P7P55D LE anakart ve OCZ Special Ops Urban Elite 4GB DDR3-1600MHz Dual Kit (2x2GB) (CL8-8-8-24)) aldım.
Ancak kullanılabilir ram miktarı 1.99gb olarak gözüküyor. İşletim sistemim 64bit win7.
RAM kanallarının dual olması gerekirken single channel olmasına dikkat ettim. Sanırım sorun bundan kaynaklanıyor. Ayrıca kullanlılan bu tek kanal ramde 533 MHzde çalışıyor. BİOSu kurcaladım ama bulamadım nereden ayaralayacağımı:S Bu dual channel ayarını nasıl yapabilirim?
Ekran kartın TC veya HM ise bundan olabilir.
BİOS'u güncelleyin, yine 64bit bir işletim sistemi yükleyin tekrar deneyin.
Keşke OCZ rem almasaydınız piyasada en uyum sorunu cıkartan remlerdir.
Sorun düzelmezse geri vereceğim zaten. Ayrıca sorun anakarttan olabilirmi? Çünkü ikinci kanaldaki rem kullanılmıyor. Ama 4gb diye gösteriyor. 1.5vda çalışıyor şuanda bide=)
1.5'de calisma ihtimali yok, gidip CPU-Z SPD'den bakıyorsanız orada tüm 1600mhz kullancılarında 1.5 gösterir, yanlis bilgileriniz ile insanları yanlis şeyler söylüyorsunuz, bizde o yanlis bilgiye göre cevap verip, sorununun cevabını bulamıyoruz. Rem'leride mavi slota tak, üstte dediklerimide yapın birşey diyoruz yapmıyorsunuz sonra sorunu nasıl çözecem diye düşünürsun...
asus anakartlarda bir ayar var biostan Memory Remapping diye ona bir bak istersen..Bende de aynı sorun oldu çünkü araştırdım.benimki ondan değildi işlemci yuvasının pini eğilmişti ondan dı düzelttim düzelmişti.
biosda advanced menüsünde ...memory remap feature seçeneği varsa onu enabled edin düzelcektir...birde sorun halinde hdd lerin olduğu kısımda ayrılmış bi hdd klasörü varmı ? varsa dediğim ayardan sorun hallolur
ramlerin slotlara takılış sırası vardır örneğin giga x58 ext anakartta ilk önce beyaz slotları doldurduktan sonra mavi slotları doldurmak gerekiyor..sadece mavilere takarsak açılmıyor pc..sende anakartın manueline bakıp ram takılış sırasını gözden geçir.