Şimdi Ara

P35-DS4 Kullanıcıları Buraya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadşlar bende ds4 kullanıyorum. hiçbir problem yok.
    sadece ilk vista kurulumunda hd leri zor tanıdı okadar.
    ben yeni revizyonunu kullanıyorum. çok stabil 1.35v değerinde q6600 b3 rev. işlemcimi 3.24ghz de çalıştırıyor.

ilk olarak nvidia 650sli vardı 2.7ghz geçememiştim.sonra bu anakartı aldım hiç problem yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 1 Kasım 2007; 10:40:10 >
  • şimdi hangi renk olanlar intel hangileri jmicron sata ve anakart driver kurarken bunların driverları ayrı ayrımı?yani şimdi 8 sata var ama kaçı ondan kaçı bundan
  • 6 adet sarı intel ıch9r 2 adet mor jmicron
    evet driverları ayrı ayrı zaten 6 diskten fazla kim kullanırki
  • peki içinden çıkan aparatı morlara taksam gene dışardan taktığım harddiskte görmeme falan gibi bir sorun olurmu?bide bu rev olayı kutuda falanmı yazıyor?(babama aldırcam içne baksada pek anlamaz)
  • peki 2 driver da aynı anda kurulsa sorun çıkarmı?ben 3 tane sata harddisk ve 2 tane external sata kullanıcam kullanıcam,sorunla karşılaşma ihtimaşim nedir arkadaşlar?

ayrıca geil ultra serisi 800mhz ram var(turuncu soğutuculu olan) ama desteklenen belleklerde geil'in gri soğutuculu olan cas5 lik 800mhz modeli yazıyor sorun çıkarmı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapscallioN -- 11 Kasım 2007; 18:27:36 >
  • ben bimeksten alıp toplattım bilgisayarı bu aparatı morlara takmıştı servis elemanları bende işime şimdilik yaramadığı için söktüm

revizyon kutunun üstünde barkod olan yerde yazıyor benimki 1.1 revizyon

iki driver aynı anda kurulabilir hiç bir sorun olmaz yalnız biostan onboard sataları açman lazım ide lazımsa onuda açman lazım

ramlerdede sorun çıkacağını sanmam

son olarak ben biraz acele topladım sistemi biraz daha araştırma yapsaydım daha büyük kasa alıp 4 yada 6 küçük boyutlu harddisk alıp raid 0 yapardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan -- 12 Şubat 2008; 21:52:28 >
  • hocam vistada yada sata portlarından dolayı bir sorunun oldumu peki?
  • xp kullandım vista 32 kullandım şu an vista 64 kullanıyorum raid 0 sorun yok
  • ilk zamanlar sorunlar yaşadım demişsin peki ne gibi?yani sanırım yanlış kullanım kastettin,nelerdi söylersen bende aynı hataya düşmeyeyim..
  • bu arada şu mor sata girişlerini e-sata aparatıyla bağlayıp raid yapmadan sadece öyle kullansam geneden windows üzerinden yüklenen driver dışında bişey yüklemem gerekirmi?(disketle tanıtmaktan falan bahsedilmişte)sabah alıcam arkadaşlar lütfen cevap verin...
  • ilk aldığımda biosdan raid seçtim normal bios ekranından sonra raid biosu geldi ve orda ctrl+I ya basıp raid kurmam gerekirken ben kurmadan vista yüklemeye çalıştım acemilik
  • Bizim anakartın F7 bios şu anda download edilmeye hazır,siteden çekebilirsiniz.Açıklamada sadece 45 nm Penryn işlemci desteğinden bahsediliyor bunun dışında bir getirisi yok.Yani şu an için bios'u update etmeye bir gerek yok gibi...
  • @orhan44

peki şu mor sata girişlerini e-sata aparatıyla bağlayıp raid yapmadan sadece öyle kullansam genede windows üzerinden yüklenen driver dışında bişey yüklemem gerekirmi?(disketle tanıtmaktan falan bahsedilmişte)sabah alıcam arkadaşlar lütfen cevap verin...
  • mor sataları kullanmadığım için tam bilgim yok ama harici harddisk takıp sorun yaşayacağını sanmam vista yada xp yükledikten sonra gigabyte ın sürücü cd sini takarsın önce intel chipset sürücüsü yüklenir restart olur daha sonra sata---mor sata ---onboard ses kartı---ethernet sürücüleri yüklenir çok basit ve kolay cd de artı norton internet security 90 gün deneme var gigabaytın windows üzerinden hızaşırtma programları var
  • yani raid yapmayacaksam herhangi bir şekilde disket ile falan tanıtmama gerek yok windows kurarken,umarım doğru anlamışımdır
  • windowsu neden mor satalara kuracaksınki intelin sarı ıch9r leri dururken
  • En mantıklısı hdd'lerini sarı portlar üzerinden bağlaman bence.Burada iki alternatifin var 1-Hdd'leri ahci modda performaslı(tartışılabilir ne kadar) ya da 2-pata uyumluluk modunda çalıştırman.2. yolu seçersen hiç bir şey yüklemene gerek yok sadece eski pata Hdd'ler gibi tak ve kullan.Ahci'yi aktive ederek bağlamayı seçersen bu durumda kurulum sırasında f6 ve driver yükleme yoluna gitmelisin.

Diğer ve senin sorduğun asıl konuya gelirsek,bildiğim kadarıyla e-sata desteğini ich9r üzerinden alabilyorsun bu yüzden galiba mor portlar kullanılmıyor e-sata için ama kesin bilgisi olan varsa biz de öğrenebiliriz.

Kısaca Hdd'lerini sarı portlara takıp biostan sata portlarının çalışma biçimini ide olarak verirsen en sorunsuz kurulum yolunu uygulamış olursun.
  • yok zaten intele kurcam ve raid yapmayacağım ama mor olanlarıda e-sata olarak kullanacağım,bu durumda hiçbirşekilde raid yapmadan kullanmak için anakart cd içindeki driverlar harici bişey yapmaya gerek yok dimi?disketle tanıtmak falan gibi...
  • Ben en azından ahci tavsiye ederim.Zaten ihtiyacın olan ne var ne yoksa hepsi driver cd'sinde var.
  • f6 ya basıp driver yükleme olayını biraz açarmısınız yani ne zaman basılmalı,diskete bişey kaydetmelimi,kısacası nasıl yapılmalı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.