Şimdi Ara

P4P800S-X Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendi kafama göre sistemimi yükseltmeye çalıştım; fakat şu an bilgisayarı çalıştıramıyorum.

Sistemimin özellikleri:

ASUS P4P800S-X
    CELERON 2.8
    KINGSTON 512 MB DDR400
    SAMSUNG 80 GB IDE HDD (Eski Sistemden)
    GeFORCE 32 MB EKRAN KARTI (Eski Sistemden)

Bilgisayarı başlattığımda, monitörde yeşil ışık yanıp sönüyor. Sanırım anakart, harddiski görmüyor. Acaba anakart SATA harddiski mi tanıyor? Yoksa ekran kartını mı desteklemiyor? Ekran kartının fanı çalışıyor. Bağlantı kablosunu çıkarınca, kabloyu takın uyarısı çıkıyor.

Bir türlü beceremedim çalıştırmayı. Yardım ederseniz sevinirim.

• Acil!

Yardımcı olursanız sevinirim.
  • açılışta pc speakerden dııt diye kısa bir bip duyuyor isen sistem doğru çalışıyor ama e.k.'ında veya monitörde bir problem var demektir...
  • Ses yok. Sadece, monitörde yeşil ışık yanıp sönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06_onur -- 14 Ağustos 2007; 22:12:41 >
  • ekran kartı yuvasına oturmamış olabilir işlemciyi yanlış takmış olabilirsiniz hdd calışmıyor/takılmamış girişleri olabilir kontrol edin.
  • Bütün her şeyi tekrar gözden geçirdim. Harddiski görmüyor anakart. Acaba anakart SATA harddiski mi tanıyor?
  • Ram yeni, yuvası da temiz. Bir sorun yok. Kısa devreyle de ilgisi yok. Zaten kasaya monte etmeden deniyorum. Sürekli eskisini çıkar, yenisini monte et, çalıştır; zor oluyor.

Bir türlü bulamadım sorunu. Ekran kartını desteklememe gibi bir sorun olabilir mi acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakartın üzerinde on board görüntü birimi varsa ordan görüntü almaya çalış belki ekran kartı yuvası sorunludur kolay gelsin
  • Yok maalesef. :(
  • elindeki parçaları çalıştırcak başka anakrt varsa dene sorun ondada olabilir
  • Bence sorun HDD değil ..Eğer ramler temiz diyosanız bence sorun ekran kartında..Aynı anakartı ben de kullanıyorum..O ekran kartını destekler diye tahmin ediyorum(yanlış olabilir).Bence ekran kartını başka bir sistemde deneme şansınız varsa deneyin..En azından emin olmak için..
  • Ekran kartı çalışıyor. Şu an onu kullanıyorum.

Ekran kartı, HDD sağlam. Şu an kullandığım parçalar. Fakat yeni anakartla bir türlü barıştıramadım ikisini. Ya anakart, HDD ve ekran kartını desteklemiyor ya da anakartta sorun var.
  • dostum kartı yeni aldıysan yanındaki cd ile boot etmen gerekiyor. biosu yüklüyo önce. o anakartın biosu boş, ya da öyle bişey. cd yi takıp öyle açmayı dene.
  • İşin kötüsü, anakart 2. el; CD'si yok. Bozuk olmasından şüpheleniyorum. (Umarım değildir.)

Çalıştırdığımda, işlemci ısınmıyor bile; işlemciye elektrik gitmiyor. Sanırım anakartta sorun var.
  • power supply'ın da arızalı olma ihtimali var. Ben bilgisayarı alırken ucuz bir kasa almıştım. 5 kez geri götürdüm pc'yi. Kasa fanı çalıştığı halde elektriği düzgün vermiyormuş. Sonra anakartı, ekran kartını vs cd room'u da yandı power supply yüzünden. eğer sorun burdaysa yeni anakart ta taksanız o da yanar. Ve işin kötüsü elektrik arızaları garanti dışıymış.
  • Güç kaynağından da değil. Yenisiyle denedim. Ondan da olmuyor. Tek çaresi kaldı; bir tamirci görmesi gerekiyor artık anakartın. Anakartın sağlam olup olmadığını öğreneyim yeter.
  • çözünürlük yetmiyor olabilir hocam... eğer böyleyse çözüm olarak f8 le güvenli mod açtığımız gibi açıyoruz. o menüden "vga modunda başlat" diyoruz .bu kadar. bu işlem eğer kasa standart işlemini yapıyorsa geçerlidir...
  • Ekran hiç açılmıyor. Monitörün ışığı yeşil yanıp sönüyor. Çözünürlüğü yüksek olan bir monitörde de denedim. Olmuyor. :(
  • söylediğimi yaptın mı hocam?

2. seçenek : makina açılıyor ama ne hdd yi ne floopy ne de cd rom u kontrol etmiyorsa ve de açılışta standart bip sesi gelmiyorsa işlemcin gitmiş olabilir. aynı özelliklerde başka bir işlemci bulup dene derim eğer hal böyleyse
  • İşlemcide sorun olup olmadığı bakınca belli olur mu? Çünkü işlemci yeni ve bakınca, iğnelerinde veya başka bir yerinde sorun görünmüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.