Şimdi Ara

P5QC/Q9550 için 3.4Ghz overclock yapmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Önceden bir konu açmıştım ama sistemi tam olarak yenilemediğimden onu boşverdim. Şimdi baştan tam olarak bilgi almak istiyorum.
    Şuan sistem şöyle:

Anakart: Asus P5QC
    CPU: Intel Q9550 2.83
    Ram: 4gb 1066mhz ddr2 (http://i.imgur.com/gSbsr.png )
    Ekran kartı: Msi R7870 Hawk
    Güç kaynağı: Cooler master GX650W
    CPU soğutucusu: CNPS11X Extreme

Gözüm fazla yükseklerde değil 3.4 civarı falan düşünüyorum.
    http://www.youtube.com/watch?v=HjBintFEo3Y Şöyle bir video buldum ama bu videodaki gibi yapsam bu iş olur mu yoksa videodaki 3.8'e aldığından benim 3.4'e yapacağım voltaj fazla mı kaçar. Voltaj değerlerini nasıl yapmalıyım,kaç yapmalıyım,Nerden hangi ayarları açmalı veya kapamalıyım hiç bilmiyorum
    Önereceğiniz bir tutorial tarzı birşey var mıdır. Yoksa hiç bulaşmayayım mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6e -- 29 Haziran 2012; 4:11:19 >

• Yok mu ufak yardım,ipucu veya aynı anakart/işlemciye overclock yapmış olan
  • Videoyu izlemedim. Videodaki 3,8 ghz'deki voltajın aynısını verip aynı değerlere ulaşarak başarılı olabilirsin, belki aynı voltaj ile 4 ghz'e çıkarsın, veyahut aynı voltajı vererek 2,83'ten 2,9 ghz'e bile çıkamazsın. Bu tamamen elindeki işlemcinin ve anakartın bu olaya yatkınlığına bağlı bir şey.

Belli bir yere kadar voltajsız devam et. 3,4'e voltajsız ulaşırsın belki de, bilemeyiz. bkz: imzam. Voltajsız 2,6'dan 3,46'ya..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serpico.

Videoyu izlemedim. Videodaki 3,8 ghz'deki voltajın aynısını verip aynı değerlere ulaşarak başarılı olabilirsin, belki aynı voltaj ile 4 ghz'e çıkarsın, veyahut aynı voltajı vererek 2,83'ten 2,9 ghz'e bile çıkamazsın. Bu tamamen elindeki işlemcinin ve anakartın bu olaya yatkınlığına bağlı bir şey.

Belli bir yere kadar voltajsız devam et. 3,4'e voltajsız ulaşırsın belki de, bilemeyiz. bkz: imzam. Voltajsız 2,6'dan 3,46'ya..

Valla şöyle diyim voltajsız Epu six engine ile %15 overclocka çıkarttım mavi ekran yedim (13'e kadar sorun yoktu) Sonra tabii pc açarken 1 kere daha mavi ekran verince yüreğim ağzıma geldi işlemciyi mi yaktım diye. Cesaret edemedim. Bu Voltajı hesaplamanın bir yolu yok mudur o değerlere çıkartmak pek gözüm yemiyor 3.4 olsa belki 3.5 zorlasam yeterli gelir bana

Sanırım overclock işinde ramlerin de önemi varmış ayrıca? DH'de birşey okudum her ne kadar işlemciyi yakma korkusundan olayı anlayamamış da olsam ramlerin bir alakası var mı?
     P5QC/Q9550 için 3.4Ghz overclock yapmak?
    Ramler ile ilgili şöyle resim koyayım eğer ilgisi varsa ama 1.30V verip 3.4'e çıkartsam sorun çıkmaz sanırım

• Aynen dediğin gibi ramlerin de önemi var. Sen işlemcinin fsb değerini yükselttikçe ram frekansı da artar. Çok büyük ihtimalle mavi ekran yemenin nedeni de bu diye düşünüyorum.

%13 oc'den sonra Cpu-Z'in memory kısmını takip et bakalım ramler kaç mhz'e çıkmış(okuduğun değeri 2 ile çarpacaksın unutma).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.