Şimdi Ara

p4 630 (64bit) 3000 mhz O/C potensiyeli ve CORSAİR XMS2 5400 UL

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu topici actim cunku yeni p4 64 bit işlemcileri satin almayi düşünen arkadaşlara fikir vermek istedim.
    kullandiğim anakart ASUS P5GDA-E premium bildiğiniz gibi 925xe (müthiş anakart) cipseti kullaniyor.kasa da feel hurricane 540w liğini kullaniyorum.(işcilik kötü ama havalandirma performansi cok iyi ve fiyatida ucuz)
    işlemcinin carpan kiliti olduğu icin multipiler ile oynayamiyorsunuz.tabi bunu kirmak icin modlu bioslar varmiş ama bu işe hiç girmedim.carpani 15 olduğu icin 266 bir external clock vererek işlemci 4000 mhz oldu ve cok rahat acildi.voltaj olarak 1.3v da calışıyor.extra volt vermeye gerek yok.yüksüz olarak işlemci 45-47 derecede (oda sicakliğı 27) yüklü olarak 30 dakika caliştirdim buna rağmen işlemci 61 dereceği hic gecmedi.zaten işlemcinin üzerindeki (boxla gelen) soğutma sistemi cok iyi.
    dikkatimi ceken işlemci ısınsa bile fan hızını fazla arttirmiyor.keşke fan hızını kendim ayarliyabilsem.genellikle 2000 prm hızında dönüyor en yüksek 2400 gördüm.

ram e gelince corsair xms2 5400ul lerin SPD si 666 mhz de 3.2.2.2 (1.8v)olarak yaziyordu internet sitesinde.fakat CPU z ve everest gibi programlarla baktiğimda gercek SPD 4.4.4.15 (1.8) olarak geciyor.
    rami ilk once 712 mhz de caliştirdim normal gecikme süreleri ile.bilgisayar acildi ve stabil calişti.3.3.3.3 caliştirincada acti.en son 3.2.2.1 de acmadi.volt u bir derece yükselttim gene acmadi.2.2v verince acti ve stabil calişti.bu ramlerin fiyatlari gercekten yüksek ama overclock potansiyelide yuksek.

• hakkaten guselmis birde oyun performanslarina bak bakalim nasil olacak
  • uzerındekı standart sogutucuyla overclcok yapmadan kac dercede calısıyor full load da?
    bırde fan seslimı acaba ?
  • Oyun için Intel işlemci alınmaz, hele 64 Bit için hiç alınmaz Gidin 3000+ Venice alın daha ucuza daha fazla performans ve overclock elde edin. 2700 MHz'deki bir Venice 4000 MHz'deki P4'ü çok rahat geçecektir şüpheniz olmasın Kalan parayı de VGA'ya yatırır ve düzgün bir DDR-RAM alırsınız.
  • @sturmovık hangı ıslemlerde gececek Grafıksel mı ıslemsel mı

Sanmıyorum Bır ıkı werı koyarsan dah aydınlatmıs olursun...
  • oyunlarda amd nın ustunlugu kesın ama ya dıger ıslemlerde?
    pc de sadece oyun oyanmıyoruzkı?
    sanal pc yı kullanıyorum,video edit yapıyorum, intelın ıslemcılerı amd ye gore pahalı ama amd nın de anakrtları pahalı boyle olunca fıyat dengelenıyor
    ornek olarak asus pgd pro +ıntel 630 islemci=350 dolar
    asus sli deluxe + venice 3000+ islemcide=350 dolar
    bu durumda ıntel alamk daha iyi gibi tabıkı bu sadece benım gorusum
  • @aLLyC: Dikkat ettiysen "OYUN İÇİN" diye yazmıştım önceki mesajımda

@The_WeB: 64 Bit INTEL işlemci için DDR2 RAM gerekiyor, ki bunların fiyatları DDR1'lere göre uçuk seviyelerde. Dolayısıyla Venice 3000+ ve DFI LANParty Ultra-D ikilisi daha ucuza gelecektir RAM maliyeti hesaba katılınca. Kaldı ki ASUS PGD Pro ile DFU LANParty Ultra-D kıyas kabul etmeyecek anakartlar.

AMD'nin FPU (Floating Point Unit)'i Intel işlemcilerden çok daha hızlı, bu yüzden hesaplamaya dayalı bütün uygulamalarda ve oyunlarda ciddi üstünlük kuruyorlar. Intel işlemciler ise encoding vb. işlemlerde daha hızlı, ama verilen fiyat farkına genellikle değmeyecek kadar az oluyor bu fark. Üstelik SSE3 ile Venice'ler bu farkı ciddi biçimde kapattılar. Kaldı ki Venice'lerin o/c kapasitesi ile bu alanlarda da Intel çok zorlanıyor. Kısacası Intel 64 Bit işlemciler daha yüksek fiyata daha az performans sunuyorlar. O yüzden bence AMD tercih edilmelidir

• RAM İN 800 MHZ DE TİMİNGLERİ EN İYİ KAÇ OLUYOR.
    SEN BİRAZDAHA FARKLI HIZLARDA TİMİNG KOYARMISIN.
    MESELA DEF HIZDA 2.2.2.1 YAPIYORMU 2.2 V İLE.
    BİRDE MAX KAÇ V VERDİN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 6 Haziran 2005, 14:58:48 >
  • Arkadaşlar arkadaş daha yeni sistem almış siz git AMD al diyorsunuz. Tamam başta oyun için AMD alsaydı iyi olurdu. Ama yeni alınan şeyi sat git AMD al denir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***

Arkadaşlar arkadaş daha yeni sistem almış siz git AMD al diyorsunuz. Tamam başta oyun için AMD alsaydı iyi olurdu. Ama yeni alınan şeyi sat git AMD al denir mi?

Haklısın.
    nedir bu amd sewdası bu forumda anlamadım.
    ben bikaç ay sonra bir intel sistem döşiyecem ozaman amd ciler bakakalacak
    en az 5000mhz de fena olmaz hani
  • Yine intel amd kavgasına başlamayalım..Tamam AMD acaip fark atıyor ama arkadaşta daha işlemciyi yeni almış.Şimdi git amd al demenin neresi mantıklı.Bu arada sisteminiz çok güzel güle güle kullanın.Sizin bu ramlerininz ddr2 mi acaba?
  • aldyısa hayırlı olsun demekten başka bişey düşmez arkadaş almaz güzelede benzioyr bir kaç test koyarsan daha aydınlatıcı olur
    sıcaklık sorunu çözülmüş galiba
  • intele laf yok sicaklik derdi basina acilmasaydi amd bu kadar populer olmazdi tek sorunlari sicaklik.. onuda yavas yavas cozuyor gibiler.. ama amd nin oyun olayi apayri.. arkadas almis guzel de yapmis hayirli olsun diyelim...
  • hayirlisi olsun bende en yakin zaman da lga & nf 4 e gececem link burada intelin masaustu vede sli'in performans i bana yeterde artar varsin olsun intel olsun senelerdir kullaniyom intel hicbir problem yok.6 aydir amd kullaniyorum vede memnun degilim benim fikrim bu.En yakin zamanda Intel e gececem varsin olsun 2k3 ten 22 k almayim 19 k alayim ne fark eder?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH

quote:

Arkadaşlar arkadaş daha yeni sistem almış siz git AMD al diyorsunuz. Tamam başta oyun için AMD alsaydı iyi olurdu. Ama yeni alınan şeyi sat git AMD al denir mi?

Haklısın.

döşe bakalım.ben saynı paraya bide babama bilgisayar alırım

• arkadaşlar ramler ddr2.zaten xms2 = ddr2 xms = ddr

intel işlemci ısınma sorununu cözmüşler.zaten intelin 64 bit leri ile eski prescott larin karşilaştirmasinda sadece ısılarda 64 bitler fark atmiş.bunun dışında hiç bir performans fazlası yok 2 mg cache e rağmen.

amd al dediler bana bir cok arkadaş.hatta askerden yeni döndüm ben orda bir arkadaş cok söylemişti amd al diye.fakat ben sadece oyun oynamiyorumki.acayip real time encoding yapiyorum.ve dvd encoding yapiyorum.multimedia ile cok işim oluyor.yalan olmasin oyunda oynuyoruz.ama 20 fps icin diğerlerinden fedakarlık edemedim.

bu arada ddr 2 ramlerin cas latency leri en düşük 3 dür.bu yüzden ddr bir ram timing de ddr2 yi gecebilir.ama ddr2 ler bantgenişliği ile farkı kapatiyor.

ekran kartini overclock yapinca (6600gt) belli frekanstan sonra benchmarklarda yeşil yeşil şeyler cikiyor.sebebini bilen varsa sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nemesis returned

quote:

Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH

quote:

Haklısın.

döşe bakalım.ben saynı paraya bide babama bilgisayar alırım

İyide intel ile amd arasında fiyat farkı yokki.
    FX 55 ile EE aynı fiyat.
    anakart desen onlardada fark yok ramde aynı.
    amd 3000+ gibi modelleri intele karşı avantajlı sadece ama bu beni ilgilendirmiyor
    wepochill bulabilsem biyerden nakit paraya tr ghz rekoru bana gececek ama yok bu tur aletler tr de.

• quote:

Orjinalden alıntı: ssregitoss

arkadaşlar ramler ddr2.zaten xms2 = ddr2 xms = ddr

intel işlemci ısınma sorununu cözmüşler.zaten intelin 64 bit leri ile eski prescott larin karşilaştirmasinda sadece ısılarda 64 bitler fark atmiş.bunun dışında hiç bir performans fazlası yok 2 mg cache e rağmen.

amd al dediler bana bir cok arkadaş.hatta askerden yeni döndüm ben orda bir arkadaş cok söylemişti amd al diye.fakat ben sadece oyun oynamiyorumki.acayip real time encoding yapiyorum.ve dvd encoding yapiyorum.multimedia ile cok işim oluyor.yalan olmasin oyunda oynuyoruz.ama 20 fps icin diğerlerinden fedakarlık edemedim.

bu arada ddr 2 ramlerin cas latency leri en düşük 3 dür.bu yüzden ddr bir ram timing de ddr2 yi gecebilir.ama ddr2 ler bantgenişliği ile farkı kapatiyor.

ekran kartini overclock yapinca (6600gt) belli frekanstan sonra benchmarklarda yeşil yeşil şeyler cikiyor.sebebini bilen varsa sevinirim.

o yeşil şey artifact tir
    nedenide ramlerinin o hızı kaldıramaması

ayrıca ben hiçbiyerde 356mhz de 3.2.2.1 yapan ddr ram gormedim. bu ddr2 nin gucu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 6 Haziran 2005, 21:36:06 >

• quote:

Ne demiş arkadaş?

quote:

Bu topici actim cunku yeni p4 64 bit işlemcileri satin almayi düşünen arkadaşlara fikir vermek istedim.

Ben de yeni alacaklara konuşuyorum. Gidip de boşuna para vermesinler diye Ayrıca gitsin işlemciyi satıp AMD alsın da demedim. Başkaları için yazdım Doğru düzgün okuyun yazdıklarımı

• Arkadaşim öncelikle hayirli olsun güzel sistem kim ne derse desin takma kafana ramlerin yeter boşver işlemciyi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.