Beyler kendime yeni enermax liberty 500 watt lık power supply aldım. Bildiğiniz gibi bu power aynı zamanda server kartlarıda desteklemekte. Sorum şu,
Anakart girişinde bildiğiniz gibi 4 adet kapalı olarak geliyor. 12 volt girişini 4 pin yerine 8 pin kullanmanın herhangi bir avantajı var mıdır? Ayrıca 8 pin kulanmak istediğimzde yapmamız gereken özel bir ayar var mıdır?
Ürün kutulu olarak alındığında burada ki 4 pin kapalı olduğu için teredütte kalmıştım. O yüzden soruyorum. Anakart üzerinde falan herhangi bir jumper ayarı falan yapmamız gerekiyor mu
quote:
Orjinalden alıntı: Iron_Maiden
niye olsun ki herhangi bir sıkıntısı olması imkansız
sanmıyorum ama kitapçığını oku.
Yardımlarınız için teşekkürler
quote:
sanmıyorum ama kitapçığını oku.
saol da en baştan da kitapçığına bakabliirdin
Çok iyi ingilizcem olmadığı için böyle bir konu açtım. Zaten kitapçığına bakmak ilk yaptığım araştırmaydı
quote:
saol da en baştan da kitapçığına bakabliirdin
Beyler bilgi sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorum
quote:
8 pin çift çekirdekli işlemciler içindi galiba
Valla P4 ler hakkında çok iyi bilgim olmamasına rağmen +4 12v giriş çift çekirdekliler için diye biliyorum bende ama 8 li olarak kullanırsan bi mahsuru olacağınıda pek sanmıyorum.
Aynı PSU bende de var eğer tek kullancaksan dikkat et 8li 12v kablosunu 2 ye ayırdıktan sonra üzerinde +12v yazan kabloyu bağla sadece. Kitapçıkta oyle yazıyor.
eğer anakartında 8pin esp girişi varsa psuyu direk 8 pin olarak takabilirsin..Bu şekilde daha ii besleme sağlayabilir eğer moboda varsa 8pinlik esp girişi tabiki o şekilde tak..
Anakartta 8 pin giriş yeri tabiyki var ama fabrika çıkışı olarak 4 pin kapalı gelmekte. Ben de bu yüzden tereddütte kaldım. Yardımlarınız için teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: fenomenhaa
eğer anakartında 8pin esp girişi varsa psuyu direk 8 pin olarak takabilirsin..Bu şekilde daha ii besleme sağlayabilir eğer moboda varsa 8pinlik esp girişi tabiki o şekilde tak..
ok
quote:
Orjinalden alıntı: Solu
quote:
8 pin çift çekirdekli işlemciler içindi galiba
Valla P4 ler hakkında çok iyi bilgim olmamasına rağmen +4 12v giriş çift çekirdekliler için diye biliyorum bende ama 8 li olarak kullanırsan bi mahsuru olacağınıda pek sanmıyorum.
Aynı PSU bende de var eğer tek kullancaksan dikkat et 8li 12v kablosunu 2 ye ayırdıktan sonra üzerinde +12v yazan kabloyu bağla sadece. Kitapçıkta oyle yazıyor.
Arkadaşlar bütün yorumlar bu kadar mı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme