • quote:

halledebildinizmi problemi

Kusura bakmayın işlerin yoğunluğundan konuya bakmayı unuttum. Santral içi fxo gerekli diye duymuştum. Bunu ayarlayıp satan varmı acaba yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnclk -- 3 Ekim 2010; 19:39:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.