Şimdi Ara

P73, A85, Ixus40, CX7430 veya...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir türlü karar veremiyorum, P73, A85, Ixus40, CX7430 makinelerini araştırdım, eh ıxus 40 en baba aralarında (gerek makrosu gerek enstantene hızı olsun) ama o da keseye uymuyor! daha bir de bu makinelere 256 MB kart vs. aldıkmı fiyat baya artıyor.
    Bana bu makineler arasından veya bunların özelliklerine yakın fiyatı biraz daha uygun olanlarından tavsiye, bilgi, tecrübe, artı veya eksi özelliklerinden (özellikle kullanan arkadaşlardan) bahsederseniz sanırım seçim yapmam kolaylaşıcaktır.
    Bir konu daha; 1/1400 enstantene hızlı ile 1/2000 arasında
    5cm makro ile 10 cm makro arasında çekim yapan makinelerin resim kaliteleri arasındaki farkı profesyonel fotoğrafçı olmayan bir insan anlayabilir mi, nekadar fark eder? (gerek bilgisayarda gerekse çıktı kalitesi olarak.)
    Normal özellikli ucuz bir makine alırsam acaba daha sonradan pişman olurmuyum korkusu beni yiyip bitiriyor!
    Biraz uzun oldu galiba, herkese şimdiden teşekkür ederim, yardımlarınızı bekliyorum.
    Toplam maliyeti en fazla 400-500 milyon arasında olan bir makine arıyorum, ilk defa bir dijital fot.mak. alıcam.

• Sevgili @mstcom60,

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, enstantane hızı ya da macro odak mesafesi fotoğraf kalitesini artı ya da eksi yönde etkileyen unsurlar değil sadece özellik farklılıklarıdır. Şimdi de dilersen biraz geniş olan seçim listendeki fotoğraf makinelerini, genel özelliklerini göre biribirileri arasında kısaca kıyaslamaya çalışalım:

Sony DSC-P43'ün artıları: Daha fazla zoom yeteneğine sahip objektif, biraz daha iyi diyafram açıklığı, daha iyi min. enstantane hızı.

Kodak CX7430'un artsı: Sadece biraz daha geniş açı ile fotoğraf çekmeye olanak tanıyan objektif.

Canon A85'in artıları: Daha iyi ISO yelpazesi (SD300 ile aynı), manuel focus imkanı, çok daha hızlı enstantane, diyafram ve enstantane öncelikli çekim modları, kutu içeriğinde daha büyük kapasiteye sahip hafıza kartı, beyaz dengesine manuel müdahele edebilme ve daha fazla ön tanımlı seçenek.

Canon IXUS40/SD300'ün artıları: Daha iyi ISO yelpazesi (Canon A85 ile aynı), biraz daha iyi normal ve macro odak uzaklıkları, daha büyük LCD ekran (2.0") ve daha fazla metrajlama seçenekleri.

Canon IXUS40 ya da diğer adıyla SD300 küçük ve kullanışlı gayet güzel bir dijital fotoğraf makinesidir fakat ben bu seçimde oyumu Canon A85'den yana kullanacağım. Sen de bu dört makine ile çekilmiş örnek fotoğrafları bulup incelersen, seçim yapmanda büyük kolaylık sağlayacağı kanaatindeyim.

Kolay Gelsin

P73, A85, Ixus40, CX7430 veya...

• Sevgili mstcom60, benim oyum canon ixus 40'tan yana harika bir makina. A85'in pille çalışıyor olması büyük bir dezavantaj, yoksa o da güzel makina. Kesinlikle performans açısından bataryalı bir makina almalısın, selamlar.
  • quote:

Sevgili mstcom60, benim oyum canon ixus 40'tan yana harika bir makina. A85'in pille çalışıyor olması büyük bir dezavantaj, yoksa o da güzel makina. Kesinlikle performans açısından bataryalı bir makina almalısın, selamlar

Bana sorarsanız pille çalışması ağırlık yapması dışında pek dezavantaj değil bence..performans açısından avantaj bile diyebilirim...4 tane 2000mAh lik pil var benim a85 te..sürekli kurcalamama ve zırt pırt herşeyi çekmeme rağmen (400 kare fot. olmuş, kurcalamalarım cabası) 1 hafta oldu yeni bitti...İşyerinde canon s50 kullanıyorum..onun bataryası kendine özel.ama alındığı günden beri sürekli kullanıma 1-2 gün anca dayanıyor..Genelleme yapılabilir mi bilmiyorum ama benim tecrübem bu...saygılar..
  • bataryanın avantajı nedir acaba? biraz açarmısın...varsa sayısal olarak
  • Sevgili arkadaşlar,

Aslında bu durum kişiden kişiye değişebiliyor fakat, bence de Kalem pil herzaman için bataryadan daha iyi neden mi ?

Çünkü, günümüzde kalem piller 2400mAh ve 2500mAh'lere çıkmış durumda, şu anda kullandığım Nikon 8700'den örnek vermek gerekirse 680mAh'lik batarya kullanıyor ve beni pek tatmin etmiyor (bazıları için yeterli olabilir) sırf bu yüzden Nikon8700'ün kalme pil ile çalışmasını sağlayan Battery Grip satın alacaktım (6XAA) Fakat yakın bir zamanda fotoğraf makinemi değiştirmeyi düşündüğüm için bundan vaz geçtim. Ayrıca bir fotoğraf gezisine çıklıldığında pil bittiği anda bir marketten kalem pil temin edilebiliyor olması da büyük bir artı değil midir?

Bataryalar çok çabuk şarj oluyor (Benim kullandığım 1,5- 2 saat) fakat kalem piller için Quick şarj yapan şarj cihazları bu süreyi yakalamış durumda, yanılıyor muyum?

Bu sebeple konumuz gereği Canon A85'in kalem pil ile çalışıyor olması Canon IXUS40'a göre bir dezavantaj değil kesinlikle bir avantajdır. Ayrıca benim için bir fotoğraf makinesinde olmazsa olmazlar arasında bulunan P.A.S.M dörtgeni (full manuel ayarlar) Canon A85'de olup IXUS40'da mevcut eğildir. Özellikle bu ve benzeri sebeplere dayanarak, yukarıdaki seçimde oyumu Canon A85'den yana kullanmıştım.

Fotoğraf makinesinin dış görünüşü önemli ise (büyüklük-küçüklük), özellik pek aranmıyorsa o zaman IXUS40 düşünülebilir.

• kesinlikle makinanın pilli olmasini tavsiye ederim, batarya bittiği an şarj etmen çok zor olur dışardaysan. ve sürekli şarj aletini yanında taşıman gerekir.
    pili ise her yerde bulabilirsin.
    ben 2100 mah şarjlı pil kullanıyorum ve 256 MB lık hafıza kartını dolduracak çekim yapabilirsin tek dolumla..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    canon e464
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Seçenekler arasında CANON A85 tercihim. Dünyada 1 numara Canon ondan sonra da Nikon geliyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sutozu -- 7 Şubat 2005, 16:52:46 >
  • gözün kapalı a85 alabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: ziraatçı

Sevgili mstcom60, benim oyum canon ixus 40'tan yana harika bir makina. A85'in pille çalışıyor olması büyük bir dezavantaj, yoksa o da güzel makina. Kesinlikle performans açısından bataryalı bir makina almalısın, selamlar.

2300 mah şarzlı pille 400 tane fotograf çekersin ... 8 tane pilin oldumu istedigin gibi takıl ama 2 tane batarya olmuyor sağlam orjin bataryalar cok pahalı. 4 tane 2300 mah pili 15 milyonla almıstım ben
  • Niye herkes Canon - Nikon ikilisinden vazgeçemiyo anlamıyorum. Olympus, panasonic , kodak gibi seçenekler de var ama herkesin gözünü canon yada nikon bürümüş. Canon Erkayalar sayesinde türk milletini hayli kazıklıyor. Tamam iyi bir marka fakat ben Türkiyemden almam bu markayı. Manuel ayar kullanmıycaksan Ixus serisi ve Kodaklarıda düşünebilirsin. Birde hiçbirinde olmayan 3cm den makro çeken Olympus C310 uda düşünebilirsin.Fotoğraf kalitesi onunda çok iyi. Bu makineleriwww.steves-digicams.com bu sitedende inceleyebilirsin. Örnek fotoları mevcut ve video çekimleri. Haa birdewww.fotokritik.com a girip fotoğraf makinelerine tıklarsan örnek fotoları oradada görebilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.