Şimdi Ara

P4-Pentium D 8XX-Amd x2 fiyat-performans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar bilgisayarımı upgrade etmem lazım ama kafamda bir sürü soru işareti var yardımcı olursanız sevinirim
    Öncelikle esas amacım oyun performansı, quake 4 doom 3 hl2 gibi oyunları adam gibi oynamak.. gönül isterdi bir conroe ama çok pahalı ve oyun için o kadarda gerekli olduğunu düşünmüyorum.

1)pentium d serisi ve amd x2 lerin p4e göre avantajı 2mb l2 cache sanırım bunun dışında ne avantajları var? ve esas önemli konu bu avantajların oyun performansına olan etkisi nedir? yani 1mb cache le 2mb cache'in oyunlarda pek bir farkı olmaz derseniz p4 ağır basmaya başlar çünkü fiyatı daha uygun..

2)pentium d 820 nin fiyatı uygun görünüyor(hepsiburada.com) ama sanırım bunlarda ısınma problemi varmış ve amd x2lerin pentium d 8xx serisine göre daha performanslı olduğunu bir kaç yerde okudum ayrıca anakartı değiştirmek gerekmiyormuş amdlerde.(gerçi benim anakart çok eski her halükarda değiştirmem gerekiyor sanırım) oyun performansı ve fiyat olarak 2sini karşılaştırırmısınız. (pentium d 9xx demeyin onlarda pahalı)

3)x1650gt veya 7600gt gibi orta karar bir ekran kartı almayı düşünüyorum. düşündüğüm işlemciler bu ekran kartlarıyla verimli çalışırmı (denk olurlarmı)

4)dx10 muhabbeti can sıkıyor bu ekran kartları dx10 yaygınlaşınca bir işe yaramayacakmı? (özür biraz ekran kartlarıyla ilgili oldu)

5)düşündüğüm cpulara anakart tavsiyeniz nedir çok pahalı olmazsa sevinirim

şimdiden hepinize özellikle marka fanatikliği yapmadan bana açıkca en iyi fiyat/performans oranını önereceklere teşekkürler

• alabiliyorsan C2D sistem al. Para sıkıntısı varsa da X2 820 oyun için iyi işlemci değil.
    elindeki sistemi yazsaydın upgrade için daha net cevaplar alıdın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dellino

alabiliyorsan C2D sistem al. Para sıkıntısı varsa da X2 820 oyun için iyi işlemci değil.
    elindeki sistemi yazsaydın upgrade için daha net cevaplar alıdın.
    elimdeki sistem güncel oyunlar için komedi: celeron 1ghz, gigabyte bir anakart(baya eski nedir ne değildir bilmiyorum agp slotlu bişey heralde) 256sdram, 64mb geforce 2 falan filan

inventus.com'un fiyatlar daha uygunmuş pentium d 9xx seriside olabilir bu fiyatlara göre.

dellino gerçekten oyun için c2d şartmı işlemciden ödün verip ekran kartına abansam diye düşünüyordum ama galiba işlemci ekran kartına yetmeyeceği için pek verimli olmaz. doom3 gibi bir oyun için c2d ye gerek olmaz be hocam 2 sene önce çıkmış bir oyun sonuçta yanlış hatırlamıyorsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: gellapes

elimdeki sistem güncel oyunlar için komedi: celeron 1ghz, gigabyte bir anakart(baya eski nedir ne değildir bilmiyorum agp slotlu bişey heralde) 256sdram, 64mb geforce 2 falan filan

inventus.com'un fiyatlar daha uygunmuş pentium d 9xx seriside olabilir bu fiyatlara göre.

dellino gerçekten oyun için c2d şartmı işlemciden ödün verip ekran kartına abansam diye düşünüyordum ama galiba işlemci ekran kartına yetmeyeceği için pek verimli olmaz. doom3 gibi bir oyun için c2d ye gerek olmaz be hocam 2 sene önce çıkmış bir oyun sonuçta yanlış hatırlamıyorsam.

Alıntıları Göster
    core 2 duolar öncesi işlemciler için tercih kesinlikle amd x2'ler.her platformda x2ler pentium d'lerden çok daha üstün. aslında core 2 duo işlemcilerin oyunarda x2lerden çok üstün olduğunu söylemekte doğru değil, yani fark çok abartı değil.core 2 lerin avantajı çok iyi oc olmaları.ve şuda var işlemcin çok iyi olsada almayı düşündüğün ekran kartıyla onun performansından yararlanamazsın.7600gt gibi bir ekran kartına x2 fazla bile...

• quote:

Orijinalden alıntı: Arheneus

core 2 duolar öncesi işlemciler için tercih kesinlikle amd x2'ler.her platformda x2ler pentium d'lerden çok daha üstün. aslında core 2 duo işlemcilerin oyunarda x2lerden çok üstün olduğunu söylemekte doğru değil, yani fark çok abartı değil.core 2 lerin avantajı çok iyi oc olmaları.ve şuda var işlemcin çok iyi olsada almayı düşündüğün ekran kartıyla onun performansından yararlanamazsın.7600gt gibi bir ekran kartına x2 fazla bile...

Alıntıları Göster
    c2d > x2 > 8xx

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

c2d > x2 > 8xx

Alıntıları Göster
    peki x2 9xxden de iyi mi genel olarak
  • quote:

peki x2 9xxden de iyi mi genel olarak

Alıntıları Göster
    Iyyyy PD8xx serisi aklıma gelince tüylerim diken diken oluyor...
    Kullandım şimdi bedav verseler almam celeron alırım daha iyi
    Şaka bir yana bence 8 serisi alma mis gibi X2 ler varken git AM2 soket birX2 3600/3800 al cok daha iyi ama alabilirsen E6300 gibi bir işlemci cok daha süper bir bilgisayar işlemcisine sahip olursun...
    Ayrıca 9 serisi X2 serisinden daha iyidir ama zaten PD945 gibi bir işlemci ücretine E6300 alabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: arnavuti

Iyyyy PD8xx serisi aklıma gelince tüylerim diken diken oluyor...
    Kullandım şimdi bedav verseler almam celeron alırım daha iyi
    Şaka bir yana bence 8 serisi alma mis gibi X2 ler varken git AM2 soket birX2 3600/3800 al cok daha iyi ama alabilirsen E6300 gibi bir işlemci cok daha süper bir bilgisayar işlemcisine sahip olursun...
    Ayrıca 9 serisi X2 serisinden daha iyidir ama zaten PD945 gibi bir işlemci ücretine E6300 alabilirsin

Alıntıları Göster
    Ben şu an D805 kullanıyorum. Zamanında core dan önce AMD lerin çift çekirdeklerinin en ucuzu 350$+KDV
    iken D805 i 140 dolara aldım. D serisi söylendiği kadar kötü değil sonuçta çift çekirdek bir işlemci. Ama fiyatlar yakın olsaydı zamanında kesin X2 alırdım. Sende öyle yap bulduğun en ucuz X2 yi al tavsiyem. X2 D serisinden daha iyi performans verir oyunlarda. Conroe ya gelince al diyecem daha iyi diyeceğim ama ekran kartından vazgeçip alabilirim demişsin. Ekran kartı işlemciden çok daha önemlidir oyun oynayan birisi için.Benim tavsiyen En ucuz X2+ İyi ekran kartı

• quote:

Orijinalden alıntı: Naga Sadow

Ben şu an D805 kullanıyorum. Zamanında core dan önce AMD lerin çift çekirdeklerinin en ucuzu 350$+KDV
    iken D805 i 140 dolara aldım. D serisi söylendiği kadar kötü değil sonuçta çift çekirdek bir işlemci. Ama fiyatlar yakın olsaydı zamanında kesin X2 alırdım. Sende öyle yap bulduğun en ucuz X2 yi al tavsiyem. X2 D serisinden daha iyi performans verir oyunlarda. Conroe ya gelince al diyecem daha iyi diyeceğim ama ekran kartından vazgeçip alabilirim demişsin. Ekran kartı işlemciden çok daha önemlidir oyun oynayan birisi için.Benim tavsiyen En ucuz X2+ İyi ekran kartı

Alıntıları Göster
    insanları yanlış yönlendirmeyelim pentium D 805 işlemci oyunlarda olsun uygulamalarda olsun canavar gibi çalışır. fiyat performans oranına göre süper başarılı bir işlemcidir 1000 dolarlık amd leri o/c edilince nasıl silip süpürdügünü testlerden biliyoruz. bu işlemci 100 dolara satılıyor amd de neymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 18 Ocak 2007; 10:03:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EXPANDER

insanları yanlış yönlendirmeyelim pentium D 805 işlemci oyunlarda olsun uygulamalarda olsun canavar gibi çalışır. fiyat performans oranına göre süper başarılı bir işlemcidir 1000 dolarlık amd leri o/c edilince nasıl silip süpürdügünü testlerden biliyoruz. bu işlemci 100 dolara satılıyor amd de neymiş

Alıntıları Göster
    Arkadaşım bende kullanıyorum D805 dedim zaten ve aldığıma çok memnunum. Çok iyi overclock oluyor. Ben şimdi sorunsuz 3.66 olarak kullanıyorum. Ama karşılaştırma biraz ayıp olur çünki biz overclock edilmiş intelle overclock edilmemiş AMD yi kıyasladık o zaman. AMD de overclock olabiliyor sonuçta D805 kadar olmasada. Şu anda bende değiştirmeyi düşünmüyorum . 4 çekirdekli işlemciler çıkana kadar bunla gidecem.Ama yeni alacak olsam(conroe yı saymazsak tabii) Direk AMD yi alırım. Bölece güç kaynağı sorunu da yaşamam.( Benim 805 168 Watt olarak çalışıyormuş overclock la,AmD 65 yanılmıyosam elektrikten batırıyor şerefsiz)

• quote:

Arkadaşım bende kullanıyorum D805 dedim zaten ve aldığıma çok memnunum. Çok iyi overclock oluyor. Ben şimdi sorunsuz 3.66 olarak kullanıyorum. Ama karşılaştırma biraz ayıp olur çünki biz overclock edilmiş intelle overclock edilmemiş AMD yi kıyasladık o zaman. AMD de overclock olabiliyor sonuçta D805 kadar olmasada. Şu anda bende değiştirmeyi düşünmüyorum . 4 çekirdekli işlemciler çıkana kadar bunla gidecem.Ama yeni alacak olsam(conroe yı saymazsak tabii) Direk AMD yi alırım. Bölece güç kaynağı sorunu da yaşamam.( Benim 805 168 Watt olarak çalışıyormuş overclock la,AmD 65 yanılmıyosam elektrikten batırıyor şerefsiz)

Alıntıları Göster
    yardımlarınız için teşekkürler
    şimdi benim için yeni bir seçenek daha ortaya çıktı:http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1649
    D915 65nm oluşu ve 2*2mb ön belleği 130$ a iyi bir fiyat/performans seçeneği gibi duruyor. Bu fiyat civarında daha iyi bir AMD işlemci seçeneği önerirseniz fikrimi değiştireceğim. (toms hardware sitesinde inteller quake 4de ilginç bir şekilde önde oluyor bu yüzdende biraz d9xx tarafındayım)
    Birde şu 5 soruma kısa kısa cevap verebilirseniz çok sevineceğim

• quote:

yardımlarınız için teşekkürler
    şimdi benim için yeni bir seçenek daha ortaya çıktı:http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1649
    D915 65nm oluşu ve 2*2mb ön belleği 130$ a iyi bir fiyat/performans seçeneği gibi duruyor. Bu fiyat civarında daha iyi bir AMD işlemci seçeneği önerirseniz fikrimi değiştireceğim. (toms hardware sitesinde inteller quake 4de ilginç bir şekilde önde oluyor bu yüzdende biraz d9xx tarafındayım)
    Birde şu 5 soruma kısa kısa cevap verebilirseniz çok sevineceğim

Alıntıları Göster
    http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=440&model2=471&chart=158
    burada D920ve X2 3800+ karşılaştırmaları var. D920 yi OC yapmak için kaliteli kart kaliteli ram almalısın Ve sdurust un dediği gibi çok yüksek enerji tüketimi sana ekstra Güç kaynağı maliyeti de yükleyecek.
    AM2 X2 3600+ MSI K9 Ultra 2F Nforce 570 çipli kartın maliyeti
    385 YTL Kdv dahil
    D 915 ve P5LD2 nin maliyeti de 435 YTL
    Yukarıdaki iki anakart ta OC için F/P oranı yüksek kartlar.
    3600+ nın default güç tüketimi 65W sdurust un işlemcisinin OC ile 165 W olduğunu da düşünürsek ? Karar vermek o kadar da zor olmamalı

• quote:

Orijinalden alıntı: dellino

http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=440&model2=471&chart=158
    burada D920ve X2 3800+ karşılaştırmaları var. D920 yi OC yapmak için kaliteli kart kaliteli ram almalısın Ve sdurust un dediği gibi çok yüksek enerji tüketimi sana ekstra Güç kaynağı maliyeti de yükleyecek.
    AM2 X2 3600+ MSI K9 Ultra 2F Nforce 570 çipli kartın maliyeti
    385 YTL Kdv dahil
    D 915 ve P5LD2 nin maliyeti de 435 YTL
    Yukarıdaki iki anakart ta OC için F/P oranı yüksek kartlar.
    3600+ nın default güç tüketimi 65W sdurust un işlemcisinin OC ile 165 W olduğunu da düşünürsek ? Karar vermek o kadar da zor olmamalı

Alıntıları Göster
    amd alırsan ileride core2duo ya terfi edemezsin terfi edebilmen için amd li sistem i kökten kaldırıp core2duo destekli anakart +core2duo işlemci alman gerekecek bu sana pahalıya patlar ya d805 d820 d830 alacaksın yada d920 ve x9 serilerinden 1 işlemci alacaksın anakartın core2duo destekli olmalı. böylece ileride sadece işlemciyi degiştireceginden sana ucuza mal olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 18 Ocak 2007; 19:34:25 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: EXPANDER

D805 in o/c ile hangi amd nin 1000 dolarlık cpusunu kesip biçmiş hiç bir testde görmedim 6300 le karıştırmayasın...

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

çok fanatiksin. c2d alınamıyorsa amd en iyi tercihdir. sen kabul etsende etmesende

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter87

quote:

çok fanatiksin. c2d alınamıyorsa amd en iyi tercihdir. sen kabul etsende etmesende

Alıntıları Göster
    Arkadaşım evet doğru D serisinin tek avantajı var oda istersen ileride bir conroe ile değiştirebilirsin. Ama ben şahsen o kadar zengin değilim. Sonuçta bilmiyorum arkadaşlar katılır mı elimde çift çekirdek bir işlemci var yani ne AMD ye geçerim ne de conroe ya. Tamam bunlar benimkinden layıkıyla iyi ama değiştirmeye de değmez 805 i şimdilik. Gerçek performans farkı bence 4 çekirdekli işlemcilerle gelecek ki o da zaten yesyeni bir anakartı şart koşacak. EE durum böyleyken bence anakarta conroe takabilirsin diye D serisi alma mantığı pek akıllıca değil. Ama ben şu anda şu fiyatlarla yeni işlemci alıyor olsaydım tercihim. Conroe>AMD X2>pentium D .Ha ama eğer şimdi benim aldığım zaman olduğu gibi D805 ile AMD nin en ucuz çift çekirdeklisi arasında 2 kat fiyat farkı olsa ben gene D serisi derim o da ayrı .Ama şu anda 2 si arasında mantıklı olan kesinlikle X2.

• quote:

Arkadaşım evet doğru D serisinin tek avantajı var oda istersen ileride bir conroe ile değiştirebilirsin. Ama ben şahsen o kadar zengin değilim. Sonuçta bilmiyorum arkadaşlar katılır mı elimde çift çekirdek bir işlemci var yani ne AMD ye geçerim ne de conroe ya. Tamam bunlar benimkinden layıkıyla iyi ama değiştirmeye de değmez 805 i şimdilik. Gerçek performans farkı bence 4 çekirdekli işlemcilerle gelecek ki o da zaten yesyeni bir anakartı şart koşacak. EE durum böyleyken bence anakarta conroe takabilirsin diye D serisi alma mantığı pek akıllıca değil. Ama ben şu anda şu fiyatlarla yeni işlemci alıyor olsaydım tercihim. Conroe>AMD X2>pentium D .Ha ama eğer şimdi benim aldığım zaman olduğu gibi D805 ile AMD nin en ucuz çift çekirdeklisi arasında 2 kat fiyat farkı olsa ben gene D serisi derim o da ayrı .Ama şu anda 2 si arasında mantıklı olan kesinlikle X2.

Alıntıları Göster
    şu testleri bi inceleyin bakalım d 805 işlemci nasıl bi işlemciymiş bakın bi hangi amd d805 i geçebilmiş. 1000 dolarlık amd ler bile bu işlemciyi geçemiyor toz duman olup yok oluyorlar

http://forum.donanimhaber.com/m_9947603/tm.htm

• quote:

şu testleri bi inceleyin bakalım d 805 işlemci nasıl bi işlemciymiş bakın bi hangi amd d805 i geçebilmiş. 1000 dolarlık amd ler bile bu işlemciyi geçemiyor toz duman olup yok oluyorlar

http://forum.donanimhaber.com/m_9947603/tm.htm

Alıntıları Göster
    forever d 805

• quote:

forever d 805

Alıntıları Göster
    ''EXPANDER '' lütfen yanlıs anlama ama heryerde bu test var ve 805 %50 o.c olmus ama diger işlemciler %0 o.c bence bu test pek tutarlı degil bu yuzden...
    İntel 8xx serisi kötü derken şimdi o işlemciye para vermek yanlış olur demek istiyoruz.
    Hem siz Amanda iel 4000Mhz de kullanıyorsunuz 805 alan herkez amanda'ya sahip olamayabilir.
    Buzden konuyu acan arkadasımız X2 yada core 2 duo alırsa cok daha iyi olur,ayrıca X2 ile c2d yi kıyaslamak bütce için önemli satın alamadıgın performans kimsenin işine yaramaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: arnavuti

''EXPANDER '' lütfen yanlıs anlama ama heryerde bu test var ve 805 %50 o.c olmus ama diger işlemciler %0 o.c bence bu test pek tutarlı degil bu yuzden...
    İntel 8xx serisi kötü derken şimdi o işlemciye para vermek yanlış olur demek istiyoruz.
    Hem siz Amanda iel 4000Mhz de kullanıyorsunuz 805 alan herkez amanda'ya sahip olamayabilir.
    Buzden konuyu acan arkadasımız X2 yada core 2 duo alırsa cok daha iyi olur,ayrıca X2 ile c2d yi kıyaslamak bütce için önemli satın alamadıgın performans kimsenin işine yaramaz...

Alıntıları Göster
    hayır 4040 mhz ye stock fan ile çıktım titan amanda ile 4100 mhz gördüm sıcaklık -0 altına inmedigi sürece dafa fazla owerclock yapamazsınız olay bu. adamlar x8 serisi ile amd lerden bahsediyorlar d805 100 dolar. sözü edilen amd ler içinde 1000 dolarlık işlemcilerde var şimdi kalkıpda kim 900 dolar fazladan para bayılırda hele d 805 gibi 100 dolarlık bi performans canavarı işlemci varken?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.